>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Obszerne statystyki - ilość bramek, przedziały czasowe i inne

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Witam,

Chcę utworzyć bazę danych statystycznych dla piłki nożnej (z podziałem na ligi) zawierającą takie dane jak:

- % under/over 0.5, 1.5, 2.5, 3.5, 4.5
- % under/over HT 0.5, 1.5, 2.5
- % bramek w danym przedziale czasowym, dla przedziałów różnej długości (5, 10, 15, 30 min) + wykresy
- średni czas oczekiwania na następną bramkę
- może coś jeszcze jak przyjdzie Wam coś do głowy

oraz rzeczy pokrewne, np. % u/o gdy 0-0 do przerwy, % u/o gdy 1 bramka do przerwy, średnia ilość goli przy różnych warunkach, odchylenia standardowe, średni czas oczekiwania na (n+1)-wszą bramkę w zależności od przedziału czasowego, w którym padła n-ta bramka, średni czas pierwszej bramki gdy kurs na faworyta w danym przedziale, średni czas pierwszej bramki gdy faworyt u siebie/na wyjeździe, % bts gdy 0-0 do przerwy, % bts gdy faworyt wygrywa pierwszą połowę do zera... I inne rzeczy, które przyjdą Wam do głowy.

Problem: nie mam wystarczająco dużo czasu, aby wpisać potrzebne dane do excela.

Dlatego jeśli ktoś jest zainteresowany powyższymi statystykami, to proszę o informację TYLKO na priv. Każdego z zainteresowanych poproszę o przesłanie plików z excela z danymi na temat czasu, w którym padały bramki oraz średnich kursów z kilku lig w ubiegłym sezonie. Generalnie chodzi o otwieranie szczegółów meczów na stronie typu livesports i przepisanie kiedy padły bramki oraz przepisanie śr. kursów na przykład z betexplorer w odpowiednich wierszach i kolumnach w excelu. Szczegóły na priv.

Każdej takiej osobie wyślę potem pliki zawierające statystyki ze wszystkich lig, czyli jeśli będzie na przykład 10 chętnych, to każdy dostanie statystyki z 40-50 lig.
Można również zaproponować innego rodzaju statystyki, na przykład % zwycięstw co najmniej dwubramkowych gospodarzy, gdy wygrali 1. połowę i kurs był załóżmy &lt;2,00. Wszystko jestem w stanie zrobić tylko potrzebuję wystarczających danych o minutach, w których padły gole, czy daną bramkę strzelili gosp. czy goście oraz jakie były średnie kursy.

Potem mając dane z każdej z lig mógłbym policzyć coś ogólniej, na przykład % zwycięstw co najmniej dwubramkowych gospodarzy w ligach, w których średnia bramek wyniosła załóżmy powyżej 2,80... Większość z tego, co wymyślicie będzie do zrobienia, więc zapraszam do zgłaszania propozycji na priv, a ja na bieżąco będę informował o tym w temacie, jakie jeszcze statystyki zostaną uwzględnione.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Jest jedna zainteresowana osoba.
Pod koniec tygodnia pokażę jak to mogłoby wyglądać na przykładzie polskiej ekstraklasy z ubiegłego sezonu, to każdy będzie wiedział czego może się spodziewać.

Otrzymane punkty reputacji: +7
kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Z powodu niespodziewanego weekendowego wyjazdu przesunie się to w czasie. Mam już w excelu co trzeba, teraz pozostało wszystko powyliczać. Jutro powinien się pojawić wpis ze statami.

kosa248 456

kosa248

Użytkownik
Przedstawiam coś, co można by nazwać wersją demo. Statystyki dotyczą ubiegłego sezonu polskiej ekstraklasy.

Jedna kolumna jest przeznaczona dla jednej statystyki. W wierszu na samej górze są one wypisane. Natomiast każdy wiersz to inny przypadek.
I tak na przykład wartość w kolumnie &quot;% under 2,5&quot; oraz wierszu &quot;HT 0-0&quot; to % underów 2,5 w meczach, w których 1. połowa zakończyła się bezbramkowym remisem, wartość w kolumnie %BTS i wierszu 30min 1 gol to % &#39;both to score&#39; w meczach, w których po 30minutach było 1-0 lub 0-1 itp.
Ostatnie 3 wiersze dotyczą kursów, np.
FAW&lt;1.51 - przypadek gdy średni kurs (z betexplorer) na faworyta wynosił &lt;1,51 itd.
W kolumnie po lewej jest wielkość próbki dla danego przypadku, tj. ile razy wystąpił dany przypadek.

Jak ktoś ma pomysł, jakie jeszcze procenty, średnie itd. można powyliczać to niech pisze ????

Do góry Bottom