Witam Panowie.
128 Katowice - Zabrze 2 @ 2.40 45%
Unibet 3/10
129 Podbeskidzie - Szczecin 2 @ 2.70 39%
Unibet 2/10
130 Płock - Łęczna 2 @ 2.90 37%
Unibet 3/10
Katowice w przerwie między rundami osłabiły się tracąc głównie na sile ataku: Iwan, Kaliciak, Goncerz to były znaczące ogniwa w GKS na jesieniu, natomiast w Górniku presja na awans po zatrudnieniu Nawałki, wzmocnienia, niezłe wyniki sparingów stawiają ich w roli większego faworyta niż
Unibet to wycenia.
Podbeskidzie raczej składem niewiele zmienionym w porównaniu do jesieni, pare wzmocnień (z niższych lig) pare ubytków - bez szału generalnie.
Drużyna ze Szczecina na czele z trenerem Mandryszem koniecznie będzie chciała awansować w tym sezonie widząc potknięcia Zabrzan w pierwszej rundzie, na pewno nie będzie to dla nich łatwy mecz na terenie Górali, ale zagrają o pełną pulę, a mają im pomóc w tym wzmocnienia zimowe :Klatt, Bojarski, Jarun czy Zawadzki.
Płock - wzmocniony Nowackim, miał być Jarka ale stanęło na niczym, szczerze powiem że nie widzę u nich wartościowego lidera w lini ataku i pewnie będą mieć problemy ze strzelaniem bramek tak jak to miało miejsce na jesieni. Łęczna ładnie przepracowała okres przygotowawczy, sciągneli kapitana Floty, podstawowego bramkarza - Prusaka, przyszedł Bartkowiak z Warty i ofensywny Oziemczuk oraz dwóch narazie nie znanych mi brazylijczyków ( sam jestem ciekaw co oni pokażą). mecz bliski 50/50 nie wiem skąd w
Unibecie taki fav w drużynie Wisły.