>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

PDC: European Championship 2024 (24-27 października)

Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
20241024_084623.jpg

BO11 - 1 runda
BO19 - 2 runda i ćwierćfinał
BO21 - półfinał i finał

Tytułu broni Peter Wright
Dużych pieniędzy sprzed dwóch lat: Ross Smith

Otrzymane punkty reputacji: +736
Dr House 121,9K

Dr House

Znawca - Lekkoatletyka
Podobają mi się overy 6,5 180-tek w meczach Rossa Smitha z Woodhousem i Buntinga z Wujem Garym odpowiednio @2,14 i @1,78. Do tego ewentualnie over 2,5 180-tki Michaela Smitha @1,57 bo mecz z Chizzym powinien trochę potrwać. Clemens jak chce powalczyć z Van Gerwenem to musi zamknąć coś ekstra a to potrafi tym bardziej grając u siebie w kraju więc zamek na poziomie 85,5 i więcej po @1,82 wygląda ok. Na czuja stawiałbym zwycięstwa Van Veena @1,55 i Schindlera @1,78.

Wszystkie kursy fortuna

Edit:
Hahahaha wszystko

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1001
Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Fajne typy, chociaż te maxy w meczu Smitha z Chisnallem mi śmierdzą. Michael potrafi długo wchodzić w mecz i się kalibrować. Osobiście lubię grać na nim overy w dłuższych spotkaniach, ale 3 maxy w zasięgu. Typ na zamek Clemens kradnę :)

Ja próbuję Typ turniejowy:
Ross Smith wygra swoją ćwiartkę @5 /Smith dziś jakby był na kacu, bardzo słaby występ
Sensacyjny zwycięzca sprzed 2 lat, odpadł rok temu w pierwszej rundzie. Zagrał dobre spotkanie, ale Pietreczko miał wtedy mecz konia. Tutaj ta drabinka wygląda w zasięgu i wydaje mi się że Rossa stać, żeby rzucać w każdym meczu na poziomie +95. Ot, taka czutka

Natomiast na 1 rundę wyższy Kurs:
Dobey vs Clayton
Clayton wygra @2,08
Obaj zawodnicy z problemami i wahaniem formy w tym roku, ale wydaje mi się, że momentum jest po stronie Walijczyka: dobry występ na Grand Prix, 2x ćwierćfinał PC27 i PC28, gdzie w dobrym stylu ogrywał m.in MVG i Chisnalla. Ostatni turniej w Pradze zapowiadał się obiecująco, bo drabinka sprzyjała i po ograniu Smitha wydawało mi się, że Jonny zamelduje się w finale, ale przyszedł rozczarowujący mecz z Zonneveldem, który Walijczyk skończył na średniej 84,73 za sprawą tragicznej skuteczności na podwójnych (4/24, 16,67%). Odbieram to jako wypadek przy pracy, bo co do zasady Clayton jest bardzo solidny na zamknięciach. W ostatnich występach wyróżniał się też dystans: jest moc punktowa i spora ilość maxów jak na standardy Ferreta. Z drugiej strony Dobey, który świetnie się spisuje się na podłodze (1 w rankingu), ale na scenie mega rozczarowanie: ostatnie 3 ET'ki kończył w 1 rundzie. W Grand Prix wypuścił wygrane spotkanie z Cullenem, szybko zakończona przygoda z Matchplay. Dla mnie to mecz 50/50, ale mam czutkę, że Clayton wygra i kurs wygląda zachęcająco.

Ostatnia edycja:
M 2,6K

mattybarca91

Użytkownik
C.Dobey - J.Clayton
J.Clayton over 2.5 180 - 1.9 sts
Checkout over 111.5 - 1.9 sts

Na zeszłotygodniowym European tourze Clayton pokrył linie 180 w 3 z 4 meczów, z Zonnenveldem 3 maksy, ze Smithem 2 maksy, z Buntingiem 4 maksy no i z Van Den Berghiem 4 maksy. Liczę, że dziś minimum 3 razy rzuci 180, tym bardziej że z Dobeyem powinien być dość wyrównany mecz ze sporą ilością legów. Próbuję też checkout over 111.5 bo Dobey to specjalista od Big Fish (zamknięcie 170) a i Clayton nigdy nie bawi się w rozmianki i rzuca co ma na liczniku.

L.Littler - A.Gilding
L.Littler over 3.5 180 - 1.9 sts
9 lotka - 20 sts

Tutaj bardzo podobna sytuacja, na ET w zeszłym tygodniu Littler pokrył tą linie w każdym meczu, z Humphriesem 5 maksów, z Gerwenem 6 maksów, z Hetą 8 maksów i z Aspinallem 4 maksy. Jeśli rozegrają chociaż te 8 legów to raczej powinien spokojnie rzucic 4 maksy. 9 lotka for fun, bo bardzo ciężko o to, ale zazwyczaj w każdym meczu Nuke ma jakieś podejścia do 9tej.

J.Rock - M.De Decker
M.De Decker win - 1.8 sts
Checkout over 110.5 - 1.9 sts

De Decker sprawił niemałą sensacje wygrywając niespełna 2 tygodnie temu Grand Prix, pokonując w finale Humphriesa. Tydzień temu na ET zatrzymał się na ćwierćfinale, zrewanżował mu się Humphries, ale liczę na utrzymanie jego formy, bo Rocky ostatnio w telewizji nie błyszczy. Checkout powinien wpaść bo na przestrzeni tych dwóch tygodni De Decker zamykał 156, 150, 124, a i Rocky też może wyczarować wysoki c/o.

brodaty-zolw 78,3K

brodaty-zolw

Forum VIP
Wczorajszy dzień pokazał, że granie do 6 to nie jest czas na obstawianie, a pierwsza runda turnieju telewizyjnego tym bardziej :) Ja się nie pcham w jakieś grubsze granie póki co tylko czekam na zmianę formatu do 10, bo to zawsze był mój ulubiony typ do grania u buka. Co do betów na dziś to trzeba iść w zamki De Deckera, maxy Claytona, bo to się sprawdza od tygodni. Ciekawe spotkanie dostaniemy w 2 rundzie, gdzie dwóch moich ulubionych daterów zagra między sobą (MVG oraz Anderson). Kursy wystawione dobrze, ale może jakieś maxy, zamki będą do ustrzelenia.

S 15K

sebek1997

Użytkownik
Wade win @1.68
Wade -1.5 lega @1.92
Wade -2 5 lega @2.35

Podoba mi się ten kurs na doświadczonego Anglika. Wczoraj pewne zwycięstwo z Crossem i średnia ponad 100. Wattimena ostatnio też ma całkiem dobrą formę, ale w mojej ocenie nie jest tak regularny, jak Wade. Zdarzają mu się często mecze na średniej poniżej 90. Holender wczoraj pewnie wygrał z Wrightem, ale Szkot zagrał tragiczne spotkanie. Punktował ponizej 75, także nie było żadnych problemów żeby ograc tak grającego Szkota. Dzisiaj gramy do 10 wygranych legow, także format się wydłuża i myślę, że swoją regularnością na punktowaniu i zawsze solidnymi doublami James Wade spokojnie wygra z Wattimeną.

Z innych spotkań typuje też zwycięstwo Gurneya. Jak dla mnie to on powinien być faworytem z DVD. I po tym kursie pobieram zwycięstwo Irlandczyka z północy. Dla mniejszego ryzyka można spokojnie dołożyć dodatni handicap +2.5 lega na Gurneya po @1.52

Humphries jest w fenomenalnej formie. Przed dwoma tygodniami przegrany finał grand prix z De deckerem. Tydzień temu już Belgowi się zrewanżował i wygrał cały ET w Czechach. Wczoraj kolejny fenomenalny mecz z Aspinallem. Dzisiaj zmierzy się z Claytonem, który zdaje się wracać do dobrego grania, ale na Humphriesa to będzie zdecydowanie za mało. Dlatego gram Humphries -1.5 lega @1.43

Gurney win @2.08
Gurney +2.5 lega @1.52 Humphries -1.5 [email protected] @2.17

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +151
Kaldui 241,4K

Kaldui

Znawca - Dart
Gilding vs Pietreczko
Pietreczko over 2,5 180-tek @1,67 (Betfan)
Miał być Heta vs Littler na zamknięcie wieczornej sesji, a tu niespodzianka, żeby nie powiedzieć sensacja. Wracając do tego meczu, to liczę na wyrównane starcie i przynajmniej 16-17 legów, więc szukam overów w maxach, które nie są zbyt wygórowane. Najciekawszy wydaje mi się ten na min. 3 maxy Niemca. Wczoraj tylko 1, ale bardzo dużo 140. W Pradze Ricardo też pokazał dobrą skuteczność na D20, więc liczę że podtrzyma serię i dzisiaj dorzuci kilka maxów.

Smith vs Edhouse
Over 1,5 C/O +100 @1,58 (Betfan)
Na Unibet płacą 1.40, więc dla mnie spora promka. Sam Smith wczoraj zrobił 3 piękne C/O +100. Edhouse zrobił 2. Teraz mamy dłuższy dystans i ta linia i ten kurs wydaje się śmieszny. Na Unibet Dorzucam over 2,5 C/O po kursie @2,38

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom