>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Oszustwo forumowicza "forin"

Status
Zamknięty.
Gucci Mane 30,2K

Gucci Mane

Forum VIP
Zostałem oszukany przez użytkownika forin. Zaraz napisze ktoś, że &quot;jestem sobie winny&quot; i że &quot;nikogo to nie obchodzi&quot;. Rozumiem, ale jednak zostawienie tej sprawy samej sobie będzie skandalem. Tym bardziej, że gość ten oszukał już wiele osób na forum.

Chciałem wymienić pieniądze z PokerStars na Skrill, zgłosił się dziś do mnie ten oszust. Konto ma od 10 lat, dużo postów, pisał, że wymienił już wielu osobom. Wysłałem mu 50$ i gdy to zrobiłem od razu kontakt się urwał.

Na innym forum przeczytałem, że to słynny oszust. No niestety, wpadłem. Ale mam nadzieję, że to ostatni popis tej gnidy na forum.

rambo131 8,3K

rambo131

Forum VIP
Forum nie odpowiada za transakcje pieniężne między użytkownikami, jest ogólny zakaz. Co z tego że ma 1k czy 100k pkt reputacji? To jest jakiś wyznacznik? My nie jesteśmy w stanie wszystkich sprawdzać po kolei kto uczciwy a kto nie. Pożyczacie na własną odpowiedzialność, a jak pożyczacie byle komu to później nie macie zwrotów. Ja się 2-3 razy już przejechałem też, i od teraz transakcje przeprowadzam tylko z zaufanymi userami. Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +42
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Nie pierwsza tego typu sytuacja, warto zapytać kogoś doświadczonego aby dowiedzieć się czy warto robić tego typu transakcję.

Otrzymane punkty reputacji: +42
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zostałem oszukany przez użytkownika forin. Zaraz napisze ktoś, że &quot;jestem sobie winny&quot; i że &quot;nikogo to nie obchodzi&quot;. Rozumiem, ale jednak zostawienie tej sprawy samej sobie będzie skandalem. Tym bardziej, że gość ten oszukał już wiele osób na forum.

Chciałem wymienić pieniądze z PokerStars na Skrill, zgłosił się dziś do mnie ten oszust. Konto ma od 10 lat, dużo postów, pisał, że wymienił już wielu osobom. Wysłałem mu 50$ i gdy to zrobiłem od razu kontakt się urwał.

Na innym forum przeczytałem, że to słynny oszust. No niestety, wpadłem. Ale mam nadzieję, że to ostatni popis tej gnidy na forum.
Niestety, ale taka jest prawda. Takie transakcje robimy na własną odpowiedzialność. Mnóstwo osób chce wyłudzić hajs i potem zniknąć. Takich akcji na forum mieliśmy całe mnóstwo. Ludzie potrafili ukraść pożyczając sumy rzędu 1-2k (a może i czasami więcej). Niestey dostałeś zimny prysznic, przy tym i tak mało tracąc. User @forin i tak zapewne trafi na czarną listę, ale środków zapewne nie odzyskasz. Niemniej dobrze, że informujesz o kolejnym oszuście na forum.

Pozdrawiam i obyś już nie popełnił tego błędu ;)

Otrzymane punkty reputacji: +41
sebolo 207

sebolo

Użytkownik
wonderkido - Aktualny top 2 reputacji, Reputacja: 15101
Nie raz i nie tylko mnie pytał z prośbą o pożyczkę itd. Po wyimaginowanej akcji &quot;pomocy sąsiadom&quot;, tyle go widzieli czyli od lipca.
Nie wiem czy to oszust czy nie, nie chce nikogo bezpodstawnie oczerniać, ale dla mnie &quot;mocno&quot; podejrzany był/jest? ten Pan.
Wonderkido był znany z tego że, dawał repute i prosił w zamian repute w sumie za nic i w ten sposób nabił tyle ile ma. Zaczęło się od wałków na reputacji, skończyło się na pieniądzach. Komedia.

Otrzymane punkty reputacji: +41
Gucci Mane 30,2K

Gucci Mane

Forum VIP
A &quot;forin&quot; nadal bana nie dostał i może oszukiwać kolejne osoby. Ja rozumiem, że administracja nie odpowiada za transakcje i nie szukam żadnej pomocy bo pogodziłem się ze stratą tych 50$, ale to, że cwaniaczek dalej sobie hasa na prywatnych wiadomościach i wyłudza kasę to trochę żenada ????

al_capone 29K

al_capone

Gangster
@Gucci Mane
User @forin nie hasa sobie na forum, bo od 1 października nie logował się na forum i ostatnie PW zapewne skierowane jest do Ciebie.
Przy takich &quot;akcjach&#39; mamy dylemat, ponieważ:
a) w przypadku zbanowania usera - nikt kasy nie odzyska na 99%
b) w przypadku &quot;dajemy szansę&quot;, czyli nie banujemy - taki user może za 2, 3 lub kilka dni zalogować się i napisać &quot;sorry kolego, miałem trudny okres w życiu prywatnym, dzisiaj oddaję kasę i robię przelew. Sorry, że tak wyszło&quot;
Dla nas danie bana to nie problem, zrobimy to jednym kliknięciem. Jednakże, monitorujemy aktywność tego usera i jeśli nie był aktywny to dlaczego od razu mamy go karać banem...? Zamykamy &quot;furkę&quot; w uzyskaniu/odzyskaniu odpowiedzi/kasy od niego.

Gucci Mane 30,2K

Gucci Mane

Forum VIP
Masz dużo racji a w sumie całkowitą rację, ale user forin to akurat znany oszust bukmachersko-pokerowy. Mój błąd, że wcześniej tego nie zweryfikowałem. Jest o nim dużo wspomniane na jednym z for pokerowych. Na priv mogę wysłać info. Także uważam, że czekanie na kontakt z jego strony jest naiwne.

Teraz może nie hasa, ale forum zapewne monitoruje, i gdy znajdzie się osoba w potrzebie, ufna i zarazem naiwna jak ja, to pewnie znowu uderzy i kogoś okradnie. Na koncie ma już wiele oszustw dlatego dziwie się, że dajecie mu kolejne szanse. To jest recydywa i moim zdaniem wizerunkowo tracicie trzymając złodzieja.

Na koniec, dostałem PW od użytkownika &quot;Columbia&quot; który nawołuje abym skączył. Po treści wnioskuję, że jest to multikonto &quot;forin&quot;.

Przeczytalem Twój temat o tych 50 USD. To Twoja prywatna sprawa i nie wiem po co to zakladales. To jeszcze się może skończyć pomówienie Twojej osoby, forum to nie sąd ani policja, nikt Ci nie pomoże ani tego nie rozstrzygnie . Po co drazysz temat, chcesz komuś pomóc/zaszkodzic ? Idź na Policję, albo zdobadz jego dane ..... I skacz robić z siebie rozplakane dziecko. Wyciągnij wnioski i nie pie...
I niech będzie jasne - ja nie szukam tutaj jakiejś pomocy. Dałem się oszukać, trudno. Po prostu uważam, że znany oszust powinien mieć bana albo chociaż zakaz pisania PW.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom