przeciez z Balotellim to byl zart Raioli. On przyjechal do Dortmundu ustalac kontrakt jakiegos mlodego pilkarza.Odnośnie Borussii D , o ile trener Bosz powinien sobie poradzić,moim zdaniem udowodnił ,że potrafi pracować z młodymi graczami Ajaksu a awans do finału mimo osłabień przed rundą wiosenną budzi szacunek,te transfery wymienione wyżej to rozumiem,natomiast wyczytałem ,że Mario Balotelli jest szykowany do żółto-czarnych to dla mnie zaskoczenie.Raczej jestem niemile zaskoczony i tylko prezesi wywalą kupę kasy w błoto,widzę,że Watzke i Zorc lekko przestają panować nad transferami bo o ile po Lewym przyszedł Aubameyang i to strzał w dziesiątkę o tyle teraz będzie to strzał w stopę
Moim zdaniem Bosz w Borussi to bardzo dobry wybór i forma jakiegoś awansu tego trenera który doprowadził Ajax do finału Ligi Europejskiej chociaż na ocenę jego pracy przyjdzie czas w sezonie jak się będzie drużyna spisywać.Nie jestem szczęśliwy z zatrudnienia Bosza,Van Bronckhorst byłby idealny ale pewnie uznał że za wcześnie na opuszczanie Feyenoordu.Tuchela mało kto mógł godnie zastąpić,jak już to jeszcze Favre albo Eddie Howe. Borussia dobre transfery póki co,ale nikt nie odszedł jeszcze a Aubameyang ma problem ze znalezieniem klubu bo za ten hajs co on jest wart to można kupić Morate lub Lukaku. Bayern ciekawe transfery ale z Tolisso i Sule to mogą tylko mistrzostwo wygrać a nie lige mistrzów.
Dokładnie, bardzo dobry i zarazem tani transfer Bayernu. Monachium zapłaci Realowi 5 milionów za każdy sezon wypożyczenia, a jeżeli zdecydują się go wykupić będą musieli zapłacić tylko 35 milionów, co przy dzisiejszych kwotach jakie są oferowane za zawodników to naprawdę drobne. Dodatkowym atutem jest na pewno osoba Carlo Ancelottiego, który jest wielkim fanem talentu Jamesa, w końcu to on sprowadził go do Realu i za jego kadencji był podstawowym zawodnikiem, a u Zidane'a nie dostawał już tyle szans.Real Madryt i Bayern Monachium doszły do porozumienia w sprawie wypożyczenia Jamesa Rodrígueza na dwa sezony. Informację oba kluby ogłosiły poprzez swoje strony internetowe. Zawodnik musi jeszcze przejść badania medyczne. Bawarczycy zastrzegli sobie prawo wykupu piłkarza po zakończeniu wypożyczenia.
Świetny ruch ze strony Bayernu.
Niemiecki dziennikarz "Sport Bild", Christian Falk, poinformował na Twitterze, że dziś po południu Carlo Ancelotti spotka się z szefami Bayernu Monachium. Wynikiemspotkania najprawdopodobniej będzie zwolnienie włoskiego szkoleniowca.
Decyzja o zakończeniu współpracy z Ancelottim to efekt słabych wyników Bayernu w tym sezonie. Aktualni mistrzowie Niemiec zajmują obecnie 3. miejsce w tabeli Bundesligi i do liderującej Borussii Dortmund tracą trzy punkty. Czarę goryczy przelała środowa porażka z Paris Saint-Germain (0-3) w meczu 2. kolejki fazy grupowej Ligi Mistrzów .
Według pierwszych doniesień następcą Ancelottiego może zostać Willy Sagnol. 40-letni Francuz to były piłkarz Bayernu, w barwach którego rozegrał niemal 300 spotkań.