Wszytkie zaklady sa
od soboty do poniedzialku (14-16.09) , podalem je wczesnie bo juz w nocy w poniedzialek ale jak teraz patrze to wszystkie zaklady tak naprawde gram przeciwko rozgrywajacym, jakos w to nie wierze ze wszyscy zagraja mizernie. na dole zalaczona tabelka od 25 miejsca w dol pod wzgledem EPA czerwony prostokat, widac ze Caleb Williams, Will Levis, Daniel Jones czy Burrow , wlasnie tam znajduja sie i sa w druzynach ktore nie odniosa wygranej w tej kolejce wedlug mojej opini, ale sadze ze ktos zagra dobrze i bedzie na odwrot.
Najgorsi rozgrywajacy pod wzgledem EPA na zagranie, oraz w pomaranczowym prostokoncie passer rating, wszystko co jest w okolicy 50 , jest tragiczne dla rozgrywajacego. 80 + nie musisz sie wstydzic. ponizej 80 robi sie slabo.
Dlatego zauwazylem jakis placz jednego uzytkownika w reputacji pod typem dnia gdzie umisecilem zaklad na Chicago z Titans, byl placz i frustracja w trakcie meczu, po meczu nie bylo juz
przeprosin, cos takie trole sa wszedzie i hej jest byl i bedzie.
Dlatego taki moj TIP; Ja wszystkie te zaklady gram w SINGLACH, w sportach amerykanskich nie gra sie AKO, po 4, 5 czy 6 zakladow na kupon to jest totolotek a szanse sa nikle, owszem komus sie uda ale bardziej jest to totolotek i zabawa. Jezeli ktos chce jakies pieniadze wygrac to obstawia SINGLE, przypominam w sportach amerykanskich,
NFL,
MLB NHL NBA czy uniwersyteckich rozgrywkach jest tak wyrownany poziom ze kazdy moze wygrac kazdy tu nie ma zadnej gwarancji. Przyklad? . wlasnie mecz Chicago vs Titans , wynik w trakcie meczu 0-17
Chicago nic nie gra w ofensywie, Caleb rzuca na boki i uwierzysz w to ze Chicago wygrywa 24-17 nie zdobywajac przylozenia. Jezeli ktos by mi powiedzial przed meczem ze Chicago zdobedzie 24 pkt nie zdobywajac ofensywnego przylozenia to nie uwierzyl bym , hehe i jeszcze wygra mecz.
Dlatego zostalem wysmiany od jakis tam ekspertow , dlatego ja moge pisac , podawac statystyki, fakty, czytac artykuly, ogladac mecze, a co sie wydarzy pod czas meczy tego nie wie nikt ani ja ani ty, ja opieram sie na prawdopodobienstwie , historii , obecnych danych i to co widzialem a nie zawsze moge dobrze przeczytac mecz, typowanie w po pierwszych kolejkach to jak wrozenie. Kiedys podawalem jeden typ i gralo sie jeden typ z
NFL. Teraz ten sezon stawiam eperymetlanie i stawiam kazdy mecz w singlu za 5j (sa to grosze).
Moj Tip;, Jezeli masz przykladowo 200PLN i chcesz wybrac jeden mecz/zaklad bo na przyklad dana anliza tobie sie podoba i przypadla tobie do gustu, to wybieranie jednego zakladu z pienciu jest ryzkowne, ja nie jestem wstanie powiedziec ze ten zaklad jest najpewnieszy
, a najpewnieszy zaklad dla mnie w tej kolejce to Titans - Jets na Jets -4 hc ale wiesz czy napewno wygra Jets, moze sie tak zdarzyc ze wybierzesz Jets a okarze sie to porazka a inne zaklady wejda. Moja strategi jest taka lepiej wziac te 200 PLN i rozbic na 5 singli po 40 pln. Ja nie mam z tym problemu bo stawiam i ryzykuje tyle ile moge przegrac, plus uzywam strategi , czyli kazdy zaklad gram singla za ta sama stawke, to wszystko , pozdrawiam. Wedlog mnie najpewniejszymi meczami jest Doubel oraz Jets , najbardziej smierdzi mi Kansas city, ale powtorze , wszysto zagralem w singlach po tej samej stawce 5j.
***Karta Zakladow Tydzien III; NCAAF/NFL by Przemas***
- South Carolina Gamecocks - LSU & Kentucky - Georgia --> Georgia -15,5 HC & LSU -3 HC NCAAF Bet
- Washington - New York Giants --> Washington -1,5 HC
- Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals --> Kansas City -6 HC
- Tennessee Titans - New York Jets --> New York Jets -4 HC
- Houston Texans - Chicago Bears -->Houston Texans -6,5 HC
Double ML NCAAF
LSU - 3 HC @ 1.43 Georgia -15,5 HC @ 1,35 = 1.93 Bet365
South Carolina Gamecocks - LSU D 14.09 G 18:00
Kentucky - Georgia D 15.09 G 01:30
South Carolina Gamecocks z bilansem 2-0 przystapi do meczu z LSU jako underdog a najwieksza niespodzianke jako udalo sie zrobic to pokonanie w ostatnia sobote Kentucky a zeby bylo lepiej w pierwszej kolejce jako fawoyt wygrali przez bledy o wiele slabsza druzyna Old Dominion Monarchs 23-19, w ostatnich 2 minutach Monarch prowadzilo 3 punktami , majac pilke i ja zgubic a potem jeszcze raz stracic.
Co ciekawe Gamecocks nie maja wypracowanej zadnego schematu gry, graja falowo, w 1 kolejce podejmowali duza ilosc prob biegu az 56! z 174 jardami po ziemi uzyskujac marne 3,1 jarda na bieg. Przy drugim meczu zagrali odziwo dobrze podaniwo 173 jardy. Biegowo dalej byli nedzni.
Wiele problemów z poprzedniego sezonu nie zostało rozwiązanych. Linia ofensywna została przesunięta, gra biegowa wygląda slabo to 2,8 jarda na bieg w dwoch meczach, wiec nie jestem optymistycznie nastawiony do gry po ziemi. Biorąc pod uwagę, jak dużo Gamecocks biegali, nie zrobili żadnej różnicy to sa statystyki powyzej setnego miejsca na lekko ponad 100 druzyn. Podaniwo wygladja lepiej ale rozgrywajacy
QB LaNorris Sellers raz rzuca 166 jardow a ze slabszym przeciwnikiem 114 jardow , jego QBR(Oceny) sa slabe 54,5 i 20,1. South Carolina jedynie gra poprawnie w obronie ale najwiekszy test bedzie w ta sobote z LSU.
LSU przystapi do pojedynku z bilansem 1-1 i sa rankingowa druzna na pozycji numer 16 liczaca sie walce o play-offs, wiec porazka nie wchodzi tutaj w gre a przeciwnikow mieli mocniejszych jak chocby minimalna porazka z USC z rankingiem 11. LSU ofensywnie wyglada lepiej niz South Carolina, maja swietnego rozgrywajacego
QB Garrett NUSSMEIEREM (ocena Bardzo Dobry -) w dotychczasowych meczach wygląda na bardzo opanowanego i pewnego siebie. Potrafi wykonac wszystkie rzuty w miare precyzyjnie z utalentowana grupa skrzydlowych, z swietnym tight end-em oraz prawdopodobnie najlepsza linia ofensywna w
NCAAF. Nalezy rowniez dodac ze ofensywa w wskaznikach Havoc Allowed zajmuje wysokie 5 miejsce co oznacza ze nie dopuszczaja sie bledow w ataku.
Obrona South Caroliny wydaje sie lepsza i jest wyzej a nie az tak wysoko, nalezy dodac ze LSU maja mocniejszy terminarz i sadze ze wszystko rozegra sie na poziomie ofensywy, wystarczy porownac rozgrywajacych LSU i South Caroliny.
- Garrett Nussmeier (LSU) 610 YDS, 8TD - 1 Strara, 0 sack, QBR 86.05, Passer Rating 175
- LaNorris Sellers (SC) 280 YDS, 2TD - 1 Strata, 8 Sack, QBR 37.3, Passer Rating 144
Nawet jezeli South Carolina ma lepsza obrone to minimalnie, ale tak nie sadze, mimo tego jest z byt duza dysproporcja w ofensywie, i kwestia czasu jak LSU ucieknie z wynikiem, nie sadze ze gospodarze dotrzymaja kroku LSU, ale co ciekawe Analitycy FPI Projection maja ten mecz 49 do 51% na korzysc LSU ale bukmacherzy daja o wiele wiecej szans na wygranie meczu LSU, ja opieram sie na tym co widzialem poniewaz mecz Kentucky z SC ogladalem i poziom tego meczu byl slaby, Kentucky zagralo koszmarnie, stawiam tutaj na LSU do doubla, powinni pokryc ten HC -7 pkt ale zostawie to.
Georgia i LSU sa to ofensywy ktorym mozna zaufac, wedlog Havoc popelniaja najmniej bledow, jak straty, gubienie pilek, czy narazanie sie uderzenia obroncow.
Kentucky - Georgia
W meczu po polnocy naszego czasu Kentucky, tak to te Kentucky ktore zagralo beznadziejny mecz z South Carolina(opisana wyzej) zagra z numerem jeden w krajowym rankingu czyli Georgia, ktora jest fawoytem do mistrzostaw uniwersyteckich rozgrywek. Jest to mecz z dywizji
SEC, ktora opisalem powyzej, znaczy na wczesniejszej stronie. Jak moga wypasc Kentucky Wildcats (1-1, 0-1
SEC) i Georgia Bulldogs (2-0, 0-0
SEC) w sobotni wieczor czasu lokalnego w
USA, faworyt jest jeden a kursy na money line 1.04 mowia same za siebie.
Wildcats zostali zmiazdzeni przez nie tak silna druzyne jaka jest South Carolina 6-31 w ostatnia sobote, a
Brock Vandagriff zmierzy się ze swoim byłym zespołem. Rozgrywajacy Vandagriff wykonał tylko
3 z 10 podań na odleglosc 30 jardów i rzucił strate, w rankingu QBR zajmuje 127 miejsce po dwoch meczach na 135 rozgrywajacych. Jego passer rating zostal oceniony 35,20 dla porownanie dodam ze Caleb Williams lub Levis z
NFL w kompromitujacym meczu mieli noty kolo 50 a to juz bylo beznadziejne. Vandagriff podjal 30 prob podan a ukonczone zostalo 10 czyli 30 % to naparwde jakas komedia. Ja ten mecz ogladalem caly Kentucky z South Carolina i ogolnie ten mecz byl na takim sobie poziomie a gra Kentucky byla beznadziejna, dlatego z tego powodu jest ten zaklad i to wziete z dosc duzyn HC przeciwko Kentucky, zaznaczyc nalezy ze nawet ich obrona nie pomogla przeciwko SC. Mecz z pierwszej kolejki nie opisuje bo ten mecz byl jak trening z druzyna o ktorej wiadomo ze gdzies tam jest.
Georgia to jedna z najlepszych ofensyw ligi ze skrzydlowymi Thomasem, Lovett-em , plus RB Trevor Etienne, glembia zespolu ocenina 5/5 na kazdej pozycji. Ofensywe prowadzi rozgrywajacy
Carson Beck jeden z najlepszych w kraju,
w chwili obecnej zajmuje 6 miejsce pod wzgledem QBR. W obu meczach uzyskal srednia 87,5 passer rating. Jego gra pod twierdza te wskazniki i jak narazie w meczu pierwszej kolejki z druzyna rankingowa(14),Beck ukończył 23 z 33 podań na 278 jardów i dwa przyłożenia bez strat w zwycieskim meczu 34-3 nad Clemson. W dwóch meczach Beck rzucił siedem przyłożeń i żadnej straty.
W poprzednim sezonie Georgia pokonujac Kentucky, Beck ukończył 28 z 35 podań na 389 jardy i cztery przyłożenia z jedna strata. W zeszłotygodniowym zwycięstwie 48-3 nad Tennessee Tech, rezerwowy Gunner Stockton ukończył 10 z 12 podań na 90 jardów, zmieniajac Beck-a przy bezpiecznym wyniku.
Kentucky w ocenie przed sezonowej mialo ocene srednia, a ich obrona miala byc wizytowka, nic sie nie sprawdzilo w tescie przeciwko South Carolina. Obrona nie pomogla a rozgrywajacy slabo wypadl. W chwili obecnej Georgia ma przewage w rozgrywajacym, skrzydlowcyh, Tight Endzie, ofensywnej lini ktora jest jedna z najlepszych w kraju, wiec Beck moze czuc sie bezpiecznie, Lini defensywnej, Defensywny back, special team, jedyny znak rownosci mozna postawic przy lindbakers-ach. Nic tu nadzwyczajnego w tym zakladzie Georgia powinna zakrecic sie przy HC -24 ja i tak odjelem -7 punktow na wszelki wypadek, sadze ze 20 punktami sie to skonczy, nie widze tego Kentucky i nie lubie brac tak duzych HC ale to co zobaczylem w meczu ze South Carolina, zmusilo mnie aby postawic na Georgie przeciwko gospodarza..
Washington -1,5 HC @ 1.90 Bet365
Washington Commanders - New York Giants D 15.09 G 19:00
Po opublikowaniu swojej karty zakladow, dodalem zaklad Washington kontra New York Giant bo pozastanawieniu mam swoja naracje, chodz smart money sa tutaj rozdarte i nie ufaja obydwom druzyna z tego powodu ze malo sie odkryly po pierwszym tygodniu rozgrywek, jednak ja pozostane przy swojej narracji.
New York Giants rozegralo mecz z Minnesota Vikings, wygladali jak dzieci zagubieni we mgle w brzydki ubrankach. Stroje w jakich wystapili byly okropne, kto im zrobil ta krzywde? ,ale dopasowali swoja gre do stylowki. Styl gry opieraj sie na sredniej 3,5 jarda na akcje, sma rozgrywjacy Daniel Jones tak podawal pilki w poprzek, ze wkoncu zostala przechwycona i zrobily sie punkty dla Minnesoty, rozumiem jak rzuca tak debiutant ale nie ktos kto rozegral wiele meczy.
Daniel Jones został powalony pięć razy i rzucil dwie stracone pilki, kończąc zaledwie połowę podań ze straszną średnią -0,41 EPA na akcję, ostatnie miejsce w lidze po pierwszej kolejce. Obrona NY została rozegrana na wszystkie strony przez rozgrywajacego Sama Darnolda. Było źle pod każdym względem a trzeba przyznac ze Darnold to zaden wielki rozgrywajacy i nie zagrzal miejsca w zadenj druzynie na dlugo.
Washington rowniez doznal porazki z Tampa Bay 20-37, sadze ze z lepsza druzyna niz jest Minnesota ktora pokonala Giants. W przypadku Waszyngtonu nie było tak zle, jak wygladalo.
Ofensywa wiekszosci sprawnie przemieszczala pilke przez większą czesc meczu, zdobyte 20 punktów na wyjeździe przeciwko silnej obronie to nie jest zly wynik, zwłaszcza gdy debiutuje rozgrywający na wyjeździe.
Jayden Daniels zmagal sie z podaniami ale passer rating 93.1 jest nad wyraz swietny, ale fakt podal na 184 jardy i miał tylko dwa powalenia i żadnych strat, patrz na Daniela Jones-a 5 powalen i dwie straty rzucil, nic nie wskoral, passer rating 44.3. Dobra wracajac do rozgrywajacego Washingtonu wykrecil rowniez biegiem 88 jardów w 16 próbach i dwukrotnie docierajac do strefy punktowej.
Doszlem do takiego wniosku ze ten mecz moze byc okazja do pierwszego zwyciestwa Jayden Danielsa w
NFL, a sam w tym zestawieniu debiutantow był zdecydowanie najbardziej imponujący na rozegraniu po pierwszej kolejce. Jezeli nie bylo tak zle to szansa jest spora aby wygrac, poniewaz za przeciwnika maja Nowy Jork Giants, ktory od lat jest uznawany za outsidera ligi, jezeli jest juz o nich glosno, to z powodu z kiepskiej statystki ktora jest pochodna beznadziejnej gry. Washington w ataku pokazal sie poprawnie, obrona podaniowa nie byla najlepsza, przeciwko biegu była dobra. Oczywiscie jest to mecz dwoch druzyn ktore beda kopac sie po czolach przez wiekszosc sezonu , a szanse na awans do play-offs sa nikle, ale zaryzykuje i wezme 1,90 z -1,5 HC liczac ze Daniels podtrzyma ta gre z Tampy, a NYG zrobi jakiegos kocopola i w sytawia sie na smiesznac, takie sa moje zyczenia bo po pierwszej kolejce tylko tyle wiemy.
Kansas City Chief -6 HC @ 1.90 Bet365
Kansas City Chiefs - Cincinnati Bengals D 15.09 G 22.25
Moze zaczne od Cincinnati ktorych nie popieram, wogole ich mecz dziwnie sie ogldalo z druzyna ktora bedzie walczyla o pierwszy wybor w drafcie, liczylem na Burrow-a i przelamanie zlej passy(2 razy 0-2)a tutaj nadchodzi trzeci sezon pod rzad 0-2. Poprostu Bengals przegrali najłatwiejszy mecz sezonu na papierze w katastrofalny sposób, 16-10 z New Engalds, a ofensywa nie zrobiła ani jednego podrygu, nawet bieg nie istnial widac bylo ze jak sie ogldalo to wogole atak nie dzialal, to takie bylo rozwalone, taki burdel.
Burrow miał beznadziene srednia głębokosc celu na poziomie(aDOT) 5.6 i był tragiczny poznych probach, więc czy ta kontuzja nadal go męczy, czy to była wina linii ofensywnej. Moim z daniem widac ze odejscia graczy w daly sie we znaki, nie ma WR Tyler Boyd, nie ma Joe Mixon ktory biega teraz dla Houston. Tee Higgins ma kontuzje i nie wiadomo czy zagra, w srode nie trenowal a jak zagra to na ile %.
To nie byl rozgrywajacy Burrow ktorego znamy z poprzednich sezonow, byl jakby zagubiony, ocene jaka otrzymal to 86 co byla i tak nad wyraz, obrona pozwolila sobie "wrzucic" 16 pkt nie jakiej druzyne jakim sa New
England, ktora jest w przebudowie.
Kansas City jest na fali, wygrali różnicą posidania nie z byle kim bo z Baltimore. Chiefs cały czas czuli że kontrolują grę, a ofensywa przez większą część meczu sprawnie przemieszczala się z pilka i wyglądała na znacznie pewniejszą siebie niż w zeszłym sezonie.
Wybrany w pierwszej rundzie draftu Xavier Worthy byl swietny z dwoma długimi przylozeniami. Wydaje się również, że Chiefs dobrze rozumiala sie w ataku z Rashee Ricem i Mahomes-em. Chiefs byli tak sprawni w ataku, że mogą spakowac Kelce w pudelko i otworzyc na Boxing Day aby zaczal sie rozgrzewac na play-offs. Kansas City miało średnio 7,1 jarda na akcję, a Mahomes wrócił do 0,42 EPA na akcję co dalo mu 3 miejsce w lidze po pierwszej kolejce.
Troche obawiam sie tego meczu bo HC jest dosc duzy a Burrow moze byc nie obliczalny i odpali, ma zly trend, on ma bilans od poczatku kariery 2-7 ATS po dwoch kolejkach i nie uchronie zmierza do 0-2 trzeci sezon z zrzedu , jezeli przegra w Kansas a jest to dosc mozliwe. Obrona Cinncinati jest dosc slaba podaniowo, w poprzednim sezonie pozwolili na drugą co do wielkości liczbę podań na ponad 20 jardów (65 razy) i najwięcej jardów netto na próbę (7,6). Jezeli New
England zdobylo 16 punktow przeciwko nim a ta ofensywa jest slaba, to ile zdobedzie Kansas City jezeli oni sa mocni podaniwo, a obrona bengals jest slaba, pozostane przy Kansas bo juz wczesniej postawilem maja wiecej argumentow, pytanie czy odpali Burrow z tym zagubionym atakiem.
New York Jets -4HC @ 1,90Bet365
Tennessee Titans - New York Jets D 15.09 G 19:00
Titans spadli w przepasc bedac doslownie na moscie, mozna to roznie nazwac ale prowadzac 17-0 z Chicago i dlaczego nie mogli zdobyc punktow wiecej?, bo co, oni w tym czasie spadali w dol, ten mecz byl okropny, nawet nie zdolali pokryc spreadu +4,5 na moje szczescie. Tak naprawde Titans byli wspierani jako publiczny underdog, poniewaz linia przesunale sie z +4,5 na +3,5 , ja stawialem tutaj na Chicago, bo zakochalem sie Caleb Williamsie i on rzeczywiscie pasowal pod trend.
Teraz kto chce wspierac po tak okropnym meczu Titans i Levis-a?, nie ma pewnosci co do jego gry podaniowej w poprzednim sezonie jako rozgrywajacy mial ponad 350 zagrań. Sposrod czterdziestu jeden rozgrywajacych, którzy mieli co najmniej 200 zagrań od początku sezonu, Levis zajął 31. miejsce w EPA na zagranie, 34. miejsce w wskaźniku sukcesu, 41. (ostatnie) miejsce w procencie ukończonych podań, jestes w stanie postawic na niego.
W meczu z Chicago tylko te statystyki podtwierdzil , w drugiej polowie Levis rozpadł się, zakończyl mecz z dwoma stratami i zgubieniem pilki plus trzema powaleniami, a jego niewytłumaczalne wyrzucenie pilki z dala od kolan aby sie ratowac, kosztowalo w pojedynke przegrany mecz.
Jets przegrali z San Francisco(faworyt do tytulu) dosc wysoko ale Rodgers byl ogolnie dobry, raz zostal powalony i miał jedna strate ale nie dokonca bo pilka dosc dziwnie odbila sie od skrzydlowego, wiekszosc podan byla dobra, porazka dosc wysoka ale ocena podan solidna ale nie bylo ich duzo, poniewaz NYJ mialo tylko 49 zagran. Rodgers umnie zostal oceniony poprawnie, a passer rating ESPN rowniez ocenil go pozytywnie 82,8.
Nie ufam Titans i rozgrywajacemu Levis-owi, obrona Chicago wybila go z rytmu, pomijajac ze sam popelnil samobojstwo z mostu, Jets maja lepsza obrone i secandary niz Chicago, i Rodgers-a ktory rozegral poprawny mecz z jedna z najsilniejszych druzyn ligi, Jets chce awansowac do play-offow a to jeden z meczy z ukladanki ktory trzeba wygrac, napewno obrona Titans bedzie probolala go po wstrzymac ale po obu stronach pilki to Jest lepiej wygladaja na ta chwile.
Houston Texans -6,5 HC @ 1.90 Bet365
Houston Texans - Chicago Bears D 16.09 G 02:20
Dobrze, jezeli ruszylismy mecz Titans z Chicago, to przejdzmy do Chicago do tego okropnego meczu, JESTES BEZNADZIEJNY ale JESTES ZWYCIEZCA, mimo to nie jest bohaterem rowniez tylko dlatego, że ma 1-0, tak naprawde Chicago, jest jedną z dwóch drużyn, które wygrały w pierwszym tygodniu bez ofensywnego przylozenia po raz pierwszy od 2006 roku, obok Steelers.
Caleb Williams mial zbawic Beras a ukończył mniej niż połowę ze swoich 29 podań na zaledwie 93 jardy. Przypomne ze linia byla ustawiona na 336 jarda a publiczne pieniadze przesunely ja na 340 jardow w dniu meczu. To byla przepasc w ktora wpadli obstawiajacy. Bears ukonczyli 2 z 13 w trzecich podejsciach z zaledwie 148 jardami i mizerne 2,8 jarda na akcję ale mecz wygrali wyciagajac wynik 0-17.
Texas w przeciwienstwie do Chicago jest po przeciwnej stronie i nic dziwnego ze Houston są faworytami z przewagą 6,5 punktu hadicapu nad Bears, poniewaz maja ku temu powody zwycięstwa 29-27 nad Colts, ktorzy owiele lepiej sie zaprezentowali niz Titans. Houston z nowa gwiazda, skrzydlowym, Stefon Diggs zdobyl dwa przylozenia, a ich nowy solidny biegacz Joe Mixon wybiegal nie samowite 178 jardy z przyłożeniem. Rowniez dobra wspolpraca rozgrywajacego ze skrzydlowym, C.J. Stroud z Nico Collins-em.
Houston bedzie usiebie, sa mocni biegowo co pokazali z Colts łącznie uzyskali 213 jardów biegiem , co było o 28 więcej jardow niż jakikolwiek inny zespół w niedzielny. Podaniwo rowniez sa mocni CJ Stroud, ukonczyl 24 z 32 podań na 234 jardy i dwa przyłożenia.
Pytanie jakie mozna sobie zadac czy Houston pokryje handicap, sa mocni to widac, wzmocnienia wypalily, poparte wygrana. W tym wszystkim, ile bylo tak zlej gry Bears, a Caleb Williams dorobil sie mizernej oceny 55.7 passer ratings, czy mozna z now zagrac tak beznadziejnie, Prawda jest gdzieś pośrodku. Tego nie wie nikt ale nie bedzie mial latwo, bo teraz zagra w swietle reflektorow w primetime, gdy zadebiutuje przed publicznością w całym kraju. Mozliwe ze Chicago nie zagra tak slabego mecz ale dalej maja pod gore z nie pwenym Williamsem, czy jest w stanie tygodnia sie naprawic, do tego presja w najwiekszych godzinach ogladalnosci, gdzie tylko 30% wygrywa debiutantow, Chicago jest nie pewne a Houston jest mocne, jezeli tam wszystko gra to powinni wygrac, nawet jezeli w Chicago cos drgnie.
Trend:
Od 1970 roku debiutujący rozgrywający mają bilans 25-57 ML (31%) na wyjazdach w godzinach największej oglądalności. Gdy mecz ten jest rozgrywany w ciągu pierwszych czterech meczów sezonu regularnego, ich bilans wynosi 4-10 SU.