>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: Grand Slam of Darts 2015 - Wolverhampton (07-15.11.2015)

Status
Zamknięty.
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Grand Slam of Darts 2015

Data: 07-15 listopada 2015

Miejsce: Wolverhampton (Anglia), Civic Hall

TV: Sky Sports

Oficjalna strona: http://www.pdc.tv/grand-slam-of-darts

Jeden z ciekawszych turniejów w kalendarzu. Nie jest to rankingowy turniej, ale za to bardzo ważny i dobrze opłacany. Zagra w nim 32 zawodników zarówno z PDC jak i BDO (z BDO 8 zawodników). Zaproszenia przyznawane są na podstawie osiągnięć. Do tego wszystkiego dochodzi ciekawa formuła - zawodnicy dzieleni są na 4-osobowe grupy, gdzie mecze rozgrywane są w systemie każdy z każdym w formacie lepszy z 9 legów. Z grupy wyjdzie po 2 zawodników, którzy stworzą pary w 1/8. Od tej fazy zwiększamy dystans, bo mecz wygrywa ten, który uzyska 10 legów. Ćwierćfinały, półfinał i finał rozgrywane są w formule lepszy z 31 legów.
Warto jeszcze wrócić do fazy grupowej - jeżeli dwóch lub więcej zawodników uzyska równą liczbę punktów oraz identyczną różnicę legową, rozegrany będzie tzw. &quot;Nine-Dart Shoot-Out&quot;, w którym zawodnicy rzucają tylko 9 lotek. Zawodnik, który uzyska więcej punktów - wygrywa.​

Podział na grupy
GROUP A
(1) Michael van Gerwen
Kim Huybrechts
Steve West
Mark Oosterhuis

GROUP B
(8) Ian White
Jelle Klaasen
Steve Beaton
Martin Adams

GROUP C
(5) Adrian Lewis
Michael Smith
Wayne Jones
Andy Fordham

GROUP D
(4) Peter Wright
Dave Chisnall
Mervyn King
Scott Mitchell

GROUP E
(2) Gary Anderson
Raymond van Barneveld
Andy Boulton
Larry Butler

GROUP F
(7) James Wade
Keegan Brown
Mark Webster
Michel van der Horst

GROUP G
(6) Robert Thornton
Terry Jenkins
Jonny Clayton
Geert De Vos

GROUP H

(3) Phil Taylor
Rowby-John Rodriguez
Robbie Green
Martin Phillips

Formaty gry
1. Runda - Lepszy z 9 legów
2. Runda - Lepszy z 19 legów
Ćwierćfinał- Lepszy z 31 legów
Półfinał - Lepszy z 31 legów
Finał - Lepszy z 31 legów

Plan gier (w Polsce +1 godzina)
Saturday November 7
Afternoon Session (1pm-5pm)
Groups E-H First Games
Rowby-John Rodriguez v Robbie Green (H)
Terry Jenkins v Jonny Clayton (G)
Robert Thornton v Geert De Vos (G)
James Wade v Michel van der Horst (F)
Keegan Brown v Mark Webster (F)
Gary Anderson v Larry Butler (E)
Phil Taylor v Martin Phillips (H)
Raymond van Barneveld v Andy Boulton (E)

Evening Session (7pm-11pm)
Groups A-D First Games
Kim Huybrechts v Steve West (A)
Jelle Klaasen v Steve Beaton (B)
Michael Smith v Wayne Jones (C)
Dave Chisnall v Mervyn King (D)
Adrian Lewis v Andy Fordham (C)
Michael van Gerwen v Mark Oosterhuis (A)
Ian White v Martin Adams (B)
Peter Wright v Scott Mitchell (D)

Sunday November 8
Afternoon Session (1pm-5pm)
Groups E-H Second Group Games
Przegrany-przegrany, wygrany-wygrany

Evening Session (7.30pm-11.30pm)
Groups A-D Second Group Games
Przegrany-przegrany, wygrany-wygrany

Monday November 9 (7pm-11pm)
Groups E-H Final Games

Tuesday November 10 (7pm-11pm)
Groups A-D Final Games

Wednesday November 11 (7pm-11pm)
Second Round x4

Thursday November 12 (7pm-11pm)
Second Round x4

Friday November 13 (7pm-10pm)
Quarter-Finals x2

Saturday November 14 (7pm-10pm)
Quarter-Finals x2

Sunday November 15
Afternoon Session (1pm-4pm)
Semi-Finals

Evening Session (7pm-9pm)
Final

Nagrody
Zwycięzca - £100,000
Przegrany w finale - £50,000
Przegrany w półfinale - £25,000
Przegrany w ćwierćfinale - £15,000
Przegrany w 2. rundzie - £7,500
Bonus za wygranie grupy - £2,500
3. miejsce w grupie - £5,000
4. miejsce w grupie - £2,500
Razem - £400,000

Kursy na końcowe zwycięstwo

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Ostatnie ME przyniosły mi fenomenalny zysk. Wszystkie typy jakie podałem siadły bez problemu i mam pieniążki aby zaatakować kolejny turniej z cyklu PDC. Formuła w jakiej jest rozgrywany turniej nie pozwala zbytnio atakować fazy grupowej, bo tak krótki format będzie powodował wiele niespodzianek. Jednak na awanse z danych grup można zagrać jak najbardziej a poważniejsze granie zacznie się po fazie grupowej. Gdyby w fazie grupowej pojawił się jakiś ciekawy bet to także będę atakował. Dzisiaj jednak trebel na awanse z grup.
UWAGA: Typy na awanse z poszczególnych grup i możliwość ich łączenia oferuje tylko Sportingbet.

