>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Nowa "przerzutka by edi8" - na zmienne kursy

Status
Zamknięty.
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Etap 09

Mecz: Nacional - Benfica
Typ: under 1.5 w 1/2 ⛔
Kurs: 1.5
Stawka: 23j.
Ew. wygrana:34.5

..............

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Etap 10

Mecz: Nigeria - Burkina Faso
Typ: BTS? tak ⛔
Kurs: 2.25
Stawka: 33.5j.
Ew. wygrana: 75.37

...........

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Historia gry:

Test I
Etap 01 ✅

Test II
Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅

Test III
Etap 01 ⛔
Etap 02 ✅
Podetap 2a ✅

Test IV
Etap 01 ✅

Test V
Etap 01 ✅

Test VI
Etap 01 ✅

Test VII
Etap 01 ✅

Test VIII
Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅

Test IX
Etap 01 ✅

Test X

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅
Podetap 3a ✅

Test XI

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ⛔
Etap 05 ✅
Podetap 5a ✅

Test XII

Etap 01 ✅

Test XIII

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a ✅

Test XIV

Etap 01 ✅

Test XV

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ⛔
Etap 05 ✅
Podetap 5a ⛔
Etap 06 ✅
Podetap 6a ⛔
Etap 07 ⛔
Etap 08 ✅
Podetap 8a ✅

Test XVI

Etap 01 ⛔
Etap 02 ✅
Podetap 2a ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a ✅

Test XVII

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a
Etap 05 ⛔
Etap 06 ⛔
Etap 07 ⛔
Etap 08 ✅
Podetap 8a ⛔
Etap 09 ⛔
Etap 10 ⛔
Etap 11 ✅
Podetap 11a ⛔
Etap 12 ✅
Podetap 12a ?

...............

Test XVII rozpocząłem z budżetem 146.4j. -co wobec budżetu 99.5j. otwierającego cały test, dawało zysk ✅46.9

W ramach gry na 10 etapach w teście XVII , doszło teraz do sytuacji wykorzystania jako sumy stawek tego budżetu początkowego 99.5 j. i do tej pory wygrałem 46.9 j. a zatem wynik gry na ten moment to 99.5-46.9= ⛔52.6j.

................

Zatem scenariusz dalszej gry może tu zawierać 2 warianty:

a/ w ramach testu XVII zacząć grę na etapie 11 od stawki początkowej 1j ( wg stałego schematu dla tej metody ) bo posiadane 46.9j. pozwala na grę na etapach 01-08 wymagających zabezpieczenia 43 j.

b/ w ramach testu XVII zagrać na etapie 11 , podejmując grę wg nowego schematu:

etap / kurs / stawka / koszt / wygrana / zysk
11 .... 1.8 .... 46.9 .... 146.4 ..... 84.42 .. -61.98
11a .. 1.8 .... 84.42 ... 146.4 .... 151.95 .. +5.55

..........

W ramach kolejnej gry podejmę decyzję o wybranym wariancie.

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Test XVII

Etap 11

Mecz: Boston Celtics - Denver Nuggets

Typ:1 w 1.kwarcie ✅
Kurs: 1.83j.
Stawka:46.9j.
Ew. wygrana:85.82j. ✅

..........

Informacyjnie: w ramach gier w 17-tu testach , najdłuższa dotąd seria kolejnych wygranych pod rząd to 6 kuponów , zaś najdłuższa seria kolejnych przegranych pod rząd to 4 kupony.

...........

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Podetap 11a

Mecz: Boston Celtics - Denver Nuggets

Typ: 2. kwarta gospodarze ⛔
Kurs: 3.65 ( live)
Stawka:85.82j.
Ew. wygrana:313.24

..............

Gra na etapie 11 , została pokryta kwotą wypracowanego w teście zysku netto 46.9 j. lecz wobec przegranej na podetapie 11a będę kontynuował grę - poza przedstawiony w schemacie gry &quot;rozkład jazdy&quot; na 10 etapów wymagający jako budżet 99.5j. , czyli zwiększając go obecnie o koszt 70j. czyli kwoty stawki na etap 12.

Zatem aktualny faktyczny koszt gry to kwota 99.5j. plus 70j. na grę na etap 12 , co daje 99.5+70=169.5j.

Schemat do gry na etapie 12

etap / kurs / stawka / koszt / wygrana / zysk
12 .... 1.8 .... 70 ...... 169.5 .... 126 .... -79.5
12a .. 1.4 ... 126 ...... 169.5 .... 176.4 .. +6.9

Etap 12

Mecz: Brooklyn Nets - San Antonio Spurs

Typ: under 97.5 pkt gospodarzy ✅
Kurs: 1.91 William Hill
Stawka:70j.
Ew. wygrana:133.7 ✅

................

.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Edi, nie rozumiem. Budżet początkowy na grę to 99,5j. W teście 17. po 10 etapach zostało 46.9j. Zagrałeś I kwartę - etap 11 (chyba za wszystko), ok siadło więc mamy 85.82j. Potem ten sam mecz na live, po kursie 3.65 za... 85.82j - nie siadło. To chyba w tym momencie przegraliśmy wszystko, cały budżet - skąd wziąć kasę na etap 12??
Chyba, że ja jeszcze &quot;wczorajszy&quot; jestem i coś pomieszałem, to sorry.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Tak jak to Ci pisałem tu w tym wątku kilka dni temu ( w ramach tej usuniętej już przez moderację a na Twoje życzenie korespondencji pomiędzy nami ) to , że zaprezentowałem schemat gry na 10 etapów wymagający na grę 99.5j. - nie oznacza że nie jestem przygotowany na kontynuowanie dalszej gry w przypadku zaistnienia takiej konieczności.

Zatem budżet 99.5j dotyczył tu kosztu gry wg algorytmu stawek dla etapów od 01 do 10.

Gra na etapie 11 została pokryta kwotą wypracowanego przeze mnie w teście zysku netto 46.9 j. lecz wobec przegranej na podetapie 11a będę kontynuował grę - poza przedstawiony w schemacie gry &quot;rozkład jazdy&quot; na 10 etapów wymagający jako budżet 99.5j. , czyli zwiększając go obecnie o koszt 70j. czyli kwoty stawki na etap 12.

Zatem aktualny faktyczny koszt gry to kwota 99.5j. plus 70j. na grę na etap 12 , co daje 99.5+70=169.5j.

Pozdrawiam

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
Gra na etapie 11 została pokryta kwotą wypracowanego przeze mnie w teście zysku netto 46.9 j. lecz wobec przegranej na podetapie 11a będę kontynuował grę - poza przedstawiony w schemacie gry &quot;rozkład jazdy&quot; na 10 etapów wymagający jako budżet 99.5j. , czyli zwiększając go obecnie o koszt 70j. czyli kwoty stawki na etap 12.
Pozdrawiam
Noo, takiej odpowiedzi się nie spodziewałem.
&quot;Gra na etapie 11 została pokryta kwotą wypracowanego przeze mnie w teście zysku netto 46.9 j&quot;
Jakiego zysku? Tak, w poprzednich testach był zysk ✅46.9j, ale etap 10. testu 17 przyniósł stratę ⛔99.5j. I sam napisałeś, iż z tym przystępujesz do dalszej gry. Więc etap 11. pokryłeś tym co zostało - czyli pozostałością zadeklarowanego, początkowego budżetu. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
Nie można pisać czegoś takiego, że &quot;jestem przygotowany na kolejne etapy&quot;. To, że progresja sprawdza się przy nieograniczonym budżecie, nie od dziś wiadomo. Jakby nie patrzeć - gdyby Ci jeszcze nie wszedł cały etap 12, byłoby kilkaset % straty względem rozpoczęcia gry. Jakieś granice chyba trzeba założyć - główną domeną miało być bezpieczeństwo.
&quot;...doszło teraz do sytuacji wykorzystania jako sumy stawek tego budżetu początkowego 99.5 j....&quot; - Ładnie napisane, ale bardziej dotarłoby - doszło do utraty połowy (około) początkowego budżetu na grę.
Pozdrawiam.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@adam_adam &gt;&gt;&gt; widzę, że masz jednak wciąż jakieś problemy - teraz z liczeniem...

Przeczytaj co napisałem na poprzedniej podstronie - po zakończeniu gry na XVI etapie , a co znajdziesz we wpisie #72:

Test XVI zakończony wygraną na podetapie 4a

Efekt tego testu: ✅ 3.29j.

Ogólny efekt testu: ✅46.9j.

Budżet początkowy: 99.5j.
Budżet obecny: 146.4j.

..............

Oznacza to ni mniej ni więcej , że przystępując do kolejnego testu oznaczonego jako XVII , dysponowałem już kwotą 146.4j. czyli było to o 46.9j. więcej niż w momencie rozpoczynania gry a zatem ta różnica pomiędzy tą kwotą 146.4 a początkową 99.5j. stanowi w tym momencie zysk i powtórzę , że wchodząc na etap XVII wynosi on 46.9j.

Podany na początku wątku we wpisie #1 schemat gry , został przeze mnie rozpisany na 10 etapów i podsumowanie w kolumnie koszt opiewa na kwotę 99.5j. jako zabezpieczenie gry na etapach od 01 do 10.

Gra w XVII teście na etapie 10 ze stawką 23j. ( która to stawka wynika ze schematu stawek ) doprowadziła jako sumę kosztów do poziomu 99.5j. i na tym etapie 10 nastąpiła przegrana , więc z tego nowego budżetu 146.4 z którym przystępowałem do testu XVII pozostało mi 146.4-99.5=46.9j. tak więc etap 11 zagrałem za całą tę kwotę 46.4j. stanowiącą zysk , wypracowany na etapach od 01 do XVI i stanowiło to nową stawkę dla etapu 11.

Gra na etapie 11 przyniosła wygraną a na podetapie 11a przegraną - zatem kwota będąca sumą kosztów to wciąż 99.5j ponieważ strata nie może tu być większa , gdyż pokrycie kosztu gry na etapie 11 w kwocie 46.9 j. zostało sfinansowane z wymiernego efektu obracania początkowych 99.5j. ma więc charakter samosfinansowania się .

( Idąc do kasyna z 1k w kieszeni i na koniec wszystko przegrywając , także wychodzimy z niego z faktyczną stratą 1k , pomimo tego gdybyśmy nawet w trakcie gry byli wygrani 2k ) .

Pokrycie gry na etapie 12 wymaga 70j. - i o tyle powiększył się koszt gry , który teraz wynosi 99.5+70=169.5j. a to że moja gra nie musi zamnkąć się w tym co jest w tabelce, napisałem Tobie tu wcześniej !

..............

Jest dla mnie w Twojej dzisiejszej korespondencji coś głęboko zastanawiającego a czego nie mogę zrozumieć: dlaczego ponownie zadajesz pytania , na które przecież kilka dni temu w tym wątku już Ci odpowiedziałem???

Chyba pamiętasz , że w swoim 1. wpisie wyraziłeś troskę o to , co będzie przy przegranych i utracie 99.5j. stanowiących koszt gry na etapach 01- 10.

Udzielając Ci odpowiedzi napisałem, że choć podany przeze mnie w ramach opisu metody &quot;Progresja z przerzutką&quot; schemat doprowadziłem do 10 etapów - to wcale nie zakładam że gra ma mieć tylko 10 etapów i jestem przygotowany na jej kolejne progi i że ( mając na bukmacherkę dość dużą kasę , w tym trochę powiększoną przez minione 2 lata o sumę 103k jako tę wygraną z Totolotka sprzed 2 lat ) - nie stanowi to problemu.

Więc na grubo wcześniej niż obecna gra na etapie XVII - wcale Ci nie napisałem, że taki ze mnie chojrak że nigdy nie przekroczę grania powyżej 10 etapów - a jedynie to , że mam to w swoją grę wkalkulowane i jestem na to gotów...

Bo jestem - i teraz PO RAZ PIERWSZY po XVI zakończonych testach to wyjście poza 10 etapów realizuję , a zatem po co bijesz pianę?

Pozdrawiam

S 49

slon89

Użytkownik
Edi jeżeli znajdziesz troszke czasu, to napisz na ile etapow gry twoim systemem masz srodkow lub inaczej po ilu etapach powiesz pas i pogodzisz sie z porazka. Bo takie dokładanie etapów w trakcie gry to troche dziwna sprawa bo jak poprowadzisz ten temat przez jeszcze 3 miesiace z taka intensywnoscia jak dotad to maga byc dluzsze serie porazek a ty za kazdym razem bedziesz mowił ze masz kase na kolejne etapy.
Mam nadzieje ze nie odbierzesz tego jako atak bo tego bym nie chcia, poprostu wiem ze nikt nie dysponuje nieograniczonym budzetem nawet ty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Podetap 12a ( przerzutka )

Mecz: Most - Mlada Boleslav

typ: 2 ✅
kurs @1.4
Stawka:133.7
Ew. wygrana:187.18 ✅

...........

.
Test XVII zakończony wygraną na podetapie 12a ( przerzutką ) .

Efekt gry w tym teście: ✅ 17.68j.
Ogólny efekt gry: ✅ 17.68

...........

Historia gry:

Test I
Etap 01 ✅

Test II
Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅

Test III
Etap 01 ⛔
Etap 02 ✅
Podetap 2a ✅

Test IV
Etap 01 ✅

Test V
Etap 01 ✅

Test VI
Etap 01 ✅

Test VII
Etap 01 ✅

Test VIII
Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅

Test IX
Etap 01 ✅

Test X

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ✅
Podetap 3a ✅

Test XI

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ⛔
Etap 05 ✅
Podetap 5a ✅

Test XII

Etap 01 ✅

Test XIII

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a ✅

Test XIV

Etap 01 ✅

Test XV

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ⛔
Etap 05 ✅
Podetap 5a ⛔
Etap 06 ✅
Podetap 6a ⛔
Etap 07 ⛔
Etap 08 ✅
Podetap 8a ✅

Test XVI

Etap 01 ⛔
Etap 02 ✅
Podetap 2a ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a ✅

Test XVII

Etap 01 ⛔
Etap 02 ⛔
Etap 03 ⛔
Etap 04 ✅
Podetap 4a
Etap 05 ⛔
Etap 06 ⛔
Etap 07 ⛔
Etap 08 ✅
Podetap 8a ⛔
Etap 09 ⛔
Etap 10 ⛔
Etap 11 ✅
Podetap 11a ⛔
Etap 12 ✅
Podetap 12a ✅

................

Test XVIII

Etap 01

dubel hokejowo/piłkarski

Djurgardens - Malmö typ: 1 kurs: 1.6 (zwrot)

Manisaspor - Ankaragucu typ: 1 kurs: 1.55 ✅

AKO: 2.48
Stawka: 1j
Ew. wygrana: 2.48

Wygrana: 1.55j.

.............

Test XVIII zakończony wygraną na etapie 01

Efekt gry w tym teście ✅ 0.55j.
Ogólny efekt testu: ✅ 18.23j.

..............

.

adam_adam 181

adam_adam

Użytkownik
@adam_adam &gt;&gt;&gt; widzę, że masz jednak wciąż jakieś problemy - teraz z liczeniem...

Przeczytaj co napisałem na poprzedniej podstronie - po zakończeniu gry na XVI etapie , a co znajdziesz we wpisie #72:

Test XVI zakończony wygraną na podetapie 4a

Efekt tego testu: ✅ 3.29j.

Ogólny efekt testu: ✅46.9j.

Budżet początkowy: 99.5j.
Budżet obecny: 146.4j.

..............

Oznacza to ni mniej ni więcej , że przystępując do kolejnego testu oznaczonego jako XVII , dysponowałem już kwotą 146.4j. czyli było to o 46.9j. więcej niż w momencie rozpoczynania gry a zatem ta różnica pomiędzy tą kwotą 146.4 a początkową 99.5j. stanowi w tym momencie zysk i powtórzę , że wchodząc na etap XVII wynosi on 46.9j.

Podany na początku wątku we wpisie #1 schemat gry , został przeze mnie rozpisany na 10 etapów i podsumowanie w kolumnie koszt opiewa na kwotę 99.5j. jako zabezpieczenie gry na etapach od 01 do 10.

Gra w XVII teście na etapie 10 ze stawką 23j. ( która to stawka wynika ze schematu stawek ) doprowadziła jako sumę kosztów do poziomu 99.5j. i na tym etapie 10 nastąpiła przegrana , więc z tego nowego budżetu 146.4 z którym przystępowałem do testu XVII pozostało mi 146.4-99.5=46.9j. tak więc etap 11 zagrałem za całą tę kwotę 46.4j. stanowiącą zysk , wypracowany na etapach od 01 do XVI i stanowiło to nową stawkę dla etapu 11.

Gra na etapie 11 przyniosła wygraną a na podetapie 11a przegraną - zatem kwota będąca sumą kosztów to wciąż 99.5j ponieważ strata nie może tu być większa , gdyż pokrycie kosztu gry na etapie 11 w kwocie 46.9 j. zostało sfinansowane z wymiernego efektu obracania początkowych 99.5j. ma więc charakter samosfinansowania się .

( Idąc do kasyna z 1k w kieszeni i na koniec wszystko przegrywając , także wychodzimy z niego z faktyczną stratą 1k , pomimo tego gdybyśmy nawet w trakcie gry byli wygrani 2k ) .

Pokrycie gry na etapie 12 wymaga 70j. - i o tyle powiększył się koszt gry , który teraz wynosi 99.5+70=169.5j. a to że moja gra nie musi zamnkąć się w tym co jest w tabelce, napisałem Tobie tu wcześniej !

..............

Jest dla mnie w Twojej dzisiejszej korespondencji coś głęboko zastanawiającego a czego nie mogę zrozumieć: dlaczego ponownie zadajesz pytania , na które przecież kilka dni temu w tym wątku już Ci odpowiedziałem???

Chyba pamiętasz , że w swoim 1. wpisie wyraziłeś troskę o to , co będzie przy przegranych i utracie 99.5j. stanowiących koszt gry na etapach 01- 10.

Udzielając Ci odpowiedzi napisałem, że choć podany przeze mnie w ramach opisu metody &quot;Progresja z przerzutką&quot; schemat doprowadziłem do 10 etapów - to wcale nie zakładam że gra ma mieć tylko 10 etapów i jestem przygotowany na jej kolejne progi i że ( mając na bukmacherkę dość dużą kasę , w tym trochę powiększoną przez minione 2 lata o sumę 103k jako tę wygraną z Totolotka sprzed 2 lat ) - nie stanowi to problemu.

Więc na grubo wcześniej niż obecna gra na etapie XVII - wcale Ci nie napisałem, że taki ze mnie chojrak że nigdy nie przekroczę grania powyżej 10 etapów - a jedynie to , że mam to w swoją grę wkalkulowane i jestem na to gotów...

Bo jestem - i teraz PO RAZ PIERWSZY po XVI zakończonych testach to wyjście poza 10 etapów realizuję , a zatem po co bijesz pianę?

Pozdrawiam
Masakra, dyskusja z Tobą nie ma sensu....
1. Przedstawiasz system, przystępujesz do testów z jasnymi założeniami (10 etapów) i określonym budżetem 99.5j (w drugim poście napisane). Po 10. etapie - sugerując &quot;powrót&quot; z połową budżetu na pierwsze etapy i odrabianie (to ma być to bezpieczeństwo).
2. Testujesz system, kończysz kilkanaście progresji &quot;sukcesem&quot;.
3. Kolejny etap następnego testu doprowadza do sytuacji, w której zostaje Ci połowa budżetu początkowego.
4. Zmieniasz zasady, dopisujesz kolejne progi, ryzykujesz resztę budżetu, tracisz go (co za ironia, pogrąża Cię kurs większy niż 3.00 - a komuś na pierwszej stronie coś innego pisałeś).
5. Tłumaczysz, że Tobie można bo masz rezerwy na kolejne progi, nie ustalasz budżetu.
Kogoś może nie interesować ile Ty masz prywatnie do wydania na takie zabawy. Przedstawiasz system na forum z jasnymi zasadami jeśli go testujesz, to według tych zasad. Wystarczyło teraz przejść do pierwszych progów i kontynuować testy, odrabiając straty - ale wtedy do końca m-ca czasu nie wystarczyłoby. Lub na początku zadeklarować budżet np. 1000j - wtedy znowu okazałoby się, że kilka procent w ciągu m-ca ciężko osiągnąć. Wybrałeś najgorsze rozwiązanie, kompromitując system, postawiłeś wszystko co zostało z budżetu na jedna kartę w kolejnym progu i ...pozamiatane - gdzie bezpieczeństwo? Wypadałoby wyjść z klasą z sytuacji i chociaż przyznać się do porażki - przecież nikt nie jest nieomylny.
Myślę, że wynik na ten moment jasny. Strata budżetu początkowego????.
To tyle.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Edi jeżeli znajdziesz troszke czasu, to napisz na ile etapow gry twoim systemem masz srodkow lub inaczej po ilu etapach powiesz pas i pogodzisz sie z porazka. Bo takie dokładanie etapów w trakcie gry to troche dziwna sprawa bo jak poprowadzisz ten temat przez jeszcze 3 miesiace z taka intensywnoscia jak dotad to maga byc dluzsze serie porazek a ty za kazdym razem bedziesz mowił ze masz kase na kolejne etapy.
Mam nadzieje ze nie odbierzesz tego jako atak bo tego bym nie chcia, poprostu wiem ze nikt nie dysponuje nieograniczonym budzetem nawet ty.
@slon89 &gt;&gt;&gt; wybacz ale pisząc o rzekomym to moim dokładaniu etapów w trakcie gry - piszesz po prostu nieprawdę lub zachodzi tu jakieś grube nieporozumienie , bo ja nigdy nie zadeklarowałem gry jedynie na 10-ciu etapach , o czym rzetelnie uprzedziłem kilka dni temu odpisując @adam_adam na jego wpis , w którym zadał mi pytanie co będzie jak się nie uda zakończyć gry w 10 etapach ?

Odpisałem mu przecież, że do takiej sytuacji jestem przygotowany i wtedy grę będę prowadził dalej na jej kolejnych etapach - i po kilku dniach , to co napisałem dziś akurat zrealizowałem , wobec wymogu z przebiegu gry.

Wy obaj: zarówno Ty jak i @adam_adam , nie możecie lub nie chcecie zrozumieć tego, że tak samo jak podane w schemacie gry kursy @1.5 i @2 są tylko odnośnikami dla zbudowania algorytmu a nie żelazną regułą bo wiemy że to nie kursy grają , tak samo podany przeze mnie w opisie metody a doprowadzony do etapu 10 &quot;rozkład jazdy&quot; niczego nie zamyka.

Powtórzę kolejny raz:
kilka dni wcześniej pisałem, że gdy przyjdzie ew. taka potrzeba to będę grał dalej na wyższych etapach!!!

Ten mój wpis sprzed kilku dni z tą w/w informacją , o możliwości wystąpienia takiej sytuacji , został ( na życzenie @adam_adam a skierowane do administracji forum ) już stąd usunięty , wraz z całą polemiką toczoną tu pomiędzy nami.

@slon89 &gt;&gt; mam nadzieję , że zrozumiałeś to czego dotąd nie wiedziałeś i że ja wchodząc na kolejne etapy, nie zrobiłem niczego takiego o czym bym nie uprzedzał...

Tak więc ta Twoja wypowiedż &quot;takie dokładanie etapów w trakcie gry to troche dziwna sprawa&quot; ma dla mnie charakter pomówienia , gdyż była to najnormalniejsza kontynuacja gry , z wcześniejszym publicznym uprzedzeniem o zaistnieniu takiej możliwości.

Pozdrawiam

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@adam_adam &gt;&gt;&gt; muszę zadać Ci pytanie: czy Ty naprawdę jesteś tak głupi jak głupio piszesz , czy tylko tak udajesz ?

Człowieku - bezdenna głupota aż wycieka z tego co tu po sobie w formie zapisanej pozostawiasz , bowiem zastanów się przez chwilę: gdybym nie miał w planie tego o czym właśnie Tobie kilka dni temu już napisałem , czyli tego , że gdy zajdzie taka potrzeba to będę grał dalej ( poza tym co w formie schematu ma postać etapów od 01 do 10 ) to czy podejmowałbym takie ruchy jak:

a/ wchodzenie w grę - o co mnie podejrzewasz - all inn na etapie 11 za te 46.9j. mając w tej kwocie kasę na nową grę na etapach 01- 08 wymagających 43j. ???

b/ czy po wygranej na etapie 11 i odzyskaniu lwiej części kasy bo 85.82 j. z 99.5j. - gdyby to miał być ew. kres mojej gry - podejmowałbym ryzyko wchodzenia z tym na podetap 11a i to dla zdarzenia kursem aż @3.65, a nie rozpoczęcie nowego cyklu od podstawy , z tą minimalną stratą bo 99.5-85.82= ⛔13.68j. ???

Odpowiem Ci : nie , a taki wariant wybrałem dlatego , bo zrobiłem to będąc spokojny kontunuowania gry bez względu na wynik etapu 11/podetapu 11a - o czym doskonale wiesz , bo o tym Cię poinformowałem!

Tak więc nie pisz bzdur o tym co i jak grałem, bo - w odniesieniu do mojej faktycznej strategii gry - robi to się po prostu takie na Twoją miarę , więc śmieszne!

A zrobioną przez siebie pseudoanlizę mojej gry i jej ocenę , wydrukuj i zrób z niej to do czego się to nadaje , czyli odpowiedni użytek przy najbliższym pobycie w WC.

.

S 49

slon89

Użytkownik
Ok rozumiem moze i pisales ze nie skonczysz na 10 etapach. Wiec pytam na jakim etapi skonczysz gre jako przegrany zaryzykujesz caly swoj kapital? To zekursy nie graja to ja wiem i wiem rowniez ze twoje kursy 2 i 1,5 to tylko wyznacznik dla schematu gry. Nie chcialem cie pomawiac ani obrazic od dawna sledze wszystkie twoje metody i jestes dla mnie najlepszy w te klocki. Ja poprostu chce sie dowiedziec po jaki maksymalny budzet jestes gotowy przeznaczyc na taka gre? ile jednostek wiem ze dla ciebie 1 jednostka to moze byc 100zł czyli 99,5 to 9 950zl ale kazdy grajacy chciałby wiedziec ile musi przeznaczyc pieniedzy aby twoj system okazał sie bezpieczny dla niego kazdy pod jednostke wstawi sobie swoje sumy, mysle ze prowadzisz ten temat dla wszystkich aby z z tego kozystali a nie by pokazac jak wiele Ty masz jednostek i ze dzieki nim mozesz grac nieskonczenie dlugo kazda progresja, bo jak dojdziesz do momentu zainwestowania 1000j co przy załozeniu 1j=100zł daje 100000zł ty powiesz ze u ciebie jedna jednostka to 1zł a wtesy gra jest nie warta swieczki.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
A 498

addam44

Użytkownik
Edi8...ale mecz Djurgardens-Malmo zakonczyl sie zwyciestwem 6-5 ale po dogrywce.Jak dostales zwrot bo nie kumam...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Progresja z przerzutką - na kursy mieszane: początkowo @2 i @1.5 a następnie @1.5 i @2

Schemat gry obejmuje obecnie 13 etapów

Grę zaczynamy od stawki 1j. i kursu 2 i przy trafieniu na etapie 01 ponownie gramy od takiej samej stawki i kursu:

etap / kurs / stawka / koszt / wygrana / kasa

01 ..... 2 ........ 1 ........ 1 ............ 2 ........ +1j.

W przypadku przegranej na etapie 01 gramy etap 02 ze stawką 1j. i kursem 2 i trafiając wychodzimy na 0 , następnie w zależności od decyzji grającego: zaczynając grę od początku lub podejmując dalszą grę na podetapie 2a ze stawką 2 stanowiąca wygraną z gry na etapie 02 - ale podetap 2a grając na kurs 1.5

etap / kurs / stawka / koszt / wygrana / kasa / odzysk w %

01 ..... 2 ........ 1 ........ 1 ........ 2 ............ -1j.
02 ..... 2 ........ 1 ........ 2 ........ 2 .............. 0 .............. 100%
2a .... 1.5 ....... 2 ........ 2 ....... 3 ............ +1j.

Wygrywając na podetapie 2a rozpoczynamy nową grę , a po ewentualnej przegranej na etapie 02 lub na podetapie 2a - wchodzimy na etap 03 ze stawką 2j i kursem 2 i po wygranej i odzyskaniu całej kasy, w zależności od decyzji grającego: rozpoczynamy nową grę , lub też z tą wygraną 4j. wchodzimy na podetap 3a grając na kurs 1.5

03 ..... 2 ........ 2 ........ 4 ........ 4 .............. 0 ............. 100%
3a .... 1.5 ...... 4 ........ 4 ........ 6 ............. +2j.

Wygrywając na podetapie 3a , rozpoczynamy nową grę a przy przegranej na etapie 03 lub na podetapie 3a - wchodzimy na etap 04 , ale już teraz zaczynając grę od kursu 1.5 granego za 3j.

04 ..... 1.5 ........ 3 ........ 7 ........ 4.5 ........ -3.5j. ...... 64.28%
4a ..... 2.0 ....... 4.5 ...... 7 ......... 9 .......... +2j.

Po wygranej na podetapie 4a rozpoczynamy nową grę.
Gdy przegramy na etapie 04 lub po wygraniu na nim przegramy na podetapie 4a - przechodzimy do gry na etapie 05 granym na kurs 1.5 ze stawką 4.5j. a po wygranej przechodzimy do gry na podetap 5a z kursem 2

05 ..... 1.5 .... 4.5 ....... 11.5 ...... 6.75 ... -4.75j. .......... 58.69%
5a ..... 2.0 ... 6.75 ....... 11.5 ...... 13.5 .... +2j.

Po wygranej na podetapie 5a rozpoczynamy nową grę a po ew. przegranej na etapie 05 lub na podetapie 5a , rozpoczynamy grę na etapie 06 ze stawką 6.5j. i na kurs 1.5 a po wygranej wchodzimy na podetap 6a ze stawką 9.75j. i grając na kurs 2

06 ..... 1.5 ..... 6.5 ........ 18 ..... 9.75 ........ -8.25j. ........ 54.16%
6a ..... 2.0 ... 9.75 ........ 18 ..... 19.5 ........ +1.5j.

Po wygranej na podetapie 6a rozpoczynamy nową grę.
Gdy przegramy na etapie 06 lub po wygraniu na nim przegramy na podetapie 6a - przechodzimy do gry na etapie 07 granym na kurs 1.5 ze stawką 10j. a po wygranej przechodzimy do gry na podetap 7a z kursem 2

07 ..... 1.5 ..... 10 ......... 28 ...... 15 ........ -13j. ........... 53.57%
7a ..... 2.0 ..... 15 ......... 28 ...... 30 ........ +2j.

Po wygranej na podetapie 7a rozpoczynamy nową grę.
Gdy przegramy na etapie 07 lub po wygraniu na nim przegramy na podetapie 7a - przechodzimy do gry na etapie 08 granym na kurs 1.5 ze stawką 15j. a po wygranej przechodzimy do gry na podetap 8a ze stawką 22.5j. i z kursem 2

08 ..... 1.5 ..... 15 ........ 43 ...... 22.5 ........ -20.5j. ........ 52.32%
8a ..... 2.0 ..... 22.5 ..... 43 ....... 45 ........... +2j.

Po wygranej na podetapie 8a rozpoczynamy nową grę.
Gdy przegramy na etapie 08 lub po wygraniu na nim przegramy na podetapie 8a - przechodzimy do gry na etapie 09 granym na kurs 1.5 ze stawką 23j. a po wygranej przechodzimy do gry na podetap 9a ze stawką 34.5j. i z kursem 2

09 ..... 1.5 ..... 23 ........ 66 ........ 34.5 ........ -31.5j. ........ 52.27%
9a ..... 2.0 ..... 34.5 ..... 66 ......... 69 ........... +3j.

Po wygranej na podetapie 9a rozpoczynamy nową grę.
Gdy przegramy na etapie 09 lub po wygraniu na nim przegramy na podetapie 9a - przechodzimy do gry na etapie 10 granym na kurs 1.5 ze stawką 33.5j. a po wygranej przechodzimy do gry na podetap 10a ze stawką 50.2.5j. i z kursem 2

10 ..... 1.5 ..... 33.5 ....... 99.5 .. 50.25 ... -49.25j. ......... 50.5%
10a ... 2.0 ..... 50.25 ...... 99.5 . 100.5 .......+3j.

11 ..... 1.5 ..... 50.5 ....... 150 ... 75.75 ... -74.75j. ......... 49.66%
11a ... 2.0 ..... 75.75 ...... 150 .. 151.5 .......+1.5j.

12 ..... 1.5 ..... 75.75 .. 225.75 ... 113.62 ... -112.13j. ...... 49.66%
12a ... 2.0 .... 113.62 .. 225.75 ... 227.24 .......+1.5j.

13 ..... 1.5 ..... 113.62 .. 339.37 ... 170.43 .. -168.94j. ......... 50.21%
13a ... 2.0 ..... 170.43 .. 339.37 ... 340.86 .......+1.5j.

................

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom