20:45 Monaco - Juventus
Typy:
Monaco z remisem @ 1.61
obie strzelą @ 1.63
buk:
unibet
Środowy mecz można reklamować jako rywalizacja piekielnie silnej ofensywy z niezwykle mocną defensywą. Wszyscy stawią Juventus w roli faworyta tego dwumeczu i nic w tym dziwnego, bowiem Stara Dama jest doświadczona w tych rozgrywkach i na tym etapie rozgrywek. Ja dziś spróbuję pograć na młodzież z Monaco, która tak naprawdę musi stanąć na wysokości zadania żeby przebić się przez ten Mur Turyński. Kapitalny atak Monaco z Falcao, Mbappe czy świetnym Bernardo Silvą to formacja, z którą musi się liczyć nawet tak świetna defensywa jak Juventus. Nie zapominajmy, że gospodarze w trwającym obecnie sezonie strzelili 95 bramek w 34 meczach
Ligue 1. Na dodatek Monaco to ekipa, która strzelała przynajmniej jednego gola w 13 z 14 spotkań w tegorocznej Lidze Mistrzów. Za tym zespołem przemawiają same plusy przed tym spotkaniem i nie będę zdziwiony jeśli gospodarze dziś odniosą skromne zwycięstwo. Juventus tak jak wspomniałem słynie z solidnej i dobrze zorganizowanej obrony. Juventus nie stracił jeszcze gola w żadnym z czterech ostatnich spotkań fazy pucharowej, moje słowa tylko potwierdzają, że Allegri zrobił z tej drużyny maszynę. Nie zapominajmy też o ataku, świetny Higuain, młody Dybala, czy też Mandzukić z Cuadrado potrafią w mgnieniu oka odmienić losy meczu. Reasumując spotkania AS Monaco w Lidze Mistrzów zawsze dostarczają sporej dawki emocji i bramek i dziś liczę, że będzie podobnie. Gospodarze są ofensywnie usposobionym zespołem dlatego stąd tyle goli w ich spotkaniach, dziś dla nich prawdziwy sprawdzian, który pokaże co są wart Ci młodzi panowie.
żółte kartki powyżej 4.5 @ 1.77
buk:
unibet
Wynik:
Świetny Typ na to spotkanie wraz z linią jaką zaproponował na buk. Sędzią tego spotkania będzie Pan Mateu Lahoz, który w tym sezonie zaliczył już kilka kontrowersji w swoim wykonaniu. Ten Pan miał okazję już sędziować spotkanie Monaco w tej edycji
LM i pokazał w spotkaniu z City 10 żółtych kartoników. W
La Liga na 15 spotkań, które miał okazję gwizdać pokazał 81 żółtych kartek co daje nam średnią 5.4 kartki na mecz. Dziś na pewno fauli nie zabraknie i dobrze o tym wiemy. Obie drużyny, które grają dość mocno ofensywnie stworzą sobie kilka sytuacji podbramkowych, które mogą zakończyć się ratowaniem faulem na żółtą kartkę. Nie zapominajmy też o emocjach i nerwach, które drzemią w każdym zawodniku. W tej fazie rozgrywek niema mowy o odpuszczaniu i dziś będzie podobnie. Mam tylko nadzieje, że hiszpańscy sędziowie, którzy nie cieszą się dobrą reputacją nie spieprzą tego meczu! Obsadę sędziowską uzupełnią liniowi: Pau Cebrián Devis, Javier Aguilar Rodríguez oraz arbitrzy zabramkowi: Jesús Gil Manzano, Carlos Clos Gómez.