>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Październik w Campeonato Brasileiro 2010

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Jak dla mnie ten mecz to największy hit niedzielnych spotkań. Wielu może to dziwić bo przecież są derby i Sao Paulo i Rio de Janeiro ale ja właśnie uważam mecz Gremio-Cruzeiro za najciekawszy, gdyż obie ekipy w ostatnim czasie są w naprawdę dobrej formie.
Gremio po katastrofalnym wręcz początku teraz zaczyna grać co raz lepiej i celem ich teraz jest miejsce w trójce, które da awans do Copa Libertadores. Cel do łatwych nie należy, gdyż strata do Corinthiansu to 6 punktów, a meczy już nie wiele zostało więc trzeba się spieszyć. Teraz jednak staje na ich drodze mocny rywal jakim jest Cruzeiro. Gremio w ostatnich 10 spotkaniach zdobyło aż 25 punktów dzięki 7 zwycięstwom, 2 remisom i 1 porażce. Świetna passa, która zawdzięczają głównie formacji ofensywnej, która w tych wspomnianych 10 meczach zdobyła aż 25 goli co daje średnią 2,5 zdobytej bramki na mecz. Przy okazji też stracili 10 gol co jest wynikiem dobrym patrząc na to co w bramce wyczyniali Victor i Marcelo Grohe. Gremio świetnie gra w ataku jak wynika ze statystyk ale nie tylko na to patrzę. W ogóle widać ich pomysł na grę jest po prostu zdumiewający, bo potrafią tworzyć naprawdę super akcje, które miło się ogląda. Ale z drugiej strony jest obrona, która daje sporo prezentów rywalom albo po prostu chce dać możliwość pracy bramkarzom. W meczu z Cruzeiro najprawdopodobniej może zabraknąć napastnika Andre Limy, który na piątkowym treningu doznał jakiegoś urazu i nie wiadomo czy zdoła się wykurować do niedzieli wieczór. Jeśli nie to jego miejsce może zająć Junior Vicosa. Zawodnik o którym pewnie mało kto słyszał ale ja go pamiętam dobrze, bo jeszcze do nie dawna reprezentował barwy drugoligowego klubu ASA Arapiraquense i był tam wyróżniającą się postacią. Strzelił jeśli dobrze pamiętam 10 goli, a poza tym gra tego klubu głównie opierała się na tym piłkarzu i bez niego był naprawdę ciężko. Tak więc wszystkim mówię, że warto zwrócić uwagę na tego 22-latka, który ma spory potencjał. Poza nim zabraknie jeszcze .
Cruzeiro to aktualny lider rozgrywek o mistrzostwo Brazylii i zarazem główny faworyt do tytułu mistrzowskiego. Świetna ich forma sprawiła, że wyprzedzili nie dawno słabo się spisujących Flumienense i Corinthians,a jeśli dalej tak pójdzie to uciekną za daleko. Jednak teraz czeka ich niezwykle ważny i trudny mecz w Porto Alegre. W ostatnich 10 spotkaniach co ciekawe mają identyczny bilans jak Gremio z tą różnicą, że mają o wiele mniej okazały bilans bramkowy-17:9. Wszystko to zawdzięczają bramkarzowi Fabio, który w tym sezonie już nie raz pokazywał, że jest super bramkarzem i mnie dziwi dlaczego Mano Menezes powołuję np. Jeffersona czy Renana z Avai zamiast niego. W formacji ofensywnej bryluje głównie Walter Montillo, który nie dość, że świetnie rozgrywa i asystuje to jeszcze strzela sporo goli jak na pomocnika. Cruzeiro w tym momencie wydaję się być najbardziej pewną drużyną z czołówki, gdyż nie traci punktów ze słabeuszami tylko gromadzi je sukcesywnie i dlatego są liderem. Jednak teraz dwa trudne mecze po kolei. Najpierw Gremio, a za tydzień derby z Atletico Mineiro i w jakiej formie ich lokalny rywal by nie był to takie mecze są ciężkie do przewidzenia, gdyż może się w nich stać dosłownie wszystko. Jednak ja uważam, że trener Cuca, którym ja się zachwyciłem w poprzednim sezonie, gdy to wyciągnął z ostatniego miejsca i utrzymał Fluminense oraz doprowadził ten klub do finału Copa Sudamericana, poradzi sobie z wielką presją jaka teraz jemu i całemu zespołowi towarzyszy w całym Belo Horizonte(No może poza tą częścią, gdzie się kibicuje Atletico MG). Wśród Cruzeiro zabraknie kontuzjowanego Diego Renana. Również może nie być gotowy na to spotkanie Claudio Cacapa ale to się wyjaśni tuż przed meczem. Ostatnio czytałem, że Walter Montillo doznał jakiegoś urazu na treningu ale do meczu powinien być już zdrowy.
Podsumowując uważam, że jedynym słusznym wyborem w tym meczu jest over 2,5 gdyż obie ekipy mają o co grać i na pewno remis ich nie zadowoli, gdyż każdy chce sięgnąć po pełną pulę. Tak więc zapowiadają nam się wielkie emocje, których nie można przegapić. Szkoda tylko, że w Globo po raz kolejny zrobiło sobie jaja z kibiców w Europie i Sportklubowi dali spotkanie Guarani-Corinthians, które powiedzmy sobie szczerze mało kogo obchodzi.
Grêmio
Victor; Gabriel, Rafael Marques, Paulão e Fábio Santos; Vilson, Rochemback, Douglas e Lúcio; Jonas e André Lima (Júnior Viçosa)
Cruzeiro
Fábio; Jonathan, Léo (Caçapa), Edcarlos e Pablo; Fabrício, Marquinhos Paraná, Henrique e Montillo; Thiago Ribeiro e Wellington Paulista

Mój typ:
Over 2,5 @ 1,85 Bwin✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Sam pomyślę nad overem Fla -Inter ✅3:0
Co do drugiego dzsiejszego spotkania to niegłupim pomysłem jest chyba typ na wygraną Atletico PR. ✅2:1
Ważne info dotyczące tej kolejki :
Mecze niedizelne zaczną się o godzinie 20:00 bowiem w Brazylii zmieniają zegarki. To tak dla obserwatorów Brasileiro aby nie zapomnieli o spotkaniach
Wczoraj kapszti ładnie naprowadził mnie na ten over Flamengo za co mu dzięki;) Wygrana nie podlegała dyskusji, wsyzstkie gole padly po stałych fragmentach gry. Ale tak słabego Internacionalu to ja nie widzialem dawno! Wyglądali na zagubionych kompletnie, nie stwarzali żadnych okazji. Bylem w szoku.
Dzisiaj czeka nas świeto bowiem na rozkładize mamy derby Sao Paulo - Santos, derby Fluminense - Botafogo i starcie drużyn grających obecnie dobrze i systematycznie wygrywających czyli Gremio - Cruzeiro, a i tak Globo wymyśliła sobie by w świat puśćic mecz Guarani - Corinthians ???? i to takie spotkanie będzie można zobaczyc w Sportklubie czy to Arriadia, jeżeli ta oczywiśćie da mecz bo wczoraj o dziwo dali na żywo;)
Przyznam szczerze, że ciężko mi dzisiaj o jakieś dobre typy. Miałem w planie granie na Palmeiras, ale zagrają bez Valdivii, Klebera, Ewerthona, Tingi czy Marcosa i to kompletnie burzy mój tok myślenia. Zapewne znów będą liczyli na stale fragmenty gry w wykonaniu Marcosa Assuncao, a to nie zawsze musi dawac 3pkt...
Kompletnie też nie wiem jak ugryźć derby Sao Paulo. Santos jeszcze z nadziejami na mistrza, SPFC no właśnie o co walczy Sampa to ciężko powiedziec. Wynik krąży mi wokół remisu, ale odpusczam.
Zastanawiam się czy nie zaufac Corinthians @ 2,43 Pinnacle, ale patrze w skład i widze ... Ronaldo w ataku więc poważnego grania to nie będzie + ta zmiana szkoleniowca. Wiadomo muszą, ale nie zawsze musi się udac.
VS
FLUMINENSE - BOTAFOGO
Typ : Under 2,5gola @ 2,02 Pinnacle ✅0:0
Najciekawszy wydaje mi się under w meczu Fluminense - Botafogo. Flu jakoś zatraciło swoją moc w ostatnim czasie. To samo można powiedziec o Botafogo. I jedni i drudzy byli w gazie nie tak dawno, a teraz rozczarowują. Dośc powiedziec, że Botafogo co ostatnio gra to ...remisuje! Seria 7 remisów z rzędu to wyczyn niesamowity! A po wynikach widac, że forma strzelecka też kuleje, bo zaczeli od dwóch remisów 2:2 potem seria czterech meczów z DW 1:1, a ostatnio 0:0 z Palmeiras, a więc równia pochyła ;) Do składu Flu coprawda wraca Emerson, a w Botafogo zagra Jobson to jednak mam takie przeczucie żę dużo goli nie padnie.
Derby to derby,walki nie braknie, a czy padnie sporo goli? Ciężko powiedziec.
Ale to takie luźne przemyśłenia. Nie ma co inwestowac w to za dużych pieniędzy .

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP

Tak właśnie wygląda rozkład jazdy i kursy na 31. kolejkę Campeonato Brasileiro. Myślę, że od razu można spostrzec, że będzie to kolejka derbowa. Przede wszystkim największe derby w Brazylii Gre-Nal, a chodzi dokładniej o spotkanie Gremio-Inter. Również ciekawie powinno być w meczach Cruzeiro-Atletico Mineiro, Corinthians-Palmeiras i Vasco-Flamengo. Jak wiadomo derby ciężko typować więc ja chyba sobie odpuszczę te spotkania ale z chęcią bym obejrzał, któryś z nich. Również mamy bardo ważne spotkania na dole tabeli. Goias-Avai to mecz drużyn, które w środku tygodnia grały w Copa Sudamericana i obie awansowały. Goias wyelimnowali Urugwajski Penarol Montevideo, a Avai Ekwadorski Emelec. Drugim meczem drużyn zagrożonych spadkiem jest spotkanie Guarani-Atletico Goianiense. Mecz może dla wielu bez sensu do oglądania ale mnie bardzo ciekawi postawa obu zespołów. Ja właśnie bardzo lubię oglądać te mecze drużyn z dołu, gdyż z reguły w nich dzieje się o wiele więcej niż w hitowych spotkaniach. Ja póki co widzę tylko typ na zwycięstwo Santosu, gdyż ich rywal to jak powszechnie wiadomo dno. Ale na czystą &quot;1&quot; to kurs jest zdecydowanie za niski więc chyba się zdecyduję tutaj na opcje handicapu. Jednak wszystko będzie zależeć od składów i osłabień na te spotkania.

Zapraszam do pisania analiz i podawania typów

bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Witam Panów. Po dłuższym rozbracie z piłką brazylijską postanowiłem powrócić do podawania typów i pisania analiz ;) Na razie podaje takie moje luźne przemyślenia, a dopiero jak pojawią się składy naskrobię coś dłuższego i ciekawszego ????
Botafogo - Vitoria
Gospodarze notują serię 8 spotkań remisowych(!), więc kiedyś musi przyjść mecz w którym się przełamią, a okazja jest do tego bardzo dobra. Jak wiadomo goście nigdy zbyt dobrze nie radzili sobie na wyjazdach. Kurs 1,60 warty zagrania.
Santos - Gremio Prudente
Jakoś ostatnio nie przepadam za tak niskimi kursami ( 1,30 ), ale wydaje się to być bardzo dobry typ. Myślę, że Gremio ( już raczej pogodzone ze spadkiem ) nie zdoła urwać choćby punktu drużynie, która przecież wciąż ma szanse na mistrzostwo.
Mam na oku jeszcze parę fajnych meczy, ale opiszę je dopiero z głównymi typami ;)

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Santos (-1.5) - Prudente 1 (1.825 Bet365) ⛔ 2:3
Santos u siebie zawsze będzie groźny. Jutro w ataku Neymar z Keirrisonem, a za nimi Ze Eduardo. Spokojnie mogą zniszczyć Prudente, które już chyba powinno pogodzić się ze spadkiem do drugiej ligi. Ostatnie miejsce i osiem punktów straty do bezpiecznej strefy to trochę za dużo jak na 30 kolejkę. Poza tym są zupełnie bez formy. W ostatnich sześciu spotkaniach wyjazdowych przegrali wszystko (bilans bramkowy 0:15!). Dodatkowo na Vila Belmiro nie zagrają: Hugo (5/0 - niedawno przyszedł z Sao Caetano), R.Martins (9/1), R.Mancha (20/0), M.Oliveira (26/0), D.Giaretta (27/0), Anderson Luis (24/2) i Marcio (bramkarz 8/0). Santos dalej chce walczyć o mistrzostwo, a łatwiejszego meczu u siebie mieć już nie można. Wszystko wskazuje na ich wysokie zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

W pełni zgadzam się z moim przedmówcą Kacmonem. Santos u siebie gra naprawdę świetny futbol i mówię to ja, który nie lubi Santosu, a w szczególności Neymara. Nie lubię ale to nie znaczy, że nie potrafię docenić Peixe i tego młodziana, który ma nie wątpliwie wielki talent. Ja sądzę, że gdyby nie kontuzja Paulo Henrique Ganso i odejście dwójki napastników Robinho i Andre to dzisiaj Santos by był na czele tabeli. Wielu w tym i ja sądziło, że tylko Neymar będzie ciągnął zespół jednak ma u boku Ze Eduardo, który robi świetną robotę w ataku i strzela sporo goli. W pomocy jest młody Alan Patrick. Jeszcze dodać, że tego wszystkiego by nie było, gdyby nie znakomity chociaż zapominany wielokrotnie Arouca. On jest zawodnikiem często od czarnej roboty czyli odbioru piłki co jest bardzo cenne i takich zawodników trenerzy ogromnie cenią ale niestety kibice w większości tego nie zauważają. W meczu z Prudente zabraknie tylko Pary jeśli chodzi o osłabienia. Bo za osłabienie nie można liczyć Ganso, który już od jakiegoś czasu zmaga się z kontuzją i jego leczenie jeszcze potrwa. Prudente natomiast leci z ligi i moim zdaniem bardzo dobrze się dzieje, gdyż grają tragicznie i strasznie zaniżają poziom ligi. Nie lubię ich oglądać, bo ich gra po prostu mnie jakoś dobija jak ich widzę. A w meczu z Santosem to będzie na pewno defensywna postawa. Dodatkowo są strasznie osłabieni brakiem: Hugo, Rodrigo Manchy, Diego Giaretty, Marcelo Oliveiry, Diego, Andersona Luisa, Marcio i Rafaela Martinsa.
Podsumowując gospodarze nie powinni mieć problemów z sięgnięciem po 3 punkty tylko teraz zostaje pytanie jaki rozmiar tej porażki. Ja wybrałem kilka typów na to spotkanie z których sobie wezmę coś do zagrania, a wam zostawiam do wyboru do koloru.
Santos
Rafael; Danilo, Edu Dracena, Durval e Léo; Arouca, Roberto Brum e Alan Patrick; Zé Eduardo, Keirrison e Neymar
Grêmio Prudente
Giovanni; Bruno Ribeiro, Leonardo, Flávio Boaventura e Cleidson; Anderson Pedra, João Vitor, Sasha e Adriano Pimenta; Wesley e Wanderley

Moje typy:
Santos(-1) @ 1,80 Bwin⛔
Santos(-2) @ 3,10 Bwin⛔
Santos over 2,5 @ 2,15 Bwin⛔
Over 3,5 @ 2,45 Bwin✅
Santos wygra do 0 @ 2,10 Bwin⛔
Gremio Prudente nie strzeli @ 1,91 Bwin⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Kolejna kolejka z serii - nikt nie chce zdobyć mistrzostwa. Większość czołowych klubów złapało zadyszkę na finiszu rozgrywek i walka o mistrzostwo znowu powinna potrwać do ostatniej kolejki. Fluminense w ostatnich pięciu spotkaniach zdobyło tylko 3 punkty (trzy remisy i dwie porażki), Cruzeiro przegrało dwa ostatnie mecze, Corinthians wreszcie wygrało po siedmiu spotkaniach bez zwycięstwa... Przy takich wynikach spokojnie można jeszcze dawać szanse na mistrzostwo drużynom tracącym do lidera 6-7 punktów. Wychodzi na to, że na siedem kolejek przed końcem sezonu, o mistrzostwo walczy jeszcze osiem zespołów. Trochę mi szkoda Santosu. W tym ostatnim etapie rozgrywek wydawali się najrówniejszym zespołem, ale ostatnimi dwoma spotkaniami wszystko zawalili. Najpierw przegrali z Sao Paulo, tracąc decydującego gola grając w przewadze jednego zawodnika. A teraz zrobili prawdziwe show na Vila Belmiro z Gremio Prudente... Prowadzili 2:0 do przerwy, w 75 minucie Neymar nie strzelił karnego i od 75 minuty grali w przewadze 2 zawodników... Jak oni taki mecz przegrali 2:3 to już nigdy nie zrozumiem. Poza tym nie rozumiem dlaczego dalej karne wykonuje Neymar. Przecież niedawno Lance wyliczyła mu skuteczność z jedenastek i ta była tragiczna. Nikt nie marnuje tylu rzutów karnych co Neymar, więc dlaczego nie znajdą na to miejsce innego zawodnika?
Równie ciekawa walka o utrzymanie. Tak naprawdę o ten cel walka trwa już od 13 miejsca w tabeli. W najgorszej sytuacji jest Prudente, ale po tym co wczoraj zrobili na Vila Belmiro, wcale nie zdziwi mnie ich odrodzenie i szczęśliwe utrzymanie. Spośród drużyn walczących o utrzymanie żal mi Atletico MG i Vitorii. Mam nadzieję, że żadna z tych drużyn nie spadnie. Vitoria potrafi nadać kolorytu Brasileirao meczami u siebie, a Atletico MG odkąd tylko Dorival Junior zmienił Luxemburgo, to zupełnie inna drużyna.
Do końca sezonu jeszcze tylko siedem kolejek, ale w tabeli może się zmienić wszystko. Będą emocje na finiszu ;)

blender 0

blender

Użytkownik
...Prowadzili 2:0 do przerwy, w 75 minucie Neymar nie strzelił karnego i od 75 minuty grali w przewadze 2 zawodników... Jak oni taki mecz przegrali 2:3 to już nigdy nie zrozumiem. Poza tym nie rozumiem dlaczego dalej karne wykonuje Neymar. Przecież niedawno Lance wyliczyła mu skuteczność z jedenastek i ta była tragiczna. Nikt nie marnuje tylu rzutów karnych co Neymar, więc dlaczego nie znajdą na to miejsce innego zawodnika?
Pewnie dlatego, że trener bał się stracić swoją prace.Pamiętamy historie z Dorivalem, kiedy to zabronił mu strzelać, a w konsekwencji stracił swoją posadę.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Dzisiaj w Rio ciekawy pojedynek Flamengo-Corinthians. Obie drużyny mają o co grać więc zapowiada się ciekawie. Jakoś ciężko typować w tym meczu faworyta, gdyż po prostu wiele czynników mówi o tym, że ten mecz być niezwykle wyrównany. Flamengo ostatnimi czasy, a dokładniej odkąd ich przejął Luxemburgo gra naprawdę fajny futbol i wreszcie skuteczniejszy niż gdy trenowali ich poprzedni trenerzy. Oglądałem ich ostatnie 3 spotkania i mieli w nich sporo okazji ale tylko mecz z Interem wygrali i mogą sporo żałować, że nie pokonali Avai i Vasco. Timao z kolei w kryzysie ale w niedziele wygrali derbowy mecz z Palmeirasem pod wodzą Tite czyli nowego trenera. Jak dla mnie ten mecz mógł im bardzo pomóc w odrodzeniu się. I teraz dalej liczą się w walce o mistrza tak więc w meczu z Fla zagrają na 200% i zrobią wszystko by wygrać ale o to łatwo nie będzie. Ja osobiście liczę na ciekawy mecz i gdybym miał coś tutaj typować to jest to over 2,5

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

Bardzo ciekawie zapowiada się spotkanie Fluminense-Gremio i wbrew pozorom gospodarze nie są faworytem tego spotkania, a nawet w drugą stronę bym powiedział, że to goście mają większe szanse na 3 punkty.

Fluminense
to niby aktualny lider rozgrywek o mistrzostwo Brazylii ale są nim tylko dlatego, że inne drużyny nie potrafią odjechać im na duży dystans punktowy, a okazji nie brakowało, gdyż Flu często ostatnio tracą punkty. Forma ich jak już pisałem jest nie najlepsza ale to tak mówiąc delikatnie bo tak naprawdę ostatnio grają tragicznie i w niczym nie przypominają tego zespołu, który ogrywał u siebie Atletico Mineiro 5:1. Dość powiedzieć, że w ostatnich 5 meczach zdobyli tylko 3 punkty i 3 gole co jak na nich jest wynikiem tragicznym. Ciężko wytłumaczyć powody tego co się dzieje we Flu, gdyż skład praktycznie się nie zmienia, a drużyna jakby zupełnie inna. Po raz kolejny wśród gospodarzy nie zobaczymy Freda, Emersona, Rodriguinho, Tarty, Fernando Henrique, Equi Gonzaleza, Deco czy Diogo. Tak więc bardzo długa lista nieobecnych co Muricy&#39;emu Ramalho na pewno pracy nie ułatwi.
Gremio ostatnimi czasy gra znakomicie i wielką przyjemnością jest oglądać w akcji ten zespół, gdyż świetnie spisują się w ataku ale jeżeli chodzi o obronę to jest trochę gorzej. Jednak po to mają w bramce Victora by ratował to co obrona puści za siebie...Tricolores w ostatnich 9 meczach nie przegrali ani razu. 6 zwycięstw i 3 remisy robią wrażenie. Dodatkowo remisy z nie byle kim, bo z Vasco na wyjeździe, a na Sao Januario zawsze się ciężko gra, Flamengo i Interem. Czyli jak widać jeżeli już tracili punkty to z silnymi ekipami. Jednak pokonali choćby Cruzeiro czyli drużynę również z czołówki. Ostatnio pierwsze skrzypce odgrywa Jonas, który z 20 bramkami przewodzi w stawce strzelców. Dodatkowo wspiera go Andre Lima, a na ławce jak już pisałem jest utalentowany Junior Vicosa. Tym razem zabraknie wśród drużyny z Porto Alegre Fabio Rochembacka, Adilsona, Borgesa i Williama Magrao z tym, że ostatnia dwójka to nie gra już dłuższy czas więc do jego nie obecności już wszyscy się przyzwyczaili.
Podsumowując to goście wydają się być faworytem tego spotkania ale bukmacherzy chyba nie zdają sobie z tego sprawy i wystawili kursy jakby to gospodarze mieli się rozprawić z Gremio niewielkim nakładem sił. Nam nie pozostaje nic innego jak korzystać z tego.
Fluminense
Ricardo Berna; Mariano, Gum, Leandro Euzébio e Carlinhos; Diguinho, Julio Cesar, Fernando Bob, Conca e Marquinho; e Washington

Grêmio
Victor; Gabriel, Rafael Marques, Paulão e Fábio Santos; Vilson, Ferdinando (Souza), Douglas e Lúcio; André Lima e Jonas

Moje typy:
Gremio lub X @ 1,78 Bwin⛔
Gremio over 1,5 @ 2,95 Bwin⛔

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

W Goianii Atletico będzie podejmować Ceare i będzie to bardzo ważne spotkanie przede wszystkim dla gospodarzy dla których to kolejna okazja na punkty i przybliżenie się tym samym do utrzymania.
Atletico ostatnio notuje bardzo dobre wyniki. 3 kolejne zwycięstwa dały temu zespołowi wyjście ze strefy spadkowej i nawet póki co miejsce w Copa Sudamericana 2011 ale nie o to im chodzi. Tylko punkt przewagi nad goniącymi Atletico Mineiro i Vitoria tak więc muszą się sprężać i wygrywać co się da. A gdzie jak nie u siebie. I z kim jak nie z Ceara, która praktycznie nie ma o co walczyć, gdyż na Copa Libertadores najzwyczajniej w świecie nie ma szans, a spadek do Serie B to też im zbytnio nie grozi. Atletico miałem przyjemność widzieć w ostatnich dwóch spotkaniach. Najpierw z Vasco pokazali ciekawy futbol wygrywając 2:0, a potem bardzo osłabieni zagrali kolejny świetny mecz na wyjeździe z Guarani i wygrali 0:1. Dodatkowo na mecz z Ceara wraca Elias czyli największa gwiazda tego zespołu. Dość powiedzieć, że te 10 bramek, które on zdobył to tylko część jego zasług dla klubu. Wiele znakomitych akcji i w ogóle zespół jakoś lepiej wygląda z nim. Teraz Dragao będą musieli się zmagać z brakiem Josiela, Anailsona i Ramalho co przy osłabieniach w meczach poprzednich jest praktycznie niczym.

Ceara
za to w ostatnich 6 meczach nie przegrała, a udało się im zwyciężyć w aż 3 z nich. Ostatnio wygrali z Sao Paulo 2:0 i zagrali naprawdę fajny mecz w ataku, gdyż mieli wiele okazji podbramkowych jednak Rogerio Ceni dał się pokonać tylko 2 razy. Po takiej serii i przewadzę jaką mają nad strefą spadkową czyli 8 punktów to mogą sobie pozwolić na traktowanie luźniej tych meczów wyjazdowych. Na pewno u siebie na Castelao będą się spinać przed swoimi znakomitymi kibicami ale na wyjazdach jakoś nie przypuszczam by się zbytnio spinali. Niby mają świetną obronę ale i atak im szwankuję, bo zdobyć w 31 meczach tylko 27 goli to wstyd dla zespołu. Ale dzięki temu, że stracili ich tylko 30 to są tak wysoko. Najlepsze jest to, że mają najgorszy atak i najlepszą obronę!!! W najbliższym meczu z Atletico GO piłkarze Ceary zagrają w praktycznie najmocniejszym składzie no poza Diego, którego nie będzie z powodu kontuzji.

Podsumowując to faworytem jak dla mnie są gospodarze i też na nich daje swój typ, a kurs jak dla mnie jest zadowalający jak najbardziej więc nic tylko grać i korzystać z tego.
ATLÉTICO-GO: Márcio, Adriano, Gilson, Daniel Marques e Thiago Feltri; Agenor, Pituca, Robston e Elias; Juninho e Marcão
CEARÁ: Michel Alves; Boiadeiro, Anderson, Fabrício e Vicente; Michel, João Marcos, Heleno e Geraldo; Washington e Magno Alves

Mój typ:
Atletico GO @ 2,00 Bwin
⛔

kacmon 330

kacmon

Forum VIP
Pewnie dlatego, że trener bał się stracić swoją prace.Pamiętamy historie z Dorivalem, kiedy to zabronił mu strzelać, a w konsekwencji stracił swoją posadę.
To jest chore, że nastolatek może w ten sposób &quot;rządzić&quot; zespołem. Ciekawe jak z Neymarem poradzą sobie europejskie kluby ;)
Znowu muszę się zgodzić z typami, które podał kapszti. To nie to Fluminense, które potrafiło znaleźć sposób na każdego. W obecnej formie Gremio jest zdecydowanie lepszym zespołem i zdziwiłaby mnie ich dzisiejsza porażka. Flu gra ostatnio ostatnio poniżej oczekiwań i w tym meczu nie powinno się to zmienić. Nie ma Fernando Henrique na bramce i Deco w pomocy. Wielkie problemy Muricy Ramalho ma z napastnikami. Fluminense raczej było znane z bogactwa w ataku, jednak dzisiaj wygląda to zupełnie inaczej. Emerson i Fred są kontuzjowani, a za kartki pauzuje Rodriguinho. Ta sytuacja zmusiła Ramalho do zmiany taktyki i gry tylko jednym napastnikiem (Washingtonem). Fluminense wydaje się być za bardzo osłabione, żeby przełamać się w tak trudnym meczu.
Fluminense - Gremio X2 (1.78 Bwin) ⛔ 2:0
A do jakiegoś dubla można dorzucić:
Gremio strzeli (1.43 Betsafe) ⛔
Warto też wiedzieć, że mecz Fluminense - Gremio zostanie rozegrany na Engenhao, a Sao Paulo - Atletico PR na Barueri Arena. Nie są to ich domowe stadiony, chociaż nie grają na tych stadionach po raz pierwszy.

Jako ciekawostkę wrzucam typy Alexa Escobara (eksperta Globo) na najbliższą kolejkę:
FLAMENGO 2 X 1 CORINTHIANS
SÃO PAULO 2 X 1 ATLÉTICO-PR
ATLÉTICO-GO 1 X 1 CEARÁ
FLUMINENSE 1 X 2 GRÊMIO
VITÓRIA 0 X 0 VASCO
INTERNACIONAL 2 X 0 SANTOS
PALMEIRAS 1 X 1 GOIÁS
PRUDENTE 1 X 1 CRUZEIRO
AVAÍ 2 X 2 GUARANI
ATLÉTICO-MG 1 X 1 BOTAFOGO
http://globoesporte.globo.com/platb/alexescobar/

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
SAO PAULO - ATELTICO PR
Typ : Sao Paulo @ 1,741 Pinnacle ✅2:1
Oba zespoły w ostatnim czasie łączy osoba trenera Carpegianiego. Właśnie z zespołu Atletico PR przeszedł do SPFC. Mecz jest o tyle wazny, że ewentualna porażka Sao Paulo oznaczac będzie już brak jakichkolwiek szans na awans do Copa Libertadores. A to, że w Brasileiro ostatnio dzieje się sporo to 3pkt dla Sampy są jak najbardziej realne. Tymbardziej, że goście w tym spotkaniu zagrają bez Paulo Baiera(26/5), Wagnera Diniza(22/3), Maikona Leite(21/4), Ivana Gonzaleza(11/2) i Eldera Granja(14/0). Osłabienia powazne. Pokazałem to jak wygląda w statach, ale również tacy gracze jak Baier przede wsyzstkim swoim zaangażowaniem, charakterem i przede wszystkim wykonuje stale fragmenty gry.
SPFC przegrało ostatnio z Cearą, ale wcześniejsze mecze grali dobrze. Przede wszystkim wygrana 4:3 z Santosem kiedy grali w liczebnym osłabieniu, a potrafili strzelic zwycięskie gole.
W tym pojedynku zagrają bez Jorge Wagnera, Lucasa, Fernandinho, Bosco. Co tu pisac, skład jest najmnocniejszy w obecnej chwili jaki może wystawic Carpegiani. Dagoberto z Fernandao z przodu to niezła siła.
Ponadto zespołowi z Paranense jakoś wybitnie ostatnio się nie wiodło w Sao Paulo. W ogóle to zespół który mocno ciśnie u siebie, a na wyjazdach 4-2-9. Licze na Sampe w tym meczu ;)

Co do dwóch pozostałych dzisiejszych meczów to nie widze żadnych sensownych pomysłów.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
AVAI - GUARANI
Typ : Avai @ 1,800 Pinnacle ✅1:0
Głównym czynnikiem dla którego zdecydowałem się wybrac ten typ są poważne braki w szeregach gości. Otóż w tym meczu będą musieli sobie radzic bez :
- obrońcy Fabao (26/2)
- obrońcy Rodrigao (5/0)
- obrońcy Fabiano (8/0) - Mało meczów bo dopiero od września jest w klubie, wcześniej we włoskiej Serie B grał.
- pomocnik Preto (10/0)
- obrońca Baiano (24/4)
- Pomocnik Paulo Roberto (30/2)
- napastnik Mazola (25/6)
Ponadto Avai potrzebuje punktów jak ryba wody. Ostatnio potrafili ładnie zaprezentowac się w rozgrywkach Copa Sudamericana. Powalczyli i ostatecznie wyeliminowali ekwadorski Emelec, a w ostatnich dniach zremisowali na wyjeździe 2:2 z Goias i ten remis mogą uznac za rozczarowanie bo wyrównującego gola stracili w doliczonym czasie gry, w dodatku po nieco przypadkowej akcji. Tak więc wspomnianą zwyżke formy warto przełożyc teraz na rozgrywki ligowe. Guarani to jeden z gorszych zespołów wyjazdowych z bilansem 1-4-10. Jeżeli gdzieś szukac optymistycznie zapowiadających się meczów w walce o utrzymanie dla Avai to własnie ten przeciwko Guarani na taki się zapowiada.

Otrzymane punkty reputacji: +2
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
W 100% zgadzam się z Robsonem i sam już wczoraj pobrałem kurs na zwycięstwo Avai. Dodam tylko, że według ostatnich informacji jeszcze wśród Guarani zabraknie podstawowego bramkarza więc szanse ich na jakiekolwiek punkty spadają do absolutnego minimum. Ja jeszcze na dzisiaj wybrałem dwa kolejne typy z Brasileirao po całkiem sympatycznych kursach i w tym poście mam zamiar je przedstawić.

VS

Na Barradao przyjeżdża Vasco i zapowiada się ciekawe widowisko, gdyż gospodarze muszą wygrać, a jak wiadomo u siebie są mocni więc może być naprawdę &quot;grubo&quot; z ich strony.
Vitoria jak już tutaj było napisane chyba milion razy u siebie stanowi zagrożenie dla każdego zespołu w Brazylii. Barradao ma jakąś swoją magię oraz zawsze tam można usłyszeć znakomity doping i to chyba sprawia, że gra się tam przyjezdnym niesamowicie ciężko. Ostatnio jednak Vitoria jakoś nie potrafi się odnaleźć w lidze i w ostatnich 7 meczach zdobyli tylko 3 punkty po zwycięstwie nad Gremio Prudente. Jednak w ich grze widać wiele pozytywów pomimo ostatnich słabych wyników. Dzisiaj mają niepowtarzalną okazję zbliżenia albo nawet wyjścia ze strefy spadkowej. Vasco z kolei ostatnie dwa spotkania grało katastrofalnie można powiedzieć. Najpierw przegrali na Serra Dourada w Goianii z Atletico Goianiense 2:0 i wtedy zagrali tragicznie, a gospodarze robili z nimi co chcieli. Przed tygodniem zremisowali 1:1 z Flamengo w derbowym meczu. Jednak taki wynik zawdzięczają kilku czynnikom. Absolutnie przypadkowemu golowi jakiego zdobyli, nieskuteczności Flamengo i świetnej postawie w bramce Fernando Prassa(który to już raz ich ratuje?). Teraz jednak Vasco po stracie chyba już jakichkolwiek szans na Copa Libertadores nie ma o co walczyć tak naprawdę, bo raczej o utrzymanie też nie muszą się martwić więc chyba skupią się przede wszystkim na dobrej postawie u siebie. Vitoria dzisiaj bez kilku zawodników ale nie są to jakieś straszne osłabienia. Dokładniej nie ma: Nino Paraiby, Renie, Bidy i Eduardo, a z kolei Vasco bez Dede, Carlosa Alberto, Magno, Niltona, Maxa i Ramona. Podsumowując to Vitoria wydaję się być faworytem tego spotkania i ja się zdecydowałem na nich postawić po bardzo atrakcyjnym kursie.
Vitória
Viáfara; Nino Paraíba, Wallace, Anderson Martins e Egídio (Rafael Cruz); Bida, Neto, Jonas, e Ramon; Adailton (Henrique) e Junior.

Vasco
Fernando Prass; Fagner, Jadson Vieira, Cesinha e Diogo; Rafael Carioca, Rômulo, Felipe e Zé Roberto; Nunes e Eder Luis

Mój typ:
Vitoria @ 2,25 Bwin
✅

VS

Kolejny mecz jaki wybrałem to mecz Atletico Mineiro-Botafogo. Ten mecz jak dla mnie zapowiada się świetnie i gdyby nie mecz Inter-Santos to byłby hitem sobotnich spotkań, a tak jest tylko jako dodatek to głównego dania.
Atletico Mineiro od przyjścia Dorivala Juniora gra zupełnie inaczej i zespół zmienił się na lepsze. Zaczęli grać jeszcze lepiej w ataku ale też i obrona zaczęła grać lepiej chociaż tego po wynikach nie widać. Dodatkowo na dzisiejszy mecz wraca wreszcie Diego Tardelli, który w parze ze znakomicie ostatnio dysponowanym Obiną mają stworzyć super duet napastników. W tym ma im jeszcze pomóc Diego Souza, którego wszyscy znają z super ofensywnej gry. Tak więc ofensywna jak marzenie na dzisiejszy mecz. Gdyby nie osłabienie w postaci Daniela Carvalho to byłoby super. Jeszcze żeby uzupełnić to zabraknie
Werleya, Zé Luísa, Fernandinho, Ricardinho, Erona. Tak więc widać, że zespół jest w dobrej formie i jeszcze ma świetny skład, który wreszcie może razem zagrać praktycznie w pełni. Botafogo to zespół, który ostatnio jest w zupełnie odwrotnej sytuacji jak Atletico Mineiro. Grają co raz gorzej czego może nie potwierdza serie kolejnych 9 meczy bez porażki. Jednak trzeba powiedzieć, że wygrali tylko ostatni mecz ligowy, a pozostałe 8 zremisowali. Ich gra odkąd kontuzjowany jest Maicosuel pozostawia wiele do życzenia i teraz widać jaki wpływ na zespół miał ten zawodnik. Dzisiaj dodatkowo brakować będzie kolejnych ważnych zawodników taki jak: Antonio Carlos, Marcelo Cordeiro, Fabio Ferreira, Herrera, Maicosuel czyli praktycznie nie ma połowy podstawowych zawodników!!! I jeszcze można wspomnieć o duecie napastników Abreu-Jobson. Urugwajczyk ostatnio marnuje sytuacje w których bramki by były w 99 na 100 przypadków. Z kolei Jobson to już nie ten sam zawodnik, który przed kontuzją grał pierwsze skrzypce w zespole Joela Santany. Podsumowując to gospodarze wydają się obecnie zespołem lepszym i bardziej zdeterminowanym do odnoszenia zwycięstw, gdyż dalej grozi im spadek, a każde zwycięstwo ich od tego oddala i tutaj nikt z Galo nie wyobraża sobie innego wyniku jak zwycięstwo i jak sądzę również tak samo.
Atlético-MG
Renan Ribeiro; Rafael Cruz, Réver, Lima e Leandro; Alê, Serginho, Renan Oliveira e Diego Souza; Diego Tardelli e Obina.

Botafogo
Jefferson; Danny Morais, Márcio Rosário e Leandro Guerreiro; Alessandro, Marcelo Mattos, Edno, Lúcio Flávio e Somália; Jóbson e Loco Abreu

Mój typ:
Atletico Mineiro @ 2,05 Bwin
⛔

Otrzymane punkty reputacji: +10
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom