Uważam, że jeśli to na co wszyscy czekamy (tj. pasywna gra Murray'a, sporo błędów, dyktowanie warunków przez Grigora) się sprawdzi to zobaczymy dynamiczny i jednostronny mecz. Andy widocznie potrzebuje więcej czasu. Nie wiadomo, czy dziś nie nastąpi jakiś przełom, bo to niewątpliwie prestiżowy i "głośny" mecz, na który Szkot postara się przygotować jak najlepiej, ja jednak uważam, że Bułgar jest w stanie zagrać dziś na swoich warunkach. Progres jaki poczynił przez ostatnie 2,3 lata jest niesamowity, rzadko się zdarza by w tym wieku dojść do takiego "levelu", szczególnie w dzisiejszym tenisie. Jest coraz lepszy taktycznie, umiejętnościami czysto technicznymi zachwycał ekspertów od najmłodszych lat a osobowość nowego trenera,
Rogera Rasheeda ewidentnie wpływa pozytywnie na jego rozwój mentalny! Normalne, że w wieku 22 lat brakuje mu wielkiego bagażu doświadczenia, ma za to Rasheeda, który w teamie Bułgara znalazł się właśnie w celu eliminowania wszelkich słabości, czy uzupełniania braków. Efekty ich współpracy były widoczne od początku, już w Melbourne postraszył Nadala, choć akurat tam zabrakło mu jeszcze odrobinę tenisowej mądrości i chłodnej głowy choć i tak według większości obserwatorów grał (do pewnego momentu) na nieosiągalnym, nawet dla Hiszpana poziomie. Dziś liczę na podobną taktykę do tamtego spotkania, ofensywa, precyzyjne podania będą kluczowe. Jeśli dojdzie do wymiany ciosów na "warunkach" Szkota, Andy bez wahania narzuci swoje zasady a wtedy Dimitrov może już zapomnieć o utrzymaniu właściwego rytmu, co jest równoznaczne z pozbyciem się swoich największych atutów...
Bezkompromisowa ofensywa, serwisy, otwierający mu kort, trzymające Murraya na dystans, klucze do zwycięstwa w tym meczu
Roger Rasheed to tenisowy mentor, który pracuje z gwiazdami tenisa od lat i on doskonale wie, czego potrzeba jego podopiecznemu a także jak tę wiedzę przekazać by przyniosło to efekt na korcie.
Ja miałem od początku przekonanie, że jeśli Bułgar dziś wygra to 2:0 i postanowiłem w końcu postawić na ryzykowniejszą wersję typu Powodzenia
##33
Dimitrov wygra 2:0 @ 4.25
x 2j
Unibet