1.
Kontuzja Pepe okazuje się groźniejsza niż początkowo przypuszczano. Jak czytamy w oficjalnym komunikacie, defensor Realu Madryt nabawił się urazu łydki, który wykluczy go z gry na co najmniej trzy tygodnie.
Oznacza to tym samym, że Portugalczyk straci w najlepszym wypadku inaugurację nowego sezonu La Liga.
Jak mi przykro... nikogo nie podepcze :|
2.
Nicolas Bertolo został wypożyczony z Palermo do hiszpańskiego Realu Saragossa. Umowa została zawarta na rok, z możliwością pierwokupu po sezonie.
Na Stadio Renzo Barbera Argentyńczyk trafił przed rokiem, jednak nie zdołał przebić się do pierwszej jedenastki. W klubowej hierarchii pomocników trener Delio Rossi wyżej stawiał Fabio Liveraniego, Giulio Migliaccio i Antonio Nocerino.
- Chciałbym odwdzięczyć się za zaufanie, którym obdarzyli mnie działacze Saragossy. Jestem uniwersalnym pomocnikiem z ofensywnymi predyspozycjami. Mam wielki temperament i ducha zwycięscy - powiedział na swojej prezentacji w zespole Blanquillos.
+plotka
Alexandr Hleb nie ma większych szans na grę w podstawowym składzie FC Barcelony. Sam zawodnik przyznaje, że z radością powróciłby do angielskiej Premier League, w której występował wcześniej w barwach Arsenalu Londyn.
- Jestem związany kontraktem z Barcą i oczywiście muszę to respektować. Słyszałem jednak o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu. To silny klub i nie ukrywam, że gdyby była taka możliwość, to byłbym takim transferem zainteresowany - przyznał były pomocnik Kanonierów.
Pepe wypada z gry na trzy tygodnie
Oznacza to tym samym, że Portugalczyk straci w najlepszym wypadku inaugurację nowego sezonu La Liga.
Jak mi przykro... nikogo nie podepcze :|
2.
Bertolo wypożyczony do Saragossy
Na Stadio Renzo Barbera Argentyńczyk trafił przed rokiem, jednak nie zdołał przebić się do pierwszej jedenastki. W klubowej hierarchii pomocników trener Delio Rossi wyżej stawiał Fabio Liveraniego, Giulio Migliaccio i Antonio Nocerino.
- Chciałbym odwdzięczyć się za zaufanie, którym obdarzyli mnie działacze Saragossy. Jestem uniwersalnym pomocnikiem z ofensywnymi predyspozycjami. Mam wielki temperament i ducha zwycięscy - powiedział na swojej prezentacji w zespole Blanquillos.
+plotka
Hleb gotowy powrócić do Anglii
- Jestem związany kontraktem z Barcą i oczywiście muszę to respektować. Słyszałem jednak o zainteresowaniu ze strony Tottenhamu. To silny klub i nie ukrywam, że gdyby była taka możliwość, to byłbym takim transferem zainteresowany - przyznał były pomocnik Kanonierów.
www.primeradivision.pl
HISZPAŃSKI HERCULES ALICANTE PODEJRZANY
Korupcja w hiszpańskiej piłce?
Beniaminek hiszpańskiej ekstraklasy piłkarskiej Hercules Alicante jest podejrzany o kupno meczu z Cordoba FC. Alicante wygrało 4:0 i dzięki temu zapewniło sobie awans do Primera Division.
Podejrzenia nasunęły się po opublikowaniu przez dziennik "El Pais" nagrań rozmów głównego akcjonariusza Herculesa, Enrique Ortiza, z kapitanem drużyny Jorge Lopezem.
W poniedziałek działacze Herculesa z własnej inicjatywy stawili się przed prokuraturą, aby złożyć wyjaśnienia. Szczegółów tego spotkania nie ujawniono.
Śledztwo toczy się na razie w innej sprawie - korupcji na rynku robót publicznych w Alicante. Podejrzenia padły na Ortiza, właściciela firmy z tej branży.
Minister sprawiedliwości wezwał władze sportowe do zajęcia się sprawą Herculesa, a jeśli podejrzenia znajdą potwierdzenie, do nałożenia na klub sankcji.
Hercules jest jednym z trzech beniaminków ekstraklasy, obok Realu Sociedad San Sebastian i Levante. Zespół z Alicante wraca do Primera Division po trzynastoletniej przerwie.
tvn24.pl