>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Półfinały Ligi Europejskiej - 19.04.2012 - czwartek

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Atletico Madryt - Valencia CF

Oferta na pierwszy mecz Unibet:

Zakłady na awans Tobet:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sporting Lizbona - Athletic Bilbao
Oferta na pierwszy mecz Unibet:
Zakłady na awans Tobet:
Półwysep Iberyjski zdominował rozgrywki Ligi Europejskiej, 3 drużyny z Hiszpanii i rodzynek z Portugalii to obsada dwóch półfinałów. Pierwszy półfinał tworzą Atletico Madryt i Valencia, ciężko wskazać faworyta tego dwumeczu. Ja jednak bardziej skłaniam się ku Nietoperzom. Drugą parę półfinałową tworzą Athletic Bilbao i Sporting Lizbona. Tu faworytem wydają się być Baskowie który notują bardzo dobry sezon. Nie bez przyczyny ograli w LE Manchester United. Sporting wydaje się być najsłabszy spośród tych 4 drużyn, jednak to tylko sport i boisko zweryfikuje przedmeczowe oczekiwania.
Zapraszam do wspólnej dyskusji na temat powyższych spotkań. Mile widziane, wasze przemyślenia, wasi faworyci i potencjalni przegrani. Umieszczajcie informacje o składach, kontuzjach itp. Podawane suche typy bez uzasadnionej analizy będą usuwane.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Ciekawe pary półfinałowe i przypomina się sezon poprzedni, gdzie też mieliśmy 4 ekipy z Płw.Iberyjskiego, tyle że wtedy 3 z Portugalii i jedną z Hiszpanii. Teraz mamy na odwrót i jest niemal pewne, że Hiszpanie wygrają LE, a jak dla mnie to finał będzie właśnie ich wewnętrzną sprawą.
W pierwszej parze czyli Atletico-Valencia to finalista jest trudny to wytypowania, chociaż ja się skłaniam ku Valencii. Dlaczego? Przede wszystkim mają szerszy skład, bo Atletico jeśli straciłoby w tym momencie Falcao i Diego, to praktycznie ofensywa przestaje istnieć. W Valencii nawet jak zabraknie Soldado, to ma kto strzelać, bo Jonas, Aduriz czy nawet Feghouli to zawodnicy, którzy coś tam strzelają. Skład też moim zdaniem mocniejszy ma Valencia. Atletico bazuje głównie na indywidualnościach w ofensywie właśnie wspomnianej przeze mnie dwójki. Fakt, że tacy zawodnicy jak Arda Turan, Adrian, Koke czy Salvio to również piłkarze wysokiej klasy ale jednak nie mają tak wielkie wpływu na zespół. A w Valencii mamy poza Soldado wspomnianą przeze mnie trójkę, a do tego są Alba, Piatti, Pablo Hernandez. Wrócił Canales więc to też może być wzmocnienie, chociaż jego forma to wielka nie wiadoma.
Drugi półfinał i tutaj dla mnie faworyt jasny - Athletic Bilbao. Jednak ciekawa sprawa ze Sportingiem. Bo po przejściu Legii, zaraz mieli odpaść z Manchesterem City i to nawet dostać ogromne baty, a tu sensacyjnie ich przeszli, potem trafili też na mocny Metalist i też przeszli. Teraz jednak trafili moim zdaniem na najmocniejszą drużynę w LE i drużynę, która jest bardzo zdeterminowana by osiągnąć sukces, bo jak na taki klub, to dość długo czekają na jakikolwiek puchar. A przypomnę, że Sporting nie dawno wygrał Puchar Uefa, podobnie jak Valencia, a Atletico wygrało LE, więc każdy ma na swoim koncie w ostatnich latach sukces w Europie poza Baskami. Jeśli idzie o ligę, to obie ekipy praktycznie ją olewają, bo puchary i tak mają zagwarantowane i najprawdopodobniej znowu będzie to LE. Jednak sposób gry i rozpracowanie przeciwnika, to do perfekcji Athletic zrobił i myślę, że przejdzie spokojnie ten Sporting.

sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
Na dzisiejsze mecze ciekawą dla mnie opcją jest zagranie w meczu Atletico - Valencia Obie strzelą:TAK 1,72 Unibet ✅. W Atletico Madryt nie zagrają dziś Antonio Lopez, Silvio oraz Diego Godin. Szczególnie brakować będzie tego ostatniego, który jest pewnym punktem defensywy w zespole Simeone. W ataku natomiast gotowi do gry są Diego, Adrian oraz Falcao. Hiszpan i Kolumbijczyk strzelili już w tej edycji Ligii Europejskiej po 8 bramek. Po drugiej stronie, jak wspomniał wcześniej kapszti, jest kilku graczy mogących pociągnąć drużynę i strzelać gole z Soldado na czele. W dzisiejszym spotkaniu Umai Emery nie będzie mógł skorzystać z Barragana oraz Banegi. Po kontuzji wraca Canales ale najprawdopodobniej nie zobaczymy go na boisku od pierwszej minuty. Na środku obrony powinniśmy zobaczyć Ramiego i Riuza. Ten drugi, o ile poczatek sezonu miał bardzo dobry, to teraz swoją dyspozycją zachwycony raczej nie jest.
Obie ekipy w Lidze Europejskiej w swoich spotkaniach pozwalają nam oglądać sporą ilość bramek. Faworytem dwumeczu jest Valencia ale na Vincente Calderon gospodarze nie stoją na straconej pozycji.
Co do drugiego spotkania to wole odpuścić. Baskowie maja rewanż u siebie a tam w tym sezonie LE są bardzo mocni. Sporting natomiast u siebie może pokusić się o niezły wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +13
psm 921

psm

Użytkownik
VS

Cz 2012-04-19 21:05
Atlético de Madrid - Valencia CF(+1)
typ- 1⛔
kurs 3,60
expekt
Typuję nieznaczne zwycięstwo gospodarzy,którzy aktualnie są w lepszej formie.U siebie w tej edycji Ligi Europejskiej wygrali wszystkie spotkania,pokonując m.in Hannover,Lazio,Besiktas,Udinese,Celtic i Rennes.Oczywiście że żaden z tych zespołów raczej nie dorównuje klasą Nietoperzom ale regularność do pozazdroszczenia.W Primera Division na 16 spotkań u siebie przegrali trzykrotnie.W grudniu z Betisem,a potem ulegli tylko Barcy i Realowi.Zespół wygląda dużo lepiej odkąd prowadzi go Simeone,choć wpadki oczywiście się zdarzają,jak ta wyjazdowa z Zaragossą,ale z nimi przegrała także Valencia i to u siebie.Podsumowując,forma piłkarzom z Madrytu,zwłaszcza ta pucharowa raczej dopisuje,w przeciwieństwie do Valencii,która w szesciu ostatnich grach wygrała tylko raz z Vallecano,które gra ostatnio fatalnie,więc żaden to sukces.Tym samym pewne 3 miejsce w lidze stało się niewiadomą bo Malaga już depcze po piętach.W LE ostatnio pewna wygrana u siebie z AZ,ale w Holandii już tak wesoło nie było i Hiszpanie przegrali 2-1,a 2 tygodnie wcześniej zremisowali tylko z będącym wówczas w dołku PSV 1-1.Jeśli chodzi o kadry to w obu zespołach brakuje po dwóch ważnych graczy,w Atletico Godina i Lopeza,zaś u Nietoperzy Banegi i Barrabana.Najistotniejszym osłabieniem wydaje się być Godin,który rozegrał ponad 20 spotkań w tym sezonie. Co do poprzednich starć to oba zespoły spotkały się jak pewnie wielu z nas pamięta w LE w 2010 roku,kiedy to dwukrotnie padł remis,ale nie biorę pod uwagę tych starć w analizie bo wówczas prym w obu drużynach wiedli zawodnicy,których już ani na Vicente Calderon ani na Mestalla już nie ma,czyli tacy gracze jak Silva,Villa Mata czy w barwach Atletico Aguero,Sabrosa czy bramkarz Man Utd, De Gea.Natomiast w lidze hiszpańskiej obydwie drużyny zagrały już ze sobą oba spotkania,w Valencii górą byli gospodarze,którzy wygrali 1-0,zaś w stolicy padł bezbramkowy remis. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie i na pewno nie zabraknie emocji.Przewiduje także dużą ilość kartek.​

l0k0 1,5K

l0k0

Użytkownik
Atletico - Valencia 1 DNB @ 1.52 Pinnacle
Valencia ostatnio rozczarowuje. Graja wręcz fatalnie. Oglądałem ich ostatni mecz z Espanyolem, gdzie zostali wręcz zmieceni z powierzchni ziemi (4-0). Nietoperze prezentowały się FATALNIE. Valencia oddała zaledwie 1 celny strzał.
Valencia ogólnie słabo sobie radzi ostatnimi czasy. Doszło do tego, że ich gra w LM została zagrożona. Dodatkowo wyjazdy mają w perspektywie całego sezonu słabe. Ostatnio wręcz tragiczne: na ostatnie 5 meczy 1-1-3! Kibice domagają się odwołania trenera. Nastroje są nieciekawe i chyba nawet wywalczenie LE nie pomoże tutaj zbytnio.
Atletico - jak większość drużyn w Hiszpanii - drużyna własnego boiska. U siebie przegrali tylko 2 mecze: z Barca 1-2, Betisem 0-2 i Realem 1-4. Mecz z Realem oglądałem. Na pewno nie zasługiwali na taki wymiar kary, dobił ich ten karny trochę z kapelusza. Oczywiście swój geniusz pokazał również Ronaldo, a takiego Ronaldo Valencia nie ma...
Reasumując: uważam, że pierwszy mecz będzie ze wskazaniem na gospodarzy, którzy grają u siebie bardzo dobrze i nie powinni tego meczu przegrać, co najwyżej zremisować. Biorąc jednak pod uwagę ostatnią formę gości to 3 punkty powinny zostać w Madrycie.

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Sporting CP - Athletic Club Bilbao
typ: 2
kurs: 2.75
buk: Expekt
Już dziś odbędą się pierwsze starcia w walce o finał Ligi Europejskiej. Wydaje się, że w pojedynku Sportingu Lizbona z Athletic Club Bilbao faworytem są Hiszpanie, którzy imponują swoją grą w ostatnim czasie. W pięknym stylu wyeliminowali już takie firmy jak Manchester United czy Schalke 04 Gelsenkirchen. Dzisiaj jednak zagrają na Estádio José Alvalade czyli na obiekcie gdzie od momentu gdy Ricardo Sá Pinto objął w lutym, Sporting drużyna z Lizbony wygrywa każdy swój mecz! Czy dzisiaj Athletic będzie wstanie przełamać tą świetną passę zespołu z Portugalii i znacząco przybliży się do finału Ligi Europejskiej? Według mnie są na to duże szansę.
Dlatego też postanowiłem zagrać na zwycięstwo gości nie bacząc na świetne statystyki domowe Sportingu. Wszyscy bowiem pamiętamy jak Bilbao grało na Old Trafford czy Veltis-Arena to zespół z Hiszpanii dominował w tych meczach będąc zespołem lepszym od rywala. Według mnie i Manchester i Schalke to ekipy mocniejsze niż Sporting więc teoretycznie Bilbao również z zespołem z Portugalii powinien wygrać. Tym bardziej, że jak wiemy ekipa trenera Marcelo Bielsy po tym jak awansowała do finału Pucharu Króla i zapewniła sobie występy w przyszłym sezonie w Lidze Europejskiej nieco ulgowo traktuje mecze ligowe a skupia się głównie na Lidze Europejskiej i jak widzimy doskonale im to wychodzi.
Przed tym meczem dużo się mówiło o kłopotach kadrowych zespołu z Hiszpanii. Na daną chwilę wygląda to jednak nieźle. Trener Marcelo Bielsa zabrał ze sobą 22 osobową kadrę na ten mecz ale wiadomo, że nie będzie mógł skorzystać z zawieszonego za kartki Javi Martinez jest natomiast w kadrze Iker Muniain i niemal na pewno będzie on do dyspozycji trenera dzisiejszego wieczora. W kadrze jest również powracający po dłuższej kontuzji kapitan drużyn Carlos Gurpegui. Jeśli chodzi natomiast o sytuację kadrową Sportingu na tą chwilę nie ma jeszcze kadry meczowej ale wydaje się, że i tak nie zobaczymy kontuzjowanych od jakiegoś czasu Jeffréna, Alberto Rodrígueza, Oguchi Onyewu, Fabiána Rinaudo czy Pereirinhy.
Mimo bardzo dobrych statystyk jeśli chodzi o mecze u siebie za trenera Ricardo Sa Pinto ja zagram w tym meczu zwycięstwo Bilbao. Każda seria musi się bowiem kiedyś skończyć a dzisiaj jest to tego idealna sytuacja, bo rywal jest niesamowicie silny i wymagający. Mój typ to zwycięstwo gości.
Spotkanie: Atlético Madrid - Valencia : Liczba bramek
typ: powyżej 2.5 bramki
kurs: 1.90
buk: Betsson
Powtórka rywalizacji sprzed dwóch lat z tym małym wyjątkiem, że wtedy były to ćwierćfinały Ligi Europejskiej a teraz będzie to walka o finał tych rozgrywek. Co ciekawe wtedy jak i dziś pierwszy mecz będzie sędziował Craig Alexander Thomson (wtedy mieliśmy wynik 2-2).
Dlaczego również dzisiaj możemy być świadkami overu bramkowego? Patrząc na rozgrywki Primiera Division mieliśmy dwa wyniki poniżej 2.5 gola (1-0 u siebie Valencia wygrała i 0-0 było w Madrycie). Ja jednak liczę, że w meczu pucharowym będzie nieco inaczej i zobaczymy kilka bramek już dziś na Estadio Vicente Calderon. Po pierwsze dlatego, że patrząc na statystyki ligowe obu ekip to są to drużyny, które strzelają sporo bramek (Valencia jest pod tym względem trzecią siłą w lidze za Realem i Barceloną) ale też sporo bramek tracą te ekipy. Valencia do tej pory straciła 42 bramki natomiast Atletico Madryt jedną bramkę mniej.Te statystyki mają swoje odzwierciedlenie również w Lidze Europejskiej. Atletico strzelił do tej pory 25 goli (drugi wynik) , Valencia natomiast 12 a pamiętajmy, że piłkarze z Mestalla grają dopiero od 1/16 w tych rozgrywkach a 12 bramek daje im średnią 2 na mecz.
Ponadto pamiętajmy, że Atletico w tym sezonie zdecydowanie lepiej radzi sobie na własnym obiekcie dlatego należy spodziewać się, że dzisiaj będą chcieli znacznie przybliżyć sobie drogę do finału w Bukareszcie wygrywając z Valencią.
Co można natomiast powiedzieć o sytuacji kadrowej obu ekip. W Los Che nie zagrają Ever Banega i Antonio Barragan natomiast w ekipie Los Rojiblancos Silvio, Antonio Lopez, Diego Godin i Fran Merida.
Porównując obie ekipy na pewno warto zwrócić uwagę na napastników , dla wielu będzie to nie tylko pojedynek Atletico - Valencia ale również rywalizacji napastników tych ekip czyli Radamel Falcao vs Roberto Soldado. Nie są to jednak jedyne atuty obu ekip z przodu są bowiem tacy piłkarze jak Arda Turan, Diego, Juanfran czy Adrián po stronie gospodarzy dzisiejszego pojedynku czy Jonas, Tino Costa, Sofiane Feghouli czy boczny obrońca Jordi Alba.
Myślę, że możemy dzisiaj spodziewać się naprawdę niezłego spotkania z obu stron. Według mnie bramek w tym pojedynku nie powinno zabraknąć, spodziewam się, że nie tylko Atletico będzie wstanie strzelić coś w tym meczu ale również ekipa Valencii nie zakończy z zerowym dorobkiem bramkowym. Mój typ to powyżej 2.5 goli strzelonych.

S 35

sokker

Użytkownik
Sporting Lizbona - Athlethic Bilbao

będzie to interesujące spotkanie, tym bardziej, że to już decydująca faza rozgrywek. widowisko murowane. kibicował będę w tym meczu grającym niesamowicie w tym sezonie baskom. odrodzony za sprawą ricardo sa pinto sporting też zasługuję na szacunek. ciężko wytypować tutaj zwycięzcę tego meczu. moim zdaniem co innego w tym meczu jest bardzo atrakcyjne do wytypowania. mianowicie rzuty rożne. athlethic bilbao to generalnie moja ulubiona drużyna do typowania tego zdarzenia. granica postawiona jak zwykle przez Williama Hilla to 6 rzutów rożnych. w fazie pucharowej gracze bilbao przekroczyli tą linię na old trafford (8 rzutów rożnych) i na arena aufschalke (7 rzutów rożnych). nie udało się tylko w moskwie przeciwko lokomotiw moskwa (6 rzutów rożnych), ale przypomnę, że tamten mecz był rozgrywany w ciężkich zimowych warunkach. w całych rozgrywkach tegorocznej ligi europejskiej podopieczni marcelo bielsy notują średnio 6,08 rzutu rożnego na mecz. nie widzę powodu, dla którego mieli by nie przekroczyć tej linii również dzisiaj. drużyna grająca ofensywnie oparta na szeroko grających skrzydłowych powinna nie mieć problemu z wywalczeniem co najmniej 7 rzutów rożnych.

suma athlethic rzuty rożne
over 6 @ 3,75 ⛔
WilliamHill

a ponadto na ten mecz:

rzuty rożne handicap
athlethic -4 rzuty rożne @ 6,00 ⛔
WilliamHill

suma punktów za kartki
over 65 @ 2,75 ⛔
WilliamHill

duże rozczarowanie.

adasko6910 166

adasko6910

Użytkownik
Sporting - Athletic

Dla mnie kurs bardzo wysoki i warty spróbowania. Muniain zaraz za Lorente jest najlepszym strzelcem w drużynie, a praktycznie w każdym meczu na wyjeździe strzela bramkę. Strzelił bramkę z Schalke, United czy Lokomotivem.
Czy I Muniain strzeli bramkę w regulaminowym czasie gry? Tak

kurs: 4,25

Jak się wyrobie to dopiszę coś jeszcze w tym poście.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
pilka nozna liga europy, 21-05, 19.04.2012, liga europejska
Sporting - Athletic Bilbao
typ; x
3.43
Pinnacle
Analiza
Dzis w pierwszym spotkaniu polfinalowym, ligi europejskiej, sporting Lizbona na wlasnym stadionie podejmie druzyne Athleticu Bilbao. Dzis spotkaja sie chyba dwie najwieksze niespodzianki tegorocznych rozgrywek, bo przeciez Hiszpanie pokonali po drodze wielki zespol, Manchesteru United bez wiekszych problemow, a Portugalczycy wyeliminowali inny zespol z Manchesteru, City. Druzyna Sportingu Lizbona po przyjsciu nowego trenera gra wyraznie lepiej. Rowniez w rozgrywkach ligowych Lizbonczycy w ostatnim czasie graja duzo lepiej. W derbach Lizbonu ograli Benfike, wygrali po za tym spotkaniem trzy ostatnie mecze w rozgrywkach ligowych. Athletic Bilbao po wyeliminowaniu Manchesteru wyraznie rowniez nie zwalnia tempa. W lidze podobnie jak Sporting nie przegrali od trzech spotkan. W poprzedniej rundzie wyeliminowali Schalke. Uwazam, ze hiszpanie posiadaja mocniejsza ekipe, jednak biorac pod uwage fakt, ze Portugalczycy dzis zagraja na wlasnym stadionie sadze, ze sa w stanie osiagnac remis. Sadze, ze Hiszpanie na stadionie rywala rowniez nie rzuca sie do szalenczych atakow, mysle, ze remis by ich satysfakcjonowal. Uwazam, ze najbardziej prawdopodobnym wynikiem jest wynik nie rostrzygniety.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Sporting - Athletic

Dla mnie kurs bardzo wysoki i warty spróbowania. Muniain zaraz za Lorente jest najlepszym strzelcem w drużynie, a praktycznie w każdym meczu na wyjeździe strzela bramkę. Strzelił bramkę z Schalke, United czy Lokomotivem.
Czy I Muniain strzeli bramkę w regulaminowym czasie gry? Tak

kurs: 4,25

Jak się wyrobie to dopiszę coś jeszcze w tym poście.
Typ warty uwagi, gdyby nie fakt choroby Ikera. Przechodził ostatnio on zapalenie oka i z tego powodu nie grał choćby w niedzielnym spotkaniu przeciwko Mallorce. Również w środę już w Lizbonie podczas treningu jeszcze był z opatrunkiem na oku ale z tego co wiem, to ma wybiec od pierwszej minut ale jest też opcja, że to Ibai Gomez zacznie.
Napisałem jako pierwszy posta ale teraz dopiero sobie przypomniałem, że Athletic dzisiaj bez wykartkowanego Javiego Martineza, także obrona mocno osłabiona ale jego miejsce zajmie będą ostatnio w dobrej dyspozycji Borja Ekiza.

ksboss 92

ksboss

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - UEFA Liga Europejska
Spotkanie: Sporting Lizbona - Athletic Bilbao

Athletic to zdecydowany faworyt do awansu do finału. W porzednich dwóch wyjazdowych meczach LE zdobywali gole z wymagającymi przeciwnikami - 4 w Gelsenkirchen i 3 w Manchesterze. Myślę, że również dzisiaj podopieczni Marcelo Bielsy strzelą przynajmniej jednego gola. Drużyna z Bilbao jedynie bez zawieszonego za kartki Martineza. Do gry po długiej przerwie wraca Garpegui. Sporting to drużyna własnego boiska i napewno będą dzisiaj walczyć, może nawet wygrają ale stracą przy tym jakieś bramki.

Kursy Bwin
Atlethic strzeli 1.28 ✅
Atlethic ponad 1.5 gola 2,35 ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zacznę od tego, że dla widowiska lepszym meczem będzie pojedynek Sportingu z Athletic Bilbao. Baskowie grają na wyjeździe i oni wolą takie pojedynki aniżeli walka na własnym stadionie. Gospodarze wtedy nie mają nic do stracenia i grają w otwarte karty, a Bilbao jest mistrzem wymiany ciosów. Zawiedliście się po jakimś meczu w tej edycji LE właśnie z udziałem Llorente i spółki ? Ja nie. 1X2 w typowaniu europejskich pucharów to &quot;czujka&quot;. Wolę typować kartki, które dla niektórych są beznadziejnym pomysłem na typowanie. Jak kogoś przekonam paroma zdaniami do słuszności tego typu, to będzie mi niezmiernie miło. Typuję kartkę Iturraspe. Kurs może nie porywa, ale mam wiele przesłanek ku słuszności tego typu. Pozycja defensywnego pomocnika bardzo często zmusza go do niechlubnej roli zawodnika, który musi uciekać się do faulu by zatrzymać przeciwnika. Przy szybkich zawodnikach Sportingu i kontrach, Ander będzie musiał odwalać brudną robotę. W lidze hiszpańskiej kartkę łapie średnio co drugi mecz i wszystko zależne jest od typ z jakim zespołem Bilbao aktualnie gra. Jeśli rywal wdaje się w wymianę ciosów lub ewentualnie przeprowadza groźne kontry to udział defensywnego pomocnika w zatrzymaniu ataku jest niemal niezbędny. Gdy przychodzi ważny mecz w lidze czy w pucharach (gdzie Bilbao przykłada sporą wagę) to ten piłkarz w destrukcji jest niemal bezcenny. Wiadomo, interwencje mogą być czyste, ale mało jest takich meczów gdzie zawodnicy nie są zmuszeni uciekać do fauli taktycznych. Zamiast grać over kartkowy ja gram właśnie na to, że Iturraspe trafi do notesu sędziego.
Sporting - Bilbao
Ander Iturraspe (otrzyma kartkę) [2,30] Tobet
✅ 29 minuta

Otrzymane punkty reputacji: +18
gamen0 207,1K

gamen0

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka NożnaLiga Europejska
Spotkanie: Sporting - Ath. Bilbao
19.04.2012 21:05
Typ: Ilość rzutów rożnych w meczu (regulaminowy czas gry)? Under 10.5
Kurs: 1.7
Bukmacher: bwin
Analiza: W dzisiejszy czwartkowy wieczór czekają nas kolejne emocje związane z europejskimi pucharami. Po ppółfinałach Ligi Mistrzów przyszedł czas na półfinały Ligi Europejskiej. Dzisiejszy mecz pomiędzy zespołami Sportingu i Athletic może być bardzo emocjonujący. Do tej pory nie spotkaliśmy się z tego typu pojedynkiem (oby dwa zespoły nie grały ze sobą w historii) Ranga tego meczu jest bardzo wysoka, Oby dwa zespoły miały do czynienia na swojej drodze z gigantami. Sporting wyeliminował Manchester City, natomiast Athletic Manchester United i Schalke. W dzisiejszym meczu oby dwa zespoły powinny zagrać ostrożnie, nie będą chciały się za bardzo otwierać. Priorytetem gospodarzy będzie na pewno nie dopuszczenie do strzelenia gola przez gości. Moim zdaniem mecz będzie bardzo ostrożny i typ na poniżej 10 rzutów rożnych jest jedyną szansą na ukucie tego meczu. Co do wyniku, nie mam żadnych pomysłów.. ale gdybym miał obstawiać to remis 1:1

krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
Sporting Lizbona - Athletic Bilbao ⛔
2
2,70 bet365

No to zaczynamy 1/2 Ligi Europy ! W pierwszym meczu, miejscowy Sporting podejmie na Jose Alvalade gosci z Hiszpanii, a mianowicie Athletic Bilbao. Tu juz nie ma miejsc na jakiekolwiek bledy. Oba zespoly beda chcialy osiagnac jak najlepszy wynik, aby przed rewanzem by jakos &quot;ustawionym&quot;. Celem Sportingu bedzie strzelic cos u siebie, ale priorytetem bedzie nie stracic bramki na wlasnym terenie.
Obecnosc Athletico w 1/2 nie jest moze jakims wielkim zaskonczeniem, ale obecnosc w TOP 4 druzyny z Portugalii na pewno juz tak. W meczach z nasza Warszawska Legia nie grali nic specjalnego mimo to wystarczylo to na nasz zespol. W kolejnych rundach pokonali kolejno Manchester City i Metalist Charkow.
Bilbao mialo duza trudniejsza droge do polfinalu tych rozgrywek. W 1/16 pokonali zawsze grozny Lokomotiv Moskwa. W kolejnych rundach ManU czy Schalke 04.
Oba zespoly odniosly ostatnie zwyciestwa w swoich ligach w stosunku 1:0. Sporting w trudnym meczu z Benfica, Bilbao z Mallorca.
Osobiscie uwazam, ze czas na koniec przygody Sportingu w LE. Licze na dobry mecz Bilbao na wyjezdzie i zapewnienie sobie awansu juz na terenie rywala.​

krisbarca_92 481

krisbarca_92

Użytkownik
Atletico Madrid - CF Valencia ✅
over 2,5
2,05 bet365
W czwartkowy wieczor czas na Hiszpanski polfinal w Lidze Europy. Atletico Madryt podejmie w nim gosci z Valencii. Osobiscie uwazam, ze jest to ciekawsza para anizeli Sporting vs Bilbao.
Mozna powiedziec, ze druzyna z Vicente Calderon przeszla przez faza grupowa jak burza. A juz w fazie pucharowej wygrali wszystkie z 6 meczy ! Zasluguje to na naprawde wielki szacunek poniewaz mierzyli sie oni z Lazio Rzym, Besiktasem czy Hannoverem 96.
Druzyna Emery&#39;ego trafila do LE po odpadnieciu z Ligi Mistrzow, gdzie w grupie zajela 3 miejsce.
W 1/16 podejmowali Stoke City z Premier League. Ostatecznie wygrali oba spotkanie po 1-0. W dalszej fazie Valencia wyeliminowala dwa z zespoly z Holandii- PSV i AZ Alkmaar.
Podczas ostatniego weekendu druzyna Atletico odniosla wazne zwyciestwo na wyjezdzie z Rayo - 3 pkt zapewnil niezawodny Falcao. Druzyna Valencii nie miala juz tyle szczescia i gladko przegrala w Barcelonie z Espanyolem az 4-0.
Oba zespoly w ostanim dosc czesto &quot;robia overy&quot;. Dzisiaj zapewne oba zespoly beda nie chcialy stracic bramki, ale w koncu powinna ona wpasc przy takich ofensywach po obu stronach, a wtedy bramki juz powinny sie same posypac. Pozdrawiam i powodzenia !​

Otrzymane punkty reputacji: +5
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Atletico Madryt - Valencia 4:2 (1:1)
Bramki: Radamel Falcao 18, 78, Joao Miranda 49, Adrian Lopez 54 - Jonas 45+3, Ricardo Costa 90+5
Atletico Madryt: Thibaut Courtois - Filipe Luis, Alvaro Dominguez, Joao Miranda, Juanfran Torres, Diego (88-Luis Perea), Gabi Fernandez, Mario Suarez, Arda Turan (81-Tiago Mendes), Adrian Lopez, Radamel Falcao.
Valencia: Diego Alves - Jeremy Mathieu, Victor Ruiz, Adil Rami, Ricardo Costa, Jordi Alba (72-Pablo Piatti), Tino Costa, Mehmet Topal, Sofiane Feghouli (72-Sergio Canales), Jonas (80-Aritz Aduriz), Roberto Soldado.
Sędzia: Craig Thomson (Szkocja).
Widzów 24 tys.
Od początku spotkania zarysowała się przewaga gospodarzy. Swoją dobrą grę zawodnicy &quot;Los Rojiblancos&quot; udokumentowali golem w 18. minucie. Po dośrodkowaniu Ardy Turana precyzyjnym uderzeniem głową popisał się Radamel Falcao i pokonał Diego Alvesa. W 33. minucie goście mogli wyrównać, ale piłka po uderzeniu głową przez Adila Ramiego przeleciała minimalnie obok słupka Atletico. Mimo, że to piłkarze miejscowej drużyny dominowali na boisku, w doliczonym czasie gry pierwszej połowy to goście doprowadzili do wyrównania. Po rozegraniu rzutu rożnego piłka trafiła do Jonasa, a ten pokonał Thibauta Courtoisa. Po powrocie na boisko podopieczni Diego Simeone nie zmienili swojej gry, co przyniosło efekty już w 49. minucie. Z rzutu wolnego dośrodkował Diego, a pozostawiony bez opieki Joao Miranda uderzeniem głową pewnie pokonał bramkarza rywali. Pięć minut później było już 3:1. Adrian Lopez wbiegł z piłką w pole karne gości, wyprzedził Victora Ruiza i uderzył po ziemi w lewy róg bramki obok interweniującego Alvesa. W 71. minucie z rzutu wolnego podyktowanego tuż przed polem karnym Valencii mocno uderzał Diego, ale równie dobrze spisał się Courtois i skończyło się na rzucie rożnym. Dwanaście minut przed końcem spotkania Falcao otrzymał doskonałe podanie przed polem karnym rywali, pobiegł z piłką wzdłuż pola karnego, mijając kilku obrońców gości i uderzył w prawe okienko. Piłka odbiła się jeszcze od poprzeczki i wpadła do bramki. Courtois był bezradny. Kiedy wydawało się, że gospodarze będą mieli trzy bramki zaliczki przed rewanżem, goście w ostatniej minucie meczu zdobyli drugiego gola. Z rzutu rożnego dośrodkowywał Tino Costa, a Alvesa uderzeniem głową pokonał Ricardo Costa.

Sporting Lizbona - Athletic Bilbao 2:1 (0:0)

Bramka: Emiliano Insua 76, Diego Capel 80 - Jon Aurtenetxe 54
Sporting Lizbona: Rui Patricio - Emiliano Insua, Anderson Polga, Xandao, Joao Pereira, Diego Capel (84-Bruno Pereirinha), Stijn Schaars, Daniel Carrico (68-Andre Martin Carrillo), Andre Martins (76-Diego Rubio), Marat Izmaiłow, Ricky van Wolfswinkel.
Athletic Bilbao: Gorka Iraizoz - Jon Aurtenetxe, Fernando Amorebieta, Borja Ekiza, Andoni Iraola, Iker Muniain, Oscar de Marcos, Ander Herrera (73-Mikel San Jose), Ander Iturraspe, Markel Susaeta (84-Ibai Gomez), Fernando Llorente (87-Gaizka Toquero).
Sędzia: Jonas Eriksson (Szwecja).
Widzów: 29 000.
Gospodarze już w 4. minucie spotkania mogli objąć prowadzenie. Z rzutu wolnego mocno uderzał Emiliano Insua, ale trafił prosto w bramkarza. Cztery minuty później piłka trafiła do ustawionego w polu karnym Hiszpanów Ricky&#39;ego Van Wolfswinkela, ale ten uderzył minimalnie obok słupka bramki. Piłkarze z Bilbao odpowiedzieli groźną akcją w 13. minucie. Po dośrodkowaniu z rzutu rożnego głową na bramkę rywali uderzał Fernando Llorente, ale piłka przeleciała nad poprzeczką. Mimo groźnych akcji z obu stron wynik do przerwy nie uległ już zmianie. Dziewięć minut po powrocie na boisko gola zdobył Athletic Bilbao. Akcję ofensywną swojego zespołu z najbliższej odległości wykończył Jon Aurtenetxe, nie dając szans na obronę Rui Patricio. W 59. minucie mogło być 2:0, ale piłka po uderzeniu Fernando Amorebiety trafiła w słupek. W 76. minucie Sporting doprowadził do wyrównania. Piłkę po dośrodkowaniu Diego Capela wybił jeden z zawodników gości, a ta trafiła na głowę Emiliano Insuy, który niespodziewanie umieścił ją w bramce. Cztery minuty później pogromcy Legii Warszawa objęli prowadzenie i nie oddali go do końca spotkania. Podanie Marata Izmaiłowa na bramkę zamienił Diego Capel. Sporting poczynił duży krok do tego, by awansować do finału Ligi Europejskiej.
Źródło: http://www.wp.pl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom