Fajne typy, chociaż te maxy w meczu Smitha z Chisnallem mi śmierdzą. Michael potrafi długo wchodzić w mecz i się kalibrować. Osobiście lubię grać na nim overy w dłuższych spotkaniach, ale 3 maxy w zasięgu. Typ na zamek Clemens kradnę
Ja próbuję Typ turniejowy:
Ross Smith wygra swoją ćwiartkę @5 /Smith dziś jakby był na kacu, bardzo słaby występ
Sensacyjny zwycięzca sprzed 2 lat, odpadł rok temu w pierwszej rundzie. Zagrał dobre spotkanie, ale Pietreczko miał wtedy mecz konia. Tutaj ta drabinka wygląda w zasięgu i wydaje mi się że Rossa stać, żeby rzucać w każdym meczu na poziomie +95. Ot, taka czutka
Natomiast na 1 rundę wyższy Kurs:
Dobey vs Clayton
Clayton wygra @2,08
Obaj zawodnicy z problemami i wahaniem formy w tym roku, ale wydaje mi się, że momentum jest po stronie Walijczyka: dobry występ na
Grand Prix, 2x ćwierćfinał PC27 i PC28, gdzie w dobrym stylu ogrywał m.in MVG i Chisnalla. Ostatni turniej w Pradze zapowiadał się obiecująco, bo drabinka sprzyjała i po ograniu Smitha wydawało mi się, że Jonny zamelduje się w finale, ale przyszedł rozczarowujący mecz z Zonneveldem, który Walijczyk skończył na średniej 84,73 za sprawą tragicznej skuteczności na podwójnych (4/24, 16,67%). Odbieram to jako wypadek przy pracy, bo co do zasady Clayton jest bardzo solidny na zamknięciach. W ostatnich występach wyróżniał się też dystans: jest moc punktowa i spora ilość maxów jak na standardy Ferreta. Z drugiej strony Dobey, który świetnie się spisuje się na podłodze (1 w rankingu), ale na scenie mega rozczarowanie: ostatnie 3 ET'ki kończył w 1 rundzie. W
Grand Prix wypuścił wygrane spotkanie z Cullenem, szybko zakończona przygoda z Matchplay. Dla mnie to mecz 50/50, ale mam czutkę, że Clayton wygra i kurs wygląda zachęcająco.