Lokomotiv Daugavpils-Polonia Bydgoszcz(+26,5) @ 1,70 STS lub +22,5 @ 2,00 iforBet
Od każdego zależy jaką linię i kurs sobie weźmie, ale w mojej ocenie obie wejdą. Buki trochę za bardzo sugerują się słabą postawą Polonii w lidze i nie biorą wszystkich czynników pod uwagę. Przede wszystkim Rosjanie z Polonii tam sobie dobrze radzą. Rok temu zrobili łącznie 26pkt! Dzisiaj też liczę na ich zdobycze punktowe na fajnym poziomie, do tego trochę od Jędrzejewskiego i Ajtnera-Golloba. Ten ostatni rok temu też pojechał tam na niezłym poziomie, a teraz wydaje mi się, że jego forma może iść w gorę na torze. Oczywiście, dalej jest głównie zawodnikiem swojego toru, ale jego sztab został solidnie wzmocniony - mechanikiem Wojciechem Malakiem, który pracował wcześniej u Tomasza, a zatem wiedza na pewno bardzo duża i powinna pomóc poza Bydgoszczą.
Loko zazwyczaj nie żyłuje tych wyników u siebie. Przy wysokim prowadzeniu często nominowane dostają juniorzy, a poza tym dzisiaj nie będzie zz, tylko pojedzie Jonasson, a w jakiej jest formie trudno powiedzieć. Do tego liczę na specjalistę od wykluczeń - Łogaczewa - i to wszystko powinno się spiąć jakoś. Skoro Stal Rzeszów była w stanie tam zrobić 34pkt, mimo że jechała w 3 seniorów, to Polonia tym bardziej jest w stanie taki wynik zrobić, a on pokryłby obie linię.
Adrian Cyfer over 9,5 @ 1,85 iforBet
Adrian od początku sezonu w super formie i gdzie nie pojedzie, tam przywozi naprawdę solidne punkty. Dzisiaj rywal trudny, ale ja tutaj widzę szansę dla niego na 6 startów ewentualnie. Niestety trochę źle ustawiony, bo pojedzie w trudnym 11 biegu, ale generalnie ma w parze Michała Szczepaniaka, który się jeszcze nie rozjeździł po kontuzji, więc to jest plus. Kolejny to małe objeżdżenie zawodników Unii, którzy odjechali tylko dwa mecze! Ale mi się wydaje, że Czaja, Mroczka czy Michelsen to są zawodnicy jak najbardziej do objeżdżania i robienia na nich punktów. Z resztą, jeśli nie Cyfer to kto miałby to robić?
W ubiegłym sezonie w E-lidze słabo tam pojechał - 1pkt, ale dwa sezony temu sensacyjnie zrobił 7pkt, więc niech sobie przypomni rok 2015 i taką postawę, to przy obecnej formie zrobi dobry wynik.
Mateusz Szczepaniak over 10,5 @ 1,80 iforBet
Zdecydowany lider Wandy i dzisiaj powinien to potwierdzić w Gdańsku. Rywal wiadomo trudny, ale przy obecnej formie Mateusza to nie powinno stanowić problemu. Jedzie 3x z juniorami, a to są ciency zawodnicy, więc na nich punktów tracił nie będzie. Potem z Klindtem, a przeciwnikiem będzie m.in. Łęgowik, czyli najsłabsze ogniwo Wybrzeża. Generalnie tabela biegów korzystna, oby jeszcze poszedł na taktyka w dobrym momencie - na juniora gospodarzy i wtedy powinno być wszystko w porządku. Jeśli pojedzie 6 razy, to wystarczy pięć drugich miejsc i jedno trzecie i wszystko wchodzi.