magath
Użytkownik
Witam serdecznie w moim nowo założonym temacie !
Będzie to miejsce, gdzie będę przedstawiał swoje kupony wraz z analizami, przemyśleniami, sugestiami . Czasem dołożę od siebie kilka słów komentarza odnośnie wydarzeń, które już za nami i wydarzeń pokrewnych z dyscyplin, które obstawiam. Nie ukrywam, że jestem wielkim fanem sportu. Do obstawiania podchodzę bardzo poważnie. Uważam, że inwestowanie w zakłady sportowe jest opłacalne jeśli posiadamy plan i się go trzymamy. Mój plan będzie niewątpliwie dla wielu z Was szalony. Będę grał metodą ALL IN - wszystko, albo nic w każdym segmencie.
Wybrałem trzy dyscypliny, które będą przedmiotem moich typów, a mianowicie : Piłka Nożna, Siatkówka, oraz Tenis. Z piłki nożnej w nadchodzącym sezonie obstawiać będę:
Tak jak wcześniej wspomniałem dojdą do tego Siatkówka, oraz Tenis.
Na każde z rozgrywek inwestujemy 10 zł ( łącznie 100 zł) , a celem jest kwota 1 000 000 zł w każdej z gier.
Kursy przy obstawianiu mogą zdarzyć się większe co będzie bardzo dobre i ułatwi na kolejnych etapach grę, ale też nie wykluczam minimalnie mniejszych – wszystko zależeć będzie od oferty na dany szczebel gier.
Może macie mnie za wariata myśląc, że nie da rady tego osiągnąć. Jestem innego zdania i w podanym temacie postaram się Wam to udowodnić , a samemu zbić na tym dobre pieniądze.
Do zobaczenia już niebawem bo nadchodzi Wimbledon, także pojawi się pierwszy kupon na 1 rundę.
Zachęcam do częstych odwiedzin tematu. Mile widziane Wasze spostrzeżenia.
Będzie to miejsce, gdzie będę przedstawiał swoje kupony wraz z analizami, przemyśleniami, sugestiami . Czasem dołożę od siebie kilka słów komentarza odnośnie wydarzeń, które już za nami i wydarzeń pokrewnych z dyscyplin, które obstawiam. Nie ukrywam, że jestem wielkim fanem sportu. Do obstawiania podchodzę bardzo poważnie. Uważam, że inwestowanie w zakłady sportowe jest opłacalne jeśli posiadamy plan i się go trzymamy. Mój plan będzie niewątpliwie dla wielu z Was szalony. Będę grał metodą ALL IN - wszystko, albo nic w każdym segmencie.
Wybrałem trzy dyscypliny, które będą przedmiotem moich typów, a mianowicie : Piłka Nożna, Siatkówka, oraz Tenis. Z piłki nożnej w nadchodzącym sezonie obstawiać będę:
- * Premier League (liga angielska)
- * Liga BBVA - Primera Division ( liga hiszpańska)
- * Serie A (liga włoska)
- * LOTTO EKSTRAKLASA (liga polska)
- * Bundesliga (liga niemiecka)
- * UEFA Champions League ( Liga Mistrzów)
- * Europa League ( Liga Europy)
- * Mistrzostwa Świata w piłce nożnej ( MUNDIAL Rosja 2018)
Tak jak wcześniej wspomniałem dojdą do tego Siatkówka, oraz Tenis.
Na każde z rozgrywek inwestujemy 10 zł ( łącznie 100 zł) , a celem jest kwota 1 000 000 zł w każdej z gier.
Przy Premier League, Primera Division, Serie A obstawianie będzie wyglądać w ten sam sposób.
Zważywszy na fakt, że w rozgrywkach w ligach tych bierze udział po 20 drużyn daje to łącznie 38 kolejek w całym sezonie. Pierwsze 5 kolejek poświęcam na obserwację drużyn i analizuje rozwój wypadków. Od 6 kolejki zostają nam 33 kolejki do obstawiania i spośród nich zamierzam wybrać 22, które w rzeczywistości obstawie. Planowane jest zwiększenie kapitału o 1,7 jednostki na każdym etapie. Grając u bukmacherów naziemnych będzie więc potrzebny kurs 1,93 przy zwykłym podatku, oraz kurs 2,12 przy dodatkowym podatku , gdy te potencjalnie generowane wygrane będą przekraczać 2280 zł. Przy dalszych etapach będzie konieczność rozbijania na kilka kuponów w związku z limitami stawek dla wąskiej liczby zdarzeń i limitami na wygrane na jeden kupon u bukmacherów których gram. Nietrafiony kupon oczywiście kończy grę w danej lidze.W LOTTO EKSTRAKLASIE od 6 kolejki do ostatniej kolejki fazy po podziale na grupę mistrzowską i spadkową mamy 32 kolejki spośród których wybieram 22. Sytuacja analogiczna jak wyżej tyle, że jedna kolejka mniej.
W Bundeslidze od 6 kolejki łącznie 29 kolejek do obstawienia i tak jak w poprzednich ligach zastosowanie ma 1,7 jednostki i 22 kolejki obstawiania.
Champions League zamierzam grać nieco inaczej ze względu na specyfikę rozgrywek.
Gra rozpocznie się od 3 rundy eliminacji, potem kolejno 4 runda runda eliminacji – na tych szczeblach kupony na pierwsze mecze i także te rewanżowe, kupon na każdą kolejkę fazy grupowej, kupony na 1/8 , 1 /4 , 1 /2 finału odpowiednio na pierwsze mecze jak i mecze rewanżowe. Przy każdym z etapów planowane zwiększenie kapitału o 2 jednostki. W związku z grą u bukmacherów naziemnych zapotrzebowanie na kursy 2,27 przy zwykłym podatku i 2,75 przy dodatkowym podatku powyżej 2280 zł. Na koniec obstawiany może być finał, ale to już z kursem, który dobije główną wygraną do 1 000 000 zł. Możliwe jednak, że uda się osiągnąć cel etap wcześniej.W Bundeslidze od 6 kolejki łącznie 29 kolejek do obstawienia i tak jak w poprzednich ligach zastosowanie ma 1,7 jednostki i 22 kolejki obstawiania.
Champions League zamierzam grać nieco inaczej ze względu na specyfikę rozgrywek.
Ligę Europy tak jak Champions League zaczniemy od 3 rundy eliminacji,
następnie 4 runda eliminacji – mecze i rewanże w obu rundach, następnie kupony na każdą kolejkę fazy grupowej, po kuponie na pierwsze mecze i mecze rewanżowe 1/16 , 1/8, 1/ 4 finału. Tak samo jak w Champions League kursy 2,27 -> 2,75 . Na ostatnim etapie wybieramy któryś z meczy półfinałowych lub sam finał rozgrywek tak by dobić do 1 000 000 zł.Co do Mundialu chyba stawiam sobie najśmielsze wyzwanie.
Planowane są po 3 kupony odpowiednio na I, II, oraz III kolejkę fazy grupowej co daje nam już 9 kuponów. Następnie tworzymy po jednym kuponie na 1/8, 1/ 4 i 1/ 2 finału. Pierwsze 9 kuponów to planowane zwiększenie kapitału o 3 jednostki, czyli potrzebujemy kursów : 3,40 - > 3,75 . Przy 10 i 11 kuponie planowane zwiększenie kapitału o 2 jednostki , czyli kursy rzędu minimum 2,5 . Na ostatnim etapie – podczas półfinałów kurs będzie mniejszy i dobrany tak by osiągnąć 1 000 000 zł.Typując siatkówkę skupię się na Mistrzostwach Europy, oraz Lidze Mistrzów siatkarzy.
Z Mistrzostw Europy grać będę I, II, III kolejkę fazy grupowej, mecze barażowe, ćwierćfinały – z każdego po jednym kuponie. Następnie przechodzimy po kuponie na każdą z 6 kolejek fazy grupowej Ligi Mistrzów siatkarzy, potem pierwsze mecze i rewanże w 1/6 i 1/3 finału, jeden kupon z meczów półfinałowych podczas Final Four, a na sam koniec kupon z meczu finałowego i meczu o 3 miejsce. Z wyjątkiem tego ostatniego planowane zwiększenie kapitału o 2 jednostki, czyli kursy 2,27 -> 2,75 . Ostatnim kuponem dopełnić do 1 000 000 zł.Obstawianie tenisa planuje rozbić na 20 etapów i 4 turnieje wielkoszlemowe, a mianowicie : Wimbledon 2017, US OPEN 2017, Australian Open 2018, French Open 2018 .
Na każdym ze Szlemów obstawiamy każdą rundę turnieju głównego do ćwierćfinału włącznie. W etapach od I do XIII włącznie planowane zwiększenie kapitału o 2 jednostki, czyli kursy 2,27 -> 2,75. W etapach od XIV do XX włącznie planowane zwiększenie kapitału o 1,5 jednostki, czyli kursy minimum 1,87. Kursy przy obstawianiu mogą zdarzyć się większe co będzie bardzo dobre i ułatwi na kolejnych etapach grę, ale też nie wykluczam minimalnie mniejszych – wszystko zależeć będzie od oferty na dany szczebel gier.
Może macie mnie za wariata myśląc, że nie da rady tego osiągnąć. Jestem innego zdania i w podanym temacie postaram się Wam to udowodnić , a samemu zbić na tym dobre pieniądze.
Do zobaczenia już niebawem bo nadchodzi Wimbledon, także pojawi się pierwszy kupon na 1 rundę.
Zachęcam do częstych odwiedzin tematu. Mile widziane Wasze spostrzeżenia.
Z wyrazami szacunku,
Magath
Magath