Awansuje z grupy A:
Typ: Kim Huybrechts - 1.333/sportingbet
Bardzo prosta grupa dla Kima i Shreka. Steve West jeden występ na ET i porażka z Terrym w 2 rundzie. Pamiętam, że ten mecz był horrorem jednak Terry wrócił z 2-5 na 6-5 i wygrał to spotkanie. Poza tym to nic ciekawego. Do tego grajek z BDO, który nawet tam nie jest jakąś potęgą. Jak dla mnie Kim i Shrek będą walczyć o 1 miejsce w grupie a na takim dystansie to Belg może powalczyć. Zresztą ostatnio forma bardzo dobra, imo pewniak.
Awansuje z grupy B:
Typ: Ian White - 1.533/sportingbet
Bardzo wyrównana grupa jak na moje. Jednak pierwsze spotkanie Ian gra z teoretycznie najlepszym graczem BDO oraz bardzo doświadczonym Adamsem. Jeżeli tutaj uda mu się ugrać swoje to powinien być pewien awansu. Beatona pewnie ogra, bo jest najsłabszy w tej grupie a z Klassen nigdy nic nie wiadomo. Mimo wszystko Ian grał w tym sezonie parę dobrych turniejów i liczę, że teraz też coś ugra, bo chciałbym go w Premier League. Trochę za wysoki kurs, więc pobieram.

Awansuje z grupy G:
Typ: Terry Jenkins - 1.363/sporingbet
Na koniec mój ulubieniec czyli Terry Jenkins. Szczerze nie widzę innej opcji jak awans jego i Thorhntona. Oboje powinni bez problemu wygrać z Claytonem i grajkiem z BDO i zapewnić sobie awans. Gdyby jednak Jenkins przegrał jakieś spotkanie to wydaję mi się, że z Robertem też może wygrać, bo on i jego nieregularność często pojawiają się w meczach. A przy tak krótkim formacie może być dla niego zgubne. Nie mniej jednak wydaję mi się Terry solidnie powinien wyjść z grupy.

AKO: 2.787/sporingbet
Stawka: 4/10j

Analiza do typów pojawi się wieczorem gdy wrócę z pracy ????

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
van Barneveld-Boulton 2-0 w maxach
Barney over 1.5 180-tki 1.61 b365
✅✅✅
Barney ostatnio słabsze wyniki. Tutaj przed GS zapowiada, ze dalej ejst wartościowym zawodnikiem i będzie próbował poprawić swój słaby ranking, gdzie teraz zajmuje jedynie 18.pozycję. Oby tak było, bo Holender w swojej dobrej formie wprowadza pewną jakość do rozgrywek PDC. Co do samego betu, to może jest to trochę bet statystyczny. W ostatnich meczach Raymond zawsze pokrywał tę linię. Wiadomo, że tutaj mamy krótszy format, jednak Barney robił co najmniej 2 maxy nawet dostając porządny łomot, tak jak np. 2-6 z Cullenem w niedawnym ET, gdzie zrobił 8 maxów, czy klapa na WGP, gdzie dostał gładko 0-2 w seta ze Spoconym, ale te 2 maxy zrobił. Ostatnio na EC poległ w pierwszej rundzie 4-6 z Klaasenem, ale również pokrył linię 1.5 na maxy. Tutaj Barney będzie musiał przejąć inicjatywę, bo jest faworytem i do tego lepszym darterem. Wiadomo, że najłatwiej pokazać swoją siłę robiąc wysokie cyferki i szybko kończyć legi. Holender lubi t20 i często potrafi zmieścić 3 naraz, więc imo co najmniej 2 maxy powinien zrobić.

Otrzymane punkty reputacji: +7
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Wade J. - Van Der Horst M. 1 ✅ 5-2
Anderson G. - Butler L. 1 ✅ 5-0
Taylor P. - Phillips M. 1 ✅ 5-0
Lewis A. - Fordham A. 1✅ 5-2
Van Gerwen M. - Oosterhui M. 1 ✅ 5-0
AKO: 1,85 @ 1xBet ✅
Bieda w dziale darta, więc i ja coś napiszę, bo turniej dość ważny i pula nagród spora. Nie siliłem się zbytnio na szukanie niespodzianek, bo po prostu ich nie przewiduje. Mimo, że format temu sprzyja to każdy z tych zawodników nie dorasta do pięt swojemu rywalowi. Mogą ugrać 1-2 legi, ale to wszystko. Van Der Horst coś tam w tym BDO gra, ale jest co najwyżej średni.
Wade jak się nie dopasuje do miernego poziomu rywala to zrobi 5-0, w najgorszym wypadku odda 1-2 legi. Butler to dziadek z USA. Kiedyś nawet przyzwoity, teraz raczej gra tylko w Ameryce, gdzie oczywiście poziom jest dużo niższy.
Gary ma słabsze mecze, ale powinien załadować kilka 180&#39;s i będzie po sprawie. Larry coś powinien ugrać, ale na jego wygraną bym zbytnio nie liczył.
Phillips jak na BDO jest solidny, ale każdy wie jaka jest różnica między PDC, a BDO. Wątpię, aby grał równo z Taylorem i nie obsrał się. Phil zdecydowanie w formie i nie będzie raczej odpuszczać.
Fordham nawet w BDO jest słabiutki, a co dopiero na takim turnieju PDC i przed taką publiką. Spocony Adrian odpali i będzie pozamiatane. Z takimi ogórkami to powinien robić na spokojnie 5-0.
Oosterhui to dla mnie jakiś no-name, bo nic o nim wartego uwagi nie znalazłem. MVG bez zbytniego wysiłku zrobi 5-0.

Otrzymane punkty reputacji: +5
brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Na wykłady nie udało się wstać to sobie dziś darta pooglądam. Znalazłem dość fajnego trebela na sesję popołudniową, więc rzucam.
Terry Jenkins vs. Clayton ⛔ (3-5)
Typ: Terry Jenkins - 1.35/unibet

Jenkinsa mam w becie na awanse i dzisiaj liczę na to, że wygra to spotkanie. Zresztą, zawsze stawiałem zwycięstwa Terryego w 2 rundzie ET i nigdy mnie nie zawodził. A kim tak naprawdę jest Clayton? Zawodnikiem, który w tym sezonie dochodził jedynie do 2 rundy ET. Jeżeli &quot;The Bull&quot; utrzyma w miarę dobrą średnią na &quot;Dablach&quot; to nie powinien mieć problemu z pokonaniem swojego rywala.

Gary Anderson vs. Jonny Butler ✅ (4-0 w maxach)
Typ: Gary więcej 180&#39;s - 1.40/unibet

Wątpiliśmy w Garyego a ten pokazał nam, że jest w bardzo dobrej formie. Co prawda przegrał we finale ME wygrany mecz jednak podczas całego turnieju prezentował się bardzo dobrze. Dzisiaj pierwsze spotkanie w fazie grupowej a na przeciw niego staje zawodnik z BDO. Żaden potentat jednak solidny gracz. Wiadomo, że Gary lubi rzucać maxy i nawet przy tak krótkim formacie z 3 powinien rzucić. A jego rywal? Szczerze nie wiem na co go stać ale nie wydaję mi się, żeby miał zrobić więcej niż 1/2. Kurs fajny do grania, więc pobieram
James Wade vs. Michel van der Horst ✅ (5-2)
Typ: James Wade (-2.5) - 1.61/unibet

Wade jakoś trochę spadł z formą jednak nadal jest faworytem tego spotkania i jego porażka będzie wielką sensacją. Pobieram handi gdyż między dwoma zawodnikami jest wielka przepaść. Nie ma mowy o tym aby Anglik dał się przełamać a przy jego solidnym &quot;dablu&quot; oraz masie 100 i 140 nie powinien mieć problemu aby dojść do lotek na przełamanie. Jak na moje fajny kursik a meczyk imo pewniak.
AKO: 3.04/unibet ///// 3.30/bet365
Stawka: 1/10j
Taka szkoda tego Terryego :/

hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Michael van Gerwen v Mark Oosterhuis
Typ: Michael van Gerwen 5-0 @ 3,40 ✅ 5-0

Adrian Lewis v Andy Fordham
Typ: Adrian Lewis 5-0 @ 6,40 ⛔ 5-2

James Wade v Michael van der Hoorst
Typ: James Wade 5-0 @ 6,50 ⛔ 5-2

Oosterhuis to kompletny no-name. Nie grał w żadnym dużym turnieju, nie mówiąc o występach telewizyjnych. Kolejny Fordham, który w BDO sobie nie radzi w początkowych rundach małych turniejów. To gdzie na scenie mu się uda? Czuję, że Andy gra na 6/7 rundzie, co na Adrianka jest zdecydowanie za późno. Van der Hoorst też bez doświadczenia na dużej scenie. Był w tym roku na Lakeside i przegrał 1-3 w setach na średniej 83 z Hughesem (na średniej 86). Boję się tylko o Jamesa, bo to taki zawodnik, który często dopasowuje się do poziomu rywala. I może oddać, 1-2 legi. Liczę, jednak, że James będzie cisnął ze względu na krótszy format i wygrał do zera.

————————–

Typ: James Wade @ 1,20 ✅ 5-2

Phil Taylor v Martin Philips
Typ: Phil Taylor @ 1,15 ✅ 5-0

Kim Huybrechts v Steve West
Typ: Kim Huybrechts @ 1,36 ✅ 5-2

AKO: 1,93 ✅

Czemu aż 1,20 jest na Wade’a – nie wiem. O dużo za dużo. Hoorst dziad, nie zagrozi Jamesowi. Phil jest w dobrej formie, co pokazał tydzień temu w Belgii. Poległ z Adriankiem, gdzie przespał początek meczu. Philips dobry zawodnik w BDO, ale zdecydowanie nierówny. Civic Hall należy do Taylora, to jego turniej. Z grupy powinien wyjść z pierwszego meczu, więc Philipsa trzeba ograć. Mecz Kim – Steve decyduje o awansie do kolejnej rundy. Bo z MVG obaj powinni wtopić, a Oosterhuisa obaj powinni pokonać. Liczę, że Kim poważnie potraktuje ten mecz i bardziej skupi się na rzucaniu, a nie skakaniu po scenie ;) Miałem nie grać mocniej meczów grupowych, ale udało się złożyć fajne ako i dlatego taki kupon proponuję.

Jelle Klaasen v Steve Beaton
Typ: Jelle Klaasen @ 1,50 ✅ 5-4

Michael van Gerwen v Mark Oosterhuis
Typ: Michael van Gerwen -1,5 lega @ 1,11 ✅ 5-0

Typ: James Wade @ 1,16 ✅ 5-2

AKO: 1,94 @

Jelle super forma, co pokazał m.in. przed tygodniem w Belgii. Beaton to dziad i bliżej mu do końca kariery niż jakiegoś odbicia. Super-trudna grupa, bo jest i White i Adams. Dlatego od początku trzeba wygrywać. Kurs elegancki, dlatego biorę. Do tego dokładam win Michaela van Gerwena -1,5 lega oraz powtarzam typ na win Wade’a.

Phil Taylor v Martin Philips
Typ: Phil Taylor over 1,5 180&#39;s @ 1,72 ⛔ 1

Bez analizy

Otrzymane punkty reputacji: +14
top1 373

top1

Użytkownik
Steve West vs Mark Oosterhouis 1 @1.28✅
Steve West -2.5 @ 2.10✅
Steve West najwięcej 180 @1.90 ✅

b365
Piękne kursy. West wczoraj mimo porażki z Kimem w tych siedmiu legach pokazał się z dobrej strony. Średnia 94, dwa maxy. Ugrał 2 legi na skuteczności 50%, ale miał trudne zadanie Kim zagrał świetnie na 105 średniej. Oosterhouis to amator. Gra w turnieju z kwalifikacji BDO gdzie poziom jest śmieszny. Wczoraj z Gerwenem bez zaskoczeń 5-0. TYLKO 2 razy rzucił 100! Jestem pewien, że kilka osób( w tym ja) które tutaj się udzielają i grają amatorsko więcej by rzucili niż Mark. Średnia meczowa 67. Steve West żeby zachować jakieś szanse na awans(kolejny mecz ma z Gerwenem) musi to wygrać i wygra. Dla mnie to pewniak. Na handi dobry kurs. 3 legi dla Marka ? :grin::grin:. W maxach West coś ubiję po 1.90 też dobrze wygląda.
E:
Dokładam słabiej:
DW 5-0 West @9.0✅
DW 5-1 West @5.0
wszedł ten wyżej

Otrzymane punkty reputacji: +30
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Mark Oosterhuis - poniżej 1,5 180&#39; @ 1.30 B365 ✅
Podpisuje się pod kolegą wyżej. Uważam, że wszystko podane jest warte gry, a ja dorzucam jeszcze taką propozycję, idealną do dubla. Nie ukrywam, ze Oosterhouis to był dla mnie kompletny no-name przed tymi zawodami. Nie grał w żadnym transmitowanym turnieju. Wczoraj średnia 67, co jest śmiesznym wynikiem na takim poziomie. Raptem tylko 2 razy przekroczona granica 100 punktów. Tutaj mamy linię 1,5 na maksy. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, że na tak krótkim formacie jest w stanie wrzucić 2 maksy. Jest to zwyczajnie słaby zawodnik, na pewno nie ma umiejętności na taki poziom rozgrywek. Do tego presja też odgrywa znaczącą rolę. Pierwszy występ na takim turnieju, duża część widzów jak i samych przeciwników zastanawia się kto to jest i jak gra. Nie wytrzymał wczoraj presji. Dzisiaj może być trochę lepiej, jednak brak umiejętności jest tutaj bardzo widoczny. Jeśli ugra jakikolwiek leg, to będzie dla niego dobry wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +6
hiro 99,6K

hiro

Użytkownik
Steve West vs Mark Oosterhouis 1 @1.28
Steve West -2.5 @ 2.10
Steve West najwięcej 180 @1.90

b365

Piękne kursy. West wczoraj mimo porażki z Kimem w tych siedmiu legach pokazał się z dobrej strony. Średnia 94, dwa maxy. Ugrał 2 legi na skuteczności 50%, ale miał trudne zadanie Kim zagrał świetnie na 105 średniej. Oosterhouis to amator. Gra w turnieju z kwalifikacji BDO gdzie poziom jest śmieszny. Wczoraj z Gerwenem bez zaskoczeń 5-0. TYLKO 2 razy rzucił 100! Jestem pewien, że kilka osób( w tym ja) które tutaj się udzielają i grają amatorsko więcej by rzucili niż Mark. Średnia meczowa 67. Steve West żeby zachować jakieś szanse na awans(kolejny mecz ma z Gerwenem) musi to wygrać i wygra. Dla mnie to pewniak. Na handi dobry kurs. 3 legi dla Marka ? :grin::grin:. W maxach West coś ubiję po 1.90 też dobrze wygląda.
E:
Dokładam słabiej:
DW 5-0 West @9.0
DW 5-1 West @5.0

Mark Oosterhuis - poniżej 1,5 180&#39; @ 1.30 B365

Podpisuje się pod kolegą wyżej. Uważam, że wszystko podane jest warte gry, a ja dorzucam jeszcze taką propozycję, idealną do dubla. Nie ukrywam, ze Oosterhouis to był dla mnie kompletny no-name przed tymi zawodami. Nie grał w żadnym transmitowanym turnieju. Wczoraj średnia 67, co jest śmiesznym wynikiem na takim poziomie. Raptem tylko 2 razy przekroczona granica 100 punktów. Tutaj mamy linię 1,5 na maksy. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie, że na tak krótkim formacie jest w stanie wrzucić 2 maksy. Jest to zwyczajnie słaby zawodnik, na pewno nie ma umiejętności na taki poziom rozgrywek. Do tego presja też odgrywa znaczącą rolę. Pierwszy występ na takim turnieju, duża część widzów jak i samych przeciwników zastanawia się kto to jest i jak gra. Nie wytrzymał wczoraj presji. Dzisiaj może być trochę lepiej, jednak brak umiejętności jest tutaj bardzo widoczny. Jeśli ugra jakikolwiek leg, to będzie dla niego dobry wynik.
Typów nie neguję, ale trochę przesadzacie. Oosterhuis to zawodnik kompletnie nieznany. Miał dzień konia w kwalifikacjach i awansował do turnieju. TUTAJ jego występy - żadnego telewizyjnego turnieju, mało tego, żadnego dużego turnieju BDO.

Z argumentem &quot;Jestem pewien, że kilka osób( w tym ja) które tutaj się udzielają i grają amatorsko więcej by rzucili niż Mark. Średnia meczowa 67.&quot; nie przesadzaj. Po pierwsze - gra w domu a na turnieju to zupełnie inna bajka. Mówię o małym turnieju w Polsce. Wiesz już o co grasz, jaka jest stawka meczu. Całkiem inna gra jest na dużym turnieju, a występ telewizyjny to jeszcze inna sprawa. Do tego dochodzi znany zawodnik, a Van Gerwen to najwyższa półka. I każdemu, kto się z nim mierzy siedzi w głowie, kim jest ten zawodnik. Do tego zobaczcie, jak zapier**lał MVG. Odechciewa się grania. Dzisiaj oczywiście będzie większa presja, bo porażka niemalże na 100% zwiastuje odpadnięcie z turnieju. Ale dla Marka to na pewno wielki sukces, świetna okazja do zaprezentowania się. On powinien się bawić tam, pokazać z jak najlepszej strony.

Dzisiaj przegrać przegra. West wczoraj dobry mecz, może nawet bardzo dobry. Kim zagrał wybitnie, nie miał za dużo do powiedzenia. Ale cały czas robił &quot;pressure&quot;. Mark na pewno kojarzy West&#39;a, ale wie, że ma szansę. I nie zagra tak słabo jak wczoraj - jestem tego pewien. Średnia w okolicach 80 jest jak najbardziej do zrobienia. Może urwać jakiegoś lega, może 2. West nie jest killerem, zdarzają mu się przestoje. Ale jest też dobrym zawodnikiem i jeśli skupi się porządnie, a format pomaga, to może i skończy się whitewash&#39;em.

A Was upominam, zagrajcie sobie 5 legów i zróbcie średnią 67. Nawet z komputerem zagrajcie na jakimś wysokim poziomie (komputera). Albo idźcie na turniej i zagrajcie 5 legów z jakimś dobrym zawodnikiem. Policzcie średnią. To naprawdę tylko tak łatwo i prosto wygląda.

Moje typy:
Steve West v Mark Oosterhuis
Typ: Steve West -2,5 lega @ 2,10 Bet365 ✅ 5-0
Typ: Steve West DW 5-0 @ 9,00 Bet365 ✅ 5-0 zaorane ????

Otrzymane punkty reputacji: +24
top1 373

top1

Użytkownik
Nie nawiązywałem do jego średniej, tylko do tych dwóch setek w pięciu legach. Wiadomo 67 dla amatora dobra średnia. Na razie muszę zadowolić się 55-60 z dublem.
Co do meczu to też sądzę, że dzisiaj taka średnia się nie powtórzy i przeskoczy nawet 80, ale West jest w dobrej formie jak na niego, dobre występny na PC, smrodu narobił Jenkinsowi we wrześniu na ET. Taki kurs na handi trzeba brać.
@up http://www.pdc.tv/news/article/ynoqabitt5ip1brt4wectzg1n/title/singha-beer-grand-slam-day-one

Otrzymane punkty reputacji: +3
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Typów nie neguję, ale trochę przesadzacie. Oosterhuis to zawodnik kompletnie nieznany. Miał dzień konia w kwalifikacjach i awansował do turnieju. TUTAJ jego występy - żadnego telewizyjnego turnieju, mało tego, żadnego dużego turnieju BDO.
Z argumentem &quot;Jestem pewien, że kilka osób( w tym ja) które tutaj się udzielają i grają amatorsko więcej by rzucili niż Mark. Średnia meczowa 67.&quot; nie przesadzaj. Po pierwsze - gra w domu a na turnieju to zupełnie inna bajka. Mówię o małym turnieju w Polsce. Wiesz już o co grasz, jaka jest stawka meczu. Całkiem inna gra jest na dużym turnieju, a występ telewizyjny to jeszcze inna sprawa. Do tego dochodzi znany zawodnik, a Van Gerwen to najwyższa półka. I każdemu, kto się z nim mierzy siedzi w głowie, kim jest ten zawodnik. Do tego zobaczcie, jak zapier**lał MVG. Odechciewa się grania. Dzisiaj oczywiście będzie większa presja, bo porażka niemalże na 100% zwiastuje odpadnięcie z turnieju. Ale dla Marka to na pewno wielki sukces, świetna okazja do zaprezentowania się. On powinien się bawić tam, pokazać z jak najlepszej strony.
Dzisiaj przegrać przegra. West wczoraj dobry mecz, może nawet bardzo dobry. Kim zagrał wybitnie, nie miał za dużo do powiedzenia. Ale cały czas robił &quot;pressure&quot;. Mark na pewno kojarzy West&#39;a, ale wie, że ma szansę. I nie zagra tak słabo jak wczoraj - jestem tego pewien. Średnia w okolicach 80 jest jak najbardziej do zrobienia. Może urwać jakiegoś lega, może 2. West nie jest killerem, zdarzają mu się przestoje. Ale jest też dobrym zawodnikiem i jeśli skupi się porządnie, a format pomaga, to może i skończy się whitewash&#39;em.
A Was upominam, zagrajcie sobie 5 legów i zróbcie średnią 67. Nawet z komputerem zagrajcie na jakimś wysokim poziomie (komputera). Albo idźcie na turniej i zagrajcie 5 legów z jakimś dobrym zawodnikiem. Policzcie średnią. To naprawdę tylko tak łatwo i prosto wygląda.
Moje typy:
Steve West v Mark Oosterhuis
Typ: Steve West -2,5 lega @ 2,10 Bet365
Typ: Steve West DW 5-0 @ 9,00 Bet365
Ja nie twierdze, że zagrałbym lepiej, bo wiadomo, ze nie. Stwierdziłem, że Mark nie ma po prostu umiejętności, żeby rywalizować na takim poziomie. No chyba się zgodzisz ze mną? Również napisałem, że wczoraj presja też zrobiła swoje oraz że dziś powinno być lepiej. Jednak nie uważam, iż to będzie na tyle znacząca poprawa aby walczyć z Westem. Na takim poziomie to trzeba minimum robić średnią powyżej 90, żeby wygrywać mecze. Moim zdaniem to jednak za dużo dla Oosterhuisa. Steve to nie jest czołowy zawodnik świata, jednak moim zdaniem solidny rzemieślnik. Potrafi zagrać świetne mecze jak i zarówno wypaść zupełnie bezbarwnie. Jednak to na pewno ze dwie półki, jak i więcej niż Mark. West mimo, że wczoraj przegrał, to zagrał całkiem solidny mecz, średnia w okolicach 95, 50% na podwójnych, no i dwa maksy. Z tak dysponowanym Kimem ciężko było wygrać. Jednak co do przestojów również się zgadzam o czym pisałem choćby tutaj. Fajnie, że nowe twarze pojawiają się na zawodach, jednak dopóki pewnego poziomu nie przeskoczą to będą przegrywać.

P 16

pablozet

Użytkownik
Ostatnio zacząłem się interesować dartsami i wczoraj z braku laku spędziłem miłe popołudnie oglądając prawie wszystkie mecze, dlatego też postanowiłem też dorzucić coś od siebie. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Steve West 1,28✅5-0
Adrian Levis 1,57⛔3-5
Phil Taylor (-2,5) 1,66✅5-2

Ako 3,36 Bet365⛔

- O Stivenie i jego przeciwniku napisano już wszystko powyżej. Trudno się nie zgodzić, że ten mecz powinien się rozegrać na korzyść Stivena.
- Levis na średniej 103, dał radę Wikingowi 5-2, gdzie Wiking na średniej 99. Dzisiaj gra przeciwko Smithovi, który wczoraj słabiej, bo tylko 94 na średniej. Nie mówię, że zakończy się to 5-1, ale myślę, że w walce o pierwsze miejsce w grupie Levis nie odpuści. Co prawda pomimo swojej 103 nie zachwycił mnie wczoraj, ale jeszcze mniej zachwycił mnie Smith, stad też typ na Levisa.
- Phil, tu można pograć bezpiecznie na Taylora bez hadni za 1,14 i też ako całkiem spoko wyjdzie 2,3, ja jednak patrząc na to jak Phill zaprezentował się wczoraj wierzę, że i dzisiaj dokona kolejnej kasacji. Może tak z 5-1 ostatecznie 5-2 ???? . Green ustrzelił, co prawda 3x180 wczoraj, więc może postraszyć Taylora, ale Taylor był wczoraj wybitnie skuteczny na check out - 71%, gdzie Green miał 31% i myślę, że to może zrobić różnicę. Jeżeli Phil zacznie, na co liczę, to do pokrycia hadndi wystarczy, że raz przełamie Greena, co przy jego 95 na średniej (Phil 104) z wczoraj powinno być do zrobienia. Myślę, że 1,66 warte ryzyka

Steve West (-2,5) 2,1✅5-0
Thorton - Clayton (ov 7,5 leg) 1,83⛔5-2
MVG - Kim (ov 4,5 180-tek) 1,72✅
Gary Anderson 1,5✅5-3

Ako 9,91 Bet365 - za drobne⛔

- O Stivenie i jego przeciwniku napisano już wszystko powyżej. Handi wydaje się do pokrycia.
- Clayton wczoraj pokonał Terrego, który usilnie gonił go i nie mógł dogonić. Z taką grą jak pokazał, 9x100 i 8x140,
powinien na swoich legach mieć szanse na pozytywny check out. Na check oucie Clayton z wczoraj 38% a Thorton lepiej 45%, jednak to jego, 45% które wczoraj widziałem nie przekonuje mnie żeby miał tu zdominować Claytona. Over 7,5 wydaje się dosyć prawdopodobny jak dla mnie.
- MVG i Kim, tutaj wydaje mi się, że również powinien być over, jednak dla mnie bardziej prawdopodobne jest to, że będzie konkretne gonitwa i chociaż 5x180 powinno siąść. MVG przeważnie swoje 2x,3x żuci, a Kim (wczoraj 5x) niech dzisiaj żuci tylko połowę i handi wchodzi.
- Raymonda nie miałem okazji oglądać, ale 5-0 z wczoraj w jego wykonaniu oznacza, że chyba jest w formie. Anderson skończył również 5-0, i tak szanse mi się widzą 50/50. Bardzo jednak podobała mi się gra Andersona w zeszły weekend w finale z MvG gdzie przegrał minimalnie 1 legiem turniej. Dla lepszego oglądania sesji popołudniowej dokładam go do kuponu i puszczam za drobne.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Wade-Webster 5-1
Wade 1.51 Pinnacle
✅✅✅ IZZI :cool:
Kolejna potyczka tych niezwykle podobnych graczy. Lewa ręka, okulary na twarzy, zamiłowanie do d20 i d10 to nie jedyne czynniki, które mogą powodować, że obaj darterzy są do siebie podobni. Jednak to nie ma znaczenia podczas wydarzeń na scenie. Wprawdzie wczoraj wypadli podobnie na średniej, bo obaj w okolicach 94. Na dablach Webster 5/13, a Maszyna 5/12, czyli prawie identycznie. Mark zagrał dobry mecz i praktycznie tym wynikiem zapewnił sobie awans, bo z van der Horstem powinien wygrać. Tutaj zobaczymy pojedynek o pierwsze miejsce i stawiam na Anglika, gdyż jest jednak bardziej solidny. Wprawdzie wczoraj zagrał podobnie do Marka, jednak Maszyna lubi się dopasować do gry rywala i nie podkręcać tempa. Jak będzie trzeba, to James podkręci tempo, zacznie rzucać te swoje 100-tki i 140-tki, może zrobi jakiś wysoki c/o z czego przecież słynie. Walijczyk za to potrafi mieć przestoje, gdzie siedzi na mniejszych cyferkach nie mogąc trafić trebla. Stawiam tutaj na solidność i jednak troszkę wyższy poziom Maszyny, którego trzeba zaliczyć do absolutnego topu PDC, zaś Mark ostatnio był w cieniu grał słabo i dopiero od WGP zaczął pokazywać znacznie lepszą formę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Wright-Chisnall 3-6 w maxach CHIZZI z 9 LOTKĄ!
Over 4.5 180-tki 1.80 Unibet
✅✅✅ IZZI
Spodziewam się tutaj bardzo podobnego meczu do tego pomiędzy Garym i Barneyem, który mieliśmy okazję dzisiaj zobaczyć. Zacięte spotkanie, gdzie zawodnicy kończą w granicach 12-15 lotki. Nie zawsze muszą utrzymywać swoje legi, ale to nie jest problemem. Taka sytuacja sprawia, że jest sporo okazji na rzucanie maxów. Anderson z van Barneveldem pokazli to dobitnie, gdzie w 8 legach rzucili aż 8 180-tek. Tak Wright, jak i nawet bardziej Chizzi to zawodnicy zdobywający sporo maxów. Do tego Papużka jest ostatnio wyraźnie w formie i t20 mu ładnie leży. Co do statystyk, to niby Pita w meczu z Mitchellem rzucił tylko 2 180-tki, ale dzisiaj powinien dłużej pograć, więc nie wykluczam większej liczby, chociaż i 2 jego maxy powinny tutaj wystarczyć. Chizzi za to 4 maxy w sobotnim meczu z Kingiem w 8 legach. Dzisiaj powinien powtórzyć tę liczbę, bądź nawet zrobić coś więcej, a nam wystarczają w praktyce jego 3-4 180-tki.

Otrzymane punkty reputacji: +7
top1 373

top1

Użytkownik
Mark Oosterhuis poniżej 0.5 180 @2.37 ✅
Bet obniżył linię z 1.5 na 0.5. Kurs jak najbardziej do gry, jednak bez szaleństw gra na brak maxów każdego zawodnika to zawsze jest ryzyko. Dlaczego warto ? Tak jak pisałem wyżej. Oosterhuis wczoraj tylko dwie setki, zero 140, zero 180. Krótki format gry do 5 wygranych legów. Dzisiaj nie tacy gracze schodzili se sceny bez maxa, to czemu i nie słabiutki Mark ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
MVG-Huybrechts 3-4 w maxach
Over 4.5 180-tki 1.72 b365✅✅✅ IZZI
Kim over 2.5 180-tki 2.25 b365✅✅✅ IZZI

Imo mecz bardzo podobny do tych dwóch wspominanych wyżej. Może tutaj jest trochę bardziej widoczny faworyt, ale te 7-8 legów powinno być, a to wystarczający dystans dla tych darterów by wsadzić kilka maxów. Obaj lubią to robić, Kim zaliczył w sobotę 5 180-tek, a Łysy 3. W ostatnim WGP, gdy grali ze sobą w 4 setach padło 9 maxów, Kim rzucił ich 4. Ogólnie obaj są w formie, Kim to pokazywał m.in. na ostatnim ET, gdzie triumfował po finale z Pitą. O MVG w tej kwestii raczej pisać nie trzeba, wyniki wszystko pokazują.

Otrzymane punkty reputacji: +15
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Huybrechts-Oosterhuis 5-2 i 3-0 w maxach
Under 6.5 lega 1.50 1xbet⛔
Kim-4.5 2.41 1xbet⛔
Oosterhuis under 0.5 180-tki 2.00 b365
✅✅✅
Bieda straszna, ale tego można było się spodziewać. Mark Potter nie pasuje kompletnie tutaj, to poziom zawodnika sprzed kamerki internetowej na WDA, a i tam mialby problem z wygraniem jakiegoś turnieju, jeśli by prezentował taki poziom. Tak, tak, Hiro pisał o scenie, atmosferze i presji. Ooster jednak nie daje rady i gra po prostu katastrofalnie. 2 setki w pierwszym meczu i 3 w kolejnym, przecież to staty kompletnego amatora. Zero podejść do dabli, nawet jak już może jakoś ustawić podwójną to popełnia dziecięce błędy. Kim to Kim, super poziom w meczu z Łysym, a i to nie starczyło. Avg 106.5, może trochę zawiodły dable. The Hurricane to 3 półki wyżej, znacznie lepszy darter od Westa, więc też tutaj powinien przejechać się po Holendrze. Handi -3.5 stoi już po 1.3, więc tyle samo powinno być na ten under. Szkoda, że zagapiłem się na becie, bo na start dali 1.66 na to handi :/

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Webster-Van Der Horst 5-3
Webster 1.32 Pinnacle
✅✅✅
Dobry układ meczów pod ten typ. Najpierw zagrają Mark z Holendrem, a dopiero później Wade z Brownem. W takim wypadku, aby nie patrzeć na kolejny mecz tej grupy Pająk po prostu musi tutaj wygrać. Jest lepszym darterem od swojego rywala, co najmniej klasę wyżej. Bardziej ograny na dużych scenach, ma po prostu znacznie więcej doświadczenia. Tutaj także prezentuje się lepiej. Wprawdzie mecz z Wadem mu nie wyszedł, wydaje się, że Mark ma jakiś kompleks Maszyny, ale nie zmienia to faktu, że na średniej wygląda solidnie. Dwa mecze i dwa razy avg około 95. Van der Horst za to kręci się w okolicach 80-90, dable też nie są najlepsze. Widzę tutaj jednego faworyta, który potrzebuje tego zwycięstwa.
Anderson-Boulton 5-1
Anderson 1.12 Pinnacle
✅✅✅
Wprawdzie Gary ma już awans po wczorajszym triumfie w magicznym meczu z Barneyem, ale to nic nie zmienia. Boulton dwie porażki i dzisiaj żegna się z GS. Nikt tu nic nie będzie kalkulował. Gary 2-3 klasy wyżej i powinien spokojnie ograć swojego rywala z uśmiechem na twarzy, tak charakterystycznym dla Latającego Szkota.
Taylor-Rodriguez 5-2
Taylor 1.12 b365
✅✅✅
Tutaj możemy być świadkami ciekawego meczu, gdyż Rowby potrafi fajnie pograć. Jest jednak bardzo nieregularny. Przykładem będzie chociażby jego występ na EC, gdzie grał z Hendo i zanotował avg około 75. Słabiutko. Ale wcześniej potrafił na ET zagrać świetny mecz z MVg na avg 100+. Taki urok młodości. Tutaj stawiam jednak na solidność i magię Taylora. Gra tutaj fenomenalnie, w niedzielę avg 108 i do tego ładne c/o 120+. Jest forma i na razie The Power będzie tutaj pewnie jechał po swoje.

Van Barneveld-Butler 5-3
Barney 1.26 Pinnacle
✅✅✅
Praktycznie mecz o awans, bo obaj mają jedno zwycięstwo i jedną porażkę na koncie. Butler ostatnio ciekawy występ w BDO i przegrany finał z Duzzą. Pierwszy mecz z Garym mu kompletnie nie wyszedł, zagrał na avg under 80. Z Boultonem było już jednak lepiej. Średnia powyżej 80 i 3 maxy. To jednak ciągle za mało na Barneya. Holender wczoraj zaliczył magiczne spotkanie z Andersonem. Zagrał na avg mocno ponad 100. Wpadło mu trochę maxów, może troszkę słabiej na podwójnych. To jednak dalej czołówka PDC i taki zawodnik jak Butler nie powinien mieć podejścia do sympatycznego Raymonda.

Otrzymane punkty reputacji: +32
zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Kim Huybrechts - Mark Oosterhuis - Huybrechts wiecej 180&#39;@ 1.33 B365 ✅

Bylo 1.40, ale sie nie zalapalem. 1.33 moim zdaniem to dalej promo.

Mark Oosterhuis - poniżej 1,5 180&#39; @ 1.30 B365 ✅

Tutaj opisywalem Marka. Wczoraj rowniez 0-5, raptem 3x przekroczyl tylko linie 100 punktow, co potwierdza moja wypowiedz. Co do Kima, to tutaj moim zdaniem najlepsza forma od dawna. Srednia z dwoch spotkan ponad 106. Przegral pojedynek ze Szrekiem, no ale to byl najwyzszy poziom darta. Co wiecej Kim laduje tutaj pelno maksow, juz ma ich 9. Wczoraj rzucil 4. To jest jeden z najlepiej rzucajacych maksy w czolowce. Nie ma co sie rozpisywac, ten bet to promocja roku, bo jest on wartosci 1,04.

Dodatkowo mozna sprobowac:
Mark under 0,5 maksa @ 1.83 b365 ✅
Kim Huybrechts - Mark Oosterhuis - Huybrechts najwyzszy checkout @ 1.12 b365 - tutaj niski kurs, ale do podbicia jak najbardziej ✅

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Kim Huybrechts vs. Mark Oosterhuis
Typ: Kim więcej 180&#39;s - 1.33/bet365

Ktoś wczoraj powiedział, że MVG zmiażdżył Kima, dla mnie Belg grający na takim poziomie co wczoraj z MVG mógłby pokonać wielu zawodników jednak to Holender był wspaniały. Nie o tym jednak. Mark sam chyba nie wie co tutaj robi, bardzo słabo z MVG a jeszcze słabiej wczoraj. Taki kurs na więcej maxów Kima to wielkie nieporozumienie i trzeba pobierać jak najszybciej. Kim zrobi conajmniej 2 maxy a jego rywal pewnie nawet 1 nie rzuci. Pobieramy!

Gary Anderson vs. Andy Boulton
Typ: Gary Anderson - 1.11/unibet

Latający Szkot już ma zapewniony awans do kolejnej rundy jednak nie powinien kalkulować i pokonać swojego rywala bez większych problemów. Dobre spotkanie z Barneyem i od jakiegoś czasu bardzo dobra forma. Do AKO jak najbardziej warto pobrać.

Phil Taylor vs. R.J. Rodriguez
Typ: Phil Taylor - 1.11/bet365

W tej grupie sporo może się jeszcze wydarzyć, jednak Phil pewnie nie chce kalkulować i po prostu wygra to spotkanie z młodym Austriakiem. Rowby nieregularnie jak zwykle. Przedwczoraj słaby mecz od początku i dopiero przebudził się gdy miał mizerne szanse a wczoraj dość prosta wygrana. Za parę lat może być dobrym darterem jednak teraz jeszcze za wcześnie na niego. Phil powinien go spokojnie pokonać, w szczególności, że na tym turnieju wygląda naprawdę bardzo dobrze.

Barney vs. Butler
Typ: Barney - 1.25/sportingbet

Mecz o wyjście z grupy, jak dla mnie faworyt tylko jeden i jest nim właśnie Barney. Obudził się troszeczkę w ostatnim czasie, bo sezon bardzo słaby. Dzisiaj walczy z Butlerem, który dostał srogie bęcki od Andersona jednak wczoraj zagrał już lepiej i pokonał swojego rywala. Nikt chyba jednak nie wyobraża sobie kolejnej rundy bez Barneya. Kurs dość dobry w szczególności, że Holender prezentuję się dość dobrze. Pobieram!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom