@adam_adam >>> widzę, że masz jednak wciąż jakieś problemy - teraz z liczeniem...
Przeczytaj co napisałem na poprzedniej podstronie - po zakończeniu gry na XVI etapie , a co znajdziesz we wpisie #72:
Test XVI zakończony wygraną na podetapie 4a
Efekt tego testu:
3.29j.
Ogólny efekt testu:
46.9j.
Budżet początkowy: 99.5j.
Budżet obecny: 146.4j.
..............
Oznacza to ni mniej ni więcej , że przystępując do kolejnego testu oznaczonego jako XVII , dysponowałem już kwotą 146.4j. czyli było to o 46.9j. więcej niż w momencie rozpoczynania gry a zatem ta różnica pomiędzy tą kwotą 146.4 a początkową 99.5j. stanowi w tym momencie zysk i powtórzę , że wchodząc na etap XVII wynosi on 46.9j.
Podany na początku wątku we wpisie #1 schemat gry , został przeze mnie rozpisany na 10 etapów i podsumowanie w kolumnie
koszt opiewa na kwotę 99.5j. jako zabezpieczenie gry na etapach od 01 do 10.
Gra w XVII teście na etapie 10 ze stawką 23j. ( która to stawka wynika ze schematu stawek ) doprowadziła jako sumę kosztów do poziomu 99.5j. i na tym etapie 10 nastąpiła przegrana , więc z tego nowego budżetu 146.4 z którym przystępowałem do testu XVII pozostało mi 146.4-99.5=46.9j. tak więc etap 11 zagrałem za całą tę kwotę 46.4j. stanowiącą zysk , wypracowany na etapach od 01 do XVI i stanowiło to nową stawkę dla etapu 11.
Gra na etapie 11 przyniosła wygraną a na podetapie 11a przegraną - zatem kwota będąca sumą kosztów to wciąż 99.5j ponieważ strata nie może tu być większa , gdyż pokrycie kosztu gry na etapie 11 w kwocie 46.9 j. zostało sfinansowane z wymiernego efektu obracania początkowych 99.5j. ma więc charakter samosfinansowania się .
( Idąc do
kasyna z 1k w kieszeni i na koniec wszystko przegrywając , także wychodzimy z niego z faktyczną stratą 1k , pomimo tego gdybyśmy nawet w trakcie gry byli wygrani 2k ) .
Pokrycie gry na etapie 12 wymaga 70j. - i o tyle powiększył się koszt gry , który teraz wynosi 99.5+70=169.5j. a to że moja gra nie musi zamnkąć się w tym co jest w tabelce, napisałem Tobie tu wcześniej !
..............
Jest dla mnie w Twojej dzisiejszej korespondencji coś głęboko zastanawiającego a czego nie mogę zrozumieć: dlaczego ponownie zadajesz pytania , na które przecież kilka dni temu w tym wątku już Ci odpowiedziałem???
Chyba pamiętasz , że w swoim 1. wpisie wyraziłeś troskę o to , co będzie przy przegranych i utracie 99.5j. stanowiących koszt gry na etapach 01- 10.
Udzielając Ci odpowiedzi napisałem, że choć podany przeze mnie w ramach opisu metody "Progresja z przerzutką" schemat doprowadziłem do 10 etapów - to wcale nie zakładam że gra ma mieć tylko 10 etapów i jestem przygotowany na jej kolejne progi i że ( mając na bukmacherkę dość dużą kasę , w tym trochę powiększoną przez minione 2 lata o sumę 103k jako tę wygraną z Totolotka sprzed 2 lat ) - nie stanowi to problemu.
Więc na grubo wcześniej niż obecna gra na etapie XVII - wcale Ci nie napisałem, że taki ze mnie chojrak że nigdy nie przekroczę grania powyżej 10 etapów -
a jedynie to , że mam to w swoją grę wkalkulowane i jestem na to gotów...
Bo jestem - i teraz PO RAZ PIERWSZY po XVI zakończonych testach to wyjście poza 10 etapów realizuję , a zatem po co bijesz pianę?
Pozdrawiam