>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Nice Polska Liga Żużlowa 2015 / Polska 2. Liga Żużlowa

Status
Zamknięty.
T 140

tajski26

Użytkownik
Zabraknie również juniora rzeszowskiej Stali - Artura Czaji, który nie otrzymał zgody od swojego klubu na start w roli gościa. W jego miejsce pojedzie Oskar Ajtner-Gollob.
Brak Michelsena - można się zgodzić że to duże osłabienie na pozycji seniorskiej.
Ale brak Czaji na juniorce? Śmieszne. Czy to pojechałby Borowicz, Czaja czy tak jak dzisiaj młody Gollob i Malczewski to naprawdę tak to wpłynęłoby na wynik? Juniorka Rybnika jest nie do zajechania na własnym torze. Jedynym problemem jest w mojej ocenie zbyt mocna wola walki (inni nazwą to ambicją) ze strony Woryny i efektem tego są czasami głupie upadki i wykluczenia.
A znając rybnicki tor - czytaj jest kwadratowy - a konkretnie łuki są trudne technicznie do pokonywania - to każdy z wyżej wymienionych juniorów przywiózłby tutaj 1 punkt i to w biegu juniorskim przyjeżdżając za gospodarzami. Takie moje zdanie. Ale u Ciebie znowu wyszło kopiowanie info i opinii z syfów.

Ja czekam na handi jakie dadzą inne buki - bo już nawet to -24.5 w sts-ie byłem skłonny grać. Rybnik ma bardzo duży handicap w postaci własnego toru. Szczepaniak, Nicholls i Rune to będzie za mało i spodziewam się podobnego pogromu jak w weekend w meczu Stali z Unią. Wystarczy też spojrzeć na wyniki Rybnika u siebie w tym sezonie. Jedynie Loko dojechało do 30 punktów - a wcale Ostrów nie jest lepszą drużyną niż Łotysze.

lancev 984

lancev

Użytkownik
ROW Rybnik (-16) – Ostrovia Ostrów 1 @1.72 bet365 ✅ 60:30
To już jest linia i kurs, na które mogę zdecydowanie przystać. Spójrzmy prawdzie w oczy – Rybnik jest w kapitalnej formie i zmiata każdego. Wygrane 60:30 u siebie z liderem czy 32:58 w Krakowie pokazują, że w drużynie nie ma słabych punktów. Kto ma dziś wygrywać z Rekinami ? Chyba tylko Michał Szczepaniak, który jeździł tu rok temu i zna tor. Nicholls i Porsing są w fatalnej formie. Również Rune Holta miał problemy w ostatnim meczu i przyznaje, że ma problemy sprzętowe. Poza tym Norweg z polskim paszportem jeszcze się tu nie ścigał i wątpię, aby od razu odczytał ten trudny technicznie tor. W związku z tą nietypową geometrią przewaga rybniczan zaznaczać się również będzie na pozycjach juniorskich. Woryna to już uznana marka, a starszemu koledze dzielnie wtóruje młody Robert Chmiel.
Ostrów w pełnym składzie, u siebie męczył się strasznie z Lokomotivem Daugavpils, który Rybnik odprawił z kwitkiem, wygrywając w stosunku +30 punktów. Dziś w drużynie gości zabraknie Michelsena, a w jego miejsce jedzie słabiutki w tym sezonie Porsing. Myślę, że Grabowski i Mrozek będą chcieli pokazać Cieślakowi miejsce w szeregu i nie odpuszczą ani jednego biegu. To będzie pokaz siły przed PO.
Rano w STS było +26,5, jak ktoś połapał to niezły przedział można ogarnąć.
Max Fricke - Scott Nicholls 1 @1.70 bet365 ✅ 10-8, 4 starty vs 6 startów
Max jest w kapitalnej formie. Zdobywa dużo punktów wszędzie, gdzie jedzie. Scott natomiast w strasznym dołku. Co z tego, że Anglik rok temu zrobił tu 15 punktów (w sześciu startach) skoro maszyny nie jadą mu tak, jak wtedy ? W dodatku Nicholls ustawiony jest w parze z Michałem Szczepaniakiem, który jako jedyny bardzo dobrze zna tor przy Gliwickiej, gdyż reprezentował ROW rok temu. Potem Nicholls dostaje Mateusza Szczepaniaka, który z pewnością będzie korzystał z podpowiedzi brata. Fricke ma oczywiście również bardzo ciężkich parowych, jednak o wiele więcej punktów zdobędzie na rywalach. W meczu z Łotyszami z Daugavpils młody kangur uzbierał 12 oczek. Nie liczę na powtórkę tak świetnego wyniku, myślę, że aby być lepszym od Nichollsa wystarczy mu 7-8.
Damian Baliński powyżej 10 @2.45 bet365 ⛔ 7
A co to za cuda ? Damian do tej pory u siebie:
13. Damian Baliński - 12 (3,3,3,3)
13. Damian Baliński - 10 (2,2,3,w,3)
13. Damian Baliński - 11+2 (2*,2*,3,1,3)
I ostatnio na wyjeździe w Krakowie 5. Damian Baliński - 9+1 (1*,2,3,3,-). Damian powinien spokojnie pokryć tą linię, gdyż nie spodziewam się, że znów odda bieg juniorowi, na co pewnie liczy szczwany. Było tak w ostatnim meczu, a punkty to pieniądze więc co spotkanie tak robił nie będzie (imo jak już to Ułamek tym razem, który przymierzany jest do roli trenera młodych w Rybniku). Damian ma u siebie średnią 2,500, która i tak jest zaniżona przez wykluczenie w meczu z Łodzią. Dziś powinien podtrzymać statystyki, gdyż rywale nie wydają się być w szczególnej formie.
Mecz na żywo w TVP Regionalna (kanał 220 w cyfrze+) lub na sport.tvp.pl.

T 140

tajski26

Użytkownik
Co Ty człowieku porównujesz Czaję do Golloba, inna liga jak dla mnie.
Naucz się argumenty podawać.
Co porównuje? Czaja - 21 lat - w tym sezonie jedzie kompletny piach - 21 lat to już jest ustabilizowany junior w Polsce i powinien nawiązywać walkę z seniorami.
Młody Gollob - 17 lat - on ma się uczyć dopiero - fanem jego talentu nie jestem bo uważam że go nie ma - a nazwisko wujka pomogło w angażu u Cieślaka.
Tak Gollob przegra z Woryną i Chmielem - jak jestem pewny, że Czaja przegrałby z Woryną na torze w Rybniku, a i Chmiel spokojnie jest w stanie go zrobić.
Powiedziałem - Twoja wiedza ogranicza się do syfów i tego co przeczytasz w ich durnych artykułach i w durnych artykułach niejakiego Dario O. z PS. Merytoryki nie ma żadnej w tym co piszesz - a jedyny Twój argument to .... czekaj brak argumentu.

swietlik 148

swietlik

Użytkownik
Jak wygląda sytuacja z torem w Rybniku? Bo w Częstochowie wczoraj niemal cały dzień padało więc podejrzewam że i tam podobnie. Dla mnie osobiście ten mecz jest no bet. Może myślę troche zbyt optymistycznie ale liczę że właśnie dzisiaj przełamie się Nicholls ,a i swoje pojedzie reszta ekipy. Pewnie Rybnik to wygra mając spotkanie pod kontrolą ale walka o bonus mam nadzieje będzie do ostatnich metrów. Jedynym typem który myślę że jest wart uwagi to:
Michał Szczepaniak - Powyżej 9 pkt - @1.90 Bet365 ⛔

// COFAM WSZYSTKO CO NAPISAŁEM ????

T 140

tajski26

Użytkownik
Toż on ma 20 lat i tak samo jak Czaja powinien już walczyć z seniorami ale jak na razie jest &#39;wielką nadzieją polskiego żużla&#39;...
Rzeczywiście mój duży błąd z wiekiem - nie wiem co mi się ubzdurało, że ma 17 lat.
Wielką nadzieją nie nazwałbym go - bo jest naprawdę mnóstwo juniorów, którzy są lepsi od Golloba - a tak jak napisałem nazwisko zrobiło swoje - wiadomo sponsorzy - nieważne że młody, ale nazwisko Gollob dobrze się kojarzy ludziom. Taki zwykły PR.
Co do Czaji jeszcze ten chłopak ma papiery na ściganie - z tym się zgadzam, ale ja patrzę na obecny sezon gdzie nie jedzie nic i wątpię żeby wczoraj z juniorami Rybnika cokolwiek powalczył stąd moje porównanie że brak Czaji nie był nie wiadomo jakim osłabieniem.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Przede wszystkim brak Czaji nie może być osłabieniem, gdyż nie znajduje się on w składzie Ostrowa więc o czym tu w ogóle mówić. Jak mecz odbyłby się wtedy, na kiedy był początkowo planowany to nie byłoby ani Czaji, ani Borowicza. Zatem jedynym osłabieniem Ostrowa był brak Michelsena, który sami sobie zgotowali, przystając na ten termin rozegrania meczu. Bardzo mądra taktyka w... braku taktycznych rezerw. Cieślak dał wszystkim pojeździć, żeby powyciągali wnioski i byli mądrzejsi następnym razem... możliwe, że w finale ligi.
Wynik taki sam, jak z Daugavpils, a o ile inny mecz. Wtedy była walka i mijanki, czego wczoraj po prostu brakowało. Tor, mimo, że to olbrzymi handicap Rybnika, musi zostać poprawiony, co najlepiej udowodnili wczoraj Kacper Woryna i Nicklas Porsing. Jest tam jedna ścieżka i nie ma szans, żeby dwóch zawodników jechało obok siebie na łuku. Ktoś musi być dużo szybszy od rywala, aby go wyprzedzić. Kacper nie był, podjechał, Duńczyk się oparł, szczepili się i gleba. Fajnie, że wygrywamy, ale atrakcyjność zawodów pozostawia wiele do życzenia. Oby jakoś szybko to ogarnęli.

T 140

tajski26

Użytkownik
Jest tam jedna ścieżka i nie ma szans, żeby dwóch zawodników jechało obok siebie na łuku. Ktoś musi być dużo szybszy od rywala, aby go wyprzedzić. Kacper nie był, podjechał, Duńczyk się oparł, szczepili się i gleba.
Kompletnie się z tym nie zgadzam. Chyba, że oglądaliśmy inne spotkania.
Woryna wszedł pod Porsinga bo myślał że Nicklas popełni taki sam błąd jak wtedy gdy wyprzedził go Balon. Młody Kacper się zagotował za bardzo (z resztą nie pierwszy raz) i wjechał w Porsinga - swoją drogą dobrze, że to się skończyło tylko w taki sposób.
Co do ścieżek - nie jest jedna - przykład Woryny i Balona gdzie chcieli przy krawężniku objechać, ale też przykład Batcha, który albo w 9 albo w 13.beigu (niestety nie pamiętam) - ale chyba w 13. ładnie na okrągło objechał zawodników z Ostrowa.
Tor jak tor nadaje się do ścigania - to że go nie widzimy to jest tylko i wyłącznie wynikiem doskonałego spasowania ze strony Rybnika do własnego &quot;owalu&quot; (sam go nazwałem kwadraciakiem). Bo wyprzedzać się jak najbardziej da.
To że wczoraj np. wygrywali głównie zawodnicy z 1. pola i z 4. pola - trzeba usiąść i spojrzeć kto startował z tych pól i w jakiej obsadzie i że w znaczącej większości były to wygrane gospodarzy po dobrym starcie wynikające też ze spasowania sprzętu.
Za przebudową też jestem - bo jak ma być owal to owal ???? a nie łamanie się w łuku na kilka razy. Możemy narzekać na brak emocji w Rybniku - ale wystarczy spojrzeć np. na Wrocek w ekstralidze - tam to dopiero emocji brakuje i tam można mówić o jednej ścieżce.

B 41,5K

bosky

Użytkownik
Nie bardzo jest gdzie podać typ, bo tematy ekstraligowe zamknięte, a nie chcę otwierać nowego, zatem: Leszno +2 @2,20 bet365 ✅
Tarnów ostatnio odjechal bardzo fajny mecz u siebie z Toruniem wygrany 50:40 i bardzo niefajny mecz z Gorzowem na wyjezdzie. Leszno wiadomo - najwieksza sila ligi i nawet kiedy zawodzi Emil, to jedzie Zengota.
Teraz powiedzmy slowo o ostatnich spotkaniach - mecz tarnowian u siebie kapitalny, do 11 biegu funkcjonowalo w zasadzie wszystko co mialo funkcjonowac. Czy da sie tak wiecznie? Nie sadze. Mysle, ze Koza dzisiaj nie zrobi 12 punktow, a i forma Bjerre z Vaculikiem jest mocno niepewna. Slowak zawiodl w SECu, zawiodl i w Gorzowie i widze lekka zadyszke. Jasiek pewnie swoje zrobi, ale juz Madsena po kontuzji z domniemanym wstrzasnieniem mozgu nie widze dzis, po prostu jest za wczesnie na ekstralige.
Leszno mialo meki panskie z happy endem w Grudziadzu, tam tor rownie trudny do rozgryzienia jak w Tarnowie. Teoretycznie leszczynianie nie musza, ale ktos wierzy w to, ze Nicki bedzie sobie odpuszczal pieniazki za punkty, bo &#39;nie musi&#39;? Emil ostatnio katastrofalnie, ale gorzej chyba byc nie moze. Zengoty, Pawlickie, to wielkie niewiadome, ale raczej kazdy z nich jest w stanie pojechac bardzo fajne zawody (jak i piach, jednak jesli jeden-dwoch z nich dorzuci kilka lub kilkanascie oczek to mamy po zawodach). Krotko mowiac, spodziewalem sie tutaj kursow w strone Leszna, tymczasem mamy podporke w przypadku remisu. Wcale sie jednak nie zdziwie, jesli Leszno szybko odjedzie.
Ponoc nie pojawi sie dzis Smektala, ale Leszno ma takie zaplecze chociazby w postaci Kubery, ze raczej Dabrowski znow powinien wachac trzy dymki przed soba. Dla mnie wygra dzis Leszno i jestem o tym umiarkowanie przekonany.

Otrzymane punkty reputacji: +11
maestro76 3

maestro76

Użytkownik
Rawicz-Piła(-4.5) typ: 2 kurs:1,8 STS ✅✅✅

Rawicz = najslabsza druzyna w polsce. w torby dostaja od kazdego i to z nawiazka.(podobno staszewski poobijany).
Pila = w formie jest Dolny,Monberg,Swist. powalczyli w Lublinie to w rawiczu nie widze innego scenariusza niz 40-50.

Edit: wynik: 31-59 - pogrom i bez monberga

lancev 984

lancev

Użytkownik
Rybnik - Bydgoszcz (+28,5) 2 @1.90 STS ✅ 51:39
Fricke wczoraj bardzo późno kończył półfinał GP Challenge w odległej Italii, Dakota zaliczył niemiłosiernego dzwona w deski w Rydze, a jeszcze z tej Rygi też musiał jakoś wrócić. Nie zdziwię się jeśli za któregoś z Australijczyków zobaczymy dziś Szuminę/Wieczorka. Tor bardzo nie leży również Batchelorowi, który lepiej wygląda na wyjazdach. Poza tym nawet bez tego po meczach z Dauga i Ostrowem mówi się w Rybniku, że Polonia aż tak nie będzie odstawać i osiągnie najlepszy rezultat z całej ligi. W zeszłym roku prawie tu wygrali, a z dobrej strony zaprezentowali się Hougaard, Kościecha i Woźniak. Wszyscy trzej nadal jeżdżą dla Bydgoszczy i wszyscy trzej będą dziś prowadzącym parę. Do tego mocny Jędrzejewski i nieobliczalny Kudriaszow. O choćby punkcie goście nie mają co tutaj marzyć, ale do tych 35 oczek powinni dobić. W Rybniku mokro, cały czas siąpi - tor może się różnić od tego, do którego przyzwyczajeni są Australijczycy, a wiadomo również, że i Ułamek woli sucho.
Daugavpils - Kraków (+28,5) 2 @1.90 STS ✅ 57:33
Łotysze muszą zacząć oszczędzać. Nie dziwi więc zmiana Fredrika Lindgrena na Iwana Pleszakowa. W dodatku na juniorce bardzo młody Kurmis. On nie ma zdobywać punktów, tylko wczuwać się w dorosły speedway. Z Gnieznem nie pokonał nawet juniora gości Dawida Wawrzyniaka, i to dwukrotnie. Tak więc Kaczmarek i drugi Wawrzyniak raczej też powinni sobie spokojnie z nim radzić. Podobnie jak ze wspomnianym Pleszakowem. Skoro jeździł zamiast niego fatalny Kostygow, to on musi być równie kiepski. Tak więc dwaj ci juniorzy to jest 7 startów = 14 oczek, które krakowianie powinni urwać. Nie spodziewam się bowiem, że pójdą tu jakieś zmiany (jak już to właśnie Kurmis za Pleszakowa), gdyż punkty w tej rywalizacji zostały już rozdane. Gdyby plan ten udałoby się wykonać w stu procentach to pozostają 2 oczka do zdobycia. Myślę, że Trojanowski coś podziała i ujedzie to na Puodżuksie, który nie licząc wczorajszych zawodów w Rydze, ma fatalny sezon. A może Kokin oszczędnościowo puści jednego z młodych do 14 biegu i sprawa będzie jeszcze bardziej ułatwiona.
Suchecki powyżej 10 @2.05 bet365 ✅ 14, petarda
Suchecki przed tygodniem właściwie w pojedynkę bronił honoru Startu w Bydgoszczy. Zdobył tam prawie połowę punktów drużyny, bo aż 13 z 29, w sześciu startach. W ostatnim domowym meczu brakowało mu prędkości, jednak jak pokazuje wynik z Bydgoszczy, wszystko powinno już być ok. Ustawiony pod piątką, w parze z juniorem. Da to kilka łatwych punktów. Nie powinien mieć również kłopotów z pokonywaniem seniorów Orła. Zawodnicy ci raczej lepiej się spisują na swoim torze. Średnie wyjazdowe to kolejno: Jamróg - 1,182, Biełousow - 1,429, Korneliussen - 1,400 i chyba jedyne poważne zagrożenie, choć średnia też nie powala - Andersen - 1.636. Skład uzupełnia Miturski, po którym również wiele bym się nie spodziewał, bo to chyba jego pierwsze zawody w tym roku. Biegi z udziałem Zbyszka:
4. Jakub Jamróg, Dawid Wawrzyniak, Mikołaj Trępała, Zbigniew Suchecki
6. Witalij Biełousow, Zbigniew Suchecki, Borys Miturski, Michał Piosicki
8. Zbigniew Suchecki, Mads Korneliussen, Dawid Wawrzyniak, Hans Andersen
11. Jonas Davidsson, Mads Korneliussen, Zbigniew Suchecki, Witalij Biełousow
Naprawdę realnie patrząc powinno tu być coś w stylu 3, 3, 2, 2 i pokrycie overa w nominowanych.

Otrzymane punkty reputacji: +9
nr69 1,4K

nr69

Użytkownik
Kolejarz [email protected]
Jak dla mnie bet dnia. W Pile nie jedzie Monberg, gdzie dziś był dla Polonii gwarancją dwucyfrówki. W Rawiczu trenowali ostro, w parku maszyn było widać zadowolenie. Wypożyczenie Bellego na pewno będzie wzmocnieniem drugiej linii. Szkoda, że nigdzie nie ma handi na Rawicz, bo dziś Kolejarz wygra w okolicach 50:40.

Otrzymane punkty reputacji: +6
M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
Andersen powyżej 12 @2,8 b365 ✅ komplecio
powyżej 10,5 @1,75 sts
Czekałem, czekałem i wyczekałem. Kurs rósł, rósł i dalej rośnie. Z podajże @2,30 do @2,80. Sts dał linie 10,5 bet365 12,5. Oddsmaker zakłada, że Hansior pojedzie 6x. Kto wie, może pojedzie.
Ja gram Duńczyka, bo w Gnieźnie nie ma pieniędzy, a jak nie ma pieniedzy to i nie ma atmosfery. Co mecz jedzie kto inny, Śledz i inni podają się do dymisji, a prezesi próbują tuszować sprawę, ściemniając że wszystko jest okej. Gniezno płaci za awans do Ekstraligi na kredyt + budowanie nierealnego budżetowo składu. Ja dziś nie widzę nikogo to by mógł powalczyć z Hansem. Jeśli nie zawali meczu jakąś śliwką to bet wejdzie. Gospodarze są bez wiary, szans i chęci na zwycięstwo. Kraków ich pokonał, więc czemu Łódzianie mieli by się poddać. Padał rano deszcz to i lekko tor będzie inny co jest in plus dla gości. Kurs @2,80 biorę w ciemno.

Otrzymane punkty reputacji: +4
przemczan 319

przemczan

Użytkownik
Orzeł Łódź - ROW Rybnik 2 // 36-54 ✅✅
@1,33 bet365

Jak dla mnie spory kurs. Oczywiście do jakiegoś dubla najlepiej, chyba, że mocny singiel. Sytuacja kadrowa Orła jest dosyć ciężka. Jamróg dziś wraca po kontuzji. Do składu dokoptowany niedawno Burza, ale to nie poziom I ligi i nie zmienia tego Mistrzostwo Słowacji i parę punktów w MPPK pod nieobecność kolegi z pary. Sprzętowo Staszek też jest daleko od zawodników ROW-u. Dalej kolejny debiutant Tungate. Gość bez doświadczenia w lidze polskiej, będzie dziś dostarczycielem punktów. Biełousow pewnie parę punktów zdobędzie. Juniorka mocno na korzyść ROW-u. W Rybniku po kontuzji wraca Baliński, ale tacy zawodnicy jak Batchelor, Ułamek, North czy nawet Fricke to solidne zaplecze nawet jakby Damianowi nie poszło. Do tego mocne wsparcie juniorów. ROW jest chyba jedyną ekipą z PLŻ, która jest zainteresowana awansem, także meczu nie odpuszczą. Jak dla mnie lokata, po niezłym w sumie kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
maestro76 3

maestro76

Użytkownik
Piła(-16.5)-Lublin typ: 2 kurs:1,75 STS⛔

lublin nie powinien az tak wysoko przegrac-optymalnie zawodnicy powinni zdobyc: lahti,dryml - 20 pkt,chromik,mazur - 15 pkt,thoernblom - 5 pkt i juz jest 40.

bonusa moze nie zlapia(48-42) ale 37 pkt zdobeda bez problemu

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
OSTROVIA OSTRÓW WLKP. - POLONIA BYDGOSZCZ
Ostrovia Ostrów Wlkp. v Polonia Bydgoszcz (Handicap)
Typ: Ostrovia Ostrów Wlkp. (-14)
Kurs: 1,83

Drużyna Marka Cieślaka ostatnio wszystkich mocno zaskoczyła gromiąc na wyjeździe Gniezno. Oczywiście zwycięstwo nikogo nie zaskoczyło, ale już rozmiary i to przy pewnych osłabieniach kadrowych już tak. Parę dni temu na SportoweFakty.pl pojawił się wywiad z trenerem i powiedział on, że traktuje ten mecz jako ostatecznie przetarcie przed Play-Off i jego celem jest wystawienie wszystkiego co ma najlepsze w kadrze. To oznacza, że nie będzie mowy o odpuszczaniu przez poszczególnych zawodników. Dodatkowym atutem gospodarzy są:
- ostrowski owal, który jest specyficzny (lotnisko) i jeśli ktoś nie jeździ tam na co dzień to może mieć spore problemy z dopasowaniem, szczególnie w początkowej fazie meczu; poza tym większość drużyny już od lat nie miała okazji tam startować,
- wypłacalność klubu, co w tej fazie sezonu zaczyna już wychodzić i tutaj niepokojącym sygnałem dla kibiców bydgoskich jest domowa porażka z Lokomotivem,
- ogromna przewaga formacji młodzieżowej.
Teoretycznie te zawody mogą zakończyć się pogromem w granicach 60:30, ale nawet jeśli nie to przecież 53:37 wystarcza do pokrycia handicapu.
Wyniki: Ostrovia Ostrów Wlkp. 56:34 Polonia Bydgoszcz
Ostrovia 56(-14):34 Polonia B. &gt;&gt;&gt; Ostrovia 42:34 Polonia B.
Komentarz: Zgodnie z przewidywaniami gospodarze nie dali szans bydgoskim Gryfom. Zwycięstwo mogło być jeszcze bardziej okazałe, gdyby w nominowanych pokazali charakter, a tak przegrali dwa ostatnie biegi 3:9.

1/0
(+0,83j)

Otrzymane punkty reputacji: +6
M 1,5K

mstokopiczas

Użytkownik
I Liga
Jędrzejewski -3 - Kuciapa @1,66 b365
Marcin ma super sezon, szczególnie mocny jest w meczach u siebie. Dzisiaj bydgoska Polonia podejmie Kraków. Goście teoretycznie mają szanse na playoffy, ale to musieli by dziś stanąć na żęsach by wygrać na tak trudnym terenie. Gospodarze to 5 równych zawodnikow ze średnią po ok 2pkt/bieg. Goście mają na pozycjach seniorkich spore luki. Największą z nich jest Macik Kuciapa, który na wyjazdach jeździ nie słabo, a wręcz fatalnie... sorry ale Jędrzejewski powinien pokryć te handi spokojnie po 2 wyścigach. Maciek jak będzie jeździł jak jeździ to dziś po 2 biegach idzie pod prysznic.
Watt poniżej 12 @2 b365
Trochę za wysoka ta linia punktowa. Ja na ich miejscu dałbym 10 po kursie 1,72 - 1,66. Watt dziś zapewne 6 startów, ale jego forma nie jest jakaś mega. Jedzie dobrze, robi swoje, ale szału nie ma. Karpow jest od niego pewniejszy, a linia 11 oczek. 12 to w mojej ocenie za dużo. Nie twierdze, że pojedzie fatalnie zrobi 6 oczek, ale 10. Gospodarze to silna 5 zawodników na swoim torze i każdy z nich może mu zabrać punkty.

t.gogo 1K

t.gogo

Użytkownik
Bet365
POLONIA BYDGOSZCZ VS WANDA KRAKOW
Polonia Bydgoszcz v Wanda Krakow
Typ: Polonia Bydgoszcz (-16)
Kurs: 1,72

Kurs nie jest oszalamiajaco wysoki, ale jakos nie potrafie sobie wyobrazic, zeby Krakow zdobyl w Bydgoszczy 36 punktow. Przegladajac sklady rzucaja sie w oczy 3 kwestie:
- Bydgoszcz ma cholernie slabych juniorow, ale mimo wszystko nie powinni oddawac zupelnie pola rywalom, szczegolnie, ze ci nigdy w Bydgoszczy nie jezdzili wiec geometria tory bedzie im sprawiac problemy, co w biegu juniorskim moze miec kolosalne znaczenie. Pozniej juz mniejsze bo zapewne zaden z juniorow nie przywiezie za plecami seniora rywali,
- Fatalna historia startow przy Sportowej - http://www.sportowefakty....ow-w-bydgoszczy
- Brak Trojanowskiego, ktory jest filarem formacji seniorskiej. Nie wiem jeszcze czy tu pojedzie ZZ (raczej) czy krakowianie wstawia w to miejsce kogos innego.
Jesli Bydgoszczan nie dopadna wielkie problemy sprzetowe i inne dziwne przypadki to kto wie, czy nie podejda nawet pod 60 punktow.
Wyniki: Polonia Bydgoszcz 58:32 Wanda Kraków
Polonia B. 58(-16):32 Wanda &gt;&gt;&gt; Polonia B. 42&gt;32 Wanda
Komentarz: Polonia od samego początku kontrolowała wynik meczu. I nawet juniorzy coś dorzucili. Słabiej pojechał Siopek, bo z nim w pełnej dyspozycji 60 by pękło na luzie.

* * *
Calkiem interesujaco wygladaja tez inne typy:
H2H Marcin Jedrzejewski (-3) v Maciej Kuciapa - 1,66. Rzeszowianin jest w tym sezonie zupelnie bez formy. Wielu widzialo w nim silna podpore przecietnej 1.ligowej druzyny, ale ten kompletnie zawiodl. Dodatkowo ma w parze o wiele lepszego Watta. Co prawda Marcin ma swietnego ostatnio Hougaarda, ale i tak sadze, ze powinno sie spokojnie udac. Kuciapa nie powinien zrobic wiecej niz 5 punktow, zas u Siopka widzi mi sie dwucyfrowka. On tego meczu nie odpusci. W kazdym wywiadzie da sie odczytac z jego slow wielka determinacje i bojowe podejscie do kazdego jednego biegu.
Wyniki: Marcin Jędrzejewski (2*,1*,1,1) 5+2
Maciej Kuciapa (1,d,1*,2,3) 7+1
M.J. 5(-3):7 M.K. &gt;&gt;&gt; M.J. 2/&gt;7 M.K.
Komentarz: Słabe zawody Siopka. Chyba trochę za sucho i za twardo jak na jego preferencje. Zupełnie nie miał szybkości, a i z dobieraniem ścieżek również średnio sobieradził (patrz oddanie pozycji Karpowowi na 3 okrążeniu). U Ciapka punktów dużo więcej niż ta jazda była warta. Szczególnie ta trójka z nominowanego zamazuje słabe wrażenie jakie po sobie zostawił, bo oprócz pokonania Jędrzejewskiego w 11.biegu to ogólnie bida.

* * *
Suma punktow Andrieja Karpowa (ponizej 11) - 2,00. Jeszcze w czasach Wybrzeza Andriej mial okazje jezdzic w Bydgoszczy i nigdy szalu tam nie robil. Dzisiaj co prawda jest zupelnie innym zuzlowcem, jednak wciaz widze w nim raczej zawodnika wlasnego toru. Bydgoszcz ma naprawde silna jak na te lige formacje seniorska. Jedyne co dziala na korzysc Karpowa to to ze ma w parze junior, wiec sila rzeczy michalki bedzie przywozil. Mozna jednak liczyc na jakas literke u niego, bo zawodnik ten dosc regularnie miewa problemu z defektami lub innymi dziwnymi wypadkami (w tym roku 4 defekty, 1 wykluczenie i 2 tasmy).
Wyniki: Andriej Karpow (2,3,2,2,1,2) 12
A.K. 11 /&gt; 12
Komentarz: Udane zawody Karpowa choć też trzeba przyznać, że trochę pechowo dla mnie przebiegały te zawody. W pierwszym starcie puścił sprzęgło ułamek sekundy przed zwolnieniem zamków maszyny startowej. Do dotknięcia taśmy brakło może paru centymetrów. Zamiast zera były dwa punkty (przepadła więc prognozowana &quot;literka&quot;). Później po walce na trasie minął Jędrzejewskiego, choć wiele nie brakło, żeby Siopek dowiózł drugie miejsce do mety. Następnie w 15.biegu też zdaje się po ciężkim boju zdobył 2 punkty zamiast 1. Zatem skończyło się na 12 punktach, a równie dobrze mogło być 8-10.

1/2
(-1,28j)

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Jędzrejewski- Kuciapa: Jędrzejewski -3,5 @1,66 bet365 5/10
Spore handi,jednak Siopek u siebie wygrywa często biegi z liderami gości,a Kuciapa to przecież druga linia Wandy.Co prawda u siebie dziś dopiero drugi mecz sezonu,ale z podobnym rywalem czyli Gnieznem zrobił 13+1. Dziś też powinna być dwucyfrowka,bo Marcin jest w dobrej formie i ma na czym jechać.Dowodza tego choćby dobre wystepy w Krakowie i Łodzi odpowiednio 10 i 12 pkt.Kuciapa u siebie zrobił 2 pkt,a ostatnio na Łotwie przegrywał ze wszystkimi,nawet z takim asem jak Pluszakow.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom