>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NFL/NCAAF 2010/2011

Status
Zamknięty.
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP

Sezon football&#39;owy w Stanach można uznać za rozpoczęty. W NFL trwa Preseason, natomiast sezon regularny rozpocznie się oficjalnie 10 września meczem Minnesota Vikings @ New Orleans Saints. Z kolei w NCAAF drużyny rozgrywają aktualnie mecze kontrolne, a sezon zaczyna się już 6 września a więc za tydzień. Zapraszam do dyskusji na temat drużyn, spotkań oraz typów długoterminowych.​

Kilka zasad dyskusji w tym temacie:

1. Żadnych suchych typów - wszystkie suchelce, jak również typy z dopiskiem KILKA ZDAŃ NAPISZĘ PÓŹNIEJ będą usuwane.
2. Żadnych pyskówek - dyskutujemy merytorycznie bez osobistych wycieczek.
3. Co najmniej 3 zdania do każdego podanego typu - &quot;niezły rush, fajny pass&quot; to nie jest analiza.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
W Week 1 zarówno w NFL i NCAAF jest kilka naprawdę niezłych linii, które powinny wejść na sporym luzie. Nie jest tajemnicą, że Week 1 to etap, na którym wiedza buków i graczy jest porównywalna, a więc teoretycznie najłatwiej jest znaleźć dobrą linię i ograć buka. Im dalej w sezon, tym coraz trudniej, choć zawsze znajdzie się &quot;coś&quot; wartego gry.
Co do SuperBowl mam kilku swoich faworytów. Podobnie w przypadku lini u/o na liczbę zwycięstw w regular season - niektóre linie są śmieszne i jedynie niechęc przed zamrażaniem kasy na dłuższy czas powstrzymuje mnie od zagrania, choć kto wie - może się jeszcze zdecyduję.

shen 408

shen

Użytkownik
Na regular season obowiązkowo
Patriots over 9,5 1,78
Patriots od 2003 co rok co najmniej 10 wygranych w regular season.Do tego w tym roku Brady walczy o nowy kontrakt więc się postara,w ofensywie Moss,Walker,Edelman,3 porządnych TE,masa solidnych RB,w defensywie 1 i 2 runda draftu z ostatnich kilku lat,na ławce coach Bellickich który wygrał już 3 SB więc na lipę się nie zapowiada w tym roku,w dywizji Jets,Dolphins,Bills.Over 9,5 pewniejszy niż śnieg na biegunie.
Saints over 10,5 1,93
Drew Brees już w preseason forma z regular season,linia 10,5 na aktualnych mistrzów to jakiś żart,w kalendarzu na ten rok 2x Buccaners,2xPanthers,2xFalcons,na wyjeżdzie Cardinals,Rams,Browns,do tego do Superdome zawitają Seahawks,Steelers,Vikings,na deser 4 trudne wyjazdy ale każdy do wygrania(Cowboys,Bengals,Ravens,49ers).W ostatnim meczu preseason z Chargers Saints razem zdobyli ponad 550 jardów.13-3 i powtórka z 2009 się bardzo możliwa.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
A jak dla mnie Cincinatti Bengals to make the playoffs @ 2.62 to świetny bet. W moim rankingu druzyn na ten sezon są zdecydowanie przed Steelersami i nieco za Ravens. Jeszcze lepszym kursem jest kurs na wygranie przez Bengals dywizji - 4.33. Jak na drużynę, która ma bardzo dobry defense, Owensa, Ocho, Bensona, Shipleya, Caldwella i która w zeszłym roku wygrała dywizję..kurs powala. Ocho sam powiedział w wywiadzie, że jak Bengals nie zdobędą SB to będzie wstyd, więc trzeba wierzyć Ocho..choć Ravensi mają SB w garści :p .

shen 408

shen

Użytkownik
Info z przed chwili
Wide receiver Antonio Bryant was released on Sunday by the Cincinnati Bengals, who signed him to a four-year, $28 million deal last March thinking he would be their long-term complement to Chad Ochocinco
Podpisać kontuzjowanego grajka na 28mln$ za 4 lata,wywalić go i dać mu gwarantowane 8mln$.Rok temu chyba też Colesowi dali taki sam hajs i go wywalili.Kurde trzeba by z nimi kontrakt podpisać bo widzę lubią rozdawać pieniądze :grin:
Co do typów na Bengals,przy dobrych wiatrach mogą oba wejść,AFC North to jedna wielka defensywa na i chyba w Cincy mają najlepszą.Do PO raczej awansują choć terminarz mają kiepski,co do SB to będzie wstyd,bo przykładowo tacy Cowboys czy Saints ich rozjadą jak na nich trafią.Ravens i SB,szybciej Polacy dostaną wizy do US :grin:

S 18

skiper

Użytkownik
Panowie a co byście powiedzieli na coś takiego - Dolphins under 8.5 wins @2.09 ?
W zeszłym roku wygrali gier 7, a tu linia wyraźnie podskoczyła, czy ja o czymś nie wiem? W &#39;09 w meczach o niskiej różnicy (tzn. zaciętych) a więc takich gdzie nie ma sporej róznicy między drużynami, a decyduje o wyniku akcja-dwie, osiągnęli bilans 5-2.5 (0,5 za -7 z Texans). Może w tym roku mają łatwiejszy kalendarz, ale c&#39;mon? W miarę pewne wygrane to @Buffalo x2, Tenn, Chi, @Oakland, Browns, Det czyli razem 7. Z innych gier:
- 2 mecze mają z Jets, a ci wyglądają lepiej niż w ubiegłym sezonie zasadniczym (rok temu 2 razy wygrali z NYJ)
- mieli 1p wygraną z Pats, a teraz? Pats w miarę zdrowi, mają grać więc z TE, Moss contract year; choć faktem ten drugi mecz jest w 17 tydzień kiedy Pats już mogą o nic nie grać

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Cowboys nie mają O-line, więc o SB mogą pomarzyć..Bengalsi zrobiliby sobie z Kowbojami ładny gang-bang...

Niezły kurs na ten underek 8.5 wins Delfinów..
Przy całej mojej sympatii do tej drużyny, nie wróżę im nic dobrego. Linia wzrosła pewnie dlatego, że dorwali Brandona Marshalla i Karlosa Dansby&#39;ego. Dolphins to specyficzna drużyna własnego stadionu. Na wyjazdach idzie im naprawdę słabo, nawet z przeciętniakami. Dlatego ja widzę tylko trzy pewne wygrane Delfinów - u siebie z Buffalo, u siebie z Cleveland, u siebie z Detroit...bo te mecze po prostu muszą wygrać. Wcale nie byłbym taki pewny wygranej w Week 1 w Buffalo. Oglądałem niedawno jakiś program, w którym pokazywano wywiady z różnymi zawodnikami NFL i było m.in. pytanie, gdzie gra się najtrudniej - przynajmniej 80% odpowiedziało, że w biegunie zimna - Buffalo. W Week 7 grają ze Steelersami - Roehtlisberger już wróci, więc róznie może byc. W październiku w Wisconsin na pewno nie wygrają z Green Bay. W styczniu w Nowej Anglii - nie da rady. Bengals i Ravens wg mnie poza zasięgiem. Jetsonom wróże wielką klapę w tym roku, więc myślę, że z Jetsami u siebie wygrają. Rewanż w grudniu w Nowym Jorku - nie sądze, żeby dwa razy wygrali z JEtsami. Minnesota też wydaje się być poza zasięgiem. Pozostają mecze z Chicago u siebie i Oakland na wyjeździe. Z Chicago powinni wygrać, a w Oakland sprawa jest otwarta. Reasumując, zwycięstwa z Buffalo, Chicago, Detroit i Cleveland, ewentualnie z Jets u siebie i Steelers oraz Buffalo wyjazd w Week 1. Zostają Tytani jeszcze jako prawdopodobnie decydujący mecz. Dla mnie 8 zwyciestw to max na ten sezon. W preseason gra nie idzie w ogole Delfinom.

S 18

skiper

Użytkownik
Z tym Buffalo to ciekawe, z tym że teraz jest tam ciepło, 30 stopni. Cały problem zacznie się w okolicach listopada, wraz z poważnym chłodem. Zresztą jak piszesz podobnie jest z Green Bay i resztą klubów z wschodu jak Chicago czy New York.
Fajnie że sobie Marshalla dodali, tylko że to jest WR, a na QB pozostaje niejaki Chad Henne i to jest moim zdaniem problem - jak piłka leci nie w tym kierunku co powinna to nawet Randy Moss nie pomoże. No chyba że Henne wraca na ławkę a do składu wraca Pennington, który miał b.dobry &#39;08 sezon. Z tym że CP nie dość że już starszy gość (34 lata - może na Florydzie czas leci wolniej, zresztą do Favre&#39;a mu jeszcze sporo brakuje), a i nie wiadomo jak sie miewa po straconym z powodu kontuzji ubiegłym sezonie.

shen 408

shen

Użytkownik
No bez przesady z tym Buffalo,co z tego ze tam -30 w styczniu,jak i tak obie drużyny grają w tych samych warunkach.W Bills mają 3 RB i pół quarterbacka,ich taktyka to rush,rush i jeszcze rush,do tego obrona którą nawet Carson Palmer ogrywa,jedynie Spiller coś tam potrafi,Dolphins powinni sobie z nimi poradzić,nie wiem jak tam w Dolphins za bardzo wielkim ich fanem nigdy nie byłem,mają nowego coacha defensywy.Henne coś tam rzucić umie,wildcat też po coś tam jest.Pennington już chyba backup do końca kariery.Ja bym linii na Fins nie ruszał,jak dla mnie nieprzewidywalna drużyna.
W piątek startuję NCAAF,macie może jakieś typy,nie za bardzo jestem na bieżąco z collage football,USC,Notre Dame,Boise State,Blue Mountain State? :grin:

S 18

skiper

Użytkownik
Wildcat Delfinów może był zakoczeniem 2 lata temu, ale już w zeszłym sezonie efektów nie przynosił.
And though the Dolphins rushed well in 2009, the Wildcat no longer had surprise value. Ronnie Brown and Pat White were just 2-for-11 for 22 yards when throwing from the Wildcat, showing that the formation&#39;s simplistic passing option was no longer fooling anyone. Unless the Dolphins think they can dominate defensive front sevens with blocking in 2010, they&#39;ll need to vary the Wildcat formula -- which, like all football innovations, seems unstoppable for a while but inevitably sparks countermeasures.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Bills grają regularnie w takich warunkach, bo u nich od października mrozi mocno, natomiast w Miami gra się regularnie przy +30 stopniach. Kuszą mnie Bills w tym spotkaniu, ale kasę włożę w inne spotkanie. Interesuje mnie natomiast dlaczego zawieszone są kursy na mecz Cowboys @ Redskins.

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Minnesota Golden Gophers @ Middle Tennessee State Blue Raiders

Dzięki Bogu, sezon football&#39;owy w Stanach Zjednoczonych rusza tej nocy. Na początek Minnesota przyjeżdza na Floyd Stadium w Murfreesboro na spotkanie z Blue Raiders. Oba teamy spotkaja się ze sobą pierwszy raz w historii. Minnesota poprzednio sezon miało nieudany. Słaby bilans ogólny, do tego porażka w Insight Bowl z Iowa State. Zarówno offensywnie, jak i defensywnie drużyna nie zachwycała - 99yd na mecz rushu i tylko 207yd na mecz passu. Statystyki tragiczne. Defensywnie Minny wyglądało jeszcze gorzej. Running back&#39;owie przeciwników robili co chcieli z dziurawym defensem Minny - 150yd na mecz rushu i aż 19 TD. PassD wyglądało lepiej - tylko 15 umożliwionych PassTD w 13 meczach i średnio 217 yd oddanych.
Z kolei Middle Tennessee State kończyło tamten sezon w zupełnie odmiennych nastrojach, bowiem rok 2009 był jednym z najlepszych w historii uczelni - bilans ogólny 10-3, w konferencji Sun Belt 7-1. Znakiem firmowym MTS była ofensywa - 32ptk na mecz, 22 RushTd + 186yd na mecz, 25 PassTD przy mizernych 235yd na mecz. Defensywnie już tak wspaniale nie było - 20 Rush Td + 137yd na mecz, 16 PassTd + 218yd na mecz.
Smaczku temu meczowi nadaje sytuacja wokół MTS. QB Dasher został zawieszony na to spotkanie za wzięcie pożyczki od byłego bookie. Dasher to solidny NFL prospect, od którego wiele zależało, bo to on nakręcał atak Blue Raiders. Nie mniej jednak myślę, że nawet bez Dashera drużyna Blue Raiders wygra ten mecz.

Pick: Middle Tennessee State ML @ 2.05 Bet365⛔

shen 408

shen

Użytkownik
North Carolina-LSU 2(-7)1,90 ⛔ 24-30,no co za patałachy z tych z LSU prowadzić 10-30 do przerwy,a w ostatnim drivie grajkowie NC mogli to nawet wygrać.:kwasny4565:
Mecz dopiero jutro w nocy ale kursy lecą mocno w dół,więc trzeba łapać co zostało,niektóre buki jeszcze chyba nie skumały ocb,więc krótko o sytuacji przed meczem.
W North Carolina Tar Heels bankowo w meczu z LSU nie zagra 12 podstawowych grajków którzy zostali zawieszeni na ten mecz przez NCAAF za złamanie regulaminu NCAAF,liczba zawieszonych przez cały czas rośnie i ponoć wynosi już 15,generalnie z tego co wyczytałem cała defensywa NC jest w rozsypce,nie zagrają największe gwiazdy def niejaki Marvin Austin(ponoć pierwsza runda następnego draftu NFL wg skautów) oraz niejaki Robert Quinn(DE przewidywalny nr 1 kolejnego draftu),oraz 2 podobno bardzo dobrych(rok temu wybranych do all acc team)CB niejacy Charles Brown i Cedric Burney,do tego 3 safetych,najlepszy WR i 2 top RB.Generalnie w NC szykuję się wielkie trzęsienie ziemi po tym meczu,kilkunastu grajków już sobie raczej nie pogra w futbol.
Kilka statystyk przedmeczowych-LSU w meczach z NC ma bilans 5-1,w hali Georgia Dome w Atlancie gdzie odbędzie się to spotkanie mają bilans 7-1,dodając osłabienie zespołu NC są zdecydowanymi faworytami.

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
LSU tez ma zawodnika typowanego do pierwszej rundy draftu za rok - pójdzie w Top 10 na 75 % - CB Patricka Petersona
Blue Mountain State?
Ja to myślałem , że ich zawiesili za te pijackie burdy pomeczowe :] :razz:
Coś więcej skrobnę jutro

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Washington Huskies @ Brigham Young Univ.

Jake Locker, QB Huskies, ma do wyrównania pewne rachunki z drużyną BYU. Chodzi o rok 2008 i mecz pomiędzy tymi drużynami. Gospodarzem tamtego meczu byli Huskies. Do końca meczu zostały sekundy, Huskies byli w redzone BYU. Run Lockera, TD Huskies na 2 sek przed końcem, Locker w euforii wyrzuca piłkę w górę. Sędziowie kwalifikują radość Lockera jako unsportsmanlike conduct i UDab dostają karę 15yd przy extra point, co oznacza, że będą kopać z 35yd. BYU blokuje kick i wygrywa mecz. O to cała sytuacja:

http://www.youtube.com/watch?v=Ap6Kn0dkbyY

Dzisiaj przyszedł czas na rewanż. BYU straciło QB Mike Hall&#39;a, RB Harvey&#39;a Ungę i kilku innych istotnych zawodników. Washington to wzlatujący program. UDab ma więcej playmakerów, a w drużynie jest kilku zawodników, którzy pamiętają tamten mecz. Big revenge game!!

Pick: Washington Huskies -1 @ 2.00 (line movement from +3 to PK)

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Oregon State +13
-107 @ Pinnacle ***

✅

Jedna rzecz mnie dziwi , Oregon State dla wielu fanów i &#39;&#39;fachowców&#39;&#39; jest faworytem do wygrania Pac-10 i przy okazji do Rose Bowl , ale w tym meczu mimo 13 punktów róznicy w handi nadal jest dogiem.
Mają dwóch dobrych zawodników ofensywnych - braci Rodgers - jeden jest RB , a drugi WR. Jak dobrze pamietam to RB ma niesamowite staty w HS jak i w College Football
Tak wiem TCU ma numer 6 i graja na stadionie Dallas Cwoboys , ale sezon zweryfikuje co i jak
Ot co , spróbujemy złapać doga na dzień dobry
*** - nie mogę się połapać w tym nowym ich wystroju

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
Connecticut Huskies @ Michigan Wolverines

Ten mecz powinien oglądać każdy fan football&#39;u akademickiego w Stanach Zjednoczonych. Huskies poprzedni sezon mieli znakomity w stosunku do tego, co przepowiadano im przed sezonem. Trener Edsall poukładał zespół znakomicie, opierając grę o running, któremu przewodził Jordan Todman. Ukoronowaniem dobrego sezonu była wygrana z South Caroliną Gamecocks w PapaJohns.com Bowl. UConn zachował wielu starterów z poprzedniego sezonu - jest Todman, 4 z 5 O-linemanów, QB, w defensie LB corps. Najsłabszą formacją UConnu było secondary.
Michigan Wolverines od kilku lat zawodzą swoich fanów. Rich Rodriguez, po przyjściu z West Virginii, miał rozruszać program i przywrócić mu świetność. Po dwóch latach Rodriguez jest poważnie zagrożony utratą pracy. Presja na wyniki jest ogromna. Problemem Rodrigueza jest to, że nie powiela w Wolverines tych wzorców, które przynosiły mu sukcesy w West Virginii - mam na myśli double-threat QB. W West Virginii Rodrigueza takim d-t QB był Pat White. W Michigan, Rodriguez niepotrzebnie bawi się w eksperymenty z Tate&#39;m Forcier&#39;em. Denard Robinson jest ostatni deską ratunku dlaRodrigueza. Świetny rusher z niezłym rzutem. Rodriguez nie ma nic do stracenia w tym sezonie. Z Forcierem nic nie osiągnie. W obwodzie jest jeszcze freshman, ale on raczej nie wchodzi w grę. Dlatego zdziwiły mnie wypowiedzi Rodrigueza, który jeszcze wczoraj mówił, że nie zdecydował, kto rozpocznie ten mecz. Mam nadzieję, że Rodriguez ma jaja i Robinson będzie dual&#39;em.

W Ann Arbor zgromadzi się ponad 100.000 kibiców Wolverines.​

UConn ma lepszy i bardziej doświadczony skład, ale why the fuck UConn jest dogiem w tym meczu? Pachnie jakimś trapem, dlatego tylko pooglądam. Są inne mecze, pewniejsze.​

PICK: NO BET

BTW: ARIZONA CARDINALS ZWOLNIĄ Z KONTRAKTU MATT&#39;A LEINARTA.

S 18

skiper

Użytkownik
Na regular season obowiązkowo
Patriots over 9,5 1,78
Patriots od 2003 co rok co najmniej 10 wygranych w regular season.Do tego w tym roku Brady walczy o nowy kontrakt więc się postara,w ofensywie Moss,Walker,Edelman,3 porządnych TE,masa solidnych RB,w defensywie 1 i 2 runda draftu z ostatnich kilku lat,na ławce coach Bellickich który wygrał już 3 SB więc na lipę się nie zapowiada w tym roku,w dywizji Jets,Dolphins,Bills.Over 9,5 pewniejszy niż śnieg na biegunie.
Brady już tyle dla Pats zrobił że o nic nie walczy, tylko czeka aż kierownictwo raczy mu za to zapłacić. Dziwne jest to podejście, jakoś w Indianapolis nikt nie ma oporów żeby Manningowi duże $$ przelewać na konto.
Porządni TE to są w innych klubach, z całym szacunkiem, nie że są źli, ale indywidualnie to nie są żadni herosi, ma byc niby sporo grane z Gronkowskim zwłaszcza w red-zone, ale to generalnie świeżak jest.
Coach Belichick w tym roku jest:
a) głównym trenerem
b) koordynatorem defensywy
c) koordynatorem ofensywy
I to mnie martwi, póki w klubie byli jeszcze Eric Mangini i Josh McDaniels to maszynka działała bez zarzutu, a teraz odeszli a następców nie ma. No chyba że uważasz Belichicka za Boga, jest sporo takich opinii w necie.
W dywizji Jets to argument na MINUS, a nie na plus.
Ale...
...z typem się zgadzam. Jedna rzecz - kalendarz. Prawie wszystkie trudne mecze mają u siebie. Z ciekawych @ to tylko @Jets, @Chargers, @Steelers @Chicago. Chicago w grudniu dla wielu druzyn jest problemem, ale nie dla Pats którzy na codzień grają w podobnej strefie klimatycznej. SDC i PIT to silne ekipy, ale na pewno nie bez swoich problemów (Big Ben, brak Holmesa, holdout V-Jaxa - na pewno nie zagra bo mecz w week 6).

Saints over 10,5 1,93
Drew Brees już w preseason forma z regular season,linia 10,5 na aktualnych mistrzów to jakiś żart,w kalendarzu na ten rok 2x Buccaners,2xPanthers,2xFalcons,na wyjeżdzie Cardinals,Rams,Browns,do tego do Superdome zawitają Seahawks,Steelers,Vikings,na deser 4 trudne wyjazdy ale każdy do wygrania(Cowboys,Bengals,Ravens,49ers).W ostatnim meczu preseason z Chargers Saints razem zdobyli ponad 550 jardów.13-3 i powtórka z 2009 się bardzo możliwa.
Czy żart to bym polemizował. Primo - na mistrzów każdy się spina, już tu zadnego elementu zaskoczenia nie będzie.
Secundo - żeby typ nie wszedł, trzeba sobie wyobrazić 6 porażek. Kandydaci to @Dal, @Cin, @Bal, @Atl. Pitt u siebie ? (mecz w sunday night). No i może @SF w MNF w week 2 ? Bo pewnie jutro po Vikingsach to się przejadą...

shen 408

shen

Użytkownik
Ta,Skiper nie wiem ocb z twoim postem,to zgadzasz się z moimi typami czy nie?.Tak jak wcześniej pisałem Patsi mają dość dobry skład w tym roku,Belichick Bogiem nie jest ale powinien wykrzesać coś ze swojego teamu,10 wygranych w dywizji gdzie są Bills,Dolphins i Jets jest jak najbardziej możliwe,Jetsi z Sanchezem,Greenem i LT na pewno nie są lepsi od Patriots.McDaniels i Mangini coś tacy świetni w swoich nowych klubach też już nie są więc dont worry,Belichick dzwonił do mnie i mówił we win SuperBowl this year,co prawda ja tam mu nie wierze,ale powinno być dobrze w 2010 :grin::grin::grin: Co do Breesa i świętych to wiadomo ze każdy zepnie się na mecz z nimi,ale porażkę z Atl czy SF coś trudno mi sobie wyobrażić,Matt Ryan czy Alex Smith są lata świetlne za Breesem i jak dotąd jeszcze nic nie wygrali więc też jestem o nich spokojny.Wiadomo nowy sezon to bardziej wróżenie z fusów,coś mądrego będzie można napisać po pierwszej kolejce.Skiper jakie masz typy na ten sezon?Kto wygra SuperBowl?,Saints czy #4 i Vikings wygrają jutro?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom