P
35
playmaker-90743
Użytkownik
Wigan Athletic - Arsenal Londyn 2 @1,68 0:1
Real Valladolid - FC Barcelona (EH 1:0) 2 @1,60 1:3
Stawka - 10,00
AKO - 2,69
EWK - 23,67
Bilans: -72,00
Skuteczność: 20% (2/10)
Oczywiście nie obyło się bez kabaretu w końcówce.
Wigan Athletic - Arsenal Londyn 2 @1,68 0:1
Real Valladolid - FC Barcelona (EH 1:0) 2 @1,60 1:3
Stawka - 10,00
AKO - 2,69
EWK - 23,67
Co do Barcelony krótko - ostatni mecz w roku, będą chcieli zagrać dla chorego Vilanovy. Ponadto Messi będzie poprawiał swój rekordzik. Jeśli Barca chce, to wygrywa wysoko. A dzisiaj będzie chciała.Wigan jest w ogromnym kryzysie, a Arsenal wydaje się że powoli wraca na odpowiednie tory. Oczywiście nie można tego wywnioskować po jedynym meczu z ostatnią drużyną w tabeli, jednak ustawienie Kanonierów może budzić pozytyw. Giroud po prostu nie pasuje do stylu gości, a Walcott robi znacznie więcej na szpicy aniżeli Francuz. Przede daje więcej miejsca pomocnikom, którzy wiedzą co zrobić z piłką. Mam na myśli tylko kilku graczy ofensywnych, bo jest znaczna część która bardziej szkodzi niż daje coś dobrego zespołowi. Wigan zaś nie potrafi znaleźć rytmu, tracą i tracą te punkty, a to nie jest dobry prognostyk przed meczem z Kanonierami. Z lepszymi drużynami tj City, WBA czy Chelsea przegrali, poprzednio przegrana z Norwich i związku morale drużyny są niskie. Obie drużyny potrzebują na gwałt punktów, jednak za Arsenalem przejawia znacznie więcej argumentów. Kanonierzy nie grają już tak chaotycznie, czasami starają się za bardzo wejść z piłką do bramki, ale mam nadzieję, że ich strzały z dystansu będą pojawiać się częściej podczas spotkań. Mają znacznie lepszych zawodników od Wigan i nie chce mi się wierzyć, żeby nie wykorzystali słabszego okresu gospodarzy , bo z takimi drużynami po prostu muszą zdobywać punkty. Tym bardziej, że Wigan ma problemy z kontuzjami, nie zagrają m.in Lopez, Watson czy Alcaraz. Arsenal nie ma większych powodów do zmartwień jeżeli chodzi o urazy - Diaby - ten człowiek chyba nigdy nie wróci do gry, zagra dwa spotkania i potem kontuzja ale można się do tego przyzwyczaić, Santos i Łukasz Fabiański są nadal out. Poprzednie spotkanie pomiędzy Arsenalem i Wigan na stadionie The Latics zakończyło się wygraną 4:0 dla Kanonierów i myślę, że na ten moment goście są zdecydowanie drużyną o klasę lepszą i inny wynik niż zwycięstwo podopiecznych Wengera będzie niespodziankę. Kurs też nie jest zły, więc jak najbardziej polecam.
Bilans: -72,00
Skuteczność: 20% (2/10)
Oczywiście nie obyło się bez kabaretu w końcówce.