Marzec, marzec i... "BIG DANCE"!
Zatanczymy?
#23 WNCAAB zaklad dlugoterminowy
Kto zdobędzie mistrzostwo?
Connecticut
@3.50
Stawka: 1j.
Bookie: 1x
Serce nie sluga jak to mowią, choc uwazam, ze bez dwoch zdan warto sprobowac.
W sezonie Huskies zdazyla sie wpadka z ARK, poza tym dziewczyny nie przegraly. Fakt, konferencja slaba, tzn moze nie taka slaba, bo bylo DePaul, czy MAQ, ale jednak dla UConn nie mająca druzyny, ktora jakkolwiek moglaby sie postawic.
Poza tym jednak dziewczyny odprawily SC oraz UTenn z druzyn, o ktorych nalezy wspomniec.
Sklad bardzo mocny, z niewiarygodna Bueckers na czele, ktora moze okazac sie wielka gwiazdą tego turnieju.
Popatrzmy na droge UConn do ewentualnej victorii w calych mistrzostwach...
Na pierwszy ogien High Point, czyli rywal o dwie klasy slabszy, ktorego Huskies powinny zjesc bez najmniejszego problemu.
R2 to zwyciezca meczu SDS - Syracuse. Generalnie tutaj tez powinno byc bezproblemowo patrzac na problemy kadrowe Pomaranczowych i SDS zwlaszcza.
Ciekawiej powinno zaczac sie robic od rundy następnej, bo tam z duza dozą prawdopodobienstwa mozna napisac, ze dziewczyny trafią na Kocice z KENTY mająca znakomita Howard. Raczej nie licze tutaj na Iowe, najbardziej pasuje mi Kentucky, ale mimo posiadania Howard wciąz nie jest to dla mnie kandydat na wyrzucenie Huskies z turnieju.
Najwazniejszy sprawdzian w River Walk Arena to starcie o tytul w tym regionie, czyli najprawdopodobniej potyczka z Baylor. Nie chce mi sie wierzyc, ze Michigan przy tym co gra ostatnio, czy UTenn, gdzies tutaj powalczą z Bears.
Forma Baylor solidna, dziewczyny w cuglach zdobyly mistrzostwo B10 i to bedzie spory sprawdzian dla UConn, ale mimo wszystko personalnie lepiej wygladaja Huskies i tutaj Bueckers moze zrobic ogromną roznice.
Powiedzmy zatem, ze UConn awansuje do F4, co dalej?
Na pierwszy ogien zwyciezca Mercado Region.. Tutaj oczywiscie uwage trzeba zwrocic na NC State, czy Texas A&M, choc powiem szczerze, jesli UConn przejdzie Baylor, tutaj az tak zle wbrew pozorom, mimo, ze to juz F4, byc nie powinno.
Awansujemy zatem do finalu, na kogo trafiamy?
Powiem szczerze, nie widze tutaj SC, #1 na poczatku sezonu, nie widzi mi sie Louisville. Widzi mi sie tutaj albo Stanford albo Maryland ze wskazaniem jednak na Cardinals.
Stanford jest w gazie i to obecnie faworyt bookiego do tytulu. Mimo wszystko jednak przy mozliwosciach UConn, przy tym skladzie, biorac pod uwage Bueckers w skladzie uwazam, ze to wlasnie Huskies wyszlyby z tego zwycięsko.
Oczywiscie ja wiem takze, ze u Geno wykryto koronawirusa, ale tak, czy inaczej uwazam, ze tutaj warto sprobowac.
Po "podpisaniu" Fudd dla UConn nadchodza bardzo dobre czasy, moze nawet takie jak za czasow Stewie i za rok, czy dwa takich kursow juz po prostu nie bedzie, dlatego warto pograc.
#24 18.03.2021 00:00
Richmond - Toledo
Toledo
@1.662
Stawka: 1j.
Bookie: 1x
Pierwsza runda NIT.
Jeszcze pare dni temu faworytem byli Spiders, ale dosc szybko role sie odwrocily. Powod jest prosty, Golden oraz Francis w ekipie Richmond pod q. To dwaj najlepsi strzelcy Spiders, wiec ewentualne braki moglyby okazac sie bardzo dotkliwe. Francis pogral jeszcze 9 minut w starciu z SJ, z DUQ nie pojawiając sie juz na parkiecie, Golden wypadl wlasnie po meczu z Dukes.
Generalnie Richmond mialo dosc slabą koncowke sezonu, porazka z SJ, porazka w mistrzostwach konferencji z DUQ i ok, Toledo tez przegralo w mistrzostwach konferencji, ale z tak grajacym Ohio to nie wstyd.
Na pewno Toledo ma wszelkie papiery tutaj na zwycięstwo, zwlaszcza jesli dodac do tego problemy ze skladem rywali.
To jednak nie czas jeszcze na bomby stąd stawka spokojna.