>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NHL - Stanley Cup Playoffs 2025

5xharoldx5 2,2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Typy:
Toronto Maple Leafs (ML) @2,05 Superbet (Superprzewaga)
Toronto Maple Leafs lub remis @1,60 Superbet
Toronto Maple Leafs powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką) @1,74 Fortuna

Czas na drugą rundę playoffów. W pierwszej rundzie Florida Panthers nadspodziewanie łatwo ograli Tampę, gdyż wygrali serię wynikiem 4:1. Toronto Maple Leafs pokonali Ottawę Senators 4:2, choć było bardzo blisko 4:0, gdyż w czwartym spotkaniu w dogrywce mieli cztery minuty gry w przewadze i jeden ze strzałów trafił w słupek. Bukmacherzy faworyta serii widzą w aktualnych mistrzach, ale ja czuję awans Toronto. Myślę, że kluczowa dla losów rywalizacji może być gra w przewadze Toronto. Maple Leafs grali świetnie w przewadze przeciwko Ottawie. Florida Panthers grają bardzo fizyczny hokej, łapią sporo kar, a to może być woda na młyn dla świetnie grających w powerplay Toronto. W pierwszym meczu serii stawiam na gospodarzy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3603
5xharoldx5 2,2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Moja aktualna seria trafionych typów z NHL: 32 (20 przedmeczowych i 12 na live). Zobaczymy, czy jeszcze uda się ją trochę pociągnąć.

Washington Capitals - Carolina Hurricanes

Typy:
Carolina Hurricanes (ML) @1,70 Superbet (Superprzewaga)
Carolina Hurricanes lub remis @1,40 Superbet

Wyraźnym faworytem bukmacherów do awansu są gracze Carolina Hurricanes. Ja się zgadzam z bukmacherami i też widzę ich awans. Washington Capitals mieli mnóstwo szczęścia, że w pierwszej rundzie trafili na tak słabego rywala jak Montreal Canadiens, bo gdyby trafili na którąś z drużyn z Nowego Jorku, na Detroit czy Columbus, to by mieli ciężko awansować. Teraz Capitals zmierzą się z jedną z najmocniejszych ekip na wschodzie. Carolina Hurricanes zdawali się totalnie zawalić ostatnie okienko transferowe, gdy oddali świeżo pozyskanego Rantanena, ale od tego czasu osiągają świetne wyniki, a Rantanen jakoś nie potrafił się u nich odnaleźć. W pierwszej rundzie playoffów Hurricanes łatwo wyeliminowali New Jersey Devils ogrywając ich 4:1. U Caroliny podoba mi się to, że nawet jak wysoko przegrywają, to potrafią odwrócić losy meczu, tak było w piątym spotkaniu z Devils, gdzie przergywali 0:3 po pierwszej tercji, a ostatecznie wygrali w dogrywce. Mało kto potrafi tak zaciekle atakować rywali jak Hurricanes. Porównując składy obu drużyn, to jest bardzo duża przewaga po stronie Caroliny. Co prawda Capitals mają niesamowitego Ovechkina, ale na Carolinę to będzie za mało i uważam, że już pierwsze spotkanie tej serii padnie łupem Hurricanes.

Oprócz tego trafiłem też cztery typy live: https://forum.bukmacherskie.com/threads/typy-na-żywo-dyskusja-103.172891/page-304#post-7337143

Aktualna seria trafionych typów z NHL to: 38 (22 przedmeczowych i 16 na live).

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1069
5xharoldx5 2,2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Typy na jutro:

Winnipeg Jets - Dallas Stars

Typy:
Dallas Stars (ML) @1,80 Superbet (Superprzewaga)
Dallas Stars lub remis @1,45 Superbet

Obie drużyny miały dużo szczęścia, że znalazły się w drugiej rundzie playoffów. Dallas Stars w całej serii byli gorsi od Colorado Avalanche, przegrywali też 0:2 na początku trzeciej tercji w decydującym meczu, a mimo to wygrali 4:2. Katem Colorado Avalanche okazał się być ich były gracz Mikko Rantenen, który to strzelił hattricka w trzeciej tercji. Winnipeg Jets mieli jeszcze trudniejszą sytuację, gdyż w meczu numer 7 przegrywali z St. Louis Blues 1:3, a do końca było bardzo mało czasu, gdyż mniej niż dwie minuty. Bramkę na 3:3 udało im się zdobyć w 59 minucie i 57 sekundzie, więc dosłownie w ostatniej chwili i był to gol strzelony w bardzo szczęśliwych okolicznościach. Jeśli chodzi o dogrywkę, to trwała ona bardzo długo, gdyż rozstrzygnięcie było dopiero pod koniec drugiej tercji dogrywki. Oznacza to, ze Winnipeg Jets praktycznie grali pięć tercji. Czy trzy dni odpoczynku wystarczą, żeby w pełni się zregenerować po takim maratonie? Mam co do tego duże wątpliwości. Winnipeg Jets byli gorsi od St. Louis Blues, a przecież Blues to jest drużyna, która zajęła dopiero ósme miejsce w Konferencji Zachodniej w sezonie regularnym. Dallas Stars pokonali piekielnie mocne Colorado Avalanche. Wiele razy pisałem, że zwycięzca serii pomiędzy Colorado a Dallas będzie faworytem do sięgnięcia po puchar i podtrzymuję swoje zdanie. Dallas Stars ma wymarzoną okazję, żeby wygrać pierwszy mecz na lodzie naprawdę zmęczonego rywala.

5xharoldx5 2,2M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Typy:
Toronto Maple Leafs (ML) @2,25 Superbet (Superprzewaga)
Toronto Maple Leafs lub remis @1,72 Superbet
Toronto Maple Leafs powyżej 2,5 bramek w meczu (razem z dogrywką) @1,78 Fortuna

Pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem 5:4 Toronto Maple Leafs. W meczu tym miała miejsce bardzo nieprzyjemna sytuacja, gdyż zawodnik Florida Panthers w brutalny sposób kontuzjował pierwszego bramkarza Toronto. Stolarz nie zagra w tym drugim spotkaniu. Jest to pewien problem, bo jest to jeden z najlepszych bramkarzy w lidze, ale i tak uważam, że Maple Leafs mocno się postawią i całkiem możliwe, że znowu uda im się wygrać. Panthers grają brutalnie, łapią mnóstwo kar, a po tym faulu Bennetta na Stolarzu uważam, że sędziowie będą teraz bardziej rygorystycznie patrzeć na brudne zagrywki Panthers. Pierwszy mecz wygrali Maple Leafs, pomimo tego, że nie zdobyli żadnej bramki w przewadze, choć tych przewag mieli wiele. W drugim spotkaniu też powinni grać wiele razy w przewadze i liczę na lepszą skuteczność niż w poprzednim meczu.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom