Leeds – Millwall
Typ:2
Kurs:3.60
W meczu kończącym kolejkę spotkają się dwie bardzo dobre drużyny z jednej strony druga drużyna ligi Leeds a z drugiej piąta zespół w tabeli Millwall. Pomimo faktu iż Millwall jest niżej w tabeli i nie jest faworytem bukmacherów to mimo wszystko stawiał bym na nich. Po pierwsze obydwie drużyny dzieli w tabeli zaledwie 6 punktów a po drugie w ostatnich meczach zdecydowanie lepiej prezentuje się zespół gości, który w pięciu ostatnich meczach zdobył aż 13 oczek czyli prawie komplet, natomiast gospodarze zdobyli 8 punktów. Zespół goście ograł ostatnio między innymi trzeci zespół ligi Charlton . Myślę, że naprawdę warto trochę zaryzykować i postawić na ten mecz bo kurs jest bardzo wysoki a szanse na poprawne wytypowanie naprawdę duże.
Bradford - Notts County
Kurs:2.30
Bardzo dobrze ostatnio grające Notts County w wyjazdowym meczu podejmować będzie zespół Bradford. Goście to główny kandydat do awansu w tym roku mimo iż na początku sezonu zawodził w końcu zaczął dobrze grać i wygrywać mecz za meczem myślę, że nie inaczej będzie i tym razem. Gospodarze to aktualnie dopiero 16 zespół ligi z dorobkiem 46 punktów to o 18 oczek mniej niż ich dzisiejszy rywal, który w dodatku ma dwa mecze zaległe. Już sama tabela wskazuje zdecydowanie na ekipę gości, gdy jeszcze dołożymy wspaniałych piłkarzy, którzy zostali pozyskani przez najbogatszy klub ligi to gospodarze nie mają żadnych szans. Dziwi mnie trochę tak wysoki kurs na taki wielkiego faworyta no ale nie pozostaje nic innego jak skorzystać z prezentu od buków i postawić na Notts County.
Darlington – Aldershot
Kurs:1.90
Postanowiłem wybrać kolejny mecz z League Two zobaczymy jak to wyjdzie, tym razem trochę niższy kurs ale również niezły. W meczu zmierzą się Darlington i Aldershot. Gospodarze to jak na razie ostatni drużyna ligi z dorobkiem zaledwie 16 oczek już bez większych szans na utrzymanie, goście natomiast plasują się na dość wysokiej 10 pozycji i mają 54 punkty na koncie. Gdy popatrzymy na ostatnie dokonania gospodarzy to są one tragiczne, Darlington na 8 spotkań zdobył zaledwie jeden punkt. Goście może nie grali rewelacyjnie ale zdobyli dziesięć razy więcej punktów w ostatnich 8 meczach niż ich przeciwnik. Gdy popatrzymy na tabelę i ostatnie mecze tych drużyn bez najmniejszych problemów możemy wskazać zdecydowanego faworyta czyli zespół Aldershot.
Grays – Stevenage
Kurs:1.45
Kurs może nie jest za wysoki ale w takim spotkaniu nie może być inaczej. W dzisiejszym spotkaniu Grays zmierzy się z Stevenage. Gospodarze to aktualnie przedostatnie drużyna ligi z dorobkiem 20 punktów, goście natomiast to lider rozgrywek i jak dotąd uzbierał 78 punktów. Tak więc jak widać obydwa zespoły dzieli prawdziwa przepaść i podobnie powinno być w meczu, gdy jeszcze spojrzymy na bilans ostatnich spotkań jeszcze bardziej upewnimy się w tym stwierdzeniu. Gospodarze w dwunastu spotkaniach zdobyli zaledwie 3 punkty jest to wynik katastrofalny, goście zaś zdobyli 28 punktów w ostatnich 12 spotkaniach jest to prawdziwa przepaść pomiędzy tymi zespołami jak już wcześniej powiedziałem. Gdy popatrzymy na wszystkie statystyki widzimy, że nie ma takiej możliwości, żeby goście tego meczu nie wygrali musiał by się zdarzyć jakiś cud.