>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NCAA 2012

Status
Zamknięty.
K 116

kopakos

Użytkownik
Na dzisiejszy dzień proponuję dubelek:

Xavier -5.0
@ 1.38 + Providence @ 1.31 =&gt; 1.81
Xavier - Vanderbilt ⛔
Handi bez problemu powinno zostać pokryte. Vanderbilt w tym roku cieni strasznie, ale nic dziwnego skoro w wyniku draftu stracili trzon swojej ekipy z poprzedniego roku (Jeffrey Taylor, John Jenkins, Festus Ezeli). Wystarczy porównać statystyki z poprzedniego roku i obecnego.
Poprzedni rok: http://espn.go.com/mens-college-basketball/team/stats/_/id/238/year/2012/vanderbilt-commodores
Obecny rok: http://espn.go.com/mens-college-basketball/team/stats/_/id/238/vanderbilt-commodores
Porównując pierwszą trójkę, która rozgrywa najwięcej minut w meczach, widzimy że obecna trójka wykręca gorsze rezultaty. Odpowiednio w poprzednim roku średnia pkt : 20, 16, 10 =&gt; obecnie 17, 11, 9.5 .
Analogiczną sytuację mamy w drużynie Kentucky. Po odejściu dwójki czołowych graczy z poprzedniego roku (Davis i Kidd-Gilchrist), już nie radzą sobie tak świetnia. Pomimo tego że do tej pory ich rozpiska nie była mega trudna, ani łatwa (91 lokata w rankingu RPI) -&gt; http://statsheet.com/mcb/rankings/RPI , to widać że brak trzonów ekipy, nie służy niczemu dobremu. A co do drużyny Xaviera... większość nowych zawodników, którzy nie grali w poprzednim roku, bądź grali mało. Jednakże statystyki punktowe obecna ekipa ma o wiele lepsze. Średnią powyżej 10pkt ma czterech zawodników, a piąty ma 9.7 . Xavier w obecnym sezonie na swoim terytorium ma rekord 3-1 , co nie jest z pewnością słabym wynikiem. Vanderbilt w poprzednim spotkaniu grał na wyjeździe z Villanovą, drużyną która jest o wiele słabsza od Xaviera i poległ aż 10pkt. Kursik 1.38 na handi -5, wydaje się być fajnym typem do dubelka.
edit: To co zrobił Xavier, przekonuje mnie że są jedną z bardziej przecenianych drużyn. Prowadząc 13 punktami, zaczęli bawić się i próbować rzutów za 3pkt, oczywiście niecelnie. W drużynie Vanderbiltu mecz życia rozegrał Kyle Fuller i to wystarczyło żeby wygrali ten mecz. Generalnie odradzam grania na Xavier, tym meczem przekonali mnie do tego, aby już nigdy na nich nie stawiać.... Żenada.
Providence - Rhode Island ✅
Obie ekipy w tym roku, jak do tej pory miały podobnej trudności rozpiskę spotkań. RPI odpowiednio na miejscu 122 i 131. Z tym że Providence jak do tej pory posiada rekord 6-2, a Rhode Island 2-6. Kolejną rzeczą która przemawia na korzyść gospodarzy, jest fakt iż jeszcze nie zaznali smaku porażki na własnej hali. 5 spotkań i 5 wygranych. Na pewno zdają sobie sprawę, z tego że muszą wygrywać u siebie, gdyż na wyjazdach, bądź terenie neutralnym nie idzie im najlepiej. Na terenach neutralnych jak do tej pory dwie porażki i jedno zwycięstwo, z drużynami słabymi. Trzon składu utrzymany z poprzedniego roku. Podejrzewam że kurs na Providence byłby niższy, gdyby nie kontuzja Vincenta Councila (najlepiej punktujący z poprzedniego sezonu) + tylko ośmioosobowy skład. Mimo wszystko nie powinno to przeszkodzić w pokonaniu słabych rywali na własnym terenie. Rhode Island w obecnym sezonie spisuje bardzo słabo, obecnie drużynę tworzą zawodnicy, którzy w tamtym roku grywali na poziomie 15-20 minut w spotkaniu. Providence powinno wygrać ten mecz, chociaż przewagą 4 punktów, mimo wszystko obstawiam pewniejsze - zwycięstwo bez handi.
edit: Tego meczu nie oglądałem, gdyż oglądałem mecz Xaviera. Po wynikach widać że pierwsza połowa była wyrównana, natomiast druga całkowicie pod dyktando gospodarzy. Szkoda pierwszego typu....

Otrzymane punkty reputacji: +15
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
George Washington - Kansas State(-8,5pkt) @ 2,11 | Pinnacle
Po krótkiej przerwie wracamy do pisania analiz, w okresie gdy nie było mnie na forum szło naprawdę dobrze i na dziś znalazłem typ na za chwilę. George Washington grają w kratkę, nie przekonuje mnie ich gra, zdecydowanie lepiej idzie gościom i oni są tutaj faworytami, czytałem kilka opini na ich temat i podobno grają naprawdę fajnie. Rywal nie powinien być dziś mega wymagający i handi po takim kursie warto spróbować, na dodatek u gospodarzy prawdopodobny jest brak trzech koszykarzy.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Creighton - Akron 2 @ 5,25
Na dziś wieczór znalazłem coś ciekawego dla emocji. Creighton podejmie u siebie Akron, które prezentuje się dość dobrze, lecz troszkę może nie pod grą, ale młodsi zawodnicy są zapewne głodni gry, więc moim zdaniem nie jest to przeszkoda. Creighton na 9 meczy przegrali tylko jeden, są mega faworytami, ale ja stawiam dziś na Akron po dość wysokim kursie, mam zagrane po 5,50 i kurs już spadł. Grali 6 meczy, 4 wygrali i 2 przegrali dopiero po dogrywce, walka porządna i dziś myślę, że możemy zobaczyć dość nieoczekiwany wynik i wygrają. Analiza nijaka, ale mam przeczucie odnośnie tego meczu i myślę, że Akron powalczy.

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Denver @ UT Arlington 2 1,71 ⛔⛔⛔????

Mój typ idzie dziś na gospodarzy, czyli Arlington - zespół w którym gra polski zawodnik Karol Gruszecki. Arlington od ostatniego sezonu poczynili duży progres, pobili w zeszłych rozgrywkach rekord szkoły (bilans) i awansowali do wyższej dywizji. Kilku zawodników co prawda odeszło ale nadal skład opiera się na chłopakach, którzy dobrze prezentowali się w zeszłym sezonie. Stawiają głównie na defensywę i liczę że zatrzymają lidera Denver - Royca O&#39;Neala. Siłę gospodarzy upatruje w kolektywie, 9 zawodników gra średnio 15 minut albo więcej przy 4 głównych ogniwach Denver grających około 30 minut. Arlington notuje bilans 6-3 natomiast Denver 4-7, z czego 2 spotkania to wygrane z ogórkami (TAMU 1,9; Nebraska 3-12). Liczę na przewagę własnego parkietu i kolektywu Arlington. Kurs całkiem niezły.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Z ostatnich 2 tygodni typowania handicapów z NCAA wyszły mi statystyki 33/43, więc postanowiłem zamieścić typ tutaj,jednak bez względu na wynik nie zamierzam zbyt często &quot;rozbierać&quot; na czynniki pierwsze meczów koszykówki tak jak dziś.:razz:
W NCAA kończy się powoli czas spotkań między konferencjami i czas handicapów +/- 40 punktowych.Już powoli wchodzimy w okres spotkań między druzynami w miarę wyrównanymi.W swoim ostatnim spotkaniu przed pojedynkami wewnątrz konferencji Duke spotka się z drużyną Davidson.
Duke już jakiś czas temu zwrócił moją uwagę swoja serią zwycięstw jest to jedyna drużyna swojej konferencji bez porażki w tym sezonie(wszystkie mecze wygrane w czasie regulaminowym).
Przejdźmy jednak do konkretów.
Podczas 12 spotkań, Duke pokrywał 7 razy wyznaczoną linię handicapu (wg Bet365),wydawałoby się że 7 na 12 to mało, jednak przyjrzałem sie temu bliżej linia handicapu była zawyżana gdy Duka grał na własnym parkiecie, a niedoszacowana gdy grał na neutralnym(Duke w tym sezonie nie grał spotkań stricte wyjazdowych),i wobec tego handicap w spotkaniach na terenie neutralnym(a takie też będzie dzisiejsze/jutrzejsze) był pokryty 5/5,w spotkaniach domowych jedynie 2/7 ALE aż 3 razy do pokrycia linii zabrakło tylko 0,5 punktu, raz 1,5 a największym brakiem było 5 punktów w ostatnim meczu z Santa Clara wygranym 90-77.
Może to być lekko niepokojące ale SC do meczu z Duke miała świetny bilans wyjazdowy 3/3 gdzie tylko raz była faworytem kursowym.
Co do drużyny Davidson - grała ona na terenie neutralnym tylko raz w tym sezonie, przegrywając 81-67 przy linii handicapu +/-9.Ogólny bilans 7z/5p.
Generalnie nie jest to drużyna słaba i na pewno nie należy spodziewać się pogromu, raczej dosyć wyrównanej gry zwłaszcza w pierwszej połowie.
Davidson najwyżej w tym sezonie przegrał 14 punktami ale z tak mocną drużyną jak Duke jeszcze nie grał.
Dodatkowo na pewno zechce się pokazać z dobrej strony jeden z najlepiej punktujących w drużynie Duke Seth Curry dla którego będzie to wizyta w &quot;hometown&quot; i jak twierdzi najskuteczniejszy strzelec z ostatniego meczu będzie tam sporo jego rodziny i znajomych, a dla Duke ważne wydarzenie .
Duke na pewno nie będzie się czuć jak na „wyjeździe” .
Duke w tym sezonie średnio zdobywa 81 tracąc 63 punktów na mecz, a Davidson odpowiednio 72 i 67.
Drużyny spotkały się w ubiegłym sezonie (niestety nie wiem czy był to teren neutralny czy gospodarzem były „niebieskie diabły”) i zakończył się wynikiem 82-69.Do przerwy minimalnie prowadził Davidson. Spodziewam się podobnego przebiegu dziś. Linia handicapu (ustawiona przez bet365 na +/- 17,5 punktu nie została pokryta) . Proponuję dziś ostrożnie obniżyć linię handicapu o 5 punktów(co jest jednocześnie maksymalnym brakiem w pokryciu linii handicapu przez Duke w tym sezonie) i zagrać:
Davidson – Duke : Duke -7,5 @ 1,43 Bet365 50:67 do przerwy 29:29
Strony http://espn.go.com i http://www.cbssports.com nie informują o żadnych poważniejszych osłabieniach w składach przed tym meczem.
Generalnie poszło w dobrą stronę,grałem -7,5 i -13,5 w dublu,w typach dnia zabrakło 0,5,jednak nad Duke wisi jakieś fatum pół punktowe ????

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Przyznać muszę,że na pierwszy rzut oka faktycznie to spotkanie wygląda overowo,jednak gdy przyjrzymy mu się bliżej już nie koniecznie musi tak być.
Po pierwsze:historia - dwa ostatnie mecze między tymi drużynami w regulaminowym czasie były bardzo underowe (108 i zaledwie 98!),a punkty zostały &quot;nadrobione&quot; dopiero w dogrywkach,mam nadzieję,że trzeci raz z rzędu dogrywki nie będzie,lecz trzeba mieć na uwadze,że teoretyczny faworyt Michigan nie wygrał żadnego z 5 ostatnich meczow między tymi drużynami w regulaminowym czasie (2remisy i 3 porażki).
Po drugie: ststystyka - owszem statystycznie obydwie drużyny dobrze punktują w tym sezonie, zwłaszcza Michigan 80pkt/mecz,Northwestern 68,lecz należy wziąść pod uwagę,że do tej pory w meczach non-conference grali z drużynami o wiele słabszymi,w dodatku 11 na 13 u siebie.
Tym razem obrona powinna być lepsza.
Po trzecie: osłabienia - obie ekipy przystapią do tego meczu ofensywnie osłabione, zwłaszcza gospodarze,gdzie nie zagra 2 najskuteczniejszych zawodników obecnego sezonu - Drew Crawford 13,5pkt/mecz nie grający w 3 ostatnich meczach,oraz Reggie Hearn 14,5 pkt/mecz kontuzjowany 22.12.12.
W ekpie Michigan niepewny wystepu jest 2gi najskuteczniejszy zawodnik Tim Hardaway Jr. 15,8 pkt/mecz który jest również 3cim zbierającym Michigan 5,3 zb/mecz.Jak powiedział trener Michigan John Beilein - jego występ stoi pod znakiem zapytania i zależy od tego jak zawodnik będzie się czuł bezpośrednio przed meczem,tak czy inaczej,nie sądzę,aby zagrał więcej niż 20 minut.
W tej sytuacji ciężar zdobywanie punktów będzie spoczywał głównie na Treyu Burke w ekipie gości i Dave Sobolewskim u gospodarzy.
Ograniczenie opcji rozgrywania ataków powinno skutkować większą ich przewidywalnością,a co za tym idzie większą skutecznością w obronie czyli generalnie mniejszą ilością zdobytych punktów,na co mam niniejszym nadzieję.
Granie overa ma jednak tą zaletę,że mozna liczyć na dogrywkę,jesli jej nie będzie - a na to liczę, over w meczu jutrzejszym nie powinien paść mimo skromnnej jego linii którą wyznaczyłem na 130,5 punkta.

Northwestern-Michigan under 130,5 @ 1,74⛔ 66+94= 160 !!! Bet365

Generalnie nie jestem jakimś fanem underów/overów gdyż wydaje mi się to nieprzewidywalne,bez grzebania w tym meczu,nie stawiałbym pewnie w ogóle,ale jeśli okazuje się,że nie zagra 2 a być może 3 z pośród 4 najlepiej punktujących w obu drużynach,to już trzeba spróbować.
Generalnie też na początku myślałem o jakimś +15 na Northwestern, bo 5 ostatnich meczów wygrywali bądź remisowali,jednak boję się,że tym razem nie będzie miał kto rzucać,więc raczej wezmę:
Michigan -6,5 @ 1.43✅ Bet 365 z nadzieją,że najwyżej pokryją to w dogrywce,ale to raczej w jakimś dublu z czymś o podobnym kursie.

Zabrakło mi mniej więcej tyle ile Robertowi Mateji do rekordu skoczni na Planicy,masakra.Jednak Hardaway zagrał i to 31 minut i dołożył 21 punktów,Burke aż 23,generalnie Michigan chciało ten mecz wygrać a Northampton tylko zagrać,dobrze,że wszedł handicap i handicapów będę sie trzymał,no more under ???? Relacja i statystyki:http://www.cbssports.com/collegebasketball/gametracker/recap/NCAAB_20130103_MICH@NWEST

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Jacksonville St. - Tennessee State
Typ: Jacksonville St. -8 @ 2,25​

Spotkanie za kilka minut, więc na szybko napiszę dlaczego faworyzuje dość znacznie gospodarzy dzisiejszego meczu. A no fakt pierwszy, że mają fajny bilansik, 9/4 i zajmują 4. miejsce w tabeli Ohio Valley, na przeciwnej stronie stoją koszykarze Tennessee, którzy w tej samej części zajmują 6. miejsce z gorszym o wiele bilansem, aż 8/7 i zanosi się na to, że dziś wyrównają statystyki. Goście słabo sobie radzą na wyjazdach, na 9 meczy wygrali tylko 2, a w ostatnich trzech zebrali solidne baty. Wczoraj na dodatek mocno walczyli o zwycięstwo w derbach, wiadomo zebrali się dwa razy mocniej, natomiast Jacksonville przegrali u siebie z Belmont, więc dziś czas na rehabilitację. Handi z mojej strony dość spore, ale myślę, że warto jest pokusić się o taki typ, gdyż moim zdaniem wynik będzie oscylował na granicy przewagi koło 10 punktów. Gospodarze w meczach u siebie dość dobra skuteczność, 29 grudnia rozbili oni u siebie 21 punktami inną drużynę z Tennessee, przy czym goście tylko sześcioma, wiadomo, że mecz meczowi nie równy, ale jest to jakiś odnośnik, zwłaszcza, że mecze odbyły się w krótkim odstępie czasu. Polecam!

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Już za chwilę chyba najciekawszy mecz dzisiejszego dnia, więc tak może w skrocie,tym bardziej,że o Michigan już pisałem.
Spora siła ofensywna,gwiazda Trey Burke,jeden z najskuteczniejszych w calej lidze,dodatkowo już w 100% zdrowy Tim Hardaway.
14 meczów wygranych w tym sezonie,3 wyjazdowe,3 na terenie neutralnym,8 w domu.Na 10(co do jednego brak danych kursowych ale wygrany wysoko) meczów &quot;niewyjazdowych&quot; 7 razy Michigan pokrywało linie handicapu,3 razy nie, w tym raz zabraklo 1,5 punktu,dwukrotnie przewaga była bardzo duża więc się oszczedzali.
Michigan jest faworytem nie tylko do wygrania konferencji,ale i chyba całej ligi,w rankingach jest za Duke,ale ma lepszych rezerwowych i lepiej gra na wyjazdach.
Jak zwykle ostroznie obniżam linie,bo Iowa nie jest rywalem słabym mimo,że nie błyszczy na wyjazdach,rok temu 75-59.Ponieważ wczoraj 3 mecze nie weszły mi o 0,5 punkta już nie gram połówek ????
Michigan - Iowa: Michigan - 9 @1,5 Bet 365 95:67

Na luzie,duzo wiekszy handicap można było brać.Tylko na początku Iowa coś niecoś grała,nawet prowadziła,gdy Michigan sie rozpędziło,było już nie do zatrzymania,o dziwo tym razem Burke nie był najlepiej punktującym,ale miał aż 12 asyst

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Forum coś nie chce banglać dzisiaj więc nie będę sie męczył i tak krótko opiszę co jeszcze z dziś mi się rzuciło w oczy.
1.Minnesota - Northwestern : Minestota-11@ 1,4 Bet 365 69:51
Casus z poprzedniego meczu,brak dwóch najskuteczniejszych zawodników i nie ma komu rzucać,Reggie Hearn nie jest w podawany w wyjściowym składzie więc mam nadzieję , że nie wystąpi.Linia nie powiem,nie taka niska,ale Minesota (u siebie)zawsze wygrywała wyżej(za oczywistym wyjątkiem meczu z Duke).

2.Iona - Manhattan: Iona -7 @ 1,4 Bet365 78:70
Manhatan bardzo malo punktow zdobywa,tylko 56,6 na mecz,a na wyjeździe w tym sezonie maksymalnie udało im się zdobyc 65,ale z o wiele słabszym przeciwnikiem.Jona z Jonesem rzucającym średnio 22.2 powinna zdobyć przynajmniej o 8 więcej.

3.Kansas - Temple: Kansas -7 @ 1,37 zwrot Bet365 69:62
Kansas z jedną porażką w tym sezonie,w listopadzie,potem się zdecydowanie rozegrali,prowadzą w konferencji.Temple tez notuje świetny sezon,tuż przed świętami ograli Syracuse 83:79,mają ochote ograć drugą drużynę top 10 w tym sezonie co nie udało im się od dekady.Moim zdaniem tym razem im sie nie uda,Kansas bedzie wyczulone na tego przeciwnika,a we własnej hali mało komu pozwalaja sie zbliżyć na 10 punktów.

1.Planowo - tam nie mogło być inaczej.
2.Ciężka pierwsza połówka,Manhatan z rekordem punktowym na wyjeździe,u siebie tylko raz zdobyli więcej punktów,więc wyszło na styk.
3.Temple bardzo zmobilizowane na ten mecz,wydawało się,że końcówka pierwszej połówki juz rozstrzygneła mecz tymczasem Temple głównie dzieki świetnie rzucającemu Wyattowi,w drugiej połowie nawet prowadziło 54:50.Jednak końcówka dla Kansas.Tu linia idealnie trafiona i zwrot.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Dzisiaj w centrum uwagi dwa mecze z top 25.
1.Penn State - Indiana : Penn +22@ 1,4 Bet365 51:74
Wiadomo, że Indiana jest mocna,przegrali w tym sezonie tylko jeden mecz,średnio rzucaja prawie 88 punktów w meczu,czyli sporo.To,że są faworytem nie ulega wątpliwości,to ,że wygrają raczej też,kwestia tylko jak wysoko.3 ostatnie mecze to porażka Indiany i 2 wygrane +6,ale dziś w ekipie gospodarzy zabraknie najlepszego strzelca Tima Fraziera.
Osłabienie duże,zapewne stąd też taki duży handicap,ale Fraziera nie ma nieomal od początku sezonu i Penn musiało się nauczyć radzić bez niego i idzie im całkiem dobrze,bilans domowy 7-1.
Indiana za to wogóle nie grała non-conference wyjazdowych spotkań,jedeynie 2 na terenie neutralnym,w pierwszym meczu w konferencji wygrali z z Iowa +4.
Wydaje mi się,że Indiana nie będzie sie zabijać o to ,żeby wygrać niewiadomo jaką przewagą,jeśli będzie +15 sądze ,że mogą grac luźniej,to raczej gospodarze będą walczyć,raz że grają u siebie a dwa że będą chcieli zawalczyć z wyżej notowanym rywalem.
2.Cincinnati - Notre Dame: Notre Dame+9 @ 1,44 Bet365 60:66
Licze na wyrównany mecz,w którym niekoniecznie gospodarze muszą wygrać.
Notre Dame nie grał żadnego meczu na wyjeździe w tym sezonie(przywilej mocnych),więc pierwszy wyjazd może okazać się ciężki, ale Cinncinati z kolei dwa ostatnie mecze w domu przegrane w tym jeden już w konferencji z niżej notowanym St. Johns.Być może będą się chcieli zrehabilitować.
Generalnie dziś odwrotnie niż wczoraj liczę na niepokrywanie handicapów.
1.Z jednej strony muszę przyznać, że mój spory błąd,Indiana niepatrzyła czy gra u siebie czy nie, tylko nabijała punkty jak to zwykła czynić na wlasnym parkiecie.Liczyłem,że może będą mieli problemy z wejściem w mecz z racji rzadkich wyjazdów,nic z tego ,zaczeło się od 15:3.W momentach w ktorych zluzowywali Penn nie potrafiło tego wykorzystać.
Z drugiej strony,Indiana tylko raz wyszła na prowadzenie większe niż 22 punkty,akurat 30 sekund przed końcem,Penn za to w ostatnich 5 minutach gry zdobył raptem 2 punkty,a i to z osobistych.
2.Pozamiatane,tu na luzie można było grać czystą &quot;dwójkę&quot;.Mecz tylko momentami wyrównany,Cincinati potrafiło wyjść na 9 punktowe prowadzenie w pierwszej połowie,ale gdy ND odpaliło &quot;trójki&quot;,nie było co zbierać - 6 &quot;3&quot; trafionych z rzędu i trzecia porażka u siebie z rzędu stała sie dla Cinncinati faktem

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Duke - Clemson: Duke -12@1,43 Bet365 68:40
Na poczet uzasadnienia typu mozna przepisać to co pisałem przy okazji meczu z Davidson.Od tamtego czasu Duke rozegrał mecz z Wake Forest(80:62),przy zakładaniej linii handicapu +/-23(czyli kolejny raz zabrakło 5 punktów).
Chyba nikt nie ma wątpliwości,że Duke to druzyna lepsza i to lepsza +20,zwłaszcza na własnym parkiecie,pytanie ile zechcą rzucić w tym kokretnym meczu mając w perspektywie kolejne (cięższe) mecze w konferencji.
W drużynie Duke jest komu zdobywać punkty :Ryan Kelly(13,5),Seth Curry(16,6),Mason Plumlee(18,4).W ostatnim meczu statystyki zaniżył sobie Quinn Cook nie zdobywając ani jednego punktu notując za to aż 14 asyst - dziś z pewnością zechce coś rzucić.Wymieniona czwórka plus Rasheed Sulaimon spędzają na parkiecie bardzo dużo czasu (Plumlee aż 33 min/mecz) jednak nie objawia się to zmęczeniem , to wlaśnie w drugich połowach Duke ma zwyczaj &quot;rozjeżdzać &quot; przeciwnika.Tylko w jednym meczu rozgrywanym u siebie Duke wygrał mniejszą przewagą niż 12 punktów,liczę, że dziś też powinni odskoczyć na +15 punktów.
Ciekawa sprawa ,ale Clemson przystępuje do meczu z &quot;blue DEVILS&quot; ze średnią zdobywanych punktów w tym sezonie 66,6 pkt/mecz(chyba zrobili to specjalnie) a najskuteczniejszy Devin Booker ma średnią 11,9.
4 wyjazdy w tym sezonie 2/2.Ostatni wyjazd przegrany,podobnie jak przegrany tez pierwszy mecz w konferencji z Florida State.
No i Quinn Cook nadrobił,i to z nawiązką-aż 27 zdobytych punktów,ponad 2 razy wiecej niż drugi pod względem skuteczności Kelly,oraz najkuteczniejszy u gości - Booker(po 12 pkt).Co ciekawe, tym razem &quot;miażdżąca&quot; była pierwsza połówka 25:10,i faktycznie bardzo underowy mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +3
K 195

kosmos111

Użytkownik
Ciekawa sprawa ,ale Clemson przystępuje do meczu z &quot;blue DEVILS&quot; ze średnią zdobywanych punktów w tym sezonie 66,6 pkt/mecz(chyba zrobili to specjalnie) a najskuteczniejszy Devin Booker ma średnią 11,9.
4 wyjazdy w tym sezonie 2/2.Ostatni wyjazd przegrany,podobnie jak przegrany tez pierwszy mecz w konferencji z Florida State.
Bo generalnie Clemson to jest twór ciekawy, strzelców tam wybitnych nie ma, oni wygrywają głównie dzięki bardzo dobrej defensywie, średnio tracą chyba z jakieś 52-60 pkt/mecz (nie chce mi się liczyć), a ograniczenie takich ofensyw jak Gonzaga (do 57) czy Arizona (do 66) to jest coś. Jeśli podopieczni Krzyzewskiego ją przełamią to powinno pójść dobrze

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Tracą 56.2,ale Duke rzuca aż 80.Generalnie widzę,że chyba sporo osób wierzy w ich obronę,bo spadają kursy zarówno na under,jak i na niepokrycie handi przez Duke.
Teraz na -12 jest 1,54.Zobaczymy,aby nie było -11,bo się zirytuję ????
A w cytowanym fragmencie chodziło mi bardziej o to ,że posiadanie średniej 66,6 przed spotkaniem z DIABŁAMI, to jak igranie z ogniem ???? niż o to,że to niska średnia(ale fakt,że słabawa).
Będę liczył na zbiorki Plumlee,dużą ilośc fauli Clemson,publiczność, oraz rzekome sprzyjanie sędziów drużynie Duke.

host3234 85

host3234

Użytkownik
March Madness trwa w najlepsze, a tu taka cisza?
Odpadaja powoli kolejne wysokie numerki z Draftu 2013.. Porter, Olynyk, Smart, Bennett..
Szkoda strasznie Zags - byli moimi cichymi faworytami do awansu do Final Four i podjęcia walki z Louisville. A teraz - cóż, wydaje mi się, że Louiseville i ich fantastyczna obrona wyrastają mi na faworytów całego turnieju... zobaczymy co dzisiaj zaprezentuje Indiana i Kansas - zapowiada się świetny wieczór z NCAA , tym bardziej, że NBA nas dzisiaj rozkładówką nie rozpieszcza.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
No na dzisiaj będe obstawiał Kansans win,w tej chwili 1,37 w Bet365.
Od dawna mam obstawione wygraną Michigan całych rozgrywek,nie pamiętam już jaki to był kurs,generalnie będą coraz bardziej wyrównane mecze (przynajmniej teoretycznie) i o ile dla fanów basketu to dobra informacja, o tyle wg. mnie typowowanie win/lose jest trudniejsze,a i coraz mniejsze linie handicapów.
Najlepsze co można w tej chwili grać, to chyba handicapy przeciwko faworytom,wiadomo,że niespodzianki się zdarzają,a nikt nie będzie się zabijał,o to aby wygrać za wszelką cenę + 20.
Generalnie uważam,że NCAA to obok skoków narcarskich (wbrew pozorom) najlepsze dyscypliny do obstawiania,i akurat w tych mam spory plus.
W następnym sezonie (jeśli będą mozliwości) mam zamiar sie bardziej do tego przyłożyć(do statystyk,bo oglądać nie lubię ???? )

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
No i mamy finał.
9 stycznia postawiłem na ostateczne zwycięstwo Michigan z kursem 15.
Dzis logiczne byłoby zagranie kontry zwłaszcza,że Louisville imponuje formą,ostatni raz przegrali 10 lutego.
Na pewno są dziś i zreszta już od jakiegoś czasu foworytami tych rozgrywek.
Kurs 1,5 jednak nie powala,zwłaszcza, że to finał,a finały tak jak i mecze derbowe żądzą się swoimi prawami.
Osobiście proponuję granie tego meczu tylko dla zabawy lub zwiekszenia emocji jesli ktoś będzie ogladał,ewentualnie próby ustrzelenia niespodzianki.
Wydaje mi się, żę Loisville bardziej się męczyło w półfinale z Wichita State,na początku drugiej połowy mieli juz spora stratę i wyszli zwycięsko tylko dzięki dobrej końcówce,co może sugerować zarówno to że są tak mocni jak i to,że być może(na co mam nadzieje są nieco podmęczeni).
Predict można poczytac tutaj: http://www.sportsnetwork.com/merge/tsnform.aspx?c=sportsnetwork&amp;amp;page=cbask/scores/live/preview.aspx?id=67334
Ja jednak zatypuję,że Tim Burk poprowadzi jednak Wolverines do zwycięstwa.
Michigan win(dwudrogowo) 2,7 Bet365 ⛔ 82:76 niestety bez niespodzianki ????
Do zobaczenia w przyszłym sezonie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom