>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

netbook do AutoCada

magiki 42

magiki

Użytkownik
Siema. Tak jak w temacie. Planuję/muszę kupić netbooka, który przede wszystkim ma być do programów planistycznych. AutoCad ma dosyć duże wymagania, więc nie chcę doprowadzić do sytuacji patowej, że na zakupionym netbooku mi nie ruszy ???? .. Sprawa druga, że na netbooka nie chcę przeznaczać więcej niż 1000zł i tu jest problem, bo przeglądam/szukam/wertuje i nie mogę nic znaleźć ponad ten program. Większość netbooków jest mniej więcej na równi z wymaganiami AutoCada. Moje pytanie do ludzi, którzy pracują na AutoCadzie, czy nie będzie mi zamulać na minimalnych wymaganiach? drugie, czy polecacie jakiegoś netbooka pod AutoCada ? Dzięki, pozdro

edyyy 0

edyyy

Użytkownik
dla takich programów liczy się dobry procek i pamięć operacyjna. wg mnie lepiej bezpiecznie kupić sprzęt na więcej niż minimalne wymagania, ze względu na to że np. może ci AutoCad działać, ruszy ci na tym notku, ale gdy już zaczniesz na nim bardziej pracować, tzn obciążać procek i ramy, to może ci niekiedy długo &#39;myśleć&#39;. a to już bardzo przeszkadza w płynnej pracy na takich programie i jest bardzo uciążliwe ;)

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
u nas w szkole , AutoCada wcale na jakiś kombajnach multimedialnych nie chodzi , znaczy zwykłe kompy. Do 1000 spokojnie netbooka jakiegoś dobrego znajdziesz

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Bardziej bym zastanawiał się nad jakością korzystania z AutoCada na małym ekranie. Do zwykłego projektowania raczej nie potrzeba mocnego sprzętu, jedynie do 3D imo.

magiki 42

magiki

Użytkownik
@boberek34 wiem, że im ekran większy to lepiej. Ja jednak pozostaje przy netbooku, bo po prostu jest bardziej praktyczny, wygodniejszy. W domu mam kompa stacjonarnego &quot;17 więc na chacie mogę na nim pracować, ewentualnie mogę drugi monitor podłączyć &quot;17 i na pewno będzie ok, ale poruszać się wolę z netbookiem. Co do sprzętu to za 1k mogę coś kupić, ale jak @edyyy pisał nie będzie miało to sensu, bo minimalne wymagania nie starczą. Znalazłem i nastawiłem się na tego netbooka:
http://www.x-kom.pl/p/71494-netbook-12,1-asus-eee-pc-1215n-d525-8gb-500-czarny.html
co mówicie? z &quot;10,1 na &quot;12,1, asus czyli renomowana marka (pc mam asusa i nie narzekam) ramów starczy, grafika też ok, myślę, że powinien być git?

stardust 0

stardust

Użytkownik
Procesor Atom i Autocad ? Jakoś mnie to nie przekonuje. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie ? Bo mi te procki kojarzą się ze sprzętem który ma problemy z praca przy 4 otwartych oknach.

J 0

john733

Użytkownik
Za 1000zł sprzęd do programów jak AutoCad? Nie wydaję mi się, że znajdziesz coś co sprawi, że programy nie będą zamulać. Do takich programów potrzebny jest dobry sprzęt. Ja pracuje w 3DStudioMax i coś tam wiem. Kupując sprzęt zwróć uwagę tylko na grafikę, procesor i RAM. Warty uwagi jest sprzęt Mac. Polecam rowniez toshibe quosmio tylko że niestety jest to sprzęt z wyższej półki ale byłbyś zadowolony. Pomyśl może o przeznaczeniu większej kasy. Jeśli pracujesz zawodowo to nie ma co żalować kasy.

magiki 42

magiki

Użytkownik
nie za 1k tylko 1,5k ???? .. poza tym ten asus ma procek- Intel Atom Dual Core D525 (1.8 GHz, 1 MB cache), 8GB Ramów i grafikę nVidia GeForce GT218 + Intel Graphics Media Accelerator 3150 to słabo na Cada? ... poza tym wiesz jakie są ceny Maców, nie te realia ;d

pytanie również do praktyków- swojego Cada ściągaliście czy zapytam- kupiliście ? 6k za podstawową wersję Cada, rewelacja ..

amaruti 89

amaruti

Użytkownik
Ja moge się wypowiedzieć, bo jestem posiadaczem acer aspire one 0751h 11.6&#39;, 2gb ramu, jeden z pierwszych modeli z najsłabszym atomem Z520 @1.33 i jesli chodzi o uzywanie autocada 2010 2d daje rade, czasami tylko lekko zamuli, także w nowszych netbookach nie powinno być problemu,a jeśli komus przeszkadza mały ekran bez problemu mozna podpiac monitor i pracowac wygodnie np. na 22 calach.

Do góry Bottom