Są już kursy w niektórych bukmacherach ale na ten moment podzielę się kilkoma przemyśleniami, a jutro będą jakieś konkretne typy.
Ekstraliga Play Off czas zacząć
Falubaz Zielona Góra Unia Leszno
No tutaj jest zdecydowany faworyt jest znany, Szczerze mówiąc według mnie udział Falubazu w Play Off to Prezent od Leszna które podeszło na totalnym luzie do meczu w Zielonej Górze, wszystko po to pozbyć się Częstochowy. Teraz myślę że nie będzie już żadnej taryfy ulgowej kto by tam nie pojechał w Zielonce Kułakow Lindback Jepsen Jensen to raczej nie mają wielkich szans. Cieżko będzie nawet o zwycięstwo u siebie, bo czuje że Leszno tym razem pokaże Falubazowi miejsce w szeregu. Ok Vacul łapie formę Dudek po upadkach ale pojedzie, na kilka pkt, ale co dalej ? Kubera tym razem spakuje do plecaka Krakowiaka i Tondera. Janusz Kołodziej i Emil grubo się na jutro zmobilizują. Kołodziej wypoczęty, a Emil po nieudanych występach w
GP będzie jutro głodny. Oczywiście mamy jeszcze Protasiewicza ale to wszystko będzie za mało na Leszno. Teraz mamy 2 scenariusze. Pierwszy: Leszno minimalnie przegrywa 2-4 pkt ale z kontrolą a w rewanżu nie będzie czego zbierać Drugi : Leszno wygrywa w granicy 4-8 pkt i zamyka sprawę dwumeczu już w Zielonej Górze. Bliżej jestem 2 scenariusza. Oczywiście doceniam osiągniecie Falubazu w tym sezonie ,bo nie widziałem ich w Play Off przed sezonem ale oceniając realną siłę obu drużyn Leszno na luzie wchodzi do Finału
Wrocław Stal Gorzów
Od razu przypomina się przepiękny dwumecz w Play Off w 2017 gdzie Sparta zniszczyła ostatnich 4 biegach rewanżu Stal a wyglądało że wszystko jest rozstrzygnięte.
No ale wracając do teraźniejszości. Trzeba zacząć od tego czy jedzie Drabik ? a jeśli jedzie to w jakiej jest formie ? To jest duża niewiadoma. Druga sprawa Holder Brothers Gość Stali w znacznie lepszej formie od Holdera Wrocławskiego przynajmniej tak to dzisiaj wyglądało w Łodzi. Oczywiście Zmarzlik pewnie pojedzie swoje. To wszystko może stawiać lekko w roli faworya Stal, ale patrząc teraz na Wrocław jestem przekonany że Janowski, Taj pojadą w 1 meczu bardzo dobrze. Fricke może być tajną bronią bo widać że jego forma idzie górę. Formacje juniorskie, sądzę że w pierwszym meczu przewagę będą mieli Wrocławianie.
Tak zbierając to wszystko w konkret w 1 meczu spodziewam się wyniku Sparta + 6 i wszystko otwarte w rewanżu. Oczywiście ktoś może mówić Stal wygrała we Wrocławiu a u siebie + 20 o czym jest rozmowa, ale uważał bym z takim hura optymizmem bo w 2 meczu będzie szło na noże i będzie bardzo na styku bo jestem przekonany że Sparta pojedzie tym razem pojedzie w Gorzowie inaczej niż ostatnio.
To tyle na teraz, jutro konkretne typy.
Zachęcam do dyskusji !!! bo mamy już końcówkę sezonu i niedługo będziemy tęsknić za Żużlem