Bet3.6.5
POLONIA PILA vs WLOKNIARZ CZESTOCHOWA
Mike Trzensiok vs Damian Drozdz (H2H)
Typ: Mike Trzensiok
Kurs: 2.15
Mike juz w minionym sezonie startowal dla Polonii jako gosc. Zreszta pod koniec sezonu szlo mu calkiem niezle. Wystarczy przypomniec chocby mecz w Gdansku, gdzie zdobyl 9 punktow wygrywajac az dwa biegi i pozostawiajac po sobie bardzo korzystne wrazenie. Damian Drozdz jest zawodnikiem mniej doswiadczonym. Osobiscie kojarze go dopiero z finalowej fazy zeszlorocznych rozgrywek, gdzie pokazal sie jako ambitny zawodik. Widac jednak u niego spore braki techniczne. W tym sezonie jeszcze nie mial zbyt wielu okazji do startow. Odbyl jedynie kilka sesji treningowych. Mike z kolei pare sparingow GKM-u juz odjechal. Dodajac do tego znajomosc toru pilskiego i mozliwosc potrenowania na nim przed meczem inaugurujacym rozgrywki wychodzi mi, ze to wlasnie Mike bedzie w tej parze lepiej punktujacym zawodnikiem.
Wyniki: Mike Trzensiok (w,3,3,) 6; Damian Dróżdż (3,0,1,1) 5 >>> M.T. 6 > 5 D.D.
Komentarz: Po pierwszym biegu wydawało się, że nie ma już szans na powodzenie, ale to co działo się później przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Bieg w którym Mike objechał THJ to ozdoba tego meczu i w ogóle całej kolejki inaugurującej sezon w Polsce.
Polonia Pila vs Wlokniarz Czestochowa (Zwycięstwo 3-drogowo)
Typ: Polonia Pila
Kurs: 1,90
Jestem nieco zaskoczony kursami. Wydawalo mi sie, ze Wlokniarz jako glowny faworyt rozgrywek (mimo wszystko) bedzie bardziej doceniony przez oddsmakerow. Ale nawet teraz jest to wciaz kurs wart ryzyka. Po pierwsze, za gospodarzami przemawia atut wlasnego toru. Co prawda to jest dopiero poczatek sezonu, wiec moga sie pojawic male niedopasowania sprzetowe, ale jednak tor w Pile jest specyficzny a i wiekszosc zawodnikow gosci dawno (lub wcale) tam jezdzila. Po drugie, brak wyraznego argumentu po stronie gosci jesli chodzi o roznice sprzetowe. Jest poczatek nowego sezonu, wiec kazdy ma wyremontowane silniki. Wlokniarz finansowo zapewne deklasuje dzisiejszych gospodarzy, wiec te roznice powinny sie poglebiac dopiero z biegiem sezonu. Po trzecie, inauguracje lubia takie niespodzianki, wiec mimo relatywnie nienajwyzszego kursu i tak warto sprobowac.
Wyniki: Polonia Piła 61:29 Włókniarz Częstochowa
Komentarz: Wyszło na to, że mieliśmy zakład dnia, bo chyba tylko fani Lwów zagrali na swoich kuponach inaczej. Świetny mecz i doskonałe widowisko, nawet pomimo tak wysokiego wyniku końcowego.
STAL RZESZOW vs ORZEL LODZ
Hans Andersen (suma punktow)
Typ: Hans Andersen - powyzej 10
Kurs: 1.72
Hansio w zeszlym roku byl jedna z najjasniej swiecacych gwiazd Nice PLZ. W tym roku spodziewam sie podobnych wynikow. Niezle wjezdzony, pokazal juz w Anglii b.dobra forme. Wiadomo, ze tor w Rzeszowie jest specyficzny geometrycznie (lotnisko), a i sama nawierzchnia gospodarze lubia zaskakiwac przyjezdnych. Mimo wszystko najwazniejszy powinien byc dzisiaj start, a zatem jedem z najwiekszych atutow w repertuarze Dunczyka. Pewien margines bledu moze stanowic ew. koniecznosc pojechania jako RT. Co prawda mecz powinien byc wyrownany, a naqwet kto wie czy to nie Orzel wyjdzie z tej potyczki zwyciesko. Tym niemniej dopuszczam taki scenariusz, ze Stal osiagnie pewna przewage na samym poczatku zawodow, ktora goscie nadrobia (z nawiazka?) w drugiej fazie zawodow.
Wyniki: Hans Andersen (2*,1,3,1,1,3) 11+1 >>> H.A. 11 > 10
Komentarz: Typ co prawda zwycięski, ale spodziewałem się trochę więcej po Hansie. Szczególnie porażka z młodym Karczmarzem nie przynosi mu chluby. Na szczęście udało mu się wygrać ostatni bieg dnia i rzutem na taśmę przekroczyć linię.
Robert Miskowiak (suma punktow)
Typ: Robert Miskowiak - powyzej 8
Kurs: 2.50
Uwage przykowa w szczegolnosci b.wysoki kurs. Robert co prawda w przedsezonowych sparingach nie zachwyca, ale tez nie ma tragedii. Pamietajmy, ze to jest zawsze b.grozny zawodnik na tym poziomie rozgrywek. Publicznie wiadomo, ze umowy w Lodzi sa tak kunstruowane, ze Skrzydlewski "kladzie" pieniadze (calkiem niezle zreszta) na torze i trzeba sie tylko po nie schylic. Odnosze wrazenie, ze to jest idealne rozwiazanie dla takich zawodnikow jak Miskowiak. W parze 3x Puszakowski i 1x Cook + nominowane, zatem z kolegami z pary raczej powinien sobie radzic. Jesli tylko udowodni swoje niezle starty to mysle, ze powinno sie udac nawet z malym zapasem.
Wyniki: Robert Miśkowiak (2,1,0,-,1*) 4+1 >>> R.M. 4 /> 8
Komentarz: Słaba inauguracja ligi w wykonaniu Roberta. Oby w kolejnych meczach poszło mu lepiej bo to wciąż zawodnik z potencjałem na dobre ściganie w pierwszej lidze.
Podsumowanie dnia:
28 marca 2016 r. (1 liga)
3/1
(1,78j)
(44,50%)