>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nowa ustawa hazardowa/ prawo hazardowe

Status
Zamknięty.
detmold 6

detmold

Użytkownik
Akritidis w analogicznej sprawie reprezentował grecką branżę hazardową. I wygrał przed ETS. Grecki rząd zapłacił kilkadziesiąt milionów euro kary oraz dodatkowo 32 tys. euro za każdy dzień obowiązywania nienotyfikowanych przepisów.[/url]
No wystarczy zobaczyć na jakiej przepaści gospodarczej jest Grecja, ciekawe przez co ;)
No ładnie. Oby Polska zapłaciła jakąś większą karę to się nauczą i się nic nie zmieni w ustawie. Myślę że jak zwykle się trafi że Polskę to ominie i będzie inaczej niż z grecją.
Chyba nie zdajesz sobie sprawy co za brednie wypisujesz, bo jeśli POlska zapłaci karę to jak zwykle zostanie to przerzucone na podatników czyli między innymi na mnie i w ogóle mi się to nie podoba. Jak zwykle osoby decyzyjne i odpowiedzialne za bubel prawny jakim jest ustawa anty hazardowa odczują to w najmniejszym stopniu.

E 0

eurokozak

Użytkownik
Prawnicy miażdżą ustawę hazardową
http://www.tvn24.pl/-1,1644582,0,1,prawnicy-miazdza-ustawe-hazardowa,wiadomosc.html
Konstytucjonaliści ostro krytykują ustawę hazardową. Z ich opinii wynika, że w ponad dwudziestu przypadkach jej zapisy mogą być sprzeczne z ustawą zasadniczą. Czy Trybunał Konstytucyjny, do którego skierował przepisy Lech Kaczyński, podzieli wątpliwości ekspertów?
Jak pisze &quot;Dziennik Gazeta Prawna&quot;, kilkanaście dni temu opinie konstytucjonalistów trafiły do Kancelarii Prezydenta. Prof. Marek Chmaj w swojej ekspertyzie wymienia 22 artykuły ustawy o grach hazardowych, które w jego ocenie stoją w sprzeczności z 11 zapisami konstytucji.
&quot;To naruszenie zasady równości&quot;
Chodzi m.in. o zasadę sprawiedliwości społecznej, wolności działalności gospodarczej, równości wobec prawa. Ale prof. Chmaj kwestionuje też racjonalność powodów, dla których ustawa o grach hazardowych powstała.

&quot;Głównym celem jej uchwalenia było zwiększenia ochrony społeczeństwa przed negatywnymi skutkami gier hazardowych.(...) W Polsce nie przeprowadzono żadnych obiektywnych badań medycznych i statystycznych na skalę całego kraju, które przyniosłyby rzeczywiste rzetelne i wiarygodne informacje dotyczące hazardu (...)&quot; – pisze konstytucjonalista i podkreśla fakt, że w uzasadnieniu do ustawy rząd nie powołuje się na żadne dane.
Prof. Chmaj wskazuje, że część zapisów ustawy wprowadza ostre restrykcje dla prywatnych organizatorów gier hazardowych, ale nie dotyczą one Totalizatora Sportowego, który jest państwowym monopolistą. W ten sposób narusza konstytucyjną zasadę proporcjonalności.
Inne przepisy tej ustawy zdaniem eksperta są bardzo nieskuteczne. Ograniczenia dotyczące liczby kasyn mogą doprowadzić do tego, że salony gier będą powstawały w strefach przygranicznych już poza granicami Polski.
Konkluzja liczącej około stu stron analizy jest następująca: &quot;Istnieje szereg wątpliwości co do konstytucyjności poważnej liczby przepisów ustawy i znaczne prawdopodobieństwo, że sąd konstytucyjny stwierdzi, iż naruszają one postanowienia ustawy zasadniczej&quot;.
&quot;Tusk złamał podział władz&quot;
W bardzo podobnym tonie wypowiada się inny konstytucjonalista dr Ryszard Piotrowski, który krytykuje tryb pracy nad ustawą. &quot;Sposób postępowania rządu i ustawodawcy przy tworzeniu ustawy o grach hazardowych pozostaje w sprzeczności z konstytucyjnymi wymaganiami dotyczącymi koncepcji tworzenia prawa&quot; - czytamy w jego opinii.

Zarzuca on rządowi pośpiech, uleganie mediom, doraźnym politycznym zyskom. Ostre słowa padają pod adresem szefa rządu Donalda Tuska, który w ocenie Piotrowskiego złamał podział władzy na wykonawczą i ustawodawczą. Chodzi o wypowiedzi premiera, który wzywał Sejm i Senat, by jak najszybciej uchwaliły ustawę o grach hazardowych.
&quot;W warunkach obowiązywania zasady podziału władzy premier nie może narzucać ustawodawcy swojego - jedynie słusznego - poglądu dotyczącego projektu ustawy i domagać się, by parlament zakończył swoje prace w określonym terminie&quot; - czytamy w opinii.
Jeśli te racje zostaną uwzględnione przez Trybunał Konstytucyjny, to ustawa o grach hazardowych przestanie obowiązywać. Zaś wszyscy ci, którzy będą się czuli poszkodowani przez jej zapisy, będą mogli domagać się od państwa odszkodowania.
Przedstawiciele branży hazardowej przekonują, że nowe regulacje dotyczące hazardu mogą doprowadzić do utraty pracy nawet kilkadziesiąt tysięcy osób.

F 0

fasolkabolka

Użytkownik
Vader czytałem ten projekt i zmiany i widzę, że jeszcze bardziej i gorzej to zmienili niż z 19 listopada. Nie wiem jak to będzie z tymi zakładami internetowymi. Wszystko wskazuje na to, że jednak będzie problem. Zmiany coraz gorsze Unia pewnie wszystko przyjmie i trzeba będzie się rzeczywiście bać grania internetowego. Jak myślicie ??? Chcą zniszczyć życie każdego gracza w necie ???

R 13

reward

Użytkownik
Zobaczymy jak to będzie...
Wszystko będzie tak jak dotąd... może wprowadzę pewne obostrzenia w zawieraniu zakładów przez internet na zasadzie, że w ustawie będzie zapis iż nie można grać u zagranicznych bukmacherów, zapis o przepływach bankowych, ale co to zmieni ? Bank jak zobaczy, że np. na konto klienta wpłynęło 1000zł z zagranicznego bukmachera to ma blokować konto ? I tak kilkunastu, albo kilkadziesiąt tysięcy osób ? To jakiś paradoks... Ciekawe jak ktoś udowodni grę u zagranicznego bukmachera ? Przecież, można pieniądze wpłacić i zaraz wypłacić i to też będzie ślad na koncie, a to ma być dowodem na grę ? Można np. grać w kasynie naziemnym gdzieś za granicą na terenie Unii Europejskiej i wygrać jakąś ładną sumkę, mieć potwierdzenie wygranej i jest legalne źródło dochodów, a warto wiedzieć, że od wygranych w kasynie za granicą na terenie UE nie płacimy podatków w rozumieniu rozliczania dochodu - wypełniając coroczny PIT.
A tak w ogóle to najpierw musi to Komisja Europejska zaakceptować, a później będziemy się martwić...

Po drugie to: w czerwcu wybory prezydenckie, jesienią wybory samorządowe, a za rok parlamentarne... więc politycy PO muszą mieć to na uwadze...

E 0

eurokozak

Użytkownik
A czegoż Jankowski można było się spodziewać po rządzących reprezentujących całe to POlskie buraczane społeczeństwo? Na pewno nie zmian na lepsze. Bo przecież nie od dziś wiadomo, że POlaczki to zacofany naród, 100 lat za murzynami - nie jest tak? Jak by Unia Polityki Realnej rządziła to by było zdeka inaczej. Tyle że Oni nie mają najmniejszych szans, bo POlskie społeczniaki nic nie rozumieją, a &quot;znakomita&quot; większość polskiego społeczeństwa to @#$%^&amp;*&amp;^%$#@. Dlatego nic w Polsce na lepsze się nie zmieni. Jakich mamy obywateli takich rządzących.

bukzaplac 5

bukzaplac

Użytkownik
Tak z ciekawości, nie orientujecie się czy anglikom, a nawet obcokrajowcom betfair wysyła wyciągi potwierdzające ich większe wygrane? W szczególności dla osób, u których zyski z zakładów wzajemnych przeważają w ich corcznych dochodach.
W przypadku np. kontroli skarbowej muszą wykazać, że ich dochody nie pochodzą z nielegalnej działalności, więc taki kwitek byłby niezbędny ???? . W innym wypadku 75% podatek i pozamiatane (przynajmniej w Polsce).
A może jakoś inaczej się rozliczają? Pozdro

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Tak z ciekawości, nie orientujecie się czy anglikom, a nawet obcokrajowcom betfair wysyła wyciągi potwierdzające ich większe wygrane? W szczególności dla osób, u których zyski z zakładów wzajemnych przeważają w ich corcznych dochodach.
W przypadku np. kontroli skarbowej muszą wykazać, że ich dochody nie pochodzą z nielegalnej działalności, więc taki kwitek byłby niezbędny ???? . W innym wypadku 75% podatek i pozamiatane (przynajmniej w Polsce).
A może jakoś inaczej się rozliczają? Pozdro
W Anglii chyba, żyje najwięcej zawodowych graczy/traderów.
Prowadzą poważny biznes. Organizują szkolenia/ nauczanie tradingu na giełdzie. Ci którzy już właśnie &quot;żyją z zakładów- właściwie tradingu&quot; zakładają działalność gospodarczą. Oficjalnie zajmują się chyba &quot;doradztwem&quot;.
Chociaż z tego co mi wiadomo Tax Office jakoś ich nie ściga. Tam nie ma czegoś takiego jak u nas kara w postaci 75%.
-----------

Posty o niskim poziomie kulturalnym (wulgaryzmy) oraz niezwiązane z tematem usunąłem.
jak zwykle moderator kasuje posty....
Przepraszam ale kogo obchodzą teksty osób, które piszą, że wyjeżdżają do Anglii? Słowa typu &quot;ojebać&quot;?
To nie jest miejsce do pyskówek. Jak chcecie się powyzywać to róbcie to sobie na PW.

N 0

nexilus

Użytkownik
Myślę, że nie ma się czego obawiać, bo większość grających obraca niewielkimi kwotami. Kiedyś byłem w sytuacji, gdzie moje konto bankowe było weryfikowane ponieważ miałem nieprawidłowo zaksięgowane kilka przelewów, Pani w banku określiła wpłaty do buka jako &quot;wpłata abonamentowa&quot;. Nikt nie będzie kogoś ścigał jak ugra 100 czy 200zł. Chyba że profity z gry są większe niż pensja np. Są jeszcze wpłaty via MB neteller etc. więc dla chcącego nic trudnego. P.S Te ustawy to niewypał

msjr 0

msjr

Użytkownik
własnie a teraz pytanie co jesli pieniadze zostana wplacone na moneybookers? Przeciez to nie jest firma bukmacherska i nie ma nic zwiazanego z hazardem. Czy jest chociaz cien szansy zeby nasze szanowne sluzby dostaly pozwolenie na uzyskanie danych o operacjach na koncie moneybookers?

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
własnie a teraz pytanie co jesli pieniadze zostana wplacone na moneybookers? Przeciez to nie jest firma bukmacherska i nie ma nic zwiazanego z hazardem. Czy jest chociaz cien szansy zeby nasze szanowne sluzby dostaly pozwolenie na uzyskanie danych o operacjach na koncie?
No wlasnie to jest ciekawa kwestia. Rownie dobrze przeciez mogles kupic/sprzedac/zamienic cos na ebayu albo pracowac gdzies za granica. Watpie zeby to bank mial sie zajmowac pochodzeniem tych pieniedzy skoro wplynely do nich z internetowego, legalnego banku. Musialaby powstac jakas komorka, ktora zajmowalaby sie tropieniem takich transakcji, w co niebardzo wierze.

W 0

wojt2010

Użytkownik
Nowa ustawa hazardowa
Cześć.Jestem tu nowy ale tematem internetowej bukmacherki zajmuję się od dawna.Oto co wiem:jeżeli nadal obstawiacie a tym bardziej wpłacacie czy wypłacacie uważajcie rząd nie śpi (tą wiadomość mam od znajomego z banku,kontrolują przelewy),druga wiadomość o wiele lepsza,jeżeli przejdzie nowelizacja a ja innej możliwości nie widzę(bo na zamknięcie rynku zakładów w internecie przez Polskę nie zgodzi się Unia)to na pewno działać przez internet będą dwie firmy:Fortuna i Expekt to wiem na 100%.Na razie to wszystko.Ja już nie mogę doczekać się zmiany tej chorej ustawy!!!!

W 0

wojt2010

Użytkownik
Cześć Sandomingo z MB to podobno po wprowadzeniu tej ustawy Polskę umieścili na czarnej liście tak jak np.Turcję.A u nich jest zapis,że będą(mogą) powiadamiać odpowiednie służby w krajach w,których konta założone mają ich klienci.

ester 87

ester

Użytkownik
Oto co wiem:jeżeli nadal obstawiacie a tym bardziej wpłacacie czy wypłacacie uważajcie rząd nie śpi (tą wiadomość mam od znajomego z banku,kontrolują przelewy)
Więcej informacji. Kto kontroluje? Rząd? Pracownicy? Na czyje polecenie?
druga wiadomość o wiele lepsza,jeżeli przejdzie nowelizacja a ja innej możliwości nie widzę(bo na zamknięcie rynku zakładów w internecie przez Polskę nie zgodzi się Unia)to na pewno działać przez internet będą dwie firmy:Fortuna i Expekt to wiem na 100%.
Skąd ta pewność? Skąd pewność, że będą ubiegać się o licencje? Skąd pewność, że licencje otrzymają? I czemu to jest lepsza wiadomość? Kto zdecyduje się grać na tak niekorzystnych warunkach (marża na single około 20-25%)?
Cześć Sandomingo z MB to podobno po wprowadzeniu tej ustawy Polskę umieścili na czarnej liście tak jak np.Turcję.A u nich jest zapis,że będą(mogą) powiadamiać odpowiednie służby w krajach w,których konta założone mają ich klienci.
Czemu nie umieścili Estonii, Włoch, Holandii, Portugalii?

W 0

wojt2010

Użytkownik
Odpowiadam:nie MOGĘ się tego dowiedzieć (tajemnica),podatek nie może być większy jak 12% (bo taki obejmuje naziemnych),no i trzecie pytanie: nie wiem.W tych kwestiach pozostaje tylko liczyć na Unię bo nasi są za bardzo skorumpowani i tyle!!!

bludek 367

bludek

Użytkownik
podatek nie może być większy jak 12% (bo taki obejmuje naziemnych)
Czym innym jest podatek, a czym innym jest marża. Marża to &#39;zaniżenie&#39; kursu. Dobrze widać to w wyrównanych zakładach dwu drogowych (1/2, U/O). Jeśli szanse są oceniane 50/50, to kurs powinien być 2.0 (jak przy koleżeńskim zakładzie - wygrany dostaje pieniądze przegranego).

Zakład UNDER / OVER (189.5 pkt) Boston - Miami

w STS:
1.78 / 1.78

w Pinnaclesports:
1.901 / 1.990

Doskonale widać, że marża w STS przekracza 20%, a w Pinnaclesports ledwie 5%. Doliczając do tego jeszcze podatek, granie u naziemnych zupełnie traci sens, obojętnie czy będą oferowali swoje usługi w internecie czy nie.

Pozostałych rewelacji nie komentuje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom