>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

NHL - sezon 2010/2011

Status
Zamknięty.
botshek 360

botshek

Użytkownik
p.s. bot nie obrażaj się i nie traktuje tego jako ataku czy też &quot;pojazdu&quot;... podejdź do tego jako do małej uwagi, którą większość zauważa
tylko, że ta uwaga jest nie na miejscu bo wcale takiego zamiaru nie mam. Pytanie: zaraz piszę drugą analizę rozumiem, że mam ją dodać do postu, który jest nad Tobą ?? Tak żeby, ktoś kto czytał wcześniej moja analizę tej drugiej nie zauważył ??

CALGARY FLAMES PHOENIX COYOTES
36-24-9 March 10, 9:00 PM | Jobing.com Arena 34-23-11

Typ: Flames OT ML
Kurs: 2,23⛔⛔⛔
Pinnacle

Szczerze to wczoraj nie liczyłem na wygraną Flames, to było dla mnie małym zaskoczeniem. Dziś Płomienie przyjadą do PHX, są w wysokiej dyspozycji bo jedyna przegrana w ostatnich 5 meczach z CHI na pewno na to wskazuje. Nowych, a zarazem znaczących osłabień Flames nie mają. Przeciwnie PHX, dziś lista kontuzjowanych sie powiększyła i to o poważnych zawodników: osłabiona będzie bardzo i ofensywa i defensywa zabraknie:
Martin Hanzal F Day-to-Day (lower-body injury)
Ed Jovanovski D Out Indefinitely (facial injuries)
Rostislav Klesla D Day-to-Day (head injury)
Derek Morris D Day-to-Day (lower-body injury)
Kurt Sauer D Out Indefinitely (head injury)
Ray Whitney F Day-to-Day (lower-body injury)

W bramce PHX Bryzgi, który raczej w ostatnim czasie nie prezentuje wysokiej dyspozycji. Flames, którzy w ostatnim czasie strzelają multum bramek powinni dziś poradzić sobie bez problemu. Przy takiej dyspozycji w jakiej są CAL powinni zepchnąć PHX do obrony i spokojnie ostrzeliwać bramkę Bryzgiego.

OTTAWA SENATORS FLORIDA PANTHERS
23-34-9 March 10, 7:30 PM | BankAtlantic Center 27-31-9

Typ: Florida under 2,5 OT Included
Kurs: 2,08✅✅✅
Pinnacle

Tak się składa, że aby powyższy typ nie wszedł musiałyby nastąpić dwie rzeczy, które w ostatnim czasie występowały w ilościach śladowych, a mianowicie: Craig Anderson musiałby wpuścić więcej niż 2 bramki co od momentu gdy gra w OTT 19.02.2011 zdarzyło się zaledwie 2 razy w meczach z BUF i NYR Craig wpuścił odpowiednio 3 i 4 bramki, ale nie porównujmy ofensywy BUF i NYR do osłabionej i rozsprzedanej ofensywy FLA. Druga rzęczą jaka musiałaby się nałożyć jest dyspozycja strzelecka graczy FLA, za granicę porównania uznajmy datę pierwszego występu Andersona w OTT czyli 19.02.2011. Od tego momentu FLA strzeliła więcej niż 2 bramki zaledwie trzy razy, ale przyczyną tego były raczej słabsze występy bramkarzy drużyn przeciwnych niż wielka dyspozycja ofensywy FLA. Dziś po Andersonie słabszej dyspozycji nie ma co oczekiwać tym bardziej, że ilość strzałów oddawanych przez FLA przy drużynach mocno defensywnych jest bardzo mała.​

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers -&gt; Philadelphia win (ML OT)[1.69][Pinnacle] ✅
Kurs może nie powala ale najgorszy nie jest, biorąc pod uwagę że stawiać mamy na najlepszą (jeszcze) ekipę Wschodu. Finaliści z ubiegłego sezonu parę ostatnich występów będą chcieli jak najszybciej zapomnieć, jedna z najgorszych serii sezonu na ich szczeście odeszła już w niepamięć ale wyraźnie widać że bez Prongera ta drużyna ma słabsze chwile. Dzisiaj przeciwnikiem Lotników jest ekipa Maple Leafs, która w ostatnim czasie pomimo że powinna być pokaźnie zmotywowana walką o play off uległa na przykład New York Islanders -&gt; taki stan rzeczy pokazuje najdokładniej co dzieje się w Toronto gdzie chęci są ale nie za bardzo jest odpowiedni poziom sportowy zwłaszcza w obronie (oddanie Kaberle boli !). Flyers nie grają o pietruszkę, przez kilka porażek z rzędu ich przewaga stopniała nad resztą stawki do minimum i w tej chwili każdy scenariusz jest możliwy włącznie z utraceniem miejsca rozstawionego w fazie play off ! Trzeba grać a to akurat Lotnicy jeśli tylko chcą, potrafią.
San Jose Sharks - Vancouver Canucks -&gt; over 5.5 goal [2.27][Pinnacle] ✅
Tutaj skusił mnie kurs który jest nieadekwatny do warunków obu ekip. Po pierwsze ataki, nad Rekinami poematy pisze już trzeci sezon i nie mam zamiaru się tu powtarzać. W każdej minucie gry są w stanie stworzyć koronkową akcje uwieńczoną pięknym trafieniem. Co do Vancouver to za sprawą braci Sedinów i wspomagających ich Burrowsem czy Keslerem, są niezwykle groźni w ataku a zwłaszcza bezlitośni w wykorzystywaniu Power Play. Obaj bramkarze nie są jak dla mnie najwyższa półką, Niemi co prawda jakby złapał drugi oddech i trochę zaczyna sobie przypominac najlepsze czasy z Chicago ale i tak ten sezon zdecydowanie gorszy w jego wykonaniu. Obstawa bramki w Vancouver to nie Luongo ale Schneider i to wszystko w tym temacie, może to dobry backup ale tylko backup co na niesamowity atak Sharks może być zbyt małą tarczą ochronną. Co niezwykle ważne dla tego typu to wciąż &quot;zdziesiątkowane&quot; linie obronne Orek, nie zagra u nich czterech obrońców (w tym czołowe postacie jak Edler czy Bieksa).

botshek 360

botshek

Użytkownik
widać że bez Prongera ta drużyna ma słabsze chwile
Moim zdaniem to słabsze chwile mogą być dziś,bo to dopiero dziś Pronger nie zagra, a od 20.01 opuścił zaledwie 1 spotkanie (26.02 z OTT)

ekipa Maple Leafs, która w ostatnim czasie pomimo że powinna być pokaźnie zmotywowana walką o play off uległa na przykład New York Islanders -&gt; taki stan rzeczy pokazuje najdokładniej co dzieje się w Toronto
Czy wyjazdowy mecz TOR z NYI był porażką ?? Wydaje mi się, że nie bo przegrana w OT dała TOR jeden cenny punkt. Motywacja w TOR jest i to bardzo duża... od 15.02 TOR przegrało tylko jeden mecz w regulaminowym czasie gry, czyli tylko w jednym nie zdobyli punktów, był to przedostatni mecz z CHI ????

PHILADELPHIA FLYERS TORONTO MAPLE LEAFS
41-19-6 March 10, 7:00 PM | Air Canada Centre 29-28-10

Typ: Toronto Over 2,5
Kurs: 1,88⛔⛔⛔
Pinnacle

Zwycięzce tego pojedynku trudno wytypować, ale pewne jest, że obie drużyny muszą za wszelką cenę walczyć o punkty w dzisiejszym spotkaniu. TOR ciągle uczestniczy i ma spore szanse na PO, natomiast PHI musi podreperować dorobek punktowy i poprawić lokatę po serii lostów. Nie ulega wątpliwości, że ostatnie wyniki PHI, są w głównej mierze spowodowane bardzo słabą postawą obrony, a co za tym idzie bezradnością Goalie. Serii z tak duża ilością straconych bramek PHI nie zanotowała dawno tym bardziej, że jest to drużyna solidna w defensywie. Dziś niestety ze słabiej dysponowanej obrony wyleciał znaczący zawodnik Pronger,a przy mocy pierwszej i drugiej linii TOR to może być zgubne. Ostatnie trzy spotkania domowe TOR to odpowiednio 3,3 i 5 zdobytych bramek, ale nie byle komu: 2x PIT i CHI. Zastanawiałem się na overem w tym meczu, ale w bramce TOR dziś Reimer, którego stać na występ z bardzo małą ilością straconych bramek. Dlatego zdecydowałem się na over 2,5 TOR, który ma bardzo duże szanse na powodzenie.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Widzę bot że się nie zrozumiemy...
Odnośnie typu na Calgary to byłbym ostrożny, otóż Phoenix w ostatnich spotkaniach zawsze było o krok i brakowało &quot;ciut ciut&quot; by postawić kropkę nad &quot;i&quot;, spotkanie z Detroit to prawdziwy koncert w 3 tercji, co więcej dziś bezpośredni pojedynek na własnym lodzie, myślę że to spory atut tym bardziej iż Kojoty w ciągu kilku dni z bezpiecznego czwartego miejsca spadły na ósmą lokatę. Kontuzje kontuzjami, Jovanovski nie gra już od paru ładnych spotkań to samy tyczy się Whitney&#39;a także nie przywiązywałbym do tego dużej wagi. Co więcej dziś w bramce Flames Karlsson który jest swoistą zagadką... Ja nie twierdzę że Calgary się położy i odda tu dwa bezcenne punkty, ale w moim mniemaniu może im dziś zabraknąć argumentów wobec bądź co bądź mocnych ofensywnie Kojotów. W osobie Bryzgalova nie upatrywałbym też najsłabszego punktu ponieważ jest to bramkarz który w każdej chwili może zaskoczyć SO, a wtedy nawet najlepsza dyspozycja Iginli nie pomoże.

botshek 360

botshek

Użytkownik
Widzę bot że się nie zrozumiemy...
no nie bo nie rozumiem twojej napinki na moje posty, które umieszczam jak idzie za koleja nic nie kombinując.
Kontuzje kontuzjami, Jovanovski nie gra już od paru ładnych spotkań to samy tyczy się Whitney&#39;a także nie przywiązywałbym do tego dużej wagi.
nie zapomnij,że dziś wypadli Hanzal, Moris i Klesla...

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Moim zdaniem to słabsze chwile mogą być dziś,bo to dopiero dziś Pronger nie zagra, a od 20.01 opuścił zaledwie 1 spotkanie (26.02 z OTT)
Chodziło mi oczywiście o poprzedni okres, kiedy Lotnicy radzili sobie przez kilka meczów bez Prongera (nie pamiętam dokładnie daty, ale zanotowali wtedy dużo gorszych wyników)
Czy wyjazdowy mecz TOR z NYI był porażką ?? Wydaje mi się, że nie bo przegrana w OT dała TOR jeden cenny punkt. Motywacja w TOR jest i to bardzo duża... od 15.02 TOR przegrało tylko jeden mecz w regulaminowym czasie gry, czyli tylko w jednym nie zdobyli punktów, był to przedostatni mecz z CHI
Nie rozumiem trochę toku rozumowania, przegrana to przegrana. Oczywiście jedna drugiej nie równa bo można przegrać w dobrym stylu z mocną drużyną i w słabym stylu z ekipą potencjalnie gorszą. Tak czy owak takie mecze jak z Wyspiarzami to Klonowe Liście powinny ogarniać w czasie regulaminowym, co więcej jeśli TOR myślą o play off (a myślą) to powinni takich przeciwników jak Isla w tym punktcie sezonu wciągać nosem ... przegrana z Islanders była stratą jednego punktu, nie zyskaniem jednego ????

dats13 74

dats13

Użytkownik
Dallas Stars - Minnesota Wild Over 5.5 @ 2.39 Pinnacle
Bardzo ciężkie mecz teraz dla Wild, a przecież ich forma wyraźnie spadła, zablokowali się strzelecko, obrona słabiej się spisuje, a sam Backstrom puszcza znacznie, więcej bramek. Dallas zaczyna łapać lepsza dyspozycje, która powinna im jednak zagwarantować miejsce w playoffs. Gwiazdy wykurowały team i na pewno to wpłynie mega pozytywnie na ich grę szczególnie w ofensywie. Bo powrót lidera Brada Richards&#39;a jest tym czymś czego potrzeba ekipie z Teksasu na ważny moment sezonu. Do tego uraz wyleczył Jamie Benn, bardzo poczciwy snajper, który ma przed sobą być może obfitą karierę, a na dziś dzień jest jednym z serc Dallas. Stars ofensywnie wygląda mocno solidnie i na pewno będą groźni dla Wild. Dzikusy coraz słabiej, ale z Gwiazdami trzeba powalczyć, trzeba znowu pokazać, że potrafią zdobywać bramki, ponieważ Stars fortecą obronną nie są, a w bramce Kari Lehtonen to nie jest zapora nie do przejścia. Minnesota ma nadal mocny PP, a przecież Gwiazdy bardzo marnie bronią się w tym momencie. Do składu Wild wraca Latendresse, który na pewno wzmocni atak ekipy z Minneapolis. Dzikusy muszą walczyć, a na pewno nie odpuszczą, Stars rywal dla nich bezpośredni, a przeciw Dallas lepiej strzelać niż się przed nimi bronić.
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 2 + 0.5 @ 2.05 Pinnacle
Caps mimo 8 wygranych meczy z 10 ostatnich to mi się nie podobają, wygrać 5-0 z Oilers to przecież nie żadna sztuka dla ekipy takiej jak Stołeczni, ale z Islanders czy Panthers zwycięstwo tak łatwo nie przyszło i trzeba było się o nie męczyć w OT. Carolina wypadła z top 8 i muszą zacząć nadrabiać to co stracili w ostatnim okresie, a terminarz dla nich aż taki ciężki nie jest. Ofensywa Canes zbladła, ale chyba przychodzić lepsza dyspozycja. Capitals zagrają bez Backstrom&#39;a czyli w składzie zbraknie czołowego centra i trudno będzie go zastąpić. Atak Washingtonu wygląda dla mnie dosyć nadal dosyć mizernie, Kanuble już nie te lata, Laich jak na jego możliwości gra słabo, dalsze linie marnie punktują, ale jak Alex i Siemin robią co mogą. W bramce Holtby, który bronił z Tampą i Edmonton wzorowo, ale czy go stać tak młodego golie na powtórkę? Carolina musi złapać drugi oddech, a na wywalczenie choć punktu z Caps to ich na pewno stać.

botshek 360

botshek

Użytkownik

ANAHEIM DUCKS COLORADO AVALANCHE
36-26-5 March 11, 9:00 PM | Pepsi Center 26-32-8

Typ: Ducks -0,5 Regulation
Kurs: 2,30✅✅✅
Pinnacle

Dla Anaheim jest to mecz z gatunku &quot;must win&quot;. Ku mojemu dużemu zaskoczeniu Ducks poradzili sobie nieźle w ostatnim pojedynku z bardzo dobrze dysponowanymi Rangers, a tym samym pokazali jak ważnym graczem jest Saku Koivu, który po powrocie po kontuzji tak odmienił styl gry drużyny. Kaczory należą do grupy drużyn, które zaciekle walczą o PO w konferencji zachodniej, a różnice pomiędzy nimi to zaledwie dwu lub jednopunktowe przewagi. Dziś za przeciwnika mają outsidera ligi Colorado Avalanche, Colorado rozsprzedane i trapione kontuzjami. Z dziurawej jak ser szwajcarski i najgorszej w lidze obrony AVS wypadł jej lider Liles (dziś będzie pierwszy mecz AVS w tym sezonie bez niego) . Patrząc na postawę goalie Elliota i formę obrony AVS to Perry, Getzlaf i spółka powinni spokojnie wypunktować drużynę z Colorado i odnieść zwycięstwo w regulaminowym czasie gry. Smaczku dodaje bilans gier ANA z AVS- dziesięć ostatnich spotkań to dziewięć wygranych ANA.

BOSTON BRUINS NEW YORK ISLANDERS
38-20-9 March 11, 7:00 PM | Nassau Coliseum 26-32-10

Typ: Boston -0,5 Regulation
Kurs: 2,20⛔⛔⛔
Pinnacle

Historia spotkań pomiędzy obiema drużynami ewidentnie pokazuje, że Wyspiarze mają kompleks gry z BOS. Na rozegranych 12 ostatnich pojedynków pomiędzy tymi drużynami BOS wygrał 10, a na ostatnie 6 rozegranych w NY Boston wygrał 5. Tegoroczny bilans to 2-0 dla Bruins, a oba mecze zakończyły się zdecydowaną wygraną BOS i przewagą, aż 3 bramek. Aktualnie aspirujący do obsadzenia najwyższej lokaty we Wschodniej konferencji BOS przegrali 3 mecze z rzędu, tak seria zdarzała się im bardzo rzadko w tym sezonie, a warto wspomnieć, że nigdy nie było to więcej niż 3 przegrane mecze. Drużyny będące za BOS podreperowały znacznie dorobek punktowy, a w tej sytuacji graczom Bruins nie pozostaje być bez odpowiedzi. Czwarta porażka z rzędu nie wchodzi w grę, czas na zwycięstwo z drużyną, której Bruins nie powinni się obawiać.

EDMONTON OILERS DETROIT RED WINGS
23-37-8 March 11, 7:00 PM | Joe Louis Arena 39-20-8

Typ: Detroit -1,5 OT Included
Kurs: 2,00⛔⛔⛔
Pinnacle

Czas najwyższy wziąć się do roboty, bo 5 porażka z rzędu dla DET byłaby nie tyle katastrofą, ale wstydem tym bardziej, że dzisiejszy mecz przyjdzie im zagrać na własnym lodzie z EDM, które ostatnio dostaje spore lanie od drużyn, które nie są w wysokiej dyspozycji bądź nie grają stricte ofensywnego hokeja mowa o WSH i PHI. W grę też wchodzi przerwanie nieciekawego 3 meczowego lost streaka na własnym lodzie, a że z EDM umieją grać, hokeiści z Detroit pokazali już trzy razy w tym sezonie ogrywając za każdym razem Oilers min 2 bramkami. Dziś liczę na powtórkę z rozrywki, bo forma i kontuzje w drużynie z EDM dają pole do popisu kolejnym drużynom.​

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Anaheim Ducks vs Phoenix Coyotes
Anaheim Ducks ML 1.73 Pinnacle ⛔

Kurs dość przeciętny jak na rangę spotkania, jednak brak mi odwagi by zaproponować Ducks w regulaminowym czasie gry. Spotkanie z cyklu &quot;zwycięzca bierze wszystko&quot;, sytuacja na Zachodzie jest tak napięta że jak na razie tylko Vancouver i Detroit mogą być spokojne o miejsce w PO. Cała reszta włącznie z 11 Minnesotą nadal ma szansę i właśnie bezpośrednie pojedynki mogą być tu kluczowe. W przypadku dzisiejszego spotkania mamy dwa punkty różnicy na korzyść Kojotów, więc siłą rzeczy jeśli Kaczki wygrają zrównają się punktami lub będą tracić jeden. Anaheim w ostatnich spotkania z Rangers i Colorado pokazało całkiem inne oblicze, w końcu oglądało się ich z przyjemnością, a co najważniejsze ofensywa zaczęła grać na miarę oczekiwań. Można wymieniać po kolei: Getzlaf, Perry, Ryan, Selanne każdy z tych zawodników zdobywał bramki, do tego dochodzi bardzo dobra postawa Ellisa i Anaheim nadal są w grze. Z drugiej strony o Kojotach również źle się wypowiadać nie mogę ponieważ zwycięstwo z Calgary przyszło im dość spokojnie, w dużej mierze dzięki kapitalnej postawie Bryzgalova który obronił 39 strzałów. Dziś na pewno czeka go kolejny trudny sprawdzian, jednak czy jest w stanie utrzymać świetną dyspozycję z ostatniego spotkania :?:
Jeśli dziś siła ofensywna ANA zagra na zbliżonym poziomie do ostatnich spotkań myślę że gospodarze nie będą mieli problemów z wygraniem tego ważnego pojedynku.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa Bay win (ML OT)[1.96] ✅
Błyskawice smacznie przespały ostatnie tygodnie i teraz gdy pewnie będą miały zamiar się obudzić zastanie ich nie miła niespodzianka w postaci wyprzedzających ich Capitals. Niby jeszcze nic straconego bo Waszyngton można dogonić ale trzeba zacząć grać. Tampa ostatnio dwie porażki z drużynami słabszymi potencjalnie jak Florida czy też pozlepiana Ottawa, nie napawa to optymizmem ale też ciężko sobie wyobrazić aby ekipa celująca w rozstawione miejsce play off przegrała po raz trzeci z kimś o niższym potencjale. Z calym szacunkiem dla Toronto podtrzymuje zdanie które wyraziłem o nich parę dni temu, tracą punkty z jakimiś Islanders, grają niezwykle nierówno - potrafiąc totalnie zniszczyć rywala w jednej tercji i kompletnie nieumiejętnie zagrać w kolejnej. Co jak co ale Błyskawice być może nie są ekipą na poziomie mistrzowskim, ale pewną stabilność już sobie wyrobili (głównie dzięki bramkarzowi Rolosonowi i zreperowaniu gry w obronie). Klnowe Liście wciąż gadają że są możliwości że jeszcze się uda wmieszać gdzieś pomiędzy Strażników i Caroline ale bądźmy szczerzy całe rozgrywki pół średnio im wychodziły a i ostatnio nie dają jakiś szczególnych znaków że to będzie ich końcówka. Wyżej notowana Tampa powinna zdobyć komplet i zacząc gonić Stołecznych.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Vancouver Canucks vs Minnesota Wild
over 5.5 (2.29 Pinnacle) ✅

Późna analiza, ale mam nadzieje że ktoś jeszcze skorzysta a i obie drużyny dostarczą nam trochę emocji. Nie będę ukrywał że ostatnie spotkania Wild to pasmo niepowodzeń i dosyć spore straty bramkowe jak i kadrowe. Jednak dziś do linii powraca już Koivu i prawdopodobnie Clatterbuck co oznacza tylko jedno, a mianowicie Minnesota dziś gra o wszystko. Innego wyjścia nie ma, różnice między Wild a kolejnymi pięcioma ekipami bardzo małe, jednak każda porażka może śmiało przekreślić szansę na PO. Stąd też spodziewam się dziś po Minnesocie dużego zaangażowania. Jeśli chodzi o gospodarzy to chyba dużo pisać nie trzeba, bracia Sedin można powiedzieć że kolejny sezon wiodą prym w Vancouver ale także w całej lidze. Ostatni bilans pięciu gier wyjazdowych to 5-0 :!: na korzyść Ork, a rywale byli bardzo wymagający, stąd też wielki szacunek dla drużyny z Kanady. W bramkach dziś Backstrom i Luongo, więc na pierwszy rzut oka nie zapowiada nam się opcja overowa, jednak biorąc pod uwagę ostatnią dyspozycję Niklasa nie spodziewam się &quot;fajerwerków&quot;. Bramki na pewno padną, mam nadzieję tylko że Wild podejmą wyzwanie w innym wypadku może to się skończyć 4:1 bądź 3:0...

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 7K

juanroman08

Forum VIP
New Jersey Devils vs Atlanta Trashers
New Jersey (-0,5) reg. time 1.88 Pinnacle✅

Bardzo ciekawa noc przed nami, zestaw par na dzisiaj niesie ze sobą cały ogrom niewiadomych.
Mimo wszystko trzeba spróbować wyłowić coś ciekawego.
Pierwszą moją propozycją będzie New Jersey Devils.
Diabły od dłuższego czasu wydają się być na wielkiej fali wznoszącej, zapewne gdyby nie fatalny początek sezonu i masa zawirowań, aktualnie NJD znajdowało by się na czele konferencji Wschodniej. Devils od początku tego roku na 31 rozegranych spotkań przegrali tylko 9 razy :!: Nie sądzę by ktoś był w stanie przewidzieć takie koleje losu. Na dzień dzisiejszy gospodarze dzisiejszego spotkania mają nadal duże szansę na grę w PO ponieważ z całego grona drużyn walczących o czołową 8 mają najwięcej spotkań do rozegrania. Dziś jedno z bardzo poważnych wyzwań przed New Jersey, goszczą drużynę Trashers która aktualnie jest o dwa oczka wyżej i na dobrą sprawę również bardzo mocno wierzy w awans do PO.
Obie drużyny mają bardzo trudny rozkład kolejnych spotkań i można śmiało powiedzieć że właśnie takie kluczowe spotkania mogą zdecydować o wszystkim.
Przechodząc do meritum uważam że New Jersey to przede wszystkim teraz siła kolektywu połączona ze świetną grą obronną, poza tym prawdziwym liderem stał się Kovalchuk który również musiał uporać się z wielką presją i oczekiwaniami, widać że Rosjanin jest wielką postacią i potrafi w najtrudniejszych momentach rozstrzygnąć losy spotkania na korzyść swej drużyny. Nie można pominąć również starych wyjadaczy jak Broduer, Elias, Rolston czy Zubrus. Może i Devils nie należą do efektownych drużyn, ale na pewno są efektywni a to w walce o PO może okazać się wielkim atutem. Atlanta to właściwie duża przeciwność New Jersey ponieważ Drozdy zanotowały świetny start, gromadząc sporą ilość punktów, jednak aktualnie Atlanta już nie radzi sobie tak dobrze, mało wsparcia jest ze strony bramkarzy, poza tym gra w defensywie przypomina stare czasy gdy Trashers notorycznie tracili 3 lub więcej bramek na mecz. Czołowa postać ekipy z ATL Dustin Byfuglien także obniżył loty i mówiąc wprost Atlanta w mojej opinii jest aktualnie na straconej pozycji w wyścigu o PO. Oczywiście jest to subiektywna ocena, ale brakuje tu jakichkolwiek pozytywnych aspektów by ocenić Drozdy inaczej.

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Rangers - Islanders &#39;60 @ 1,9 ✅
W MSG kolejne &quot;derby&quot; Nowego Jorku. Walczący o utrzymanie w ósemce Rangers grają z Wyspiarzami, którzy na play-offy, jak zwykle zresztą ostatnio, szans już nie mają. Gospodarze po wyprawie nad Pacyfik wracają w niezłych humorach, bo udało się wygrać ważny mecz z SJS, nie po raz pierwszy dzięki świetnie egzekwowanym karnym, natomiast goście z Long Island przegrali w Prudencial Center z NJD. Strażnicy wystąpią w najsilniejszym ustawieniu (brak Frolova i Drury&#39;ego nie ma znaczenia), jest Gaborik, Prospal, wrócili wreszcie Anisimov i Fedotenko. Świetnie gra ostatnio Callahan i nowy idol MSG, Mats Zuccarello. Islanders bez Ricka DiPietro i Douga Weighta. 3 ostatnie mecze to zdecydowane wygrane NYR - kolejno 6:5; 2:0 i 7:2. Dzisiaj powinno być podobnie, bo ekipa Tortorelli ma dużo większą moc niż pokazują statystyki.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Buffalo Sabres vs Carolina Hurricanes
Buffalo Sabres (-0,5) reg. time 2.11 Pinnacle ⛔

Kolejne ze spotkań kluczowych jeśli chodzi o walkę o topową ósemkę. Sabres w ostatnim tygodniu zanotowali spory awans i na tę chwilę grają w PO. Zwyciężając w dzisiejszym spotkaniu mogą sobie zapewnić bezpieczną sytuację przed kolejnymi spotkaniami i odskoczyć od dzisiejszego rywala na sześć oczek czo w perspektywie małej ilości spotkań do rozegrania może okazać się już różnicą nie do nadrobienia. Buffalo przeplata dobre występy z trochę słabszymi, zwycięstwa i porażki zazwyczaj w minimalnych rozmiarach różnicą jednej bramki dlatego też dziś 100% pewności nie mam. Mimo wszystko sytuacja Sabres w porównaniu do sytuacji Hurricanes to dwa inne światy, Carolina przegrała ostatnie 7 spotkań z 10, a co najgorsze że w dużej mierze porażki notowała na własnym lodzie. Aktualnie Huragany mają passę 4 przegranych z rzędu i z tego co widzę wiele osób dziś stawia na przełamanie Canes. Nie tak dawno bo zaledwie 12 dni temu Huragany ograły na własnym lodzie Buffalo 3:2 strzelając zwycięską bramkę w dogrywce. Mimo to od tamtej pory to Sabres poczynili większe postępy i w dniu dzisiejszym wystąpią w roli faworyta. W grze dzisiejszych gości widać ostatnimi czasy dużą niemoc w ofensywie, zaginął nam Staal, który miał problemy zdrowotne jednak po wyleczeniu kontuzji nadal Carolina nie ma lidera, idąc dalej widać że i Cam Ward zgubił formę i od dłuższego czasu nie potrafi wyjść choćby z jednym straconym golem. Podsumowując Carolina aktualnie jest drużyną niemalże identyczną jak Atlanta.
Po stronie gospodarzy na pewno jest ofensywa która od przyjścia Boys&#39;a z St.Louis zaczęła się prezentować jeszcze lepiej, duży wkład w to mają Tyler Ennis, a także Vanek którzy pod nieobecność Roy&#39;a wzięli ciężar zdobywania bramek na siebie. Ogółem można podsumować że tak grające Buffalo można oglądać z przyjemnością. Mam nadzieję ze dziś nie zawiodą.

J 7K

juanroman08

Forum VIP
Carolina Hurricanes vs Toronto Maple Leafs
Carolina Hurricanes (-0,5) reg. time 2.10 Pinnacle ⛔

Zbyt wiele przez jedną noc się nie zmieniło, jednak zwycięstwo Huraganów daje im teraz duże pole do popisu. Oglądając wczorajszy mecz z Buffalo, odnajdywałem dużo wspólnych argumentów z mojej analizy w grze CAR. Jednak nie przewidziałem opcji którą wczoraj zaszokował mnie Cam Ward, broniąc w pierwszej tercji 22 strzały dał jasno do zrozumienia że dziś Hurricanes nie przegrają w Buffalo. I teraz powstaje jedno zasadnicze pytanie czy Ward i jego świetna dyspozycja zejdzie się w czasie z lepszą dyspozycją całej drużyny. Carolina sama w sobie nic wielkiego nie zaprezentowała, ataki Sabres były o wiele groźniejsze, ale to już za nami tak więc jeśli Huragany nadal myślą o PO, a wygląda na to że tak jest, dzisiejszego spotkania nie mają prawa przegrać. Tyle że w przypadku dzisiejszego spotkania wychodzi na to że i Maple Leafs nie mogą sobie pozwolić na porażkę ponieważ drużyna z Kanady nadal ma szansę na topową 8. Szczerze powiedziawszy liczę tu bardziej na efekt pójścia za ciosem niż, na zwycięstwo gospodarzy które będzie niepodważalne, takiego scenariusza nie biorę nawet pod uwagę ponieważ Toronto z pewnością dziś będzie chciało odbudować się po sromotnej porażce z Tampą, a przy tym nie stracić szans na PO. Wszystko to gdybania i układanie realnego rozwiązania dla dzisiejszego spotkania, jednak w 100% pewnym nie można być niczego. Podsumowując jeśli Ward utrzyma dyspozycję, a wierzę że tak będzie, Toronto wyjedzie z niczym z Caroliny ;)
Również warto zwrócić uwagę na spotkanie Anaheim vs St.Louis, gospodarze nie mogą sobie pozwolić na kolejne porażki, zwłaszcza na własnym lodzie dlatego myślę że śmiało można typować ich do zwycięstwa, tym bardziej że ostatni ich pojedynek z Phoenix wyglądał bardzo dobrze od strony ofensywnej jednak po raz wtóry przeszkodą nie do przejścia okazał się Bryzgalov. Dziś po stronie gości Halak który w tak świetnej dyspozycji jak Bryzgi na pewno nie jest, dlatego liczę że Perry, Ryan i Getzlaf znajdą receptę na zdobycie 2 punktów.
Anaheim Ducks (-0,5) reg.time 2.17 Pinnacle✅

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Anaheim Ducks - St. Louis Blues -&gt; Anaheim win (ML 60&#39;)[1.71][Pinnacle] ✅
Trochę późno więc bardzo króciutko, St. Louis kilka dosyć istotnych osłabień (Perron,Jackman,Sobotka) które w moich oczach wraz z oddaniem najlepszej pary obrońców w ostatnim okienku (Brewer!) stwarzają z Nutek średnio-słabą ekipę z nikłymi nadziejami na play offy. Kaczory wręcz przeciwnie do dyspozycji cała kadra a na Zachodzie wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie - oni są w miarę w korzystnej sytuacji mają bowiem parę meczy zaległych i każdy ich krok jest obserwowany bo praktycznie rozdają karty. Odkąd wrócił Koivu znów mogę zacząć stawiać na tą ekipę, bo Fin jak dla mnie jest sercem Ducks i na faceoffach czy w formacjach specjalnych nie ma sobie równych w tym zespole. Spodziewałem się niższego kursu, więc grać na singlu jak najbardziej. Typ ubezpieczam na czas regulaminowy (remis=zwrot) bo nigdy nie wiadomo co w dogrywce czy karnych wymodzi Halak z St. Louis.

odi 2,3K

odi

Forum VIP
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings -&gt; Detroit win (ML REG) [1.86][Pinnacle] ✅
Od razu na wstępie wyjaśnie, kurs na Detroit taki wysoki zapewne z powodu tego że zagra rezerwowy bramkarz Joey MacDonald. Nie przejąłbym się jednak tym za bardzo, po tym co wczoraj zobaczyłem w zespole Czerwonych Skrzydeł. A zobaczyłem świetny powrót Rafalskiego, który wymiatał w defensywie a i o w ofensywie dał &quot;nowe&quot; możliwości swojej ekipie (trzy asysty). Poza tym świetne liderowanie Zetterberga, a przecież w tej drużynie jest kilku takich graczy którzy mogą wziąć mecz na swoje barki. Wracają do pozycji bramkarzy to Kurtki także nie mają porządnego goalie i cały sezon męczą dwójką Garon-Mason. Poza tym CBJ ostatnio tragiczna skuteczność w Power Playach (14 gier w przewadze bez zdobytego gola SIC!) a jeśli w przewadze się DET nie strzeli to może być ciężko. Warto też zwrócić uwagę na opadającą formę lidera Columbusa, Ricka Nasha (bez punktu przez ostatnich pare tygodni)
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs -&gt; Florida under 2,5 goals [2.10][Pinnacle] ⛔
Jeszcze jeden typ pod natchnieniem wczorajszych meczy i ogólnych obserwacji. Klonowe Liście wczoraj wygrały i nie było to zwycięstwo szczególnie porywające (oprócz ładnych bramek Phaneuffa). Bardziej zaintrygowała mnie gra defensywna TOR, to co wyczyniali obrońcy praktycznie każdej formacji Maple Leafs to coś pięknego. Taki hokej uwielbiam, poświęcenie, masa blokowanych strzałów i agresja ale ta dozwolona przez przepisy. Schenn, Gunnarson, Phaneuff i Komisarek moim zdaniem wczoraj występ jeden z lepszych w tym sezonie. Dziś pewnie Komisarka zabraknie (coś mu się tam stało w trzeciej tercji i jest na day-to-day), ale i bez niego kanadyjska drużyna nie powinna tutaj stracić więcej niż dwóch goli. Biorę pod uwagę także kontuzje w ofensywie Panter, a tych sporo : (Skille,Olesz,Dadonow)
Atlanta Trashers - Philadelphia Flyers -&gt; Philadelphia win (ML OT)[1.67] ⛔
Montreal Canadiens - Tampa Bay Lightning -&gt; Tampa win (ML OT)[2.02] ⛔
AKO=3.37 Stawka=5j Buk=Pinnacle

Na koniec radosny dubel. Wybrałem do niego ekipy, które na dzisiejszy dzień są lepsze od swoich rywali ale do obu typów mam pewne małe &quot;ale&quot; : ) Z tego względu lądują w dublu a nie na singlach. Lotnicy powinni być zmotywowani sukcesem Vancouver (pierwsi zapewnili sobie play offy) i chęć dołączenia do Orek prawdopodobnie poskutkuje tutaj pozytywnym wynikiem. Zagrają jednak bez Prongera a bez niego czasami ten zespół nie przypomina już tego samego teamu ... W drugim typie zwracam szczególną uwagę na siłe ataku Tampy, siłę z której korzystać Błyskawice muszą chcąc gonić Capitals w Dywizji. Na dziś dzień ta siła ofensywna jest jedną z najlepszych w lidze a obrona Montrealu cóż, nawet do górnej części ligi bym ich nie zakwalifikował. Ciężko zresztą wymagać od nich konkretnych rezultatów w defence skoro nie mogą korzystać z Sopela, Spacka, Markowa i Gorgesa. Jak Price nie ma dnia to Canadiens bramki tracą.

botshek 360

botshek

Użytkownik

TAMPA BAY LIGHTNING MONTREAL CANADIENS
39-22-9 March 17, 7:30 PM | Bell Centre 38-25-7
Typ: Tampa OT ML
Kurs: 2,02
Pinnacle

Ostatni (czwarty) pojedynek pomiędzy obiema drużynami jak na tą chwile Canadiens prowadzą 2-1, ale dziś wyśmienita okazja dla Błyskawic by doprowadzić do remisu bowiem w dzisiejszym spotkaniu nie zagrają Plekanec i Pacioretty. Obaj Panowie najlepiej radzili sobie w tym sezonie w potyczkach z TBL zdobywali odpowiednio 4 i 3 punkty. Ich nieobecność stwarza wielką przewagę ofensywną drużynie TBL. Pojedynek dla Tampy ważny ponieważ po kilku porażkach w ostatnich spotkaniach stracili znakomitą pozycję, a dzisiejszy rywal ma stratę tylko 4 punktów. Ewentualna porażka zniwelowałaby stratę do 2 punktów i zbliżyła na małą odległość grupę pościgową. Dobra wiadomością jest powrót do dobrej dyspozycji Rolosona i możliwy występ Kubiny. Moim zdaniem przy takim osłabieniu MTL, Błyskawice powinny bez problemu ustrzelić o jedną bramkę więcej.

TORONTO MAPLE LEAFS FLORIDA PANTHERS
31-30-10 March 17, 7:30 PM | BankAtlantic Center 28-33-9
Typ: Leafs OT ML
Kurs: 2,07
Pinnacle

Ron Wilson chyba w najodpowiedniejszym momencie dał odpocząć Reimerowi. Przed Klonowymi znacznie bardziej wymagający rywale niż Panthers, a we wczorajszym meczu Reimer udowodnił już jak bardzo potrzebny jest mu odpoczynek (po niecałym meczu z TBL, gra znakomite zawody z Canes). Moim zdaniem wybór padł na Panthers ponieważ są bardzo osłabieni w ataku:
Byron Bitz (RW) Sports hernia (Injured reserve)
Rostislav Olesz (LW/RW) Knee injury (Injured reserve)
Jack Skille (RW) Ankle injury (Injured reserve)
Shawn Matthias (C/LW) Broken right ankle (Injured reserve)
Evgeny Dadonov (RW/LW) Broken finger (Injured reserve)
Scott Timmins (C) Mild concussion (Day to day)
a nawet gdyby byli w pełni sił to ich potencjał ofensywny nie jest imponujący. Dochodzi do tego jeszcze świetna dyspozycja defensywy TOR, jeśli dziś zagrają jak wczoraj to nawet Giguere straci minimalną ilość bramek. Panthery z Clemmensenem, który już dwa razy przegrał w tym sezonie z TOR nie notując żadnej wygranej. Dziś podejrzewam będzie miał sporo pracy gdyż determinacja TOR do awansu jest bardzo duża.

PHOENIX COYOTES EDMONTON OILERS
37-23-11 March 17, 9:00 PM | Rexall Place 23-38-9
Typ: Coyotes over 3 OT Included
Kurs: 1,94
Pinnacle
W takiej sytuacji jaka jest w Western Conference drużynom walczącym o PO punktów trzeba jak powietrza, a do takich drużyn należą Yotes. Bardzo mocni w ofensywie aplikują wiele bramek wybitnie defensywnym drużynom. Dziś rywal, z którym trzeba rozprawić się szybko i bezboleśnie bez żadnych kombinacji. Oilers dostają kolejne lania od każdej drużyny z jaką się spotkają (no może za wyjątkiem tragicznych COL). W bramce Kebab, który miał jakiś czas temu przebłyski formy, ale to był fałszywy alarm. W trzech spotkaniach w tym sezonie pomiędzy EDM i PHX ci drudzy strzelali 3,5 i 4 bramki. Dziś liczę na łatwe 2 pkt. i min 4 bramki strzelone zagubionej i czekającej chyba na koniec sezonu drużynie EDM.

CHICAGO BLACKHAWKS DALLAS STARS
38-24-8 March 17, 8:30 PM | American Airlines Center 37-25-8
Typ: Over 5,5
Kurs: 1,96
Pinnacle
Pomijając wielki potencjał ofensywny obu drużyn i słabszą dyspozycję defensywy skłoniłem się poprzeć typ czystymi statystykami, które mówią, że na ostatnie 10 spotkań tylko raz padł under !!! Ostatnie 5 spotkań jakie rozegrały obie drużyny w Dallas zakończyło się overem. Osiem z ostatnich dziewięciu spotkań CHI w tym sezonie zakończyło się overem.​

dats13 74

dats13

Użytkownik
Carolina Hurricanes - New York Islanders Over 5,5 @ 2,01 Pinnacle
Spotkanie zespołów którym znacznie lepiej wychodzi strzelanie bramek niż bronienie przed ich stratą. Carolina na pewno będzie miało sporo problemów z awansem do playoffs, ponieważ ich loty znacznie się obniżyły i nie mogą sobie pozwolić na więcej porażek, a na pewno z zespołami pokroju Islanders. Carolina pogorszyła skuteczność strzelania, oddają sporo strzałów bo przeważnie ponad 30 to zawsze, ale ciągle bramkarze rywali są górą. Islanders twierdzą obroną nie są co było ładnie widać w meczu z miejscowymi Rangers. W bramce odświeżony Al Montoya, który bronił w miarę stabilnie, ale zawsze ma dużo roboty. Isla charakter ofensywny ma i przekonali się o tym nie jedni. Linie są w miarę dobrze ułożone i niezwykle groźne. Moulson strzelił już 30 bramek, a Tavares (26) i Grabner (28) za jakieś kilka spotkań pewnie to zrobią,ale inni gracze min. Parenteau, Nielsen, Comeau czy Okposo również potrafią zagrozić i dorzucić swoje. Mecz ważny szczególnie dla Canes, które nie może stracić punktów z rywalem z dolnej półki ligi i na pewno zagrają ofensywnie, ale ich obrona jest słaba, teraz brak Jamie McBaina, że Isla może pokusić się o kilka bramek.

botshek 360

botshek

Użytkownik

BOSTON BRUINS TORONTO MAPLE LEAFS
39-21-10 March 19, 7:00 PM | Air Canada Centre 31-31-10

Typ: TML OT ML
Kurs: 2,24
Pinnacle

Czytając dzisiejsze wypowiedzi Rona Wilsona przychodzi do głowy tylko jedna myśl: Leafs będą dziś bardzo zdeterminowani do domowej wygranej nad Bostonem, bo szansa na zmniejszenie przewagi jak była w meczu z FLA została totalnie zaprzepaszczona. Jak mówi Wilson jest mu wstyd za to jaką podjął decyzję wystawiając JSG w bramce i dając odpocząć Reimerowi. Ta drużyna z Reimerem w bramce gra o 3 klasy lepiej, pewnie w obronie, odważniej w ataku tak jakby czuła, że za nimi stoi niezwykle pewny punkt druzyny. Nie ulega wątpliwości, że Reimer po chwilowym zmęczeniu i kilku słabszych meczach pokazał w spotkaniu z CAR, że wrócił do wielkiej formy. Wielkiej formy BOS mozna szukać ze świeczką zaledwie jedna wygrana z CBJ w ostatnich 6 meczach to dosyć marny wynik. Dziś do Toronto wraca Kaberle, ale w koszulce Bruins nie sądzę, że starzy koledzy pozwolą mu świetować wygraną i dwupunktową zdobycz w Air Canada Centre.​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom