P
522
Zakład odwołany ręka Cormiera nie zagoiła się jeszcze w pełni...Szósty kupon (...early 2012, Strikeforce):
Daniel Cormier - Josh Barnett 1 2,32 Expekt
Stawka: 2% (40j)
Gala była dobra do typowania, ale nie dla mnie. Schaub bez taktyki poszedł na wymiany, Rothwell w życiowej formie (przynajmniej od trzech walk), schudł.57 (UFC 145)
Ben Rothwell v Brendan Schaub 2 1.405 Pinnacle
Stawka: 5
Ew. wygrana: (5x1.405)-5=2,025
58 (UFC 145)
Rashad Evans v Jon Jones 2 1.207 Pinnacle
Stawka: 10
Ew. wygrana: (10x1,207)-10=2,07
59 (UFC 145)
Che Mills v Rory MacDonald 1 5.05 Pinnacle
Stawka: 0,1
Ew. wygrana: (0,1x5,05)-0,1=0,405
88 (UFC 146)76 (Strikeforce 40)
77 (UFC on Fox 3)
Nate Diaz v Jim Miller 1 2.93 Pinnacle
Stawka: 0.1
Ew. wygrana: (0,1x2,93)-0,1=0,193
Duży kurs na Diaza. Obaj mają dobry parter, walka może potoczyć się w stójce, tam Diaz ma duże szanse na zwycięstwo.
78 (UFC on Fox 3)
Johny Hendricks v Josh Koscheck 1 1.87 Pinnacle
Stawka: 2
Ew. wygrana: (2x1,87)-2=1,74
Kos z walki na walkę wygląda coraz gorzej, być może zaleczona kontuzja oczodołu, daje mu się we znaki. Z drugiej strony Hendricks ma umiejętności, żeby zniwelować zapasy pudla i power w uderzeniu żeby posłać go spać.
79 (UFC on Fox 3)
Lavar Johnson v Pat Barry 1 2.74 Pinnacle
Stawka: 0,5
Ew. wygrana: (0,5x2,74)-0,5=0,87
Patrick Barry mnie nie przekonuje, a tym bardziej kurs jaki został wystawiony na jego zwycięsto, jego przeciwnik Lavar wywodzi się z boksu, a na codzień trenuje w American Kickboxing Academy. W przeszłości miał duże problemy z poddaniami, ale Kick-boxer Barry nie wygląda mi na gościa, który mógłby poddać "Dużego" Johnsona...
dwa plusy i jeden minus, ale walka bardzo bliska - Silva zupełnie bez kondycji, coś ten program Soszyńskiego mu nie pomógł...86 (KSW 19)
Antoni Chmielewski - Matt Horwich 1,75 Betsafe
Stawka: 0,2
Ew. wygrana: (0,2x1,75)-0,2=0,15
Walczy oczywiście nasz Pudzianek warto zagrać na Sappa jeśli kurs skoczy ponad 9 bo ten, który jest wystawiony jest nieadekwatny. Zagram na Horwicha bo ma niezły parter, a Chmielewski ostatnio przegrał - chociaż wygrał - jak to na KSW...
87 (KSW 19)
Khalidov + Pudzilla 1.47 Betsafe
Stawka: 10
Ew. wygrana: (10x1,47)-10=4,7
Wcześniej się śmiałem, teraz gram na niego. Tak to już w życiu bywa. Jak ktoś się sugeruje i się boi to lepiej zagrać samego Mameda..
89 (KSW 19)
Michal Materla v Jay Silva 2 2,9 Betsafe
Stawka: 0,1
Ew. wygrana: (0,1x2,9)-0,1=0,19
76 (Strikeforce 40)
Daniel Cormier v Josh Barnett 1 2.08 Pinnacle
Stawka: 20j
Ew. wygrana: (20x2,08)-20=21,6
Wcześniej, przed odwołaniem grałem ten zakład grubiej, ale teraz środki się trochę skurczyły. Cormier ma prawdopodobnie najlepsze zapasy w całym mma. Lekcje u mistrza olimpijskiego pobiera wielu znanych zawodników UFC. Jest mało prawdopodobne aby Barnett zdołał obalić i utrzymać mistrza na ziemi. Kolejnym atutem Cormiera jest szybkość i nokautujący cios. Szybkość wynika z tego, że powinien walczyć w kategorii niższej, ale z powodów zdrowotnych nie zbija wagi. To połączenie zapasów, mobilności i celnych mocnych urządleń może być śmiercionośną mieszanka dla Barnetta, którego styl jest przewidywalny... . Trzeba także podkreślić, że Cormier ma niezwykle utalentowanych sparingpartnerów. Styl weterana Barnetta to wejść w klincz, obalić i skończyć. Mimo znacznej progresji umiejętności w stójce nadal znajduje się on na poziomie 3+/4-. Plusem Barnetta jest jego doświadczenie, jak trzeba potrafi zagrać nieczysto np. rozpocząć niedozwolonym kopem w jaja rodem z Krav Magi (albo Savate, które od kilku lat trenuje). Jednak od czasów walki z Alexandrem Emelianenko w 2006 roku nie walczył z nikim, kto miałby zapasy tak dobre jak Cormier. Wadą Cormiera jest podobnie jak Fedora problem z dłońmi, ale długa rehabilitacja i kilkukrotne przesuwanie tej walki dają do myślenia, że zawodnik American Kickboxing Academy bierze ten problem na poważnie i wyjdzie na 100%. Można jeszcze złapać kurs 2,0.
stare down z Silva v Cormier