ale co to ma do rzeczy? przecież jak grasz za 3k na kupon to przekraczasz wygraną 2280 i płacisz razem 23%....
Zrób sobie zimny okład na rozgrzaną głowę i nie pisz bzdur o stawce 3k na singlowy zakład w STS, gdy najczęściej akceptacji tradera wymaga nadanie tam takiego zakładu już nawet za 1/5 tej kwoty, tj. 600zł.
A nawet biorąc to co napisałeś tylko teoretycznie, to i tak popełniasz błąd pisząc o 23% podatku od wygranych, bo czym innym jest podatek obrotowy pobierany za sam udział w grze - a czym innym podatek od ew. wygranej kwoty.
a pamiętasz ze szkoły że mnożenie jest przemienne i nie ma różnicy jak pomnożysz 2x2x5 a 2x5x2 ? wynik zawsze będzie ten sam.
Co do wyniku, to akurat będąc na gruncie bukmacherki, stanowi istotną różnicę, czy w meczu zakończonym tym samym wynikiem FT 1:1, w HT było 0-1 czy 1-0 bo wynik końcowy nie oddaje wszystkiego istotnego , stąd i co do wyniku działań Twoim kardynalnym wręcz błędem jest już nawet samo pisanie o wygranej w polskiej firmie 3k*1.8=5400 - a nie tak jak wynika to ze stosowanego mechanizmu 3k-12% i dopiero 2640*1.8=4752 , bo nie oddaje to Ustawowej regulacji faktu poboru podatku obrotowego jeszcze
przed obliczeniem ew. wygranej a zatem nie ma tu w żadnym momencie sytuacji gry za 3k , gdyż przyniesiona na grę w/w kasa jest z góry pomniejszona o podatek obrotowy.
Zatem sama matematyczna zgodność wyniku, nie mówi tu jeszcze o zastosowanej po drodze procedurze, która jest jasno i czytelnie prezentowana na kuponach i choćby w
FORTUNIE podane są pozycje takie jak:
Stawka:2zł
Podatek 12%:0.24zł
Włożona suma:1.76zł
bowiem pobór podatku obrotowego jest tu prymarny, przed wyliczeniem ew. wygranej - stanowiącej iloczyn włożonej sumy i kursu.
E-kupon także o tym mówi:
https://www.efortuna.pl/pl/strona_glowna/nahled_tiketu/index.html?ticket_id=MzM5NDA0MzI1NDk0MzcwMDpdk%2FcZC7lm%2FFvZviw%3D&kind=MAIN
:grin::grin::grin: hit forum.... zastanawiałeś się geniuszu jak to później wypłacisz? za każdym razem żeby odebrać kasę musisz albo jechać do ich głównej siedziby albo oni Ci to wysyłają do punktu bo normalnie takich kwot nie mają i co wtedy pokazujesz 10 kuponów takich samych? :grin::grin::grin: regulamin tego zabrania i wszystkie jednakowe traktuje jako ten sam... więc pomysł z twoim obejściem jest czystym absurdem.
Przeciwieństwem geniusza jest totalny debil, którym bez wątpienia dla mnie jesteś, a piszę to po lekturze tego cytowanego steku Twoich bzdur.
I to co piszesz, muszę określić jako :grin::grin::grin: shit forum by @
15141993.
W swoim poprzednim wpisie, poza już Ci wytkniętymi, podałeś i inne przekłamane info:
"
STS zabiera z tego ... " a STS niczego nie zabiera, gdyż pobór należnych zgodnie z prawem podatków, jest realizowany przez podmiot urządzający zakłady - ale w imieniu i na rzecz fiskusa, więc pełni tu jedynie rolę pośrednika pomiędzy grającym a Skarbem Państwa.
Skoro odniosłeś się do STS, to trzymając się tego buka, uświadamiam Cię że to właśnie w tej firmie zastosowano
w ich programie komputerowym automatyczny mechanizm rozbijania ogólnej stawki z 1 kuponu - na tyle takich samych kuponów z już obniżoną stawką , aby w przypadku wystąpienia sytuacji przekroczenia ew. wygranej ponad 2280zł na tym 1 kuponie, gracz nie płacił podatku od wygranych.
Doskonale pamiętam zarówno z ich strony netowej jak i wydawanej przez nich cotygodniowej "Ulotki kursowej", takie wygrane kupony prezentowane w rubryce "Tak grają najlepsi" wraz z informacją, iż gracz zawarł 5-10-37 itd.
takich samych kuponów - właśnie w tym celu aby ominąć podatek od wygranych.
Rozumiem, że nie masz o tym nawet zielonego pojęcia - a pyszczysz jak krótkomajtkowy szczeniak.
http://forum.bukmacherskie.com/f57/pytanie-o-wygrane-suma-2280-zl-44500.html
Screeny takich wygranych kuponów STS z informacją o grze na wiele takich samych, są dostępne w necie.
W odniesieniu do Twojego przykładu ze stawką 3k, podałem alternatywne zagranie 3*1k - a to daje wygraną 1584zł z każdego kuponu.
Tak więc nie pisz teraz kłamliwie o wyssanych z Twojego brudnego palca 10-ciu takich samych kuponach, gdy mój wpis odnosił się do 3 po 1k - w miejsce tego jednego Twojego za 3k
Zatem sam wypisujesz tu absurdy, zajmując się radosną twórczością na swoją śmieszną miarę krojoną...
Sprawdzę później i podam w tym wątku, czy w regulaminach pozostałych polskich firm ( poza regulaminem STS ) są zapisy takie jak ten ich:
3.13. Kiedy Klient STS zawiera wielokrotnie ten sam zakład, wszystkie te zakłady mogą być traktowane jako jeden. W takiej sytuacji wszystkie zakłady, za wyjątkiem pierwszego zawartego zakładu, będą unieważnione. Wiele zakładów zawierających to samo zdarzenie może być również potraktowane jako jeden. W takiej sytuacji STS zastrzega sobie prawo do unieważnienia wszystkich takich zakładów, za wyjątkiem pierwszego zawartego zakładu.
..........
Ponieważ wiem z praktyki, że 4 lata temu w Totolotku można było bez problemu nadawać taką samą kombinację na kuponach ako, do łącznej ( czyli ich sumy ) kwoty stawek na tych samych kuponach, do 1000zł - ale nadając wtedy niekiedy nawet i do 3.5k (3500) kuponów dziennie w ramach eksplorowania wykrytej przeze mnie luki w systemie komputerowym Totolotka w zakresie zaokrągleń wygranych, bardzo łatwo omijałem ten wymóg stawek do góra 1000zł za tę samą kombinację , dokonując jedynie przestawień, czyli zmiany kolejności zdarzeń na kolejnej partii kuponów - bo takie przestawienie ich system kwalifikował jako już całkiem nowy zestaw.
Tak więc wiem na tą chwilę , że to co w liczbie pojedyńczej napisałeś iż "regulamin tego zabrania" odnosi się do STS - a to tylko jedna firma.
Zatem jeśli regulaminy innych firm nie będą miały takich zapisów jakie ma w/w STS - to wszystko co dotąd napisałeś o niemożności unikania płacenia podatku od wygranych poprzez zawarcie kilku takich samych zakładów, będzie dla mnie warte tyle samo co i Ty jako autor tego stanowiska...
.