Krosno - Piła
Stan toru w Krośnie widząc po zdjęciach na fb koncie Victorii Piła można powiedzieć, że lekko motocrossowy. Poszperałem, poczytałem okazuje się, że 'wzmocnienie' Vissing dopiero w dniu meczu zawita do Krosna. Co to oznacza? Tyle, że chłopak bez treningu przyjeżdża na mecz, z tak trudnym przeciwnikiem! Czy możemy za to winić kolegę? Oczywiście, że nie bo CAŁA drużyna nie trenowała! Dla mnie to jest szok i krośnianie sami się skazali na porażkę. Dlaczego takie podejście do meczu? W Krośnie trwa turniej młodzieżowy do lat 15nastu w piłkę nożną i dlatego żużlowcy nie mogli wyjechać na tor. Co za tym idzie nie są przygotowani do meczu. Dodajmy do tego, że w nocy padało, rano coś tam pokropiło i tor jest przesiąknięty wodą.
"Wiele osób pyta kiedy treningi. Otóż nie wiemy. Być może uda się przeprowadzić trening w piątek po godzinie 16:00-17:00. Być może ponieważ na naszym torze ustawiono reklamy, które nie wiadomo dokładnie kiedy zostaną ściągnięte. Dodatkowo ławki rezerwowych oraz reklamy uniemożliwiają przygotowanie toru do treningu"
Na poziomie I ligowym niedopuszczalne są takie sytuację, jesli drużyna chce wygrać. Zmierzam do tego, że dzisiaj to obie drużyny od pierwszego biegu będą szukać, optymalnych ustawień. Piła jest faworytem tego meczu bez dwóch zdań, nawet gdyby w Krośnie odbyły się treningi. Dzisiaj zagramy na gości i polecam każdemu, bo niestety na Podkarpaciu poraz kolejny piłka okazała się ważniejsza od żużla.
Wchodzimy w h2h przeciwko gospodarzą, szczególnie polecam Tarasienkę który na przyczepnym pojedzie, Malitowski nie da sobie rady. Vissing bez treningu, a Mirek jak nie jest beton to sorry, ale nic nie zrobi.
Kościuch - Vissing @1,66 wszystko but366
o nie sorry Zwrot
Tarasienko +1 - Malitowski @2,0
M Jabłoński poniżej 10 @2,05
o nie sorry Zwrot
Piła wygra @1,36
Piła -6 @1,83
Łatwo poszło
Gdańsk - Częstochowa
Gospodarze po opadach i po burzach tracą kompletnie atut własnego toru. Thorssell + Ułamek świeża krew w ekipie gości. Mecz będzie na styku z lekkim wskazaniem na gospodarzy, mimo to uważam, że nie zagrać gości po takim kursie to byłby grzech. Handi też przyjemne myślę, że 40 oczek spokojnie uzbierają, ba śmiem twierdzić że pokuszą się o niespodziankę.
Gdańsk -
Częstochowa @7,45 Zwrot
Częstochowa +12 @1,87 betsafe Zwrot
W Gdańsku deszcz