Nr 1 Sam Bradford to St. Louis Rams (Bradford to dziecko mediów, wykreowany przez media wielki talent - ja jestem nieco sceptyczny - ostatni rok opuszczony z powodu kontuzji..talentu mu nie odmawiam, ale nad quarterbackiem, który wychodzi z systemu spread, trzeba się zastanowić 3krotnie. Osobiście znacznie wyżej od Bradforda cenie Jimmy Clausena z Notre Dame)
Nr 2 Ndamukong Suh to Detroit Lions (nie wykluczam również scenariusza, w którym Lions wybiorą OT Russella Okunga do ochrony Stafforda. Miałoby to sens - wówczas Backus poszedłby do środka, gdzie na pewno lepiej wykorzystałby swoje możliwości)
Nr 3 Gerald McCoy to Tampa Bay Buccaneers (jeżeli Lions wezmą Okunga, wówczas Suh na pewno pójdzie do Tampy)
Nr 4 Russell Okung to Washington Redskins (Redskins ogłosili, że są otwarci na propozycje wymiany nr 4 pick, więc różnie jeszcze może być. Na pewnoe left tackle jest do wypełnienia i z dwóch - Okung lub Williams, Okung wydaje się być lepszym na tą pozycję)
Nr 5 Bryan Bulaga to Kansas City Chiefs (wszyscy eksperci, którzy w swoich mock draftach przewidują wybór safety Eric'a Berry'ego, niech się walną w głowę..wtf? Prawda..Berry jest świetym safety spod ręki Monte Kiffina, często porównywany do Ed'a Reed'a, ale jestem w stanie postawić każde pieniądze na to, że Chiefs odpuszczą Berry'ego...Scott Pioli)
Nr 6 Trent Williams to Seattle Seahawks (offensive tackle jest absolutnym must-choice'm tutaj; nie wyobrażam sobie, żeby Hawks wzięli z 6stką Spillera; innym możliwym wyborem jest tutaj OT Anthony Davis)
Nr 7 Eric Berry to Cleveland Browns (Mike Holmgren nie przepuści takiego playmakera jakim jest Berry. Browns mają wiele pozycji to uzupełnienia, ale Berry ma zbyt wiele talentu, zeby go ominąć)
Nr 8 ........to Oakland Raiders (stawiam piwo, temu kto jest w stanie odczytać Al'a Davisa - Oakland co roku zaskakują w drafcie - najpierw wybierając Russella, potem Heywarda Beya. Jedyne czego jestem w miarę pewien - Oakland wybiorą kogoś do linii ofensywnej. Znając Al'a Davis'a są spore szanse, że będzie to OT z Maryland Bruce Campbell, najszybszy lineman od niepamiętnych czasów. Może być to także Anthony Davis, jeżeli będzie jeszcze dostępny. Ten scenariusz może się spełnić tylko przy założeniu, że Raiders wciąż wierzą w Russella/Gradkowskiego. Jeżeli nie, to równie dobrze mogą wybrać tutaj Jimmy Clausena)
Nr 9 Jimmy Clausen to Buffalo Bills (jeżeli chcą QB to wezmą Clausena bez dwóch zdań - Clausen grał w ofensywie rodem z
NFL w Notre Dame, do tego pobił wszystkie szkolne rekordy m.in Joe Montany, jest przyzwczyajony do gry w niesprzyjających warunkach pogody; Bills mogą także zdecydować się na wymianę z Redskins i dostać Jasona Campella, wtedy Clausen nie zostanie wybrany, a z 9tką pójdzie jakiś zawodnik do linii ofensywnej, a może Dan Williams jako Nose Tackle)
Nr 10 ......to Jacksonville Jaguars (kolejny mega trudny wybór - Jags mają tyle luk, że w zasadzie możliwy jest wybór LB McCLaina z Alabamy; Jags potrzebują także jakiegoś PassRushera, a DE Derrick Morgan to bestia. Jeżeli Clausen nie pójdzie do Buffalo, to nie zdziwiłbym się, gdyby Jags wybrali własnie jego. Ostatnią opcją jest Dan Williams, najlepszy po Suhu i McCoy'u DT w drafcie. Najbardziej mi odpowiada tutaj Williams lub Morgan)
Nr 11 Dez Bryant to Denver Broncos (Denver ma tyle luk, że można się łapać tylko za głowę. Po oddaniu Marshalla do Miami, Bryant wydaje się być pickiem, chociaż taki pick to trochę jazda pod prąd - oddali Marshalla dlatego, że psuł atmosferę i miał nierówno pod sufitem. Bryant ma ogromny talent, ale też swoje pozaboiskowe grzeszki. Inną opcją jest Rolando McClain.)
Nr 12 Rolando McClain to Miami Dolphins (jeżeli McClain będzie dostępny, nie wyobrażam sobie żeby Bill Parcells go ominął - inside linebacker jest bardzo potrzebny Miami. Po pozyskaniu Marshalla opcja WR odpada. Inną opcją możliwą jest DT Dan Williams)
Nr 13 Joe Haden to San Francisco 49ers ( secondary 49ers jest w potrzebie, dotyczy to zarówno talentu jak i młodości. Haden pasuje to ulubionego profilu Mike Singeltary'ego - świetnie zbudowany, fizyczny zawodnik, którego specjalnością są tackle i man coverage. W grę wchodzi również safety z Texasu Earl Thomas)
Nr 14 CJ Spiller to Seattle Seahawks (W Seattle na pozycji running backa panuje straszna posucha, a Spiller jest zawodnikiem, który może grać klasycznego RB, może grać RB/WR przy screenach, a do tego jest świetnym return manem)
Nr 15 Brandon Graham to New York Giants (Giants to kolejny z team z potrzebami na kilku pozycjach - jeżeli jakimś cudem dostępny będzie McClain, wezmą McClaina; jeżeli Spiller spadnie aż tutaj, mogą wziąć nawet jego; jeżeli Joe Haden pojawi się jako możliwy do wzięcia mogą wziąć Hadena; jednak myślę, że z Grahamem, który może grać jako DE/OLB, może tutaj rywalizować tylko LB z Missouri Sean Weatherspoon)
Nr 16 Jason Pierre Paul to Tennessee Titans (Pierre Paul to młody DE z South Floridy, który rozegrał w drużynie 7 pełnych meczów i pojawiają się głosy, że nie nadaje się jeszcze do
NFL. Jednak trenerem D Titans jest Washburn, a on potrafi jak nikt inny oszlifować takie diamenty)
Nr 17 Mike Iupati to San Francisco 49ers (Iupati to bestia from American Samoa. Jest to zawodnik w typie Singeltary'ego - silny, szybki, ambinty, waleczny i z ogromną siłą. Ktoś taki jest potrzebny 49ers).
Nr 18 Kyle Wilson to Pittsburgh Steelers (Wilson to świetny cornerback z Boise State, dysponujący mega szybkością i dobrym przeglądem pola. Secondary Steelers jest ubogie w dobrych cornerów, więc Wilson wydaje się być dobrym rozwiązaniem. Inną możliwością jest safety Earl Thomas albo DT Dan Williams, o ile będzie jeszcze dostępny. Wszyscy zawodnicy to gracze defensu)
Nr 19 Sean Weatherspoon to Atlanta Falcons (Weatherspoon to bestia na swojej pozycji. On trzymał przez cały sezon defense Missouri. Pomimo, że ten zawodnik nie jest zbytnio eksponowany przed draftem, myślę, że jest to materiał na Pro Bowlera, a Falcons potrzebują LB)
Nr 20 Earl Thomas to Houston Texans (Teksańczycy muszą wzmocnić przede wszystkim dwie pozycje: RB i CB, z naciskiem na tą drugą. Myślę, że nie wezmą tutaj RB Matthewsa z Fresno State - mają przecież Slatona, który pierwszy sezon miał bardzo udany, w drugim troche fumblował, ale to wciąż bardzo dobry zawodnik, a poza tym draft jest bogaty w niezłych RB. CB Robinson odszedł do Falcons, a Thomas to co prawda S, ale ma zbyt utalentowany, żeby go opuścić. Inne możliwości to CB Kyle Wilson jeżeli się ostanie lub CB Patrick Robinson, troche niedoceniany, ale bardzo dobry gracz)
