vs
Spotkanie: Farjestad - Mlamo
1:3
Typ: 1
Kurs: 1.40
Bukmacher: BAH
Mecz planowo miał być rozegrany w sobotę ale został przesunięty na piątek i nie do końca wiem z jakich powodów. Bardzo możliwe że ze względu na zbliżający się turniej
EURO HOCKEY TOUR w Czechach (3 - 6 września) gdzie ma wystąpić reprezentacja
Szwecji, a z
Farjestad powołano
Sanny Lindstroma i może to jest przyczyną żeby dać więcej czasu.
Przechodząc do samego spotkania, to można powiedzieć że mecz o nic, bo jedynie o 5 miejsce w turnieju i 7000 euro, ale nie do końca tak jest. Trochę poczytałem o tym spotkaniu i natknąłem się na kilka ciekawych informacji. Mecz odbędzie się w
Kil (teren neutralny) gdzie przebywają już zawodnicy
Farjestad (prawdopodobnie), natomiast ekipa
Malmo przyjeżdża jutro (wyjazd zaplanowany na godzinie 9:00). Na stare śmieci wraca
Per Aslund zawodnik
Farjestad i jak sam mówi chce się tu dobrze zaprezentować. Skład ekipy mistrza kraju jest optymalny, są wszyscy na których trener będzie liczył w zbliżającym się sezonie. Natomiast
Malmo przyjeżdża bez swojego asa
Carla Söderberg'a (18 goli, 41 asyst w 45 meczach poprzedniego sezonu), chodź jak zapowiadają chcą wziąć rewanż za porażkę u siebie w stosunku 1:4. Przed meczem minutą ciszy uczci się pamięć zmarłego byłego zawodnika
Farjestad -
Erkki Laine, który w tym zespole spędził 4 lata (84 - 88) i za wszelką cenę chciał zdobyć mistrzostwo z tą drużyną, niestety nie udało się. Zawodnicy
Farjestad będą grali z czarnymi opaskami na ramieniu.
Mecz o godzinie
19:00.
vs
Spotkanie: HIFK- TPS Turku
6:2
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: BAH
Półfinał
Nordic Trophy.
HIFK przystępuje do tej fazy z mocnym składem i chęcią rewanżu za porażkę przed własną publicznością po rzutach karnych. Tym razem wydaje mi się że szanse na sukces są duże. W drużynie
TPS Turku zabraknie kilku zawodników:
Antti Halonen'a, choć on nie gra od początku, 3 młodych:
Mikko Laine,
Lassi Kokkala i
Mikael Aaltonen, wszyscy mają zasiąść na trybunach (jakieś szkolenia mieli). Dwóch z nich już grało w
Nordic Trophy w tym roku i prezentowali się bardzo dobrze. Ponadto z powodu choroby prawdopodobnie nie zagrają
Sami Venäläinen i
Ilari Filppula. Zespół HIFK udowodnił że w jest mocną drużyną, w początkowej fazie ograł pewnie
Karpat,
Jokerit i
Tappare, a zanotowali wpadkę właśnie z
TPS Turku i
Lukko, z teoretycznie słabszymi zespołami. Dziś liczę na rewanż bo szansę na sukces są spore.
Zagrałem to w dublu. Grasz na własne ryzyko
pzdr.
Mecz o godzinie
15:00.