>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Newsy, transfery, dyskusje - Liga Szkocka [07/08]

Status
Zamknięty.
michauek 233

michauek

Forum VIP
W tym temacie umieszczamy najciekawsze ciekawostki z ligi Szkockiej, m.in. transfery, wywiady itp.

PRZECZYTAJ JEŚLI WKLEJASZ NEWSA: Jednak aby temat był czytelny, proszę o niepogrubianie, kolorowanie, podkreślanie, zwiększanie, zmniejszanie, pochylanie (itp, itd) wklejanego tekstu. Pogrubiamy tylko tytuł newsa, reszta niech będzie &quot;normalna&quot;, dzięki temu temat ten będzie na pewno czytelniejszy.

michauek 233

michauek

Forum VIP
Killen w Celticu
źródło: transfery.info

Chris Killen - reprezentant Nowej Zelandi jest nowym nabytkiem mistrza Szkocji Celticu Glasgow. Najskuteczniejszy gracz minionego sezonu w Hibernian Edynburg jest więc kolejnym wzmocnieniem Celticu w ostatnich dniach, co równocześnie komplikuje sytuację Macieja Żurawskiego.

Killen w reprezentacji Nowej Zelandii zagrał do tej pory 21-krotnie i strzelił 13 goli.

Wcześniej do Celitcu dołaczyli: Scott McDonald (Motherwell - 15 bramek, vicekról strzelców ligi szkockiej) i Scott Brown (Hibernian).

------------------------------------------------------------------------------------

Najszybszy atak w Szkocji
źródło: Szkocja.goal.pl

Celtic po swojej transferowej ofensywie ma obecnie najlepszy atak w Szkocji, natomiast Hibernian po dołączeniu Claytona Donaldson&#39;a zdaje się mieć w tej chwili najszybszy. Piłkarz ten bowiem jest znany z niesamowitej szybkości i razem z Ivan&#39;em Sproule, który także jest znany z podobnych cech tworzą najszybszy atak w Szkockiej Premier League.

Jestem bardzo zadowolony z przejścia do Hibernian i myślę, że jestem gotowy na taki krok naprzód, nie mogę doczekać się startu nowego sezonu. Mogę grać na wyższym poziomie, gdyby tak nie było, nie pojawiłbym się tutaj.
Conference nie jest aż tak słabą ligą jak mogłoby się wydawać. Gra tam wielu utalentowanych zawodników. Tacy piłkarze jak Ian Wright, Stuart Pearce i Stan Collymore są ewidentnym przykładem na to, iż można się stamtąd wybić.
Słyszałem, że w klubie bardzo szybki jest także Ivan Sproule. Trudno mi powiedzieć, czy jestem lepszy. Będzie trzeba wykonać parę sprintów, żeby się o tym przekonać. Gdy ma się w składzie kilku szybkich zawodników mogą oni stworzyć duże zagrożenie, zwłaszcza nie lubią ich rośli obrońcy, gdyż trudno im nadążyć.
Moim podstawowym celem jest wywalczenie miejsca w pierwszym składzie i strzelanie bramek. Zadowoli mnie dwucyfrowa liczba - jeśli strzelę 15 goli w pierwszym sezonie, będę zadowolony. - powiedział Clayton Donaldson.

------------------------------------------------------------------------------------

Kolejne wzmocnienie Celticu ?
źródło: gazeta.pl

Celtic Glasgow zamierza ściągnąć kolejnego nowego gracza, tym razem na ich celowniku jest napastnik doskonale wszystkim znany z Liverpoolu - Robbie Fowler. Anglikowi kontrakt z klubem kończy się tego lata i nie zostanie przedłużony. Jeśli transfer dojdzie do skutku, sytuacja Macieja Żurawskiego znów się pogorszy.

Trener Celticu Gordon Strachan mimo już znacznych wzmocnień wciąż szuka nowych napastników, ponieważ nie jest zadowolony z formy tej formacji w poprzednim sezonie.

Oprócz Celticu napastnikiem interesuje się także ich lokalny rywal Glasgow Rangers oraz Newcastle United.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Grzegorz Szamotulski piłkarzem Dundee United
Grzegorz Szamotulski został wypożyczony na pół roku do 9. zespołu szkockiej ekstraklasy Dundee United FC. Piłkarzem tego klubu jest już inny polski bramkarz - Łukasz Załuska, który jednak złamał nogę kilka dni temu i nie będzie mógł grać przynajmniej przez sześć tygodni.31-letni były bramkarz m.in. Lechii, Legii, PAÓK-u i Amiki ostatnie dwa sezony spędził w austriackim Sturmie Graz. Jest 13-krotnym reprezentantem Polski.
- To bardzo doświadczony gracz, któremu odpowiada brytyjski futbol - mówi menedżer klubu Craig Levein.

Źródło:90minut.pl

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Tragedia na Fir Park: kapitan Motherwell - Phil O’Donnell nie żyje. W spotkaniu 20. kolejki Scottish Premier League Motherwell FC pokonał 5:3 Dundee United. Jednak w sobotni wieczór na ustach piłkarzy, działaczy i kibiców The Wells nie zagości uśmiech. Spotkanie z The Terros było ostatnim dla kapitana Motherwell Phila O’Donnella. 35-letni pomocnik, który zasłabł w końcówce spotkania, zmarł w drodze do szpitala.
Kwadrans przed końcem spotkania O’Donnell, który miał za chwile zostać zmieniony przez Marca Fitzpatricka, zasłabł i padł na murawę Fir Park. Zawodnikiem natychmiast zajęli si,ę klubowi lekarze, a po chwili 35-latek znalazł się w karetce. Niestety w drodze do szpitala kapitan Motherwell zmarł.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Reprezentant Niemiec w Celtiku Glasgow

Niemiecki piłkarz Andreas Hinkel, który ostatnio występował w hiszpańskiej Sevilli, będzie zawodnikiem Celtiku Glasgow. Według hiszpańskich mediów, kluby osiągnęły porozumienie w sprawie jego transferu.
onet.pl

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Maciej Żurawski w Larissa!!!
31-letni Polak podpisał 2,5-letni kontrakt. Grecki zespół zajmuje dopiero dziesiąte miejsce ale lepsza taka gra niż żadna bo w tym sezonie Magic wystąpił w zaledwie pięciu spotkaniach ligowych. Żurawskiemu kończył się kontrakt latem tego roku. Według moich informacji Żurawski został sprzedany za pół miliona funtów.

Żródło: Onet.pl || BBC || szkocja.goal.pl

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Po 33 kolejka w SPL następuje podział ligi na grupę mistrzowską i spadkową. Pierwsza szóstka z grupy mistrzowskiej walczy o grę w LM i Pucharze UEFA. Drużyny z miejsc 7-12 walczą o utrzymanie.
Oto tabela po 33 kolejkach:
(Motherwell i St. Mirren - 1 spotkanie zalegle; Glasgow Rangers - 2 spotkania zaległe)
1. Rangers 31 75 74-26
2. Celtic 33 74 75-23
3. Motherwell 32 52 42-39
4. Dundee Utd 33 50 48-38
5. Hibernian 33 50 47-38
6. Aberdeen 33 44 43-53
-------------------------------
7. Falkirk 33 42 40 - 44
8. Hearts 33 42 42-48
9. Inverness 33 36 41-58
10.Kilmarnock 33 33 34-46
11. St. Mirren 32 33 22-48
12. Gretna 33 7* 29-76
* 10 punktów odjęto z powodów finan.-adm.
miejsce - drużyna - liczba spotkań - pkt - bramki strzel - strac.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom