Bundesliga - 07.10.2023 19:00
Bergischer HC - MT Melsungen
Typ: MT Melsungen @1,49 ivibet
Melsungen znacząco się wzmocniło przed sezonem i widać tego efekty. 7 meczów i komplet wygranych robią wrażenie. Ograli między innymi Kiel (po kursie 6,80, buki troszkę nie doszacowały wzmocnień Melsungen). Poza meczem z zespołem Lipska, pozostałe 6 zwycięstw było bardzo przekonujących - kolejno 10, 7, 5, 8, 3, 8 goli przewagi. Melsungen w przeciwieństwie do rywali, może się skupić wyłącznie na lidze krajowej, więc 100% skupienia i sił idzie właśnie na te rozgrywki.
Bergischer to na razie czerwona latarnia ligi - 1 wygrana, 6 przegranych i ostatnie miejsce w tabeli. Trzeba jednak przyznać, że przegrywali m. in. z Flensburgiem, Rhein-Neckar czy Fuchse. Myślę że realna wartość kursu to około 1,35 na Melsungen, więc delikatne value biorę już na 5 dni przed meczem, bo podejrzewam że im bliżej meczu, tym kurs będzie niższy.
Eliteserien, 07.10.2023 18:00
Odd - Viking
Typ: Viking (remis=zwrot) @1.5
Odd po 23 kolejkach zajmuje 8 miejsce w tabeli z bilansem 8/6/9, lecz ostatnio nie są się w najlepszej dyspozycji - na 5 ostatnich meczów wygrali tylko 1, 2 zremisowali i 2 przegrali. Ich celem na ostatnie mecze sezonu jest utrzymanie stabilnej pozycji w środku tabeli, co mają raczej zapewnione, ponieważ chyba tylko cud (lub grube pieniądze) mógłby pomóc w utrzymaniu drużynom Aalesund, Stabaek, Haugesund lub Sandefjord. Na chwilę obecną Odd ma 9 punktów przewagi nad miejscem barażowym o utrzymanie i 13 punktów przewagi nad miejscem spadkowym.
Ich rywalem w najbliższą sobotę będzie rozpędzona drużyna Viking, która została ostatnio boleśnie zatrzymana przez Molde (4:0), lecz była to swego rodzaju porażka wliczona w koszty, ponieważ w obecnym sezonie Viking poniósł 4 porażki - Rosenbord, Molde dwukrotnie oraz Bodo/Glimt. Jak widać Viking przegrywał tylko z uznanymi w norweskiej piłce markami. Do końca sezonu zostało 7 meczów, z czego do tych trudniejszych zaliczam wyżej wymieniony Rosenborg i Tromso. Jeżeli Viking marzy o mistrzostwie, musi wygrać pozostałe mecze.
Po 23 kolejkach tracą tylko 1 punkt do Bodo, które gra dodatkowo w Lidze Konferencji, więc musi rozłożyć siły na dwa fronty, w czym na pewno Viking widzi swoją szansę.
Ostatni mecz bezpośredni między Viking i Odd miał bardzo ciekawy przebieg (w czym akurat ja upatruję swoją szansę na trafiony typ) - Odd prowadziło do przerwy 2:0, żeby cały mecz przegrać 2:3 - kto miał zarobić ten zarobił, więc teraz można minimalnie pomóc kolegom w drodze do mistrzostwa. Myślę że Viking wygra ten mecz, ale do dubla dobieram opcję z zabezpieczeniem.
AKO @2,24 ivibet
Stawka: 100j