>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nordic Trophy 2009

Status
Zamknięty.
vader 2,8K

vader

Forum VIP
Oficjalna strona Turnieju==&gt; http://www.nordictrophy.com/ W tym roku także lato w pełni a w Skandynawii panowie zaczynają grać w hokeja na lodzie. Są to spotkania mające przygotować drużyny do rozgrywek ligowych w swoich krajach.
Mecze odbywają się w Szwecji i Finlandii.
W zeszłym roku turniej wygrali Linköpings HC. Rok wcześniej triumfował fiński Kärpät. Dwa lata wcześniej zwycięzcą został szwedzki Färjestads BK. Kto wygra w tym roku dowiemy się pod koniec sierpnia.
Terminarz rozgrywek:​

Zapraszam do dyskusji, pisania analiz ;)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
Czas powoli rozpoczynać sparingi, turnieje towarzyskie w hokeju na lodzie.
Od końca lipca już niektóre zespoły grają sparingi.
Dziś pierwszy dzień rywalizacji w ramach Nordic Trophy i dwa mecz.
Bardzo szeroką ofertę daje na NT daje bwin i Tobet/NordicBet. Ale także inne buki mają mecze w ofercie.
Można lekko bez szaleństw zagrać. Wczoraj na inaugurację peffek hokejowych udało się underowy zawrót głowy ugrać ;)
To dziś też dubelek zagrany za taką samą lajtową stawkę.
Kärpät - HIFK, Kärpät 60&#39; @1.80 expekt/jetbull
Trudno mówić o formie obu zespołów skoro to początki. Więc bardziej jedziemy na wyczucie. Czy jak kto woli na nos :]
Ciepło jest więc kataru nie mam ;)
W każdej drużynie następują jakieś zmiany kadrowe. Karpatki straciły Kanadyjczyka Daniela Corso (22G, 30A=52 pkt.) który przeszedł do Szwedzkiej Timry. Z pozyskanych zawodników chyba warto zwrócić uwagę na Pekkę Saarenheimo (20G,23A), który przyszedł z Lukko.
W ekipie HIFK też kilka zmian. Pozyskali między innymi swojego rodaka, który ostatni sezon spędził w AHL.
Na początek rozgrywek wypadałoby może aby popularne Karpatki wygrały z jednak niżej notowanym rywalem ;)
Tappara - Jokerit, under 5.5 @1.70 expekt/ Tobet
Tutaj liczę, że jednak nie będzie za wiele goli. Kto wygra to już trudniej powiedzieć mimo, że teoretycznie Jokerit jest faworytem to myślę, że lepsze rozwiązanie jest zagranie underu. Atutem na pewno będzie o ile zagra bramkarz Jokeritu Ruuso Riskman gdzie za ponad 40 meczów z zeszłego sezonu miał 1.76 GAA. Obie drużyny powinny mimo iż to tylko zabawa uważnie grać w obronie.
Taka rozgrzewka na początek. Zawsze można zagrać odwrotnie niż ja ;)

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
-
Djurgården IF - Linköpings HC​
Nordic Trophy 07.08. 18:00​

Typ: 2 Kurs: 2,00​

Z Djurgardens IF odeszli Fredrik Bremberg (wybrał ligę KHL i Atlant), Niklas Anger (który wybrał zespół Timrå) i są to dość poważne osłabienia zespołu, dość wspomnieć że zawodnicy Ci byli jednymi z lepiej punktujących w sezonie zasadniczym 2008/2009, jakby mało było tego do NY Islanders odszedł Robin Figren a ofertę Ambri Piotta wybrał David Schneider. W zespole nie ma także Ronnie Petterssona. W ich miejsce ściągnięto tylko Marcusa Nilssona z Lokomotivu Yaroslav (5+3 w 36 meczach ubiegłego sezonu) natomiast z TPS wrócił Kyle Klubertanz, tak więc jak na razie transfery na dużym minusie. Swego czasu mówiło się że do klubu ma jeszcze dołączyć Dmitri Yushkevich z Sibiru Novosibirsk ale póki co nic z tego nie wyszło. Jeśli zaś chodzi o Linköping to również zaszło dość sporo zmian, odeszli Carl Gunnarsson do Toronto, Niklas Persson do Neftekhimika, ponadto Mika Noronen wraz z Ericiem Beaudoinem powędrowali do Rögle, Daniel Henriksson i Ivan Majesky wybrali Skellefteå, a Pekka Saravo Tappare. W ich miejsce ściągnięto drugiego bramkarza Ak Bars Kazan doświadczonego, który ma występy w NHL w barwach Columbus Blue Jackets Fina Fredrika Norrena, podstawowego obrońcę Skelleftei Erika Anderssona (8+13), z wypożyczenia z KHL wrócił Magnus Johansson, są także Niclas Hävelid oraz Tony Mårtensson, który miał bardzo dobry miniony sezon w barwach Ak Bars Kazan (12+34). Z takim składem zespół Linköping jest typowany jako faworyt Elitserien i trudno się z tym nie zgodzić. Czeski trener Slavomir Lener ma bardzo ciekawy zespół ale wiadomo jak to jest z pierwszymi spotkaniami po przerwie, nowi zawodnicy, powrót na lód to wszystko może jeszcze nie grać ze sobą do końca. Djurgardens powinien wyglądać jeszcze gorzej niż w poprzednim sezonie ale póki co on również musi budować formę. Na papierze lepiej wygląda ekipa Linköping i to właśnie na ich zwycięstwo stawiam.

zigi 57

zigi

Użytkownik
Również przymierzałem się do typowania tego spotkania ale sobie odpuściłem. Tak jak mówisz Linkoping mocna ekipa. Zachowali najlepszych zawodników, a do tego przyszło kilku bardzo dobrych i skład wygląda jeszcze lepiej niż w minionych sezonie. Natomiast skład jaki został wystawiony na dzisiejsze spotkanie pozbawiony jest niektórych gwiazd o których wspomniałeś. Nie ma czechów Hlinki i Hlavaca, nowego bramkarza Norreny, Surovego, Fernholma i kilku innych, którzy swoje pierwsze mecze pewnie będą rozgrywać tuż przed inauguracją sezonu i w tym turnieju bym ich się nie spodziewał. Do tego na bramce ma stanąć Axel Brage sprowadzony z Vaxjo Lakers gdzie mimo że notował dobre występy to nie wiadomo czego się po nim spodziewać. Ogólnie bardzo duże dziury w składzie. Jeśli chodzi o Djurgarden to dziś wystawali skład można rzec optymalny, bo zabraknie jedynie Ragnarssona. Ta drużyna może w sezonie niczego nie zwojuje ale na tym turniej to kto wie. Do tego w składzie jest wielu młodzieżowych reprezentantów kraju. Z tego też względu odpuściłem to spotkanie i poczekam na lepszą okazje.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Hm... przed południem miałem info że nie zagrają tylko Jaroslav Hlinka i Jan Hlavac, w ogóle jakaś dziwna sprawa, słyszałem że kilka dni temu odbyła się prezentacja drużyny i ci dwaj zawodnicy jak również Dennis Bozic nie zostali zaprezentowani wraz z resztą zawodników...

zigi 57

zigi

Użytkownik
Nordic Trophy

vs

Spotkanie:
HIFK Hockey - TPS Turku 0:0
Typ: 1
Kurs: 1.70
Bukmacher: BAH
HIFK ma już za sobą pierwsze spotkanie w tej edycji NT, które rozegrał 2 dni temu z zespołem Karpat, a co więcej w ygrał je w stosunku 6:1,a dziś zmierzy się z zespołem TPS Turku. Skład z zeszłego roku lekko się zmienił, z wartościowych zawodników odeszli: Jussi Pesonen (F), Hannu Pikkarainen (D), Ilkka Pikkarainen (F), Ilkka Heikkinen (D), ale dziura szybko została załatana choćby takimi zawodnikami jak: liderem zespołu Lukko, Juha-Pekka Haataja (F), ostoją defensywy zespołu Blues, Dale Clarke (D), Mikko Kurvinen (D) z MODO, Martti Järventie (D) z Karpat, Petteri Wirtanen (F) z Iowa Chops. Wszyscy wymienieni zawodnicy powinni stanowić o sile tego zespołu w nadchodzącym sezonie. TPS Turku już na starcie nie wygląda najlepiej, chodź w tej fazie trudno co kolwiek powiedzieć. Z zespołem pożegnali się: Marko Kiprusoff (D),wychowanek i legenda zespołu, który przeszedł do francuskiego Angers, Joni Töykkälä (F), Tommi Hannus (F), Alexander Salak (G) świetny golkiper, aktualnie Florida Panthers, Jamie Johnson (F), Kyle Klubertanz (D). Jeśli chodzi o zawodników którzy wzmocnili zespół Turku, to są to sami obcokrajowcy, którzy w swoich klubach nie odgrywali znaczącej roli: Jens Skalberg (D), David Leggio (G), Darcy Campbell (D), Michal Birner (F), Mike Radja (F).
HIFK zagra dziś mocny składem, zabraknie jedynie Matiasa Loppi (C), ale on nie gra od połowy zeszłego sezonu.
TPS Turku przystąpi do meczu z optymalnym składem z nowymi zawodnikami, chodź oni mnie na razie nie przekonują.
Mecz o godzinie 16:00.

stskarol 49

stskarol

Użytkownik
2009-08-14 19:00, Nordic Trophy (Szwecja),
Szwecja Linkopings Hc - Frolunda HC
Typ: Frolunda HC
Kurs: 2.20
Bwin

Dzisiaj o godzinie 19.00 dojdzie do meczu Nordic Trophy pomiędzy dwiema ekipami ze Szwecji. Linkoepins zagra z Frolundą. Obie ekipy poprzedni sezon zakończyły z wielkim niesmakiem, Frolunda odpadła w półfinale Play Off a Linkoepings już na początku Play Off a przecież była to druga drużyna sezonu zasadniczego. W zeszłym sezonie między tymi ekipami dochodziło do dziwnych meczy ponieważ zawsze wygrywali goście z tego 3 razy Linkoepings a 2 razy Frolunda. Jednak Linkoeping chyba nie może się pozbierac po sezonie i dramacie w Play off, tutaj w turnieju Nordic Trophy grali dotychczas 3 mecze, pierwszy wygrali ledwo po dogrywce z słabym Djurgarden, później z najsłabszym Malmo klubem w tym turnieju oraz przegrali z HV71 aż 2-5. Z kolei Frolunda 4-0 pokonała Djurgarden. Linkoeping wczoraj grali i przegrali Frolunda miała dłuższą przerwę. Forma Linkoeping nie pozwala im mieć nadzieji na zwycięstwo, Frolunda natomiast po pierwszym pewnym zwycięstwie 4-0 na pewno liczy na drugie.

N 0

niuniek

Użytkownik
TURNIEJE MIĘDZ.: Nordic Trophy
Spotkanie:Malmö- HV 71
Typ:2
Kurs:1,80
Buk: bwin

Analiza:
Jutro o godzinie 19:00 odbędzie się spotkanie w ramach turnieju w hokeju na lodzie pomiędzy drużyną Malmo, a HV 71. Moim zdaniem zwycięsko z tego pojedynku wyjdą goście, którzy w dotychczas rozegranych spotkaniach spisują się rewelacyjnie w przeciwieństwie do gospodarzy, którzy grają słabo. Drużyna HV 71 w trzech meczach odniosła trzy zwycięstwa : z Farjestad 6:0, z Linkoping 5:2 i z Frolundą 5:3. Natomiast Malmo w trzech meczach zanotowało jeden remis z Linkoping 2:2 i dwie porażki z Djurgarden 7:0 i z Farjestad 4:1. Z tych meczy można wywnioskować, że goście bardzo poważnie potraktowali ten turniej i powinni gładko pokonać Malmo, które w tym turnieju gra po prostu słabo.

zigi 57

zigi

Użytkownik
vs

Spotkanie: Farjestad - Mlamo 1:3
Kurs: 1.40

Mecz planowo miał być rozegrany w sobotę ale został przesunięty na piątek i nie do końca wiem z jakich powodów. Bardzo możliwe że ze względu na zbliżający się turniej EURO HOCKEY TOUR w Czechach (3 - 6 września) gdzie ma wystąpić reprezentacja Szwecji, a z Farjestad powołano Sanny Lindstroma i może to jest przyczyną żeby dać więcej czasu.
Przechodząc do samego spotkania, to można powiedzieć że mecz o nic, bo jedynie o 5 miejsce w turnieju i 7000 euro, ale nie do końca tak jest. Trochę poczytałem o tym spotkaniu i natknąłem się na kilka ciekawych informacji. Mecz odbędzie się w Kil (teren neutralny) gdzie przebywają już zawodnicy Farjestad (prawdopodobnie), natomiast ekipa Malmo przyjeżdża jutro (wyjazd zaplanowany na godzinie 9:00). Na stare śmieci wraca Per Aslund zawodnik Farjestad i jak sam mówi chce się tu dobrze zaprezentować. Skład ekipy mistrza kraju jest optymalny, są wszyscy na których trener będzie liczył w zbliżającym się sezonie. Natomiast Malmo przyjeżdża bez swojego asa Carla Söderberg&#39;a (18 goli, 41 asyst w 45 meczach poprzedniego sezonu), chodź jak zapowiadają chcą wziąć rewanż za porażkę u siebie w stosunku 1:4. Przed meczem minutą ciszy uczci się pamięć zmarłego byłego zawodnika Farjestad - Erkki Laine, który w tym zespole spędził 4 lata (84 - 88) i za wszelką cenę chciał zdobyć mistrzostwo z tą drużyną, niestety nie udało się. Zawodnicy Farjestad będą grali z czarnymi opaskami na ramieniu.
Mecz o godzinie 19:00.
vs

Spotkanie: HIFK- TPS Turku 6:2
Kurs: 1.90

Półfinał Nordic Trophy.
HIFK przystępuje do tej fazy z mocnym składem i chęcią rewanżu za porażkę przed własną publicznością po rzutach karnych. Tym razem wydaje mi się że szanse na sukces są duże. W drużynie TPS Turku zabraknie kilku zawodników: Antti Halonen&#39;a, choć on nie gra od początku, 3 młodych: Mikko Laine, Lassi Kokkala i Mikael Aaltonen, wszyscy mają zasiąść na trybunach (jakieś szkolenia mieli). Dwóch z nich już grało w Nordic Trophy w tym roku i prezentowali się bardzo dobrze. Ponadto z powodu choroby prawdopodobnie nie zagrają Sami Venäläinen i Ilari Filppula. Zespół HIFK udowodnił że w jest mocną drużyną, w początkowej fazie ograł pewnie Karpat, Jokerit i Tappare, a zanotowali wpadkę właśnie z TPS Turku i Lukko, z teoretycznie słabszymi zespołami. Dziś liczę na rewanż bo szansę na sukces są spore.
Zagrałem to w dublu. Grasz na własne ryzyko
pzdr.
Mecz o godzinie 15:00.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom