>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ncaab 2008/2009

Status
Zamknięty.
M 0

mirek186

Użytkownik
✅✅✅Tulane at Southern Mississippi over 128,5✅✅✅
Analiza:
To jest ten słabszy mecz, bo zawodzi momentami skuteczność S.Missi i mają problemy z wchodzeniem za każdym razem pułapu 32pkt, ale zato optymistyczne jest ze oddają jak na tak niską linie śr. 54 rzuty, więc nawet przy niższej skuteczności mogą tutaj się pokryć, do tego ost. 4 mecze przeciwnik w 7 na 8 połówek przekraczał próg 32pkt, i ostatio obron ich też gra poniżej swojej normy pozwalając przeciwnika na 50%FG, ale dla mnie jest to ten słabszy mecz ze względu na to że śr. PF to tylko 17 i śr. FT przeciwników w ost. 4 spotkaniach to też 17 i do tego aż 3 razy na 4 ost. spotkania mieli mniej niż 10 asyst.Tylko że jedno znich było z MIchigan. Więc myślę że i tak Tulana ma słabą obronę i dobrze pkt, za 2, pozwoli przekroczyć próg.

Rarytasem na jutro wydaje się :
✅✅✅Indiana St. at Wichita St. over 123✅✅✅
Analiza:
Statsy każdy może sobie sprawdzić, to nie problem ja tylko dodam że w drodze selekcji jaką ja robię nie mogę się doczepić w tym meczu to ani jednego punktu który drużyna powinna zaliczyć żeby był over w moim mniemaniu.Ponieważ jest tyle mecz ja zawsze sprawdzam ost. 4 czasami tylko więcej gdy chce się z

jakimś wnioskiem upewnić.
1.Obie po statsach rzucają 60% rzutów za 2
2.Obie oddają 50 rzutów na mecz
3.Skuteczność rzutów za 2, 55 i 51%
4.W ost. spotkaniach przeciwnik też śr. 50 rzutów na mecz
5.PF śr. 17 i 19 na mecz
6.FT śr. 19-15 to taki jeden minusik ale za to statystyka śr. FT dla przeciwnika(czyli ile nasze analizowane drużyny dają FT przeciwnikowi) jest 19-21 więc tyle ile
nam trzeba,
7. Śr. FG% przeciwników w ost. 4 spotkaniach to też 44 i 47% obie lekko ponad swoją normę. Do tego w ost. 4 meczach Indiana za każdy razem miała min. 10 asyst, co dla mnie jest tłumaczeniem że potrafią rozmontować obronę, bo przeważnie dlaczego drużyny kończyły spotkania z niską linią under, to słaba skuteczność przekładała się na dużo rzutów za 3, i mało asyst co świadczy ze nie miały pomysłu drużyny te na grę z przodu i najłatwiej jest oddać rzut za 3(ale niestety gorzej trafić). Tutaj oba zespoły mają b. dobra skuteczność rzutów za 2+ właśnie min. 10 asyst więc jednak powinniśmy mieć wystarczająco kreatywności z przodu żeby pokryć taką niską linie. W dodatku chociaż Wichita ma tutaj -8.5 hendi, po statystykach nie jest ona aż taki wielkim faworytem i mamy znowu szanse na dużo pkt, w ostatniej minucie spotkania. I bez kontuzji oba zespoły.

M 0

mirek186

Użytkownik
NCCAB tutaj mamy 3 mecze dość solidne ale do każde od czegoś bym mógł sie przyczepić ale zobaczymy czy słusznie czy nie. Wszystkie przeszły moją selekcje i wszystkie mają niskie linie.
Toledo at Eastern Michigan over 116⛔⛔⛔
Analiza:
Jedyne co martwi tutaj to postawa Michigan, Toledo dobrze rzuca ostatio jak na tą drużynę 50% i do tego słabo broni, pułap przekroczyli 5 razy na 8 i co najważniejsze 7 na 8 razy przeciwnik w ich spotkaniach przekraczał. Śr. przeciwnik ma 50% skuteczność w ost. spotkaniach. do tego z faulami tez przyzwoicie gdyby skuteczność nam tutaj lekko zaszwankowala. Ale tak jak mówi Michigan w ogóle bez formy,ale czym się tutaj ekstra sugerujemy mamy tutaj 2 najsłabsze ekipa dywizji więc nie mają naprawdę nic do stracenia jak spróbować na koniec rozgrywek wygrać i h2h też overowe. Więc linia 116 na pewno warta strzału. Do tego gdy będziemy mieli wyrównany mecz to nam spokojnie ost. minuta pokryje faulami taką niską linie. Do tego Michigan gorzej w ataku grać nie może i ich wynik w ofensywie jest po części usprawiedliwiony dobrą postawą w obronie przeciwników. Dzisiaj będą mieli sobie coś do udowodnienia i gorszej drużyny w obronie i w ich zasięgu już chyba nie dostaną.

Mecz nr.2:
William &amp; Mary at Old Dominion over 119✅✅✅
Analiza:
Tutaj tak sama sytuacja jak w wyżej wymienionym, Old Dominion powinno sobie spkojnie pułap wyrobić ale z W&amp;M już gorzej, do tego obie w sumie dobrze w obronie, ale linia spada i W&amp;M nawet z beznadziejnych sytuacji goni wynik więc też jest szansa na pokrycie, ale to jest można powiedziec najsłabsze spotkanie dzisiaj.

Mecz nr.3
Hofstra at Georgia St over 123✅✅✅
Tutaj wszystko wchodzi, jedyny mankament to że obie w miarę grają w obronie. Ale za to obie tak samo świetnie rzucają w ost. spotkaniach i ja bym został przy tej drugiej opcji. Tym bardziej że fauli tez tutaj powinno wystarczyć i wchodzą obie dobrze w połówki. I oszczędzają nam nerwów że przestrzelą strasznie początek i potem nawet jak na takie niskie połówki będą musiały nadrabiać. Więc wątpię żeby jedna z drużyn zeszła poniżej 40% skuteczność, do tego mecz naprawdę wyrównany się zapowiada i możemy liczyć na parę ekstra pkt. w ostatniej minucie co już nie raz ratowało nam mecz.

Do tego tak jak pisałem wszystkie były sprawdzane do moich zasad których nie chce mi się pisać co analizę, więc dla mnie szczególnie mecz nr. 1 i 3 do grania dzisiaj. I chyba tylko to puszcze NBA po ostatnich wpadkach zobaczymy jak na sucho wejdzie.

M 0

mirek186

Użytkownik
Denver at Louisiana-Monroe over 123 (zwrot)
Buk:Bet365
Analiza:
Po testach czego się obawiamy to postawy Denver powinni wygrać Luisiana słaba strasznie obrona, i linia niska ale czemu się obawiam to h2h underowe i jak Denver wygrywa to właśnie dzięki bardzo dobrej obronie. Bardzo mało rzucają i bardzo mało rzutów pozwalają oddać przeciwnikowi. Więc teoretycznie muszą mieć bardzo dobra skuteczność żeby nawet małe overy pokryć. Więc taki ryzykwizyk powinno się pokryć ale mogą być problemy wszystko zależy od postawy Denver. Reszta analizy dość pozytywna ale tak jak mówi nie można przejść obojętnie obok postawy obronnej Denver więc wole grać jednak typ co podam poniżej.

Top na dzisiaj (oczywiście po UEFA )
Portland at San Diego over 125✅✅✅
Analiza:
Jeżeli chodzi o analizę przechodzą obie bezbłędnie Portland wciąż liczy się w walce o 2 miejsce w dywizji. Do tego jedyny sposób w jaki wygrywają to atak, obrona ostatnio nie najgorzej ale z powodu bardzo dobrego ataku nawet gdy zostawiaj przeciwnika na 40% to dają mu wrzucić 60 oczek. San Diego dużo lepsza obrona ale dużo osób nie docenia ich ataku, nie grają porywającej koszykówki ale punktują solidnie co nam wystarczy tutaj i takie w topy ofensywne zaliczali z Gonzagą i St. Mary jedne z najlepszych ekip defensywnych. Więc nie powinno tutaj być problemu z pokryciem lini tym bardziej że właśnie h2h pokazuje dużo overuw, i do tego obrona Portland niby ostatnio lepiej tylko 41% trzymają przeciwnika na FG% ale za to mnóstwo fauli i to samo tyczy się San Diego gdy grają dobrze w obronie=dużo fauli i FT. Więc myślę że jak nie tak to tak wejdzie. Tak naprawdę ten mecz morze tylko nie wejść przez dobrze wszystkim znany kaprys u buków na przekór wszystkiemu. Bo do niczego sie tutaj nie można przyczepić i linia tez jest niska 125 jak najbardziej do pokrycia i mecz powinien być wyrównany więc można liczyć w ostateczności na magiczna ostatnią minutę. I tak jak powtarzałem jak Portland chce wygrać to wrzuci 70pkt.

M 0

mirek186

Użytkownik
NCCAB:
Missouri St. at Indiana St. over 127⛔
Kurs:1.95
Buk:pinnacle
Analiza:
Już standardowo zgodnie z wszystkimi punktami mojego planu na mecze. Do tego warto dodać obie ekipy ostatnio w formie rzucają po 47% z gry i tak samo dużo tracą 45% średnio. Do tego masa możemy się spodziewać masy fauli, więc raczej Więc linia 127 jak najbardziej do pokrycia i zapowiada się wyrównany mecz więc liczę że w razie &quot;W&quot; ostatnia minuta znowu zdziala cuda. Co dodałem do analizy po ostatniej wpadce to czy zdarzyło sie w ost. 5 meczach drużyną analizowanym zawalić pierwszą połowę tak jak to stało sie wczoraj i obie grają solidnie, do tego pierwsze 5 min. meczu też stawiają raczej na ofensywę i nie grają asekuracyjnie śr. rzucają i oddają po 8-10pkt. Co jest tez bardzo ważne w overach na NCCAB. Gdzie mamy tylko 2 połówki i dłuższy przestój często jest nie do odrobienia. Więc myślę ze tym bardziej końcówka sezonu obie ekipy nie grają tutaj o nic, więc raz że są w gazie to porzucają sobie dzisiaj, i zagrają szybki mecz. Tym bardziej że jak wspominałem obrona obu ekip nie zachwyca.
Arizona St. vs. Washington St. over 111(TOP)⛔
Kurs:1.95
Analiza:
Nasz rarytasek na dzisiaj, próg ustawiony nisko z racji że obie ekipy grają defenswynie, ale w końcu żeby wygrywac spotkanie trzeba rzucić więcej pkt, niż przeciwnik. Więc moim zdaniem linia jak najbardziej do zrobienia. Obie ekipy dobrze punktują ostatio i w tym upatruje tutaj overa. Fakt że dobrze bornia to jedno ale potrafią wrzucić po 70 pkt przeciwnikowi to drugie. A nam trzeba po 55 na spotkanie, tylko szkoda ze mało faulują obie ekipy ale przy tak niskiej lini idzie to przeboleć. Do tego dobrze wchodza w spotkanie, i Arizona wciąż walczy o finały. Więc będzie chciała wygrać za wszelką cene i daje nam to dodatkowego plusa bo to oni mają tutaj większy potencjal w ofensywie. Do tego standrd wszystkie potrzebne statystyki zaliczone przez obie ekipy. A skromnie licze że tak ważny mecz podniesie trochę emocje i dostaniem też trochę fauli, co dodatkow ułatwi nam robote. I w obu ekipach jest zawodnik który ma bardzo dobre mecze przeciwko, nie pamiętam już imion ale można na ESPN, przeczytać. Więc ma kto pociągnąć drużynę w słabszych momentach.

M 0

mirek186

Użytkownik
✅✅✅Furman at Wofford over 133✅✅✅
Kurs:1.90
Analiza:
Obie ekipy to po prostu tragedia w obronie, odliczając ost. 2 min od spotkania gdzie dzieją się cuda, do tego czasu i jedna i druga tracą śr. 65 Furman i 70 Wofford punktów. Do tego należy zauważyć że obie ostatnio grały z Citadelą, ale o tej drużynie bliżej w nast. omówieniu bo będzie grać under i dowiecie się czemu. Ofensywnie Furman właśnie przez można powiedzieć Citadele i Davidson prezentuje się tutaj gorzej 55 pkt na 2 min. do końca(liczymy ost. 5 spotkań, nie śr. sezonu) ale mieli dość defensywne i czysto grające teamy więc o pkt, było ciężko ale jak na nasza linie i właśnie poziom obrony przeciwnika dalej dość dobrze. Wofford na 2 do końca rzucało 65 pkt. śr. Do tego obie popełniają dużo PF, i są dość często faulowane. 20 FT na mecz, ich ostatni pojedynek tez zakończył sie overem długo przed końcem spotkania. Do tego Wofford ma bardzo dobrą skuteczność za 2pkt. 57% i Furman też nie wypad aż tak źle 44%. Do tego obie ekipy lubią rzucać co świadczy o dobry tempie gry jeżeli przeciwnik też gra ofensywnie śr. 55 rzutów na mecz. Więc znowu mamy tutaj wszystko co nam trzeba, tragiczną obroną, dużo PF i drużyny które potrafią kończyć overa przed ost. szalonymi minutami. Linia niska ze względu na ost. 2 spotkania Furmana, Citadel po prsotu ma taki styl gry, coś jak Denver co my grali dzisiaj under, po prostu zwalniają tempo, cały czas wykorzystują prawie 34 sec. itp, i do tego najgorsze grają czysto więc nie ma praktycznie opcji FT. A ost. mecz po prostu im nie wyszedł pod każdym względem, obu ekipą i zakończył się underem.Obie poniżej 40%FG i mało fauli a i tak brakło nam do lini tylko 6pkt. Dzisiaj tak nie będzie bo Wofford ma lepszy potencjał ofensywny i tak właśnie wygrywają spotkania atakiem, i dużo więcej fauluje. Więc tak niska linia powinna się pokryć spokojnie.

Citadel at Georgia Southern under 141
Kurs:1.90
Analiza:
Mamy tutaj bardzo interesujące spotkanie, linia wysoko bo na 141 pkt. Zacznijmy tak, Citadela to oprócz Samford jedyna defensywna drużyna w dywizji, z tego tak wysoka linia. A GASOU chce grać do przodu i grała dość ofensywnie ale do momentu kontuzji W.Powers, od momentu jego kontuzji mają straszne problemy ofensywne, zwłaszcza w ostatnim czasie coś w tej drużynie siadło, i wszystkie ich wysokie wyniki to efekt ost. 2 min, tak naprawdę bo, odliczając ten czas 2 ost. 3 spotkaniach na które mieliśmy wgląd play-by-play zdobyli 50+44+56pkt, do tego można zobaczyć jak pkt, rozkładają sie na połowy na ost. 5 spotkań GASOU ani razu nie przekroczyła progu 35pkt, w pierwszej kwarcie. Więc jak dla mnie linia trochę zawyżona ale to z racji dobrej gry Citadelli i słabej obrony GASOU. Tylko że Citadela ma to do siebie że nawet gdy grają przeciwko słabej obronie to nie forsują tempa, drużyny akademickie mają właśnie to do siebie ze są zdyscyplinowane taktycznie, i jak trener każe grać każdą piłkę prawie do końca to tak właśnie grają, z tą tak mało rzutów Citadeli nawet w tak ofensywnej lidze rzadko rzucają więcej niż 50 razy w spotkaniu do tego trzeba jeszcze dodać że obrona ze spotkania na spotkanie gra coraz lepiej, ost. 5 spotkań skuteczność przeciwników wynosiła 36%FG. Do tego co ważne będzie w tym spotkaniu trzymają do 29% 3FG, a to główna broń GASOU oni potrafią mieć lepszą skuteczność za 3 niż za 2pkt, w meczu. Co właśnie przy dobrze grającej obronie ich opcje w ofensywie są bardzo ograniczone. Więc tak jak myślę dzisiaj mecz będzie przebiegał pod dyktando Citadel i będzie dość defensywny ze słabą skutecznością, a i na koniec Citadel bardzo mało fauluje 15PF na mecz i tylko 13FT. I tutaj widać właśnie ich doskonałą obronę. GASOU znowu fauluje dużo ale to tylko będzie na ich nie korzyść, gdyż jak Citadela osiągnie przewagę to będzie im diabelnie trudno odrobić straty i wtedy ich obrona zrobi swoje. Więc tylko jakiś cud w ost. minucie może nam tutaj zabrać under ale przy tak słabo dysponowanej GASOU jest to raczej nie możliwe.

I dla tego zagramy jeszcze pierwszy raz hedni w NCCAB, na Citadele, GASOU jest tutaj praktycznie bez jakich kol wiek szans, h2h na parkiecie GASOU jest lepsze dla nich ale nie zapominajmy że to liga akademicka i skłąd co sezon jest inny i kontuzja jednego zawodnika potrafi przekreślić wszystko. Do tego Citadel gra o 20 wygraną w sezonie pierwszy sezon z 20 wygranymi od 1979!!!. I o kwalifikacje do Southern Conference Tournament. A GASOU już tylko o honor

Citadel at Georgia Southern
Typ:Citadel -5.5
Kurs:2.02

magiki 42

magiki

Użytkownik
jeżeli ktoś ma konto na BAHU, dzisiaj w ofercie jest NCAAB:
Syracuse Orange - Stephen F Austin Lumberjacks 20-03-09 17:15 1,10 7,00
Kansas Jayhawks - North Dakota State Bison 20-03-09 17:30 1,20 4,50
Marquette Golden Eagles - Utah State Aggies 20-03-09 17:30 1,50 2,50
Oklahoma State Cowboys - Tennessee Volunteers 20-03-09 17:30 2,00 1,75