>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Norwegia - sezon 2008/2009

Status
Zamknięty.
diego71 0

diego71

Użytkownik
Valerenga IF - IF Frisk/Asker(0-1) 1 1,65

W rywalizacji dosc niepodziewanie prowadzi zespol Frisku ktory trzy dni temu na wlasnej tafli pokonal Valarenge co bylo spora sensacja.Jednak dzis na niepodzianke bym nie liczyl Valarenga musi to spotkanie koniecznie wygrac tym bardziej ze zagra na wlasnej tafli,jest jednym z glowych faworytow do mistrzostwa,ma jeden z najsilniejszych skladow w lidze.Sezon zasadniczy w ktorym Valarenga zajela druga pozycje pokazal iz sa jednym z glownych faworytow do tytulu goscie natomiast po sezonie zasadniczym dopiero na siodmej pozycji z ujemnym bilansem bramkowym,gospodarze natomiast to najlepsza ofensywa i defensywa w lidze.Pierwszy mecz goscie wygrali jednak dzis na powtorke bym nie liczyl Valarenga u siebie nie zwykla przegrywac z takimi zespolami jak Frisk dlatego mysle ze gospodarze urzadza sobie dzis ostre strzelanie i pewnie pokonaja zespol przyjezdnych.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
2009-03-05 18:30, Norgesmesterskapet, Norwegia
Stavanger ( -1.5 EH) - Storhamar
Typ: 1
Kurs: 2.05
Buk: Bwin

Dzisiaj o godzinie 18.30 na lodowisku Stavanger Oilers zagrają miejscowy Stavanger i Storhamar. Jest to 5 mecz PO w którym niespodziewanie prowadzi Storhamar 3-1. Napisałem nie spodziewanie ponieważ Stavanger jest jednym z faworytów do mistrzostwach a może odpaść już po dzisiejszym meczu. Mój typ na ten mecz to że Stavanger wygra co najmniej 2 bramkami. Jak już pisałem wczesniej to Stavanger jest zdecydowanym faworytem tego PO jednak jest blisko sensacji ponieważ Storhamar potrzebuje jednego zwycięstwa. Stavanger w rundzie zasadniczej był 4 a Storhamar 6 jednak dzieliła ich różnica aż 18 pkt. W tych PO Stavanger ma dużego pecha 3 razy przegrał tylko 1 bramką. Po 3 meczach było 3-0 dla Storhamar jednak ostatnio Stavanger wziął się do roboty i rozgromił u Siebie Storhamar aż 7-0. W tym sezonie Stavanger w rundzie zasadniczej wygrał z dzisiejszymi rywalami 4 razy ( 3-1,3-1, 2-0, 1-0 ) i raz przegrał 1-3. Widać że lepiej to wygląda dla Stavanger. Jeśli dzisiaj Stavanger przegra odpada, muszą się dzisiaj zmobilizować żeby nie stracić szans. Mają na to duże szanse bo grają u Siebie. Myślę że pokażą klasę i wygrają znowu wysoko.

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Kilka słów o meczach kwalifikacyjnych, które dzisiaj są.
Comet - Manglerud Star, Comet 60&#39; @1.65 DoxxBet/ BetWay ✅ wynik: 4-2

Furuset - Kongsvinger, Kongsvinger 60&#39; @1.50 Unibet ⛔ wynik: 4-2

Za wiele nie ma co się rozpisywać... Kwalifikacje o byt w najwyższej lidze w Norwegii. Comet to drugi obok Furuset najsłabszy zespół w Get Ligaen. Tyle tylko, że chłopaki jeszcze potrafią grać w hokeja jako tako. Podczas tych kwailifikacji wygrali wszystkie 4 mecze. I raczej zmierzają do celu jakim jest pozostanie w lidze. Dziś wypadałoby wygrać ;)
Drugi mecz to raczej nie granie na Kongsvinger ale granie przeciwko stołecznej drużynie Furuset. Drużyna z Oslo właściwie zbankrutowała ok. 2 miesiące temu. Każdy kto potrafił grać w hokeja uciekł z tonącej łodzi... Żeby przypomnieć sobie kiedy ostatnio ta drużyna wygrała to musiałem zerknąć w rozkład ich meczów. Było to 7 grudnia z Comet na wyjeździe po karnych. Fakt, że grali z teoretycznie najmocniejszymi zespołami w kraju. Ale nie zmienia to faktu, że ich wygrana dzisisaj byłaby sporą niespodzianką. W co nie bardzo chce mi się wierzyć.
Osobiście pocisnąłem lekko te dwa mecze w dublu, unibet dał najwyższe ako @2.40 na rynku Comet @1.60 + Kongsvinger @1.50.
Można spróbować,
Powodzenia ;)
Edit: ???? dla Furuset. Wygrali pierwszy mecz od 3 miesięcy ????
Szkoda, że ponownie zagrałem przeciwko nim... Chociaż 2 główne duble siadły i dzień na
&gt;&gt;&gt; galantym plusie &lt;&lt;&lt; ;)

krycha18 16

krycha18

Użytkownik
Spotkanie : Storhamar - Sparta Sarpsborg
Typ : Storhamar -1,5
Kurs : 2,90
Buk.: Bwin
Analiza : Na dzisiaj wybrałem spotkanie w ramach rozgrywek GET - Ligaen , czyli pierwszej ligi Hokeja na lodzie w Norwegi . W spotkaniu półfinałowym obrańca tytułu sprzed roku Storhamar , bedzie podejmowac Sparte . Aktualnie jest bilans 2:0 dla gości , którzy wygrali pierwsze spotkanie na wyjeździe 2:3 , oraz u siebie 1:0 i są na jak najlepszej drodze do awansu do finałowego spotkania . JA jednak dzisiaj jestem skłonny zgrać na pewne zwycięstwo Storhamaru . Ponieważ jest przkonany , że napewno bedą walczyć do końca , ponieważ jest to zespół z bardzo dużymi ambicjami . Po rundzie zasadniczej wszyscy eksperci już skreslali Storhamar już , że odpadnie w ćwiećfinale , gdzie możyli sie ze Stevangerem . A jednak Storhamar wygrał wynikaiem 4:2 . Sparta za to wygrała bilansem 4:1 ze słabiutkim Lorenskogiem . Oglądałem pierwsze spotkanie pomiędzy tymi zespołami , i wtedy na własnej tafli naprawde o wiele lepsi byli zawodnicy Storhamaru , którzy już w pewnym momencie prowadzili nawet 2:0 , ale jak sie skończyło to każdy wie . Disiaj skłaniam sie na zagranie Storhamaru z Handicapem , ponieważ grają u siebie , napewno pomieże im w tym publiczność i bedą bardzo zmotywowani ponieważ porażka , praktycznie skreśliła by im jakie kolwiek szanse na awans do finału . A że potafią wygrywać pewnie u siebie udowodnili już w spotakniu ze Stevanegrem z którym wygrali na własnej tafli pewnie 3:0 !

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
2009-03-31 18:30, Norgesmesterskapet, Norwegia
Valerenga ( - 1,5 AH ) - Sparta Sarpsborg
Typ: 1
Kurs: 2,25
Buk: Expekt

Jutro trzeci finałowy mecz Norweskiej ligi Hokeja na lodzie pomiędzy Valerangą Oslo i Spartą Sparsborg. Valeranga w Play off prowadzi 2-0. Mój typ na te spotkanie to zwycięstwo Valerangi co najmniej 2 golami. Jak wiadomo Valeranga to faworyt tamtejszej ligi. Jest aktualnym mistrzem i nikt sobie nie wyobraża innego mistrza w tym sezonie. Valeranga przez pewien czas miała kryzys i jej nie szło dlatego w rundzie zasadniczej przegrała z Spartą i zajęła 2 miejsce. Jednak po jakimś czasie wróciła na swój tor i zwycięstwa. Można było to zobaczyć w 1 rudzie PO gdzie wyeliminowali ekipę Frisk Asker w stosunku 4-1, w 2 rundzie wyeliminowali 4-2 ekipę Stjernen. Ostatnio Valeranga gra już bardzo dobrze wygrała 3 ostatnie mecze : 5-1 z Stjeren na wyjeździe, 5-2 Sparte w 1 finałowym meczu u Siebie i 2-0 w drugim meczu finałowym z Spartą. Jak widać wygrane co najmniej 2 golami. Valeranga jest na fali. Ekipa Sparty już może ten sezon zaliczyć do bardzo udanych, dla nich wice mistrzostwo to jest ponad nich. Wydaje mi się że Valeranga jutro już podejdzie do meczu luźno co przyniesie im lepszą skuteczność z kolei Sparta już chyba chce świętować 2 miejsce. Widzę bardzo dobry kurs z którego trzeba korzystać.

kaczy2205 338

kaczy2205

Użytkownik
Spotkanie: IHK Sparta Sarpsborg - Valerenga IF (hokej na lodzie)
Typ: 2
Kurs: 2,3
Bukmacher: bet-at-home

Analiza:
Dzisiaj o godzinie 19:15 być może poznamy mistrza Norwegii w hokeju na lodzie. Czwarty mecz finału IHK Sparta Sarpsborg - Valerenga IF i jak narazie wynik brzmi 3-0 dla Valerengi a więc potrzebane jest im jeszcze tylko jedno zwycięstwo żeby zakończyć sezon tytułem mistrzowskim. Ostatnie trzy mecze finału kończyły się następującymi wynikami :

31/03-09 GET Ligaen Playoffs Valerenga vs. Sparta 2:1
29/03-09 GET Ligaen Playoffs Sparta vs. Valerenga 0:2
27/03-09 GET Ligaen Playoffs Valerenga vs. Sparta 5:2

Mimo iż Sparta gra u siebie bardzo dobrze to myślę że nie da rady rozpędzonej Valerendze. W meczach bezpośrednich jest przewaga gości którzy na ostatnie 20 gier wygrywali dwunastokrotnie, raz padł remis a 7 razy wygrali gospodarze. Myślę że mecz zakończy się nieznacznym zwycięstwem Valerengi.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Sparta Sarpsborg - Vålerengen 1 (2,20) / Sparta -1.5 (3,00)

Dziś czwarte spotkanie finału norweskiej ligi. Do tej pory goście idą jak burza wygrywając poprzednie 3 spotkania. Do końcowego triumfu brakuje im już tylko jednej wygranej. Dla zawodników Sparty jest to więc ostatni dzwonek, aby wrócić do rywalizacji. Terminarz w tej lidze jest nieco inny, niż zazwyczaj w finałach do 4 zwycięstw. Pierwsze 3 mecze gra się na przemian, a później dwa u siebie rozegra drużyna wyżej będąca w tabeli po sezonie regularnym. Sparta wygrała sezon regularny, więc ma przywilej dwóch meczów u siebie. I nie trudno sobie wyobrazić jak wyglądałaby sytuacja przy 2-3. Sytuacja w tym sezonie może przypominać sytuację z zeszłego, kiedy to w finale mierzyli się zawodnicy Frisk z Storhamar. W pierwszych 3 meczach lepsi byli zawodnicy Storhamar w dwóch następnych Frisk wykorzystał atut swojego lodu, jednak w 6 meczu w dramatycznych okolicznościach przegrał i tytuł zdobyła drużyna Storhamar. Czy możliwa jest powtórka z zeszłego sezonu? Jest bardzo prawdopodobna. Sparta już w ostatnim meczu pokazała, że jeszcze nie ma zamiaru się podać. Zawodnicy Valerangi mocno męczyli się w 3 meczu wygrywając ostatecznie 2-1. O tym, że gospodarze potrafią grać w hokeja przekonali się ubiegłoroczni mistrzowie, którym zawodnicy z Sparty sprawili srogie lanie wygrywając wszystkie spotkania! Chociaż ogólnie w każdym spotkaniu wynik był zawsze na styku. Jest to pewnie teraz przyczyną tak słabej postawy w finale. Nie sądzę, żeby w tak ważnym meczu dla Sparty zawodnicy się podłożyli i przegrali złote medale. Walka o mistrzostwo będzie ogromnym wyzwaniem, ale sądzę, że jako zawodowi sportowcy pokażą swoją sportową złość i wygrają pewnie przywracając sobie oraz kibicom wiarę, że jeszcze nie wszystko stracone. Nie zdziwię się jeżeli wygrają nawet dwoma bramkami, dlatego dodam dwie opcje 1 oraz Spartę -1.5.

Kurs z: Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom