>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Norwegia - Get Ligaen 2012/13

Status
Zamknięty.
johny-anthony 592

johny-anthony

Użytkownik
Storhamer vs Stavanger 2-5 ✅ - dobra lokata!
Typ O/U Over 6.5
Kurs 2.30
Sportingbet
16:00h
Szykuje się dobry typ z norweskiej ligi hokejowej.
Storhamer, zespół w domu niebezpieczny i ofensywny, podejmuje Stavanger, który ostatnio zaliczył poważny blamaż z Frisk na swojej tafli. Stavanger jest ewidentnym faworytem, jak na warunki tej ligi mają mocny skład, choć osłabienia widoczne w porównaniu do poprzedniego sezonu. W Delegacjach Stavanger gra lepiej, skuteczniej i potwierdził to wygraną ze Spartą. Traci też bramki, jak w meczu z outsiderem Tonsbergiem(4-6), co tylko pokazuje styl i cel podstawowy, czyli strzelanie wielu bramek. Storhamer potrafi grać ze Stavangerem, niekiedy sam narzuca im swój styl gry. Wygrana 4-3 w ostatnim starciu, problemy Stavangeru w praktycznie każdym meczu z tą ekipą.
Duża ilość bramek w tym meczu to dziś lokata w norweskim hokeju!

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
GET-ligaen
Moje słowa z początku września o drużynie Frisk/Asker
(...)to słaba ekipa, która nie raz w tym sezonie to udowodni
Muszę, po prostu muszę wycofać się z tych słów, bo to co wyprawia ekipa Frisk/Asker jest nieprawdopodobne. Ta skazana na ostatnie lub przedostatnie miejsce drużyna gra kapitalnie, ogrywa potencjalnie silniejsze zespoły, psuje mnóstwo krwi faworytom, no po prostu szok. Młodzież zmieszana z kilkoma nazwiskami zza Oceanu robi naprawdę dobrą robotę w lidze. 5 miejsce po 14 kolejkach musi robić wrażenie na wszystkich. Dziś kolejna szansa na punkty, choć rywal bardzo solidny - Sparta Sarpsborg. Ostatnie mecz Sparty bardzo poprawne, choć strata punktów i zwycięstwo dopiero po rzutach karnych ze słabiutkim Tonsberg to spora niespodzianka. Tonsberg był w stanie zaaplikować gospodarzom 5 bramek(!), więc wydaje się dobrym pomysłem, aby dziś zagrać na over 2,5 gola Frisk/Asker. Ciężko przewidzieć wynik dzisiejszego spotkania, nie zdziwi mnie żaden rezultat, gospodarzy stać na zainkasowanie 3 punktów, ale zawodnicy Sparty za pewne nie są chłopcami do bicia. Spodziewam się wyrównanego pojedynku, z kilkoma bramki, liczę na formę strzelecką hokeistów Frisk/Asker. W 2011 czy 2010 roku Frisk będąc w dużo słabszej formie był w stanie strzelić rywalom z Sarpsborga 3 i więcej bramek, a to pokazuje, ze przy aktualnej dyspozycji zdobywanie bramek nie powinno stanowić dla gospodarzy problemu. W doskonałej formie są Bryan Marshall, Craig Schira, Oskar Nilsson czy Luke Salazar, także trzeba spodziewać się, że ofensywa ekipy Frisk/Asker nie zawiedzie. Początek spotkania o godzinie 18.30.
Frisk/Asker - Sparta Sarpsborg
Frisk/Asker over 2,5 gola ✅
1.57
bwin
Porażka 4:5 po dogrywce ze Spartą pokazuje, że Frisk nadal jest w dobrej formie. Typ na plus, elegancko ;)

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Ponad 2 tygodnie przerwy z norweską GET-ligaen, trzeba wreszcie dziś zatypować i wygrać. A dwa meczyki naprawdę interesujące. Pierwsze - Rosenborg - Lillehammer. Mam wrażenie, że w aktualnie w lepszej formie znajdują się hokeiści słabego teamu z Trondheim. Dwa wyrównane mecze: ze Storhamar (porażka w karnych) i ze Stjernen (wygrana w dogrywce) pokazują, że Rosenborg potrafi od czasu do czasu zagrozić rywalom. Lillehammer to dziwna ekipa. Wyjazdy tragiczne, mało zwycięstw, często mała liczba strzelonych goli, no po prostu zupełnie inna drużyna niż na własnej tafli. Ostatnie dwa pojedynki zespołu Lillehammer to dwie porażki i o ile przegraną z Lorenskog 1-2 u siebie można wytłumaczyć, to baty ze słabiutkim Tonsberg (wprawdzie na wyjeździe) 5-2 chluby hokeistom z Lillehammer nie przynosi. Dlatego właśnie dziś jestem przekonany o pełnej mobilizacji gości, Lillehammer musi postawić w takim meczu na ofensywę, liczę, że tacy zawodnicy jak Nilsson, Schell czy Raichenberg poprowadzą swój zespół do wygranej, strzelając przy tym minimum 3 bramki. Over 2,5 ekipy z Lillehammer jak najbardziej do grania.
Rosenborg - Lillehammer
Lillehammer over 2,5 --- 1.57 ✅
Lillehammer X2 --- 1.50 ✅
bwin
Tonsberg - Lorenskog. Goście zdecydowany faworyt tego meczu i jeden z pewniaków do zajęcia miejsca na podium w końcowej klasyfikacji w GET-ligaen. Dobra dyspozycja Lorenskog (4 zwycięstwa z rzędu) powinna być dziś kontynuowana, bo rywal ewidentnie z najniższej półki. Kilka słów dobrego można jednak o gospodarzach napisać. Ostatnie trzy pojedynki to mecze pełne walki z niezłymi wynikami. Sensacyjne i łatwe zwycięstwo nad Lillehammer 5-2, wcześniej także wygrana na własnym lodowisku ze Stjernen 8-4, a w międzyczasie minimalna porażka po rzutach karnych na wyjeździe ze Storhamar (5-4). Te mecze pokazują, że nadal siła ofensywna beniaminka jest ogromna. Dziś jednak kłopot jest jeden - jak dla mnie Lorenskog to najlepsza defensywa w lidze. Wcale nie dlatego, że faktycznie mają najmniejszą ilość straconych bramek, po prostu często mecze z ich udziałem to jednostronne widowiska, nawet na wyjazdach Lorenskog potrafi zagrać świetne zawody, tracąc przy tym naprawdę minimalną liczbę bramek. Wrzesień 2012 - Tonsberg - Lorenskog 1-9. Powtórka? Wątpię, by tak wysoko, ale zwycięstwo gości w dzisiejszych pojedynku nie powinno podlegać dyskusji. Początek o 17.00.
Tonsberg - Lorenskog
Lorenskog 2 --- 1.35 ✅
Lorenskog 2 (-1.5) --- 1.65 ✅
bet365

Rosenborg - Lillehammer
Tak jak pisałem wyżej, Lillehammer mocno ofensywnie, a to przyniosło efekt. 1-7. Brawo ;)
Tonsberg - Lorenskog
Analizę można o kant d**y potłuc, chwalona defensywa Lorenskog zagrała słabo, tracąc aż 5 goli. Na szczęście siła ofensywna była wczoraj po stronie gości - 5-8
✅

Otrzymane punkty reputacji: +4
mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Zielono ostatnio, warto byłoby podtrzymać dobrą passę :p
Tonsberg - Frisk/Asker
Sam nie wiem czego tutaj możemy spodziewać się w tym meczu. Z jednej strony ekipa mega ofensywna, tracąca jednak mnóstwo bramek i przegrywająca niemal wszystko, a z drugiej strony dzisiejsi goście to na pewno w jakimś stopniu spora niespodzianka tego sezonu, bardzo solidnie grająca drużyna, bez większych gwiazd, pełna jednak ambitnych zawodników. Frisk ostatnie mecze bardzo blado, ale i rywale z najwyższej półki. Porażki 5-1 ze Stavanger i 6-2 z Lorenskog nie powinny smucić kibiców, bo obydwie wymienione ekipy to głowni faworyci do mistrzowskiego tytułu. Martwić może jednak, że na ostatnich 5 spotkań Frisk odniósł tylko jedno zwycięstwo, pokonując u siebie Valerengę 2-1 po dogrywce. Tonsberg zaś to typowo overova ekipa, spotkania z ich udziałem to istna rzeź bramkowa. Chłopaki naprawdę potrafią w ofensywne włączyć piąty bieg i pokazać, nawet najlepszym, że są bardzo groźni. Rożnie im się w tym sezonie powodziło, za nimi fatalny okres, gdzie przegrywali dosłownie wszystko i to w fatalnym stylu. Obecne czasy dużo lepsze, pojawiły się zwycięstwa, drużyna znów jest skuteczna, ostatni mecz z mocnym Lorenskog pokazał, że forma strzelecka dopisuje - 5 bramek z wicemistrzem kraju musi robić wrażenie. Spodziewam się wyrównanego pojedynku, Frisk być może się dzisiaj przełamie i wygra, wierzę jednak, że gospodarze ze spokojem zaaplikują rywalom 3 bramki. Typ po kursie 1.55, moim zdaniem, jak najbardziej do gry. Początek meczu o 18.30
Tonsberg over 2,5 --- 1.55 ⛔
bwin
Co zagram coś w stronę Tonsberg to wtopa, masakra :] 2-5.
- - - - -
Lorenskog - Rosenborg
Myślę, że dwóch tak źle zagranych spotkań w defensywie ekipa Lorenskog nie zagra i dziś pewnie, bez zbędnych niepotrzebnych nerwów pokona u siebie słaby Rosenborg. Goście nie powinni mieć nic do powiedzenia, nie widzę argumentów po ich stronie, Lorenskog bez poważniejszych absencji, ofensywni: Corupe, bracia Spets, bracia Trygg, Rabbit, Sixsmith powinni dzisiaj nastrzelać kilka bramek, spokojnie pokrywając handicap -2.5. Na bramce niemalże niezawodny Jurgen Penker, także wydaje się, ze można być spokojnym o defensywę gospodarzy. Nie ma co się rozpisywać, trzeba grać ;) Początek meczu o 19.00.
Lorenskog 1 (-2.5) --- 1.62 ⛔
expekt
Dramat. Rosenborg strzela wicemistrzom Norwegii 6 bramek na ich lodowisku - koniec świata. 3-6!

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Frisk/Asker - Stjernen
Jeśli jest drużyna na której można zdobywać łatwo punkty to na pewno jest nią ekipa Stjernen. Frisk dzisiaj nie powinien mieć kłopotów z pokonaniem gości. Stjernen przegrywa mecz za meczem i to wysoko. Ostatnie 5 spotkań to 5 porażek, w tym wysoka z Tonsberg (8-4) oraz po dogrywce z Rosenborgiem. To słabe ekipy, które jak widać nie miały jednak problemów ze słabiutkim Stjernen. Jeśli forma nagle nie pójdzie niespodziewanie w górę to dzisiaj goście nie wywiozą z lodowiska rywali żadnych punktów. A Frisk? Po serii porażek wreszcie przyszła wygrana z Tonsbergiem. Pewne 2-5 daje do zrozumienia, że jeśli rywal słabszy, to Frisk naprawdę potrafi wypunktować przeciwnika bez problemu. Własne lodowisko powinno tylko pomóc ekipie z Askerhallen, liczę na powtórkę z września, kiedy to dzisiejsi gospodarze pokonali Stjernen pewnie 6-2. Początek meczu o godzinie 17.00.
Frisk/Asker - Stjernen
Frisk/Asker 1 (-1.5) --- 1.85 ⛔
Frisk/Asker over 3,5 --- 1.65 ⛔
Tobet

0-6. Nie komentuję.

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Lillehammer - Stavanger
Zastanawiam się nad zagraniem na Lillehammer w pojedynku z mistrzem Norwegii - Stavanger. Nie mam przekonania do wygranej gospodarzy, ale typ over 2,5 gola Lillehammer biorę z pocałowaniem ręki. U siebie to drużyna grająca naprawdę niezły, ofensywny hokej. Na własnym lodowisku w zasadzie nie zdarzają się im poważniejsze wpadki. Ostatnie spotkania troszkę w kratkę, standardowo porażka na wyjeździe z Valerengą, ale wcześniej już pewna wygrana u siebie ze Spartą (5-2). Ja od początku sezonu widzę po prostu, że Lillehammer to typowa ekipa własnej tafli. Jesli zwyciężać to u siebie. Stavanger nie taki groźny jak go malują. Ostatnio wprawdzie dwa pewne zwycięstwa w lidze (Stjernen 1-7, Frisk 5-1), ale forma mistrzów jest niestabilna, przeplatają niekiedy słabiutkie występy z tymi na wysokim poziomie. Wydaje mi się pewnym rozwiązaniem jest over bramkowy gospodarzy, innych typów już raczej bym nie zaryzykował. Historia spotkań także pokazuje, że Lillehammer bardzo poprawnie radzi sobie z dzisiejszym rywalem i nie ma większych problemów ze strzeleniem mu trzech bramek. Kurs zachęcający. Mecz o 18.00
Lillehammer over 2,5 gola --- 1.75 ⛔
bwin
2-4. W sumie było blisko - marne pocieszenie :]
- - - - -
Rosenborg - Frisk/Asker
Frisk opisałem wyżej, kilka dni temu. Istna masakra co się wydarzyło, nie przeszło mi przez myśl, że można przegrać u siebie ze słabiutkim Stjernen aż 0-6. Szansa na rehabilitacje już dzisiaj w pojedynku z Rosenborgiem. Faworyta wskazać ciężko, bukmacherzy też zdają sobie z tego sprawę, kursy wyrównane. I jedni i drudzy w najlepszej formie aktualnie nie są. Rosenborg jakimś cudem (no właśnie - jakim?) ograł na wyjeździe Lorenskog, oprócz tego wyniki bardzo słabe. Frisk w zasadzie od kilku kolejek naprawdę obniżył loty. Jedna wygrana nad Tonsbergiem, poza tym słabiutko, same porażki. Wynik możliwy każdy, może więcej szans dałbym gościom, ale większych pieniędzy w ten bet bym nie włożył. Wydaje mi się zaś bardzo rozsądnym rozwiązaniem zagrać over bramkowy w tym meczu. Rosenborg to drużyna, która sporo traci, ale ze słabymi rywali potrafią także trochę nastrzelać. Frisk ostatnio w defensywie ostra lipa, jeśli nic się nie zmieni to powinniśmy dzisiaj zobaczyć minimum 6 bramek. Liczę na otwarty mecz, w którym nie zabraknie emocji i szczególnie bramek. Początek meczu o 18.00.
over 5,5 --- 1.45 ✅
over 6,5 --- 1.95 ✅
bwin
Yeah, w końcu coś na plus ???? Frisk wygrywa 1-6.
- - - -
Tonsberg - Sparta Sarpsborg
Sparta nie jest w najwyższej formie i jesli mam być szczery to kurs na Tonsberg naprawdę kusi. Nawet jeśli nie na czystą jedyneczkę to warto zainwestować w handicap +1,5 na Tonsberg po 1.87 oraz w liczbę bramek strzelonych przez gospodarzy - over 2,5 po kursie 1.62. Śledzący ligę norweską doskonale wiedzą, że ofensywa to mocna strona zespołu Rune Gulliksena, przed własną publicznością warto pokazać moc, szczególnie jeśli rywal jest z górnej półki. Analiza do bani, to wiem, ale przeczucie i wiara w możliwości ofensywne gospodarzy są po mojej stronie. Meczyk o 18.30.
Tonsberg +1,5 --- 1.87 ⛔
Tonsberg over 2,5 gola --- 1.62 ⛔
bwin
Tonsberg jak zawsze &#39;w formie&#39;, gdy na nich wyłożę parę złotych. 1-4, lycho.

Podsumowując - czas na lekką przerwę od norweskiej GET-ligaen, chyba, że będę pewny typu na 100% (ostatnio mam z tym małe problemy :]).

pawlenty87 63,9K

pawlenty87

Użytkownik
Stavanger - Lokerskog
Typ: under 6.5⛔
Kurs: 1.72
Buk: bwin

Krótko bo pisze analizę przez telefon. Stavanger jedna z najlepszych defensyw w lidze, Lokerskog ostatnio na wyjazdach ze zespolami z czolowki mocne w defensywie i w tym meczu muszą też postawić na defensywę i grę z kontry bo gra na wymianę ciosów może sie z mocnym stavangerem źle skończyć. Dodatkowo dla tych którzy lubią statystyki ostatnie 5spotkań pomiędzy tymi zespolami skończylo się underem. GL!

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Sparta Sarpsborg - Frisk/Asker
Miała być dłuższa przerwa od GET-ligaen, ale po zobaczeniu oferty na dziś, w oko od razu rzuca się spotkanie Sparty Sarpsborg z Frisk/Asker. Chwaliłem Frisk kilka tygodni temu za dobrą grę, solidne wyniki, bo naprawdę trzeba przyznać, że jedni z kandydatów do spadku w tym sezonie prezentują się bardzo poprawnie. Obecna forma jednak daleka od zachwytów, Frisk przegrywa mnóstwo spotkań i jeśli dzisiaj nie wydarzy się nic nadzwyczajnego to wydaje się, że punktów znów może zabraknąć. Sparta wreszcie wbiła na poprawne tory, ostatnie dwa spotkania takie na jakie liczą kibice, czyli ofensywa na maxa, co istotne skuteczna ofensywa. Ja wiem, że rywale z najniższej półki, ale zwycięstwa 6-1 nad Rosenborgiem i 1-4 nad Tonsbergiem mimo wszystko mogą robić wrażenie i na pewno budują morale gospodarzy. Sarpsborg nie strzela dużo, ich mecze często potrafią kończyć się strzeleniem przez nich jednej czy dwóch bramek. Liczę jednak, że dziś gospodarze pójdą za ciosem i wypunktują będący w nie najlepszej dyspozycji zespół Frisk/Asker. Historia spotkań pokazuje, że Sparta wie jak grać z dzisiejszym rywalem. 4 gole w regulaminowym czasie gry jak najbardziej do osiągnięcia przez czwartą ekipę GET-ligaen. Kurs 1.85 śmiało do brania ;)
Sparta Sarpsborg over 3,5 (60&#39;) --- 1.85 ⛔
Tobet

????
Tak, hokeiści Sparty &quot;poszli za ciosem&quot;, przegrywając kompromitująco 0-3. To by było na tyle.

S 202

szymontom

Użytkownik
Spotkanie. Sparta Sarpsborg - Frisk Asker
Typ.1
Kurs.1,77
Bukmacher.Tobet
Data.04.12.2012 g.18.30
Analiza.
Dzisiaj w Norweskiej Eliteserien dojdzie do meczu pomiedzy zespoolami Sparta Sarpsborg - Frisk Asker.Jak dla mnie faworytem tego spotkania jest ekipa gospodarzy i to z paru wzgledow.Po pierwsze sa wyzej notowani w tabeli i jak dotad zgromadzili na swoim koncie 41 punktow przy 34 pkt ekipy Frisk Asker.Takze lepsza ostatnio forma ekipy gospodarzy w ostatnich 6 meczach zdobyli 11 pkt przy 6 pkt ekipy Frisk.Takze jak spojrzymy na uklad meczow w historii spotkan to widzimy,ze ten przeciwnik lezy gospodarzom,nie liczac ostatniego spotkania przegranego u siebie 1-0...
01.11.2012 1. liga 15. Frisk/Asker - Sp.Sarpsborg 4 - 5 (D)
29.09.2012 1. liga 6. Sp.Sarpsborg - Frisk/Asker 0 - 1
28.01.2012 1. liga 37. Frisk/Asker - Sp.Sarpsborg 1 - 5
28.12.2011 1. liga 28. Sp.Sarpsborg - Frisk/Asker 7 - 0
17.11.2011 1. liga 19. Frisk/Asker - Sp.Sarpsborg 0 - 12
13.10.2011 1. liga 10. Sp.Sarpsborg - Frisk/Asker 5 - 1
10.09.2011 1. liga 1. Frisk/Asker - Sp.Sarpsborg 3 - 1
25.01.2011 1. liga 37. Sp.Sarpsborg - Frisk/Asker 9 - 0
11.12.2010 1. liga 26. Sp.Sarpsborg - Frisk/Asker 5 - 4
21.11.2010 1. liga 19. Frisk/Asker - Sp.Sarpsborg 6 - 4
Tak wiec reasumujac,miejsce w tabeli,obecna forma,historia spotkan i wlasne lodowisko sa po stronie gospodarzy.Miejmy tylko nadzieje,ze przeloza to dzisiaj na wynik.Polecam.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Valerenga - Lorenskog 2 @ 2.60 Betsson
Od wczoraj kursy już troszkę poleciały a wszystko przez to, że Valerenga od kilku kolejek znajduje się pod formą. Gospodarze wygrali zaledwie dwa z ostatnich siedmiu spotkań po drodze przegrywając z takimi &quot;tuzami&quot; jak Stjernen, Tonsberg, czy Rosenborg. Z kolei Lorenskog już od dłuższego czasu znajduje się w wybornej formie. Nie dość bowiem, że wygrali cztery ostatnie spotkania, to w dodatku swoim rywalom aplikowali 6 bramek lub więcej bramek (w ostatnich ośmiu spotkaniach cztery lub więcej). Przyjezdni zapewne maja sobie coś do udowodnienie, gdyż w obecnych rozgrywkach przegrali wszystkie trzy bezpośrednie spotkania z Valerengą. Oczywiście lodowisko w Olso nie należy do najbardziej gościnnych (Valerenga wygrała na nim 11 z ostatnich 14 spotkań) tym niemniej jak pokazały zeszłoroczne playoffy Lorenskog jest w stanie ograć stołecznych nawet na ich lodowisku.

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Norwegia – Eliteserien 17.01.2013. godz. 18.00
Spotkanie: Rosenborg – Stavanger
Typ: over 6.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Ekipa Rosenborga toczy bój z trzema ekipami o pozycję ósmą która oznacza uniknięcie spadku a zarazem grę w play-offach o mistrzostwo. Gospodarze razem z Tonsberg i Stjernen zdecydowanie odstają od reszty stawki strata najlepszej z tych ekipa to już 11 punktów do siódmego miejsca. Przejdźmy do Rosenborga, aktualnie na przedostatnim miejscu czyli pomiędzy ekipami z którymi walczą. Strata do siódmego Stjernen to 3 oczka a przewaga nad ostatnim Tonsbergiem wynosi 4 punkty. W lidze są drugą najgorszą ekipą pod względem straconych bramek 149 po 33 kolejkach, przy strzelonych 91 –średnia 7.3. Na własnej tafli na 16 potyczek wygrali zaledwie 3 przegrywając w 13, bramki 39:67 – średnia 6.6.
Goście to aktualny lider sezonu zasadniczego i o wygranie tej fazy walczą już raczej tylko z Valerangą która traci zaledwie dwa oczka. Charakterystyka bramkowa ekipy druga najlepsza ofensywa 151 bramki strzelone i najlepsza defensywa tylko 74 stracone – średnia 6.8. Na wyjazdach aż tak rewelacyjnie nie wyglądają 10 zwycięstw przy 6 porażek, po stronie strzelonych bramek mają natomiast 57, często natomiast tracą bramki 44.
Tak wiec faworyt tego pojedynku jest jeden i są nim oczywiście gości. Ostatnie pięć pojedynków tej ekipy to komplet zwycięstw i w tych pięciu pojedynkach grali zarówno z Tonsbergiem jak i Stejernen a więc zespołami z identycznym potencjałem co Rosenborg i były pogromy odpowiednio 7:1i 8:1.
Rosenborg natomiast ostatnio oprócz czterech porażek zanotował ważne zwycięstwo z ostatnim w tabeli zespołem. Ale co istotne grali także z drugim i trzecim zespołem czyli ekipami o podobnym potencjale co lider. Z trzecim Lorenskogiem przegrali 3:6 u siebie a w ostatniej kolejce grali z wiceliderem i przegrana 7:5. A więc potrafią strzelać tym najlepszym no ale tracą przy tym bardzo wiele. Wydaje mi się że dziś możemy być świadkami podobnego scenariusza pewnie stracą znów z 5-6 bramek ale od siebie pewnie też coś dołożą dlatego gram na overa. W bezpośrednich konfrontacjach zdarzały się między ekipami istne pogromu tak jak miało to miejsce w tym sezonie 13:1!.

Otrzymane punkty reputacji: +2
mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Stjernen - Rosenborg
Faworytem według bukmacherów jest ekipa gospodarzy, jednak nie przekreślałbym szans zespołu Rosenborga. Aktualna forma minimalnie na korzyść drużyny Stjernen, wygrana nad słabym Tonsberg 1-3 i naprawdę niezłe, choć przegrane, mecze z Lillehammer oraz Lorenskog. Rosenborg grubo pod formą, ale własnie dziś liczę na ich przełamanie. Niekoniecznie chodzi mi tutaj o pewną wygraną, bardziej skłaniałbym się ku typowi, że goście strzelą dziś minimum 3 bramki. Historia spotkań pokazuje, że nie powinno być to wielkim problemem, w ostatnich trzech meczach w 2012 roku, Rosenborg za każdym razem wbijał rywalom minimum 3 razy krążek do bramki ekipie Stjernen. Dziś powinniśmy być świadkami overowego pojedynku i być może małej niespodzianki jaką na pewno byłaby wygrana gości. Początek spotkania godzina 17.00.
over 5,5 --- 1.40 ✅
Rosenborg over 2,5 --- 1.62 ✅
Rosenborg +1,5 --- 1.55 ✅
bwin

Stjernen 4-3. Siedzi wszystko co siedzieć powinno. Rosenborg znów przegrał, ale tak jak przypuszczałem, zagrał dobre spotkanie ????

Otrzymane punkty reputacji: +11
mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Storhamar - Lillehammer
Pojedynek drużyn, które zajmują odpowiednio 7 i 6 miejsce w ligowej tabeli. Lillehammer jednak ma 13 punktów przewagi nad swoim dzisiejszym rywalem, jest faworytem tego spotkania, w którym jednak liczę na ekipę gospodarzy. Dlaczego? Niby nic za nimi nie przemawia. Storhamar gra w zasadzie o nic. Sytuację w tabeli mają ustabilizowaną, choć do końca jeszcze około 10 kolejek, to przewaga nad strefą spadkową jest solidna i przy kilku dobrych meczach powinni zająć 7 bądź 8 miejsce. Do tego słaba forma, ostatnie spotkania na beznadziejnej skuteczności, choć mecze grane na wyjazdach, to jednak porażki z Tonsberg (3-2 po dogrywce), Lorenskog (2-1) czy Frisk/Asker (4-1) pokazują, że ofensywa szwankuje na maxa. Dziś powinniśmy zobaczyć jednak zupełnie inny zespół. Otóż Storhamar wraca na własne lodowisko, a to zawsze dodatkowa motywacja dla hokeistów. A wraca po kosmicznie długiej przerwie, ostatni mecz we własnej hali Storhamar rozegrał 28 grudnia 2012 roku! (pokonując wtedy Spartę 5-4). Gospodarze na swojej tafli potrafią utrzeć nosa faworytom. Grudzień był bardzo udany dla hokeistów Storhamar, potrafili on pokonać u siebie właśnie Spartę, także mocny Lorenskog (5-4) oraz Rosenborg (5-2). Ogółem Storhamar z łatwością strzela rywalom kilka bramek grając przy własnej publiczności i dziś liczę, że over 2,5 gola jest jak najbardziej do pokrycia przez gospodarzy. Lillehammer na wyjazdach, jak dobrze wiadomo, nie zachwyca, zdarzają im się bardzo słabe mecze, a ekipa Storhamar to nie pachołki, dlatego liczę na pełne zaangażowanie gospodarzy i dobre ofensywne spotkanie w wykonaniu ekipy z Hamar OL-Amfi. Po kilku słabych meczach, można wreszcie mieć nadzieje, że na własnym lodowisku przebudzą się takie nazwiska jak Pal Johnsen, Christian Larrivee, Joakim Jensen czy Eirik Skadsdammen i swoją grą uszczęśliwią swoich kibiców oraz mnie, typującego over bramkowy Storhamar. Niezły kurs, moim zdaniem warto. Początek spotkania o godzinie 18.30.
Storhamar over 2,5 --- 1.60 ✅
bwin

Storhamar rozbija rywala 4-0. Wszystko zgodnie z planem ;)

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Sparta Sarpsborg - Stjernen
Krótko, bo mecz za kilkanaście minut. Faworyt tylko jeden - Sparta. Pozycja w tabeli przemawia za tym, że gospodarze nie pozostawią złudzeń słabemu Stjernen i pewnie odniosą zwycięstwo. Nie mam przekonania jednak, ze zwycięstwo Sparty będzie wysokie. Gospodarze, moim skromnym zdaniem, nie są w dobrej formie. Nawet zwycięstwo nad Stavanger (2-3 po dogrywce) nie jest w stanie mnie przekonać, że jest inaczej. Hokeiści ze Sparta Amfi są chyba jedyną taką drużyną, która gra totalnie w kratkę. Sporo naprawdę niezłych spotkań, a także serie porażek z najsłabszymi ekipami w Get-Ligaen. Stjernen ostatnio w bardzo solidnej formie, uważam, że dziś powalczą ze Spartą. Na pewno goście nie są na straconej pozycji, a kurs 1.80 na handicap +2 na nich biorę z pocałowaniem ręki. Chimerycznie grający gospodarze mogą dziś wymęczyć zwycięstwo albo niespodziewanie stracić punkty. W inne rozwiązanie nie wierzę. Stjernen walka! Mecz o 19.00.
Stjernen (handi +2) --- 1.80 ⛔
bet365

Dziś Sparta za mocna. 4-0.

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
Wygląda na to, że dziś 3 mecze w których nie powinniśmy zobaczyć niespodzianek. Valerenga po kadrowych wzmocnieniach oraz kapitalnym meczu ze Stavangerem nie ma prawa stracić dziś punktów ze słabym Stjernen. Tonsberg gości wicemistrza kraju - ekipę Lorenskog. Wyniki w tym sezonie jakie padają pomiędzy tymi drużynami są kosmiczne. 12-3, 8-5, 7-0, i 9-1 pokazują, ze Lorenskog rządzi na tafli bezapelacyjnie. Warto dziś pograć over bramkowy, wydaje się on pewnym rozwiązaniem patrząc na powyższe wyniki. Tonsberg lubi strzelać, a Lorenskog lubi wygrywać, więc bramek w tym spotkaniu na pewno nie zabraknie. Jeśli miałbym gdziekolwiek upatrywać niespodzianki to tylko w meczu Stavanger - Fris/Asker. Mistrz Norwegii jest zdecydowanym faworytem, w ostatniej kolejce porażka, więc trzeba odbudować morale i dziś wygrać. Frisk jednak w tym sezonie co chwila udowadnia, ze 4 miejsce tej ekipy to nie przypadek. Warto nadmienić, ze w październiku 2012 Frisk/Asker pokonał na wyjeździe swojego dzisiejszego rywala 2-1. Wygrana gości będzie rzecz jasna sporą sensacją, warto poszukać innych rozwiązań, dlatego handicap +2,5 w ich stronę po kursie 1.75 trzeba spróbować. Tak więc:
Tonsberg - Lorenskog
over 5,5 --- 1.35 ✅
over 6,5 --- 1.72 ⛔

Stavanger - Frisk/Asker
Frisk/Asker (handi +2,5) --- 1.75 ⛔
Frisk/Asker (handi +3,5) --- 1.37 ✅
kursy: Tobet

Ogólnie rzecz ujmując było tak jak napisałem na początku analizy. Mecze bez jakiejkolwiek niespodzianki. Trochę jednak zawiodło mnie Frisk/Asker, które przegrało dość wyraźnie, bo 5-2. Tonsberg - żenada na całej linii. Nie potrafili przez 60 minut strzelić nawet jednej bramki na własnym lodowisku ekipie Lorenskog. 0-6 w pupke, grubiej zagrany overek 6,5 nie wypalił. Valerenga 5-2. To tyle.

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej,Norwegia
Spotkanie: Frisk Asker - Stjernen
Typ: X
Kurs: 5,93
Bukmacher: Pinnacle
03.02.2013 17:00
Analiza:
Spotkanie w norweskiej lidze hokejowej.Typ być może ryzykowny i kurs przeraża ale jak najbardziej prawdopodobny.Gospodarze na miejscu piątym grają z drużyną na miejscu o pięć niżej.W lidze norweskiej ciężko trafić remis ale tam też się zdarzają.Zalezy od kolejki.Myślę że między tymi zespolami trafi sie akurat dziś.Goście ostatnio zaczęli lepiej grac.wygrali nawet z liderem rozgrywek co było niespodzianką.Gospodarze po dwoch przegranych w końcu wygrali u sibie z ostatnią drużyną w tabeli.Ale to nie był mecz w ktorym miała być jakaś niespodzianka.Teraz myślę że może być gdyż kurs jest na nich nieduży więc remis może być.Goście tak łatwo skory nie sprzedadzą.W ich spotkaniach padały już remisy.dziś może trafić się kolejny dlatego tez myślę że typ jest warty postawienia.

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Tønsberg Vikings - Sparta Sarpsborg (HC 3.5:0) 2 @ 2.85 Betsson ✅ 2-9
Na pierwszy rzut oka handicap wydaje się bardzo wysoki, jednak w mojej ocenie korzystniej zagrać wygraną co najmniej różnica czterech bramek po kursie @ 2.85 niż np. różnicą dwóch lub trzech bramek po kursach odpowiednio @1.75 lub @2.10. Zakładam, bowiem ze przyjezdni poważnie podejdą do spotkania i zafundują gospodarzom srogie lanie. Przemawia za tym kilka faktów:
- po pierwsze Sparta Sarpsborg zajmuje aktualnie czwarte miejsce z przewagą jednego punktu nad Frisk Asker oraz czterech nad Lillehammer. Utrzymanie tej lokaty to rzecz jasna przewaga własnego lodowiska w pierwszej rundzie play-off, która może okazać się kluczowa. Dlatego też mając na uwadze, że do końca sezonu zasadniczego zostało już niewiele kolejek ważne aby, goście skrzętnie gromadzili punkty w szczególności z tak słabymi rywalami jak Tonsberg,
- po drugie w ostatnich tygodniach drużyna została solidnie wzmocniona już pod kątem play offów przez: Shay&#39;a i Logana Stephensonów oraz Tommy&#39;ego Kristainsena (wychowanek Sparty, ex-HV 71). Szczególnie Shay Stephenson to uznana marka na norweskich lodowiskach. Dośc powiedzieć, że rok temu w barwach Valerengi w 44 meczach zdobył 28 bramek i 42 asysty,
- w końcu po trzecie i ostatnie po niezłym początku sezonu, gospodarze wyraźnie zaczęli odstawać od najlepszych drużyn Getligaen i obecnie okupuja ostatnie miejsce w ligowej tabeli ze sporą stratą do bezpiecznego miejsca. Dlatego też najbliższe spotkania, maksymalnie oszczędzając zdrowie kluczowych graczy, bardziej potraktują jako przygotowanie do batalii o pozostanie w Getligaen niż będą zarzynać się by urwać punkty rywalom.

Otrzymane punkty reputacji: +5
adrianzz 146

adrianzz

Użytkownik
Dokładnie chciałem napisać prawie słowo w słowo to co mój przedmówca. Ciekawy typ wydaje się też na Valerengę i Rosenborg. Analizy podeślę później, napisałem bo może ktoś ma coś do powiedzenia w temacie ????

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Rosenborg - Frisk Asker
Tak jak AdrianZzz wspomniał typ na Rosenborg wydaje się co najmniej ciekawym rozwiązaniem na dzisiejszą kolejkę norweskiej ligi. To co jest najważniejsze to fakt że do końca sezonu pozostało 6 spotkań, a Rosenborg do pierwszego bezpiecznego miejsca traci 6 punktów, dziś podejmie drużynę która jest już pewna gry w PO ponieważ goście mają w swoim dorobku 64 punktów, Frisk gra o pozycję wyjściową w play off, zaledwie punkt straty do Sarpsborga i 3 punkty przewagi nad Lillehammer. Jeśli chodzi o gospodarzy to ostatnimi czasy punkty głównie zdobywają u siebie, trzy ostatnie pojedynki na własnym lodzie to właściwie trzy pewne zwycięstwa, okraszone sporą ilością bramek. Frisk Asker w tym sezonie jeszcze z Rosenborgiem nie przegrało, grali dotychczas 4 razy i zawsze górą byli dzisiejsi goście. Mimo wszystko decyduje się na gospodarzy, dla nich jest to bardzo ważny mecz, goście bez większej presji, także szansę 50/50.
Rosenborg ML / 2.25 Marathonbet ✅ 5:4

mefisto88 232

mefisto88

Użytkownik
GET-ligaen
Ostatnia kolejka w lidze norweskiej przypada dzisiaj. Na pierwszy rzut oka tabela wydaje się jasna, nic już nie powinno się zmienić, ale... No właśnie. Lillehammer przy dzisiejszym pewnym zwycięstwie nad Tonsberg może przeskoczyć ekipę Frisk/Asker, jeśli Ci nie zdobędą żadnego punktu z mocnym Lorenskog. Jednak Frisk przy ewentualnej wygranej, a jednocześnie przy porażce w regulaminowym czasie Sparty grającej na wyjeździe ze Stjernen, to Frisk/Asker zajmie na koniec rozgrywek 4 miejsce! Mało realna opcja to zajęcie drugiego miejsca przez zespół Lorenskog kosztem mistrza Norwegii - Stavanger. Lorenskog gra trudny wyjazd z wyżej wspomnianym Frisk/Asker i łatwo o 3 punkty nie będzie. Stavanger gości zaś ekipę Valerengii, która już zapewniła sobie 1 miejsce po rundzie zasadniczej, więc wygląda na to, ze nawet gra na remis zadowoli dziś drużynę Stavanger.
Namieszałem? :grin: Być może...
Ostatnia kolejka, jak widać, wcale nie musi być łatwa do wytypowania. Pewniakiem jest pewna wygrana Lillehammer nad tragicznie grającą drużyną Tonsberg. Warto moim zdaniem pograć coś w stronę Frisk/Asker. Mimo, iż grają z Lorenskog (które w sumie na wyjazdach nie zachwyca) to powinni wyłożyć na stół wszystkie swoje najlepsze karty i postarać się o wygraną za 3 punkty. Storhamar z Rosenborgiem pograją o pietruszkę, na pełnym luzie, dlatego warto pograć jakiś over bramkowy w tym meczu. Zatem:
Lillehammer - Tonsberg ----- 1 (-2) --- 1.41 ✅
Lillehammer - Tonsberg ----- 1 (-2.5) --- 1.67 ✅
Lillehammer - Tonsberg ----- 1 (-3) --- 1.83 ✅
Lillehammer - Tonsberg ----- over 6,5 --- 1.38 ✅
Lillehammer - Tonsberg ----- over 7,5 --- 1.72 ✅
Frisk/Asker - Lorenskog ----- 1 (+0.5) --- 1.72 ⛔
Frisk/Asker - Lorenskog ----- 1 (+1.5) --- 1.40 ✅
Storhamar - Rosenborg ----- over 6,5 --- 1.62 ⛔
bet365

Elegancko :spokodfhgfh:
Grany najgrubiej Lillehammer niszczy rywali 7-3. Pewniak nie zawiódł. Frisk/Asker walczył, co było do przewidzenia, ale ostatecznie uległ Lorenskog 1-2. Storhamar - Rosenborg - mecz o pietruszkę zawiódł, postrzelali za mało. W dwóch pozostałych meczach bez niespodzianek, a to oznacza, że pozycjami zamenili się tylko Lillehammer (5. na koniec) z Frisk/Asker (6.). To tyle, czekamy na play-off&#39;y.

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom