Jedziemy :
100 %
Peterborough - Swindon 1 1.85 8/10 -
5-4 moim zdaniem absolutny TYP KOLEJKI. I w pełno zgoda z przedmówcą.
Ostatnie kiepskawe wyniki POsh spowodowały totalną mobilizację w klubie. Co bardzo ważne do składu po absencji z powodu kartek wraca podstawowy pomocnik Grant McCann. Takich zawodników czasami serwis bbc określa - "talismanic"- bo z nim w składzie standartowo wygrywają , bez niego są problemy.
Posh w zasadzie w najbardziej optymalnym zestawieniu. U siebie w zasadzie biją wszystkich równo - w tym sezonie tylko bodaj 1 wtopa z Notts County.
Mają najbardziej bramkostrzelnych napastników ligi- McLean + Mackail-Smith, mają pieniądze , mają ambicje powrotu jeszcze w tym sezonie do
Championship.
Swindon to tymczasem przeciętniak. Jak słusznie zauważył Doberman grają bez swojego najlepszego strzelca Ch.Austina (choć może w rezerwie się pojawi). Ich ostatni mecz z Bristol R oglądałem - nic wielkiego absolutnie nie pokazali - w I poł. zwłaszcza byli zdecydowanie gorszym zespołem - tyle że fart im sprzyjał.
Kurs znakomity - typ do zagrania grubiej.
Shrewsbury - LIncoln 1 1.75 6/10 - 2-0 Po pierwsze Shrewsbury to tradycyjnie drużyna swojego boiska.
PO drugie mają mocny skład , ambicje , dobrego trenera z koneksjami i cel -awans.
Ostatnio co prawda szwankuje zwłaszcza formacja ofensywna - ale to jest właśnie ta okazja żeby ich naprawdę wysoko notowani napastnicy pokazali na co ich stać. jak rozumiem żeby ich dodatkowo "zmotywować" menager Turner ostentacyjnie szuka wzmocnień w ataku - a akurat Turner jak mało kto potrafi ściągnąć super loanies. Robinson i Harrold będą wieć szczególnie zmotywowani.
O LIncoln nic specjalnie ciekawego nie powiem - po za tym , żę to przeciętnika w dodatku mający masakryczne problemy ze strzelaniem goli.
Yeovil - SW 2dnb 1.75 6/10 -
0-2 po dużym wahaniu też ten bet mogę polecić , ale zdecydowanie z podpórką.
Moim zdaniem na chwilę obecną Yeovil - to już nie jest słabeusz - raczej taki średniak ligi. Dokonali paru ciekawych wzmocnień w ostatnim miesiącu - i to zaczęło przynosić efekty - choć oczywiście zwycięstwa nad Walsall i Brentford o niczym wielkim jeszcze nie świadczą.
SW oglądałem w ich ostatnim meczu z Leyton O. I wcale to łatwy dla nich mecz nie był, zwłaszcza w I poł. Ale ich atak - Tudgay+Morrison naprawdę robił dobre wrażenie - podobnie jak formacja pomocy, zwłaszcza skrzydłowi w II poł.
Klub jest na rozdrożu - toczą się rozmowy z konsorcjum , które ma w nich zainwestować - trzeba grać.
Accrington - Rotherham 2 dnb 1.90 6/10- 2-3 miałem już od tygodnia na oku ten mecz.
Gospodarze są dosyć wysoko wyceniani przez buków choć to przecież niczym nie wyróżniający się zespół, z niewielkim budżetem, takąż liczbą oglądających mecze kibiców , i brakiem jakiś znaczących indywidualności.
W dodatku w ubiegłym tygodniu osłabili się - 2 podstawowych graczy wyleciało za kartki i nie zagra przez najbliższe 3 mecze.
Rotherham mierzy w awans , ma super skuteczny atak o którym pisałem już i nieźle prezentuje się na wyjazdach. Kurs niezły
Stockport - Barnet 1dnb 1.60 6/10 2-1- zagram na "hienę". W Barnet jeden wielki szpital, absencje i ubytki.
PO pierwsze skończył się czas wypożyczenia Phil'a Walsh'a który po udanym wypożyczeniu powrócił do macierzystego Dag&Red. Strata tego napastnika to duże osłabienie.
Dodatkowo z powodu kontuzji lub kartek pauzują : Steve Kabba, Glenn Poole, Charlie Taylor, Izale McLeod, Darren Dennehy , Grant Basey, Daniel Leach, Danny Kelly. Co najmniej 4-5 z nich zagrałoby w pierwszej jedenastce.
Dla Stockport jest to mega ważny mecz - oni mają absolutną świadomość , żę ten sezon to walka o utrzymanie i spotkania z zespołami takimi jak Barnet to mecze o 6 pkt.
Jako , że Stockport u siebie lubi remisować to także podpórka.
Gdyby kogoś interesowało to duży szpital jest też w Macclesfield - czyli warto rozważyć zagranie na Oxford.
Nadto Southampton jest wreszcie mocno w gazie - a wtedy nawet takie mocne ekipy jak Huddersfield im nie straszne. Ja choć Huddersfield cenię to jednak gdzieś tam na Świętych pogram.
A w meczu Torquay-Bury bukmacherzy zdecydowanie chyba przesadzili dając tak dobry kurs na Bury. Bet na nich z podpórką nawet x2 to jest też dobre rozwiązanie.
Żeby coś tam samemu widzieć , ale bez dokładnego wyliczania , od tego tygodnia zrobię staty swoich typów. Zobaczymy.