Witam po przerwie, jako ze mam nastroj postanowilem napisac byc moze najciekawszy tekst wszechczasow o zarabianiu
Na ziemi lezala metalowa cyfra 2. Szedl sobie miejscowy zul i widzi 'O k..wa dwojka kopne sobie,. Jak powiedzial tak zrobil
Za kilka minut przechodzil matematyk. Tez zobaczyl te dwojke, odkopnieta przez poprzednika. I jak to matematyk, zlapal sie za glowe.
'Hm ciekawe jak to sie stalo, ze jest to akurat dwojka'?
Czyzby najpierw byla trojka, ktos podniosl do drugiej potegi, potem odjal dwie trojki i jeszcze odjal jedynke? Czyli 3 do drugiej -2 razy 3 -1?
A moze to byla jakas bardziej skomplikowana krzywa? Jest wiele mozliwych kombinacji, scenariuszy, wypadkowych, wektorow, ze to jest akurat dwojka. Sztuka jest trafic na te wlasciwa, ale jak juz mu sie uda to bedzie w domu.
I jak myslicie, ktory z tych dwoch jegomosci ma wieksze szanse na wygrana?
No jasne ze ten drugi, ale on musi wlozyc wiecej pracy i przede wszystkim uruchoomic mozg.
Ta dwojka jest pochodna, wypadkowa, wynikiem. Czego? Domysl sie, albo przynajmniej sprobuj dopasowac jakis bardziej skomplikowany scenariusz, ktory doprowadzil do tego, ze jest to akurat dwojka.
Ja jestem pochodna, ty jestes pochodna, dwojka jest pochodna.
W zyciu wplywaja na nas rozne wektory, doswiadczenia, wypadki, przypadki, a nawet wybory, ktore powoduja ze jestesmy tam gdzie jestesmy.
W wiekszosci nie zdajemy sobie z tego sprawy, ale one nas ksztaltuja, wyznaczaja, czego czasem nie widzimy my, to widza inni.
A jesli widza, to tak jak ten matematyk maja duza przewage nad tymi nie myslacymi.
Dlaczego? Bo te same doswiadczenia, wektory, wypadki, wybory, nawyki beda na ogol nam ikierowac cale zycie, ciezko jest zmienic charakter, osobowosc, mozna nad tym pracowac, ale najczesciej wyniki marne. Dlatego ci, co nas rozgryza beda miec nad nami przewage. Tak jak ten matematyk nad zulem, jesli rozpracuje prawidla rzadzace zachowaniem chocby zawodnikow, kursow, bukmacherow
Dlatego warto postawic ten dodatkowy krok
Liczy sie nie tyle kim jestes, gdzie jestes, ale jak sie znalazles tutaj, gdzie sie znalazles. Jakie sily, wiatry, wektory Cie tu sprowadzily.
Bo one beda na Ciebie wplywac takze w przyszlosci.
Amen