Nr 21 Jermaine Gresham to Cinncinati Bengals (Gresham to świetny tight end, a Bengals potrzebują wiele opcji do gry dla Palmera. Świetny wzrost, lepkie ręce, jak również umiejetność blokowania czynią z niego bardzo dobry pick. Inną możliwością jest tutaj safety Taylor Mays, jako że, Bengals uwielbiają zawodników z USC)
Nr 22 Sergio Kindle to New England Patriots (po zakontraktowaniu Holta, wybór WR odpada. Pats potrzebują pass rushera, a że w drafcie jest kilku niezłych więc trudno się zdecydować. Wybrałem Kindle'a, choć równie dobrze może być to Graham, jezeli wciąż będzie dostępny, lub Jerry Hughes z TCU, świetny linebacker, który idealnie pasowałby do 3-4. Inną opcją jest DT Jared Odrick)
Nr 23 Charles Brown to Green Bay Packers (Packers muszą wziąć jakiegoś O-linemana. Nie ma innej opcji. Rodgers, który jest świetnym QB musi mieć czas na obsługiwanie Jenningsa, Drivera, Finleya i in. Inną opcją, choć wg mnie bardzo mało prawdopodobną jest wybór CB)
Nr 24 Maurkuice Pouncey to Philadelphia Eagles (jeżeli gracz z U of Florida będzie tutaj dostępny, nie wyobrażam sobie, żeby Eagles go nie wybrali. Andy Reid lubi wybierać linesmanów, a ten jest gotowy do gry w
NFL jak mało który)
Nr 25 Jared Odrick to Baltimore Ravens (jako, że jest to mój ulubiony team, chciałbym widzieć w nim zawodnika z Penn State. Warunki ma świetne, a pomoc Ngacie się przyda. Ravens potrzebują także CB, ale na to przyjdzie szans w drugiej rundzie)
Nr 26 Anthony Davis to Arizona Cardinals (Cardinals to kolejny team ze sporymi ubytkami do wypełnienia na wielu pozycjach. Najbardziej prawdopodobny wydaje mi się tutaj OT, a że Davis jakimś cudem będzie dostępny to wybiorą jego jako pomoc dla Leinarta)
Nr 27 Taylor Mays to Dallas Cowboys ( Mays to znakomity atleta. Warunkami fizycznymi bardziej przypomina LB niż S. Mays nigdy nie przypadł mi do gustu, do tego dochodzą problemy z kryciem, ale Cowboys nie pogardzą S nr 2 wg pre-draft rankings)
Nr 28 Ryan Matthews to San Diego Chargers (Po zwolnieniu LT, Chargers potrzebują dobrego RB, a Matthews ten warunek spełnia. Running back z Fresno St będzie idealnie pasował do Chargers, którzy w następnych rundach będą musieli uzupełniac braki w liniach)
Nr 29 Everson Griffen/Jerry Hughes to New York Jets (Jets potrzebują pass rushera. Obaj Ci graczą są świetnymi pass rusherami, ze wskazaniem na Hughesa, tyle że to bardziej LB niż DE. A Jets potrzebują własnie DE..ciężki wybór)
Nr 30 Patrick Robinson to Minnesota Vikings ( Vikings potrzebują cornerbacków a Robinson to gracz o ogromnym potencjale i prawdopodobnie najlepszy CB jaki w tym momencie będzie do wyboru. Inną opcją jest Brian Price, DT z UCLA)
Nr 31 Roger Saffold to Indianapolis Colts (O-line Colts potrzebują wzmocnienia, a Saffold to potężny i soldiny gracz o sporym potencjale)
Nr 32 Carlos Dunlap to New Orleans Saints (Dunlap ma wspaniałe warunki fizyczne do tego, aby być klasowym DE. A Saints potrzebują własnie DE/LB. Inną możliwością jest tutaj ILB Daryl Washington z TCU, ale myslę, że Saints zaryzykują i postawią na potencjał Dunlapa)
By LuckyLukas\Lukascash
Niniejszy tekst jest chroniony prawem autorskim. Jego kopiowanie, rozpowszechnianie i publikowanie wymaga zgody autora tekstu.