OTT@PHI Philly(-0.5) REG 1.73 [Pinnacle] / stawka: 830
wynik: 2-6 / +605,9
Flyers wrocili do swojej hali po bardzo dlugiej trasie wyjazdowej. W 9 meczach poza stanem Pennsylvania zwyciezali az 6-krotnie. Jak wiadomo, po udanej road trip zawsze przychodzi moment rozprezenia, jednak wg mnie Lotnicy maja go juz za soba. Mimo ze przedwczoraj w Wells Fargo Center pewnie prowadzili z Washington Capitals, dali wbic sobie dwa szybkie gole (Knuble, Ovechkin) i na wlasne zyczenie musieli grac OT.. Mysle, ze dzisiaj koncentracja bedzie juz na wlasciwym poziomie i Phila ogra borykajaca sie z kryzysem Ottawe Senators. Sens sa w tej chwili obrazem zupelnej beznadziei, w ciagu ostatnich 10 meczow wygrali zaledwie raz. Pod nieobecnosc Spezzy i Kovaleva bardzo mizernie wyglada ich gra ofensywna - we wspomnianych 10 spotkaniach zdobyli tylko 17 goli, w tym 6 z nich w jedynym zwycieskim meczu z NY Islanders.. Dzisiejsi rywale grali ze soba w tym sezonie, Phila rozbila Ottawe 5-1. Do skladu Flyers wraca dzisiaj Chris Pronger, a wiec obrona bedzie juz w komplecie. W bramce zobaczymy Bobrovskiego, ktory wg mnie jest obecnie w lepszej formie niz Boosh.
ANA@TOR Anaheim ML 2.04 [Pinnacle] / stawka: 485
wynik: 2-5 / -485
Toronto zostalo wczoraj zdemolowane w Madison Square Garden przez oslabionych kontuzjami Rangersow.. Sam nie wiem co napisac o grze podopiecznych Rona Wilsona.. Ogladanie ich poczynan na lodzie bylo istna katorga. Nie sadze, zeby nagle z dnia na dzien przeszli metamorfoze i pokonali u siebie silny zespol z Anaheim, ktory wygral 8 ze swoich 10 ostatnich meczow.. Ducks mieli chwile slabosci w Ottawie, ale dzieki fantastycznej postawie all-star goalie Jonasa Hillera wywiezli ze stolicy Kanady 2 punkty. Kaczki lubia grac z teamami ze Wschodu (bilans 9-4-1) i mysle, ze mimo odmiennego zdania bukmacherow, w Toronto beda zdecydowanym faworytem.
DAL@EDM Dallas(-0.5) 2.03 [Pinnacle] / stawka: 485
wynik: 4-2 / +499,55
Szczerze mowiac, nie wyobrazam sobie, zeby Dallas Stars mieli przegrac to spotkanie.. Graja ostatnio rewelacyjnie, wlasciwie w kazdym meczu dominuja na lodzie (mimo ze czesto to rywale oddaja wiecej strzalow), w bramce swietnie spisuje sie Kari Lehtonen (wg mnie jeden z najlepszych, najbardziej perspektywicznych bramkarzy w
NHL), w ataku szaleja Benn, Neal, Loui Eriksson a sercem calej ofensywy jest Brad Richards (wg mnie jeden z najlepszych playmakerow w
NHL.. jesli nie najlepszy:razz ???? . W ostatnich 7 spotkaniach Stars moga pochwalic sie bilansem 6-0-1. Natomiast Oilers nie licza sie juz w walce o tegoroczne playoffy, graja zdecydowanie ponizej oczekiwan i borykaja sie z kontuzjami najwazniejszych zawodnikow (wczoraj dowiedzielismy sie, ze ze skladu znowu wypadl Ales Hemsky).. W bramce Oil wystapi dzisiaj Khabibulin, ktory ostatnie zwyciestwo odniosl 12 grudnia - od tamtego czasu przegral 9 kolejnych meczow.
bilans dnia: +620,45