Edmonton Oilers vs Ottawa Senators
Edmonton Oilers -1 @2.08 @LVBET deklasacja
Senatorzy, którzy rozgromili dzisiejszej nocy płomienie dzisiaj odwiedzą nafciarzy z siedzibą w Edmonton. Hokeiści z Calgary zapomnieli dziś wstawić się na murawie i dostali 0:6, senatorzy wykorzystali to i wygrali bez Karlssona, którego dziś też ma braknąć. Nafciarze w sezon weszli kiepsko, fenomen poprzedniego sezonu z Connorem na czele zaliczyło już 2 porażki przy 1 wygranej. Porażki z Jetsami i Orkami na początku sezon to kiepski rezultat, jednak dzisiaj liczę na zwycięstwo i rozpoczęcie serii wygranych, mam nadzieję, że to stanie się już dziś w nocy na Rogers Place w Edmonton, gdzie ww. nafciarze będą podejmowali na własnej tafli hokeistów ze stolicy. Gospodarze przystąpią do spotkania po kilku dniowym odpoczynku, a goście zatem grali mecz dziś w nocy. Podróż nie będzie męczoca, bo to tyle co z Kanady do Kanady, ale jednak w nogach mają ten mecz i brak Karrlsona sprawia, że drużyna Connora może dzisiaj odnieść zwycięstwo i wrócić na właściwe tory. W tym sezonie ja naprawdę w nich wierzę, po świetnej poprzedniej kampani. Liczę na ich zwycięstwo i mam nadzieję, że tak się dzisiaj stanie. Nafciarze bez Draisaitl'a, który jest kolejnym bardzo młodym, bo aż 21 letnim napastnikiem nie zagra dzisiaj, wielka szkoda, w poprzednim sezonie również grał bardzo dobrze. Zabraknie również solidnego Sekery, ale czuję, że mimo tych osłabień dziś jest dobry dzień, aby zwyciężyć coś i pokazać fanom, że nie ma się o co bać i ten start sezonu to tylko mały wypadek przy pracy. Typ swój kieruję przeczuciem, nie wiem dlaczego, ale spośród tylu meczy rozgrywanych dzisiaj ten jeden rzucił mi się w oczy od razu i czuję, że to może być zwycięski mecz dla Nafciarzy. Powodzenia, start o 4:00 czasu polskiego ????
Dallas Stars vs Colorado Avalanche
Dallas Stars win + over 4.5 w meczu @2.30 @LVBET 3-1 brakło 1 bramki...
Nie wiem czy to tylko szczęście, albo lawiny nauczyły się grać w hokeja, ale coś ewidentnie jest na rzeczy. Mianowicie dzisiaj w nocy o godzinie 2:00 czasu polskiego do American Airlines Center w Dallas
przyjedzie aktualny lider konferencji zachodniej. Hokeiści z Colorado zrobili miliowy krok w przód i po żałosnej ostatniej kampanii ich start sezonu wygląda bardzo, ale to bardzo obiecująco. Boje się co będzie dalej jeżeli utrzymają taki poziom. Dzisiejszej nocy wygrali na własnej tafli z Kaczkami 3:1,a dzisiaj wybiorą się do Dallas, które sezon nie zaczęło najlepiej. Dobrze wiemy, że to nie te same Dallas co 2-3 sezony temu, jednak ja troszeczkę więcej od nich oczekuję. Zaledwie 1 wygrana na 4 mecze i przedostatnie miejsce na Zachodzie to nie jest szczyt marzeń kibiców jak i trenera. Zdobywca PS z 1999 roku z Teksasu dzisiaj na własnej tafli przystąpi do spotkania bez zbędnych osłabień. Po stronie gości nie wystąpi Boikov, jednak nie czarujmy się to nie jest jakieś mocne osłabienie przyjezdnych. Dallas ma realne szanse na zdobycie drugiego zwycięstwa w tej kampanii i mogą to dzisiaj zrobić z lawinami, które grają b2b. Liczę na owocne spotkanie pełne bramek i świetnego widowiska. Przecież przyjeżdża lider
Jeszcze takie coś widzi mnie się:
New York Rangers vs New Jersey Devils -
Rangers over 2.5 w meczu @2.04 @LVBET 1 bramka...
Pittsburgh Penguins vs Florida Panthers -
Pittsburgh Penguins 60' @1.80 @LVBET