>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Niekompletna przesyłka

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Wysłałem babce na allegro mp3 , oczywiście nowe i nie rozpakowane.
I tylko ona mi napisała że nie ma tam słuchawek (wysłałem kilku osobom). Co w takiej sytuacji zrobić?
To moja wina czy raczej producenta mp3 ? Ma paragon więc mogła by reklamować tylko czy u mnie czy u producenta? A może olać ją? ????
spotkał się ktoś z taką sytuacją?

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Tak jak napisałeś nie rozpakowana była czyli nie mogłeś o tym wiedzieć.
Wina nie twoja,przecież Ty jej nie pakowałeś.Najlepiej reklamować u producenta choć na allegro jest takie coś że może Ci przedmiot zwrócić w ciągu 2 tygodni.Czy ją olać tego nie wiem ...jak zamierzasz jeszcze coś sprzedawać to nie wypada bo sobie tylko źle zrobisz.
Sprawa ewidentnie do dogadania się tylko zależy to od drugiej osoby.
jak na oko wartość słuchawek?

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Wartosc niecałe 30zł
Z drugiej strony jej sie nie dziwie, zamowiła mp3 i ma prawo wymagac by tam wszystko było :| ale przeciez nie bede rozpakowywał kazdej paczki czy tez kupował jakiegos skanera by sprawdzac zawartosc
W ostatecznosci moge jej wysłac swoje sluchawki (te same), bede musiał sie zastanowic

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Sytuacja trudna musialbym poczytac. Ale sadze , ze moze ciebie pociagnac do odpowieedzialnosci. Ty wysylales a czy nowe czy stare nie ma znaczenia.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
Wartosc niecałe 30zł
Z drugiej strony jej sie nie dziwie, zamowiła mp3 i ma prawo wymagac by tam wszystko było :| ale przeciez nie bede rozpakowywał kazdej paczki czy tez kupował jakiegos skanera by sprawdzac zawartosc
W ostatecznosci moge jej wysłac swoje sluchawki (te same), bede musiał sie zastanowic
to jest nie głupia opcja .
Normalne jak coś zamawiasz/zamawiam to chce mieć wszystko.
Następnym razem będziesz musiał sprawdzić i tyle żeby potem problemów nie było.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
no tak, ale jeszcze w sumie ciekawe jest jeśli ona kłamię ? jak to wtedy mogę udowodnić , ma w sumie tylko 3 pozytywy i 0 negatywów

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
no tak, ale jeszcze w sumie ciekawe jest jeśli ona kłamię ? jak to wtedy mogę udowodnić , ma w sumie tylko 3 pozytywy i 0 negatywów
To znaczy z mojej wiedzy wiem, ze mozesz ją olac w sumie. Bo ona powinna sprawdzic paczke jaka by ona nie byla przy kurierze i on spisuje protokol i wtedy mialbys problemy.

trackbank 1,8K

trackbank

Użytkownik
działa to w dwie strony.
Tak samo ona myśli o Tobie(jak to prawda)
nie sprawdziłeś i nie będziesz wiedział.

P 95

piotrek_

Forum VIP
Jak dla mnie to wyślij jej te słuchawki żeby mieć spokój a na przyszłość zawsze sprawdzaj jeśli nie jesteś pewien ;) przynajmniej unikniesz reklamacji.
Równie dobrze mogło być tak, że Ty sprawdziłeś , ze jest wszystko a on/ona napisał/a , że brak czegoś i jak jej udowodnisz , że to kłamstwo, tak samo w druga stronę jak tu ktoś powiedział. Jeżeli kurier dostarczał to odbiorca ma obowiązek sprawdzić przy kurierze czy wszystko gra. Jak tego nie zrobi to już nie Twój problem ????
Z drugiej strony dziwne, że nie było słuchawek. To nie jest jakaś instrukcja czy karta gwarancyjna gdzie najczęściej ludzie zbijają na drugi plan bo przecież interesuje ich urządzenie. Może zepsuła słuchawki albo jej nie pasują albo chce drugi zestaw dla znajomej ???? . Takie transakcje internetowe zawsze prowadzę w jedną stronę czyli kupując i sprawdzając na miejscu czy wszystko gra i wtedy jest bez problemu :]

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Mialem podobna sytuacje w druga strone. Zamawialem atlas i po kilku godzinach skladania okazalo sie ze wieelu rzecyz brakuje. Tylko sytuacja byla gorsza mialem z nim kontakt tylko przez maila a on olewal niesamowicie sprawe. Tez chyba mial duzo plusowych ale takze minusowych komentow nie sprawdzilem chyab wtedy. Ale po wielu probach postraszylem odpowiednia wykladnia prawa i gosc przeslal wszystko na drugi dzien, a podobno nie mial zamiaru.

Tu jest jak mowilem to ona ma obowiazek sprawdzenia paczki raczej nie musisz sie bac . Ale jak chcesz byc bardzo mily (albo nawiny?) to wyslij te sluchawki i luz.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Może być tak, że wszystko był ok. Nie musi oskarżać Ciebie ani producenta. Możliwe również, że paczka została naruszona w sortowni ( jeśli zamawiałeś firmą kurierską) ktoś mógł towar przepakowywać i nie włożyć słuchawek. Każda osoba która odbiera towar od kuriera ma prawo przy nim otworzyć przesyłkę i sprawdzić czy wszystko jest w porządku. Jeśli coś nie pasuje wtedy odpowiada firma kurierska. Paczki zazwyczaj są ubezpieczone. Wtedy to firma ponosi stratę. Możesz Pani odpisać, że z Twojej strony wszystko zostało załatwione tak jak się należy i z gonić na firmę która paczkę doręczyła. W sytuacji kiedy nie otworzyła przed kurierem to jest jej wina i Ty nie ponosisz winy za zaistniałą sytuację.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Paczka została wysłana pocztą polską, a zakupiona w pewnym sklepie trochę taniej i nie rozpakowana, mam naprawdę mieszane uczucia, bo wolałbym nie mieć negatywa a ta babka raczej mi go da

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
jeden w tą czy w tą ;) Niestety są tacy ludzie, że trudno z nimi się dogadać. Najlepszym rozwiązanie będzie jak ona Ci odeśle tą mp3 a Ty wyślij następną. ze wszystkim. Jednak to Ty poniesiesz stratę, bo raczej będziesz musiał zapłacić za dwie przesyłki. Chyba najlepsze rozwiązanie.

easy 3,1K

easy

Forum VIP
Podepnę się pod ten temat :

jeżeli chciałbym sprawdzić paczkę, która przyszła do mnie kurierem za pobraniem muszę ponieść jakieś dodatkowe koszta?

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
jeżeli chciałbym sprawdzić paczkę, która przyszła do mnie kurierem za pobraniem muszę ponieść jakieś dodatkowe koszta?
Nie wiem jak jest kurierem, ale jak przyszedł do mnie iP4 Pocztą Polską, to chciałem sprawdzić zawartość. Podobno za takie coś się dodatkowo płaci, jedziesz wtedy do budynku poczty i przy nich sprawdzasz zawartość. Jeśli się coś nie zgadza, spisujesz dokument. Sądzę, że w przypadku kuriera też coś kosztuje.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Możesz otworzyć paczkę przy kurierze i on ma obowiązek poczekać. Zwykle bywa, że gadają, że nie mają czasu itp. W razie naruszenia przesyłki bądź niezgodności towaru musi napisać protokół. Każda przesyłka jest ubezpieczona i raczej bym sprawdzał co jest w środku. Pracuję w firmie kurierskiej, a dokładnie w sortowni i wiem co z paczkami się dzieje... Również bywa, że kurierzy też potrafią zrobić &quot;wałka&quot; tak więc żeby nie być stratnym sprawdzaj za każdym razem paczkę.

Do góry Bottom