>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA Styczeń

Status
Zamknięty.
wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Jakoś nikt sie nie kwapi by rozpocząć styczniowy temat więc ja założe ????
Na początek stycznia zaserwowano nam 15 jakże ciekawych spotkań:
Heat @ Magic
Rockets @ Raptors
Wizards @ Celtics
Bulls @ Cavaliers
Hawks @ Nets
Pacers @ Knicks
Kings @ Pistons
Spurs @ Grizzlies
Warriors @ Timberwolves
Nuggets @ Thunder
76ers @ Mavericks
Bobcast @ Bucks
Clippers @ Suns
Hornets @ Trail Blazers
Jazz @ Lakers

Napewno nie zabraknie nam emocji i zaskakujących wyników ???? Zapraszam więc do dyskusji i analiz:spokodfhgfh:

ph1964 518

ph1964

Użytkownik
Podyskutować moge bo z analizami to kiepsko u mnie.Jakos nie mam weny to rozwodzenia sie nad meczami.

Ostatnio bawie się w granie under/over na całe mecze lub poszczególne drużyny.Narazie jeszcze internetowi bukmacherzy nie wystawili lini na te mecze ale postarała sie juz o nie fortuna więc na jaj przykładzie postaram się zapodac moje propozycje.

Oklahoma-Denver
Typ:under 210
Jeżeli Oklahoma zagra na &quot;swoim poziomie&quot; i rzuci w granicach 92 pkt to o under jestem spokojny.Gorzej jak zaszaleja i znowu przekroczą magiczną liczbe 100 pkt tak jak miało to miejsce wczoraj w nocy.Poczekam jeszcze na linie jaką wystawią buki na Thunder i wtedy się zastanowie czy grać cały mecz czy tylko Oklahome.Biorąc pod uwage wystawiona linie na mecz obawiam się że linia na Thunder nie przekroczy 100pkt.

New York-Indiana
Typ:under 225
Tutaj mam taką swoja zasade że gram w takim przypadku zawsze under.Poprostu wyżej lini buki raczej nie ustawiają.Wiem że oba zespoły a szczególnie Knick grają otwarta koszykówke i w meczach z ich udziałem zawsze pada dużo pkt ale zdarzają się wyjatki i ja na taki własnie licze.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Buki wystawiają linię na totale w zależności od matchup&#39;ów grających ze sobą drużyn...między GSW/Denver czy Denver/Phoenix lub GSW/Phoenix zdarzają się jeszcze wyższe linie, szczególnie w tamtym i jescze poprzednim sezonie. W tym są troszkę niższe..póki co ale do czasu, Phoenix powoli wraca do run&#39;n&#39;gun ..Denver podobnie, mimo że Billupsowi raczej to nie na rękę to ta drużyna ma po prostu taki styl gry...OKC u siebie nie gra inaczej zdobywając około 100pkt z zespołami nastawionymi na bieganie, a nie akcje pozycyjne i dobre ustawienie w obronie.
to wyniki bezpośrednie z 2008 roku
04/06/08 OKC 151 - DEN 147 (OT) O 226
03/16/08 DEN 168 - OKC 116 O 227
02/27/08 OKC 96 - DEN 138 O 214

Linia na total ustawiona dziwnie nisko, biorąc pod uwagę kilka ostatnich pojedynków tych drużyn.... (buki nie wystawiliby takiej linii gdyby były spore przesłanki na mecz powyżej 220-230pkt), lecz z drugiej strony Denver nie broni dobrze, zwracając uwagę właśnie głownie na ofensywe i spodziewałbym sie tutaj nawet zwycięstwa OKC, a już w dużo większej mierze z wziętym hc-em. Denver przez kilka ostatnich meczy utrzymywało bardzo dobrą skuteczność z gry, więc być może pora na jakiś &quot;letdown&quot; z ich strony o czym buki oczywiście wiedzą najlepiej i szybciej od nas. W tym tak naprawde upatruje dlaczego ta linia jest tak nisko.
Dodam jeszcze jedną rzecz po sprawdzeniu, widzę że jest dobra okazja dla Oklahomy żeby powalczyć o drugie zwycięstwo z rzędu, często potwierdzający się w nba trend jakoby drużyna kończąca swoją podróż &quot;on road&quot; niejako &quot;odpuszcza&quot; ostatni mecz przed powrotem do swojej hali...Denver na następny dzień grają z New Orleans Hornets u siebie - myślę że mogą myślalmi być już przy tym o wiele bardziej prestiżowym meczu.
Oklahoma City +7.5 2.00 @ pinnacle
Denver TT under ( powinna być około 106-108 )

A co do meczu Indiana/NY to linia owszem wydaje się wysoka ale jak wyobrazimy sobie rezultat 112-114 to jest całkiem prawdopodobny gdy chodzi o drużyny grające praktycznie bez obrony, z dobrą skutecznością z za linii 7 metrów!

dosia_10 0

dosia_10

Użytkownik
Dallas vs. Philadelphia
Typ: Dallas (-8 )
Kurs: 1.91
Buk:Expekt
Dziesiejszej nocy o 2:30 zmierzą się ze sobą Dallas vs. Philadelphia.
Jest to bardzo ciekawe spotkanie gdyż myślę że szanse są wyrównane.
Jednak obstawiam na gospodarzy tego spotkania.
Gdyż grają zupełnie dobrze we własnej hali mając bilans 15 ( 9 - 0 - 6 ) lecz przegrywali zwykle z bardzo dobrymi drużynami jak LA Lakers,Orlando Magic czy Cleveland Cavaliers.
W ostatnich 10 spotkaniach Dallas ma bilans 7-3 a Philadelphia 3-7.
Atutem Dallas jest oczywiście Dirk Nowitzki który zdobywa średnio 25pkt na mecz i ma 9 Zbiórek.
Philadephia ma słaby bilans meczów na wyjeździe 16 ( 6 - 0 - 10 ) gdzie przegrali nawet z Minnesotą.
Sądze ze Dallas wygra róznica 8-13 pkt

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Widzieliscie kurs na Houston z Toronto dzisiaj. 1.6 to jak dla mnie zlota kura. Czy ktos cos wie czego ja sie jeszcze nie dowiedzialem?

proponuje zanim zobaczysz kurs przeanalizować sytuacje obu drużyn potem zastanawiać się czemu kurs jest tak wysoki na houston, którzy zresztą grają bardzo słabo mimo ostatnich zwycięstw. Toronto jeśli wygrywa to u siebie, a wiadomo że zwycięstwa i porażki w NBA poza pewnymi wyjątkami notują raczej krótkie serie więc nie trudno o &quot;niespodziankę&quot;...w NBA są one przecież codziennością. Nie odradzam typu, nie polecam ale nie ma co się tak napalać na Houston. Pozdrawiam

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Orlando-Miami Typ(I kwarta) Orlando-2,5✅(21-24)
Kurs 1,952
Pinnacle

Jest to moim zdaniem swego rodzaju value, każdy widzi co ostatnio robi Orlando z innymi drużynami, oni ich po prostu demoluj i to od samego początku. W obu drużynach nie będzie żadnych większych nieobecności. Wracając do samego typu, Magicy to 7 drużyna grająca najlepiej w pierwszej kwarcie z bilansem 20-12. Jednak w domu idzie im już dużo lepiej i zajmują 5 pozycję z wynikiem 11-5. Do tej pory na swoim podwórku w I kwarcie z dobyli 401 pkt, a stracili 345, co daje 3,5 pkt różnicy na kwartę na korzyść Magić niby nie dużo, ale trzeba zwrócić uwagę że gdy wygrywają tą cześć meczu a moim zdaniem tak się dziś stanie to jest to średnio różnica 8,5 pkta!!. Natomiast drużyna z Miami ma 25 rezultat w lidze. Z 29 meczy w 10 wygrała, 2 zremisowała i w 17 odniosła porażkę(wyjazd 6-1-8.). Na wyjeździe z dobyli 341 pkt i stracili 346, gdy przegrywali mecz to robili to średnia 2,73 pkt. Na uwagę zasługuje dodatkowo fakt że w ostatnich 10 spotkaniach tych drużyn miedzy sobą 6 razy wygrało Orlando, 2 raz padł remis i 2 raz wygrało Miami, a jak wygrywało Orlando to średnio 5,8 pkt. W tym meczu nie liczyłbym na remis ponieważ ostatnio taki wynik właśnie padł w bezpośrednim spotkaniu, jak i ostatnim spotkaniu Miami przeciw Cleveland. Podsumowując myślę że Magicy wezmą się ostro do roboty od początku meczu tak ,jak to miało miejsce wcześniej i sprawią że mój typ wejdzie.

Kurde ale ta moja analiza nie składna

slander 10

slander

Użytkownik
New Jersey Nets-Atlanta Hawks Typ: Atlanta -4,5pkt ⛔⛔⛔ (93-91)
Analiza: Kurs na Atlante jest dość wysoki, bo w tym sezonie 2 razy Hawks ulegli Nets. Raz na wyjeździe i raz u siebie(!). Jednak kiedy to było? 15 i 16 listopada oba teamy grały mecz i rewanż. W tamtym czasie Hawks przeżywali mały kryzys, grając bez Joe Smitha, bez którego osiągnęli wtedy bilans 6W i 6L. Dla porównania wcześniej zaczęli sezon od 6W z rzędu, ale to już historia. Obecnie Atlanta wygrała 9 z ostatnich 10 meczy, przegrywając po drodze tylko z Boston Celtics. Obecna seria to 6 zwycięstw z rzędu i szansa na kontunuację. Hawks swoją grą udowodnili, że są wśród 4 najlepszych teamów na wschodzie i według mnie są dziś faworytami.
Z kolei ich przeciwnicy - New Jersey Nets, to typowy ligowy średniak. Ich forma zmienia się z dnia na dzień i przeplatają genialne mecze ze słabymi, przy przewadze tych słabszych. Niemal cała ich siła opiera się na dyspozycji dnia Vince&#39;a Carter&#39;a i Devin&#39;a Harris&#39;a. W ciągu sezonu odnieśli kilka niespodziewanych zwycięstw. Pokonali m.in. Dallas, Phoenix, Utah czy Detroit. Wszystkie te drużyny budzą respekt, ale gorzej bronią od Atlanty(albo są przetrzebione kontuzjami) i właśnie to powinna być skuteczna broń przeciwko VC#15 i Harrisowi.
Teraz postawmy się na miejscu koszykarzy z Atlanty. Powszechnie uznają nas za czołówkę wschodu, a bilans z jakimiś New Jersey Nets mamy 0-2! Motywacja będzie dziś duża i myślę, że Hawks powetują sobie 2 porażki i odniosą wysokie zwycięstwo, dlatego stawiam na nich z handicapem.

marvel90 0

marvel90

Użytkownik
Polecam typ Slandera, widze mamy podobny tok myślenia: przed chwilą wyskrobałem cos takiego:

Joe Johnson, Mike Bibby, Al Horford i Josh Smith, po stronie Atlanty, gospodarze: Devin Harris, Vince Carter i no właśnie gra drużyny New Jersey w tym sezonie opiera się głównie na tych dwóch zawodnikach, szeroko promowane przybycie Chińczyka Jianlian&#39;a okazało sie straszną klapą, cóż finansowo klub napewno wiele na Nim zyska ale koszykarsko, cóż nie ma zbyt wiele do komentowania, jeśli ktokolwiek zasługuje na pochwały z reszty drużyny to pierwszoroczniak w drużynie Nets Brook Lopez, jak na mała ilośc doświadczenia na parkietach radzi Sobie na tle reszty zespołu co najmniej poprawnie a jeśli ominą go poważniejsze kontuzje w przyszłych latach powinnien notować stopniowe postępy, Devin Harris główne działo i asystent w zespole zaliczył ogromny postęp po przeprowadzce z Dallas, stał się wkońcu pierwszym rozgrywajacym grajacym &quot;swoje&quot; na parkiecie, odnośnie Cartera nie msuze za wiele mówić jego gra zawsze stała na wysokim poziomi i również on stara się dotrzymać kroku Harrisowi. Atlanta, rozpoczęła sezon znakomicie, długo grali bez porażki, wszystko zaczęło się później psuć po kontuzji Josha Smitha, na szczęście zawodnik powrócił do zdrowia i obie drużyny przystąpią do dzisiejszego pojedynku bez większych ubytków. Uważam również że solidna zespołowa gra Atlanty w obronie i ataku powinna dzisiaj przynieść zwycięztwo temu zespołowie już 7 z rzędu, ostatni taki wyczyn zespół ten zaliczył w 1999 roku więc pare lat już minęło, czas powtórzyć tą serie, a w kolejnym meczu być moze ją jeszcze przedłużyć.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Tu sie musze niestety z wami zgodzić choć dzisiaj kibicuje ekipie Nets ???? Jestem mile zaskoczony postawą Atlanty i wciąż mnie zaskakują.Pewnie w PO sie skończą ale jak narazie to prezentują się świetnie.Już w tamtym sezonie pokazali
sie ze świetnej strony między inymi psujac sporo krwi Celtom.Tak jak pisałem na PO raczej sie skończą zależy od rozstawienia.Mają Smitha,nadzwyczaj dobrze spisującego sie Bibby no i Joe swoje wnosi jak jeden z najlepszych SG ligii.Nets to dziwna ekipa..nie można przecież non stop opierać gry na Carterze i Harrisie.Harris gra bardzo dobrze nadzwyczaj dobrze.Jestem pewny że jeszce przez wiele lat bedzie jednym z tych lepszych rozgrywających.Vince potrafi zagrać kapitalnie jak w meczu z Raptors a potrafi zagrać słabo jak w ostatnim spotkaniu z Denver.In plus drafcik z Lopezem i Andersonem ale to niestety za mało.Za mało talentu w tej druzynie...pierwze runda PO jeżeli wogóle zdołają sie dostać????

legionista696 1

legionista696

Użytkownik
Spotkanie: Portland Trail Blazers - New Orleans Hornets
Typ : PTB wygra roznica 6-10 pkt
Kurs: 5.20 ~ 5.00
Bukmacher: bwin
Analiza : na dzisiaj bardzo ryzykowny typek : ) . Ekipa z Portland jest ekipa ktora swietnie gra u siebie, ostatnio u siebie pokonali mistrzów ligi, Boston Celtics 91-86. Portland u siebie ma bilans 12-3, a Hornets na wyjezdzie 8-5. Do zwyciestwa w tym meczu powinni poprowadzić drużynę z Portland dwóch młodziutkich zawodników : Brandon Roy i LaMarcus Aldridge. Dlaczego typ na roznice 6-10? Większość meczów PTB nie konczy sie &quot; na styku&quot; . Zazwyczaj mecze wygrywaja roznicami &gt; 8pkt. Z NOH spotkali się ostatnio 29.11 , wygrywając 101-86 czyli az 15oma pktami, aczkolwiek uwazam ze dzisiaj w nocy bedzie im troche trudniej. Obie druzyny maja krotkie serie, PTB 2W, NOH 3W , i to seria NOH powinna byc dzisiaj przelamana, mi sie widzi ze roznica 6-10 pkt.
Pozdrawiam

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Dzisiaj bardzo dużo osób chyba będzie grać Atlante. Ja się tego meczu obawiam z jednego ważnego powodu... Historii meczów rozgrywanych pomiędzy sobią.

15/11-08 NBA New Jersey vs. Atlanta 115:108
20/03-08 NBA New Jersey vs. Atlanta 125:117
07/11-07 NBA New Jersey vs. Atlanta 87:82
05/04-07 NBA New Jersey vs. Atlanta 101:86
04/02-07 NBA New Jersey vs. Atlanta 86:86
99:101 (OT)
05/04-06 NBA New Jersey vs. Atlanta 96:94
31/12-05 NBA New Jersey vs. Atlanta 99:91
05/12-04 NBA New Jersey vs. Atlanta 109:88
05/04-04 NBA New Jersey vs. Atlanta 106:89
19/02-04 NBA New Jersey vs. Atlanta 98:92
04/12-02 NBA New Jersey vs. Atlanta 87:72

W ostatnich 11 meczach gospodarze wygrywali 10 razy!!! A goście tylko 1 raz zdołali zwyciężyć. Jak dla mnie historia spotkań danych ekip jest ważnym czynnikiem. To że Atlanta jest w wyśmienitej formie wcale nie oznacza że dziś wygrają.

Takie moje małe spostrzeżenie...

marvel90 0

marvel90

Użytkownik
cóż niestety Atlanta w plecy, pierwsza połowa wyraźna przewaga tej drużyny, wszystko im sprzyjało: wyrzucony trener Netsów, trafiony rzut w ostatnich sekundach pierwszej połowy, przewaga wynosząca 20 punktów, hmm i jakże było moje ździwienie gdy zaoglądałem się meczu Orlando VS Miami a przewaga w 3 kwarcie zmalała do 8... nie wiem co się stało z drużyną Nets w przerwie, ale mecz wygrali zasłużenie, ogromna ilośc głupich strat Atlanty, po których Netsi ciągle punktowali, ilośc ofesnywnych zbiórek w drugiej połowie ogromna, akcje z ponowienia niezwykle skuteczne, za 3 pkt 13/23 (pierwsza połowa 1/7), cóż Atlanata teraz gra u Siebie z Houston, które wczoraj zagrało fatalne zawody, typ na Atlante wg mnie wart rekomendacji, gdyż skuteczność i forma Houston jest przesłaba (34,1 % skuteczność) jak to mój kolega ma ładnie w opisie napisane: &quot;28/82? ..mygrandmother can shoot better than Rockets.&quot;

slander 10

slander

Użytkownik
No niestety Atlanta przegrała w dość dziwnych okolicznościach jak dla mnie, ale to są właśnie Nets w tym sezonie - nigdy nie wiesz kiedy wygrają. Jedyne co cieszy po tej porażce, to że dziś na jest spory kurs na Hawks. Co prawda Houston to silniejsza ekipa, ale ostatnio grają w kratkę. Przegrali wczoraj różnicą ponad 20pkt(!) z Toronto, które jest/było w dołku, co nie najlepiej świadczy o Rockets. Hawks są u siebie mocni. Pokonali m.in. Cavs, Pistons czy Nuggets i dziś w obliczu słabej gry liderów Rockets są faworytami. Jeszcze nie jestem do końca przekonany, co do tego typu, ale prawdopodobnie postawie na Hawks, po niezłym kursie.
Drugie spotkanie, które jest warte uwagi, to starcie pomiędzy Charlotte i Milwaukee. Jest to rewanż za poprzednią noc. Bucks u siebie rozgromili Bobcats 103-75. Jak to z NBA bywa buki w takich sytuacjach(rewanż następnego dnia) wystawiają dość wysokie kursy na zwycięzców ostatniego meczu(w tym przypadku Bucks). Jednak w tym przypadku nie opłaca się postawić na gospodarzy.
Sporo mówi się ostatnio o poprawie gry Bobcats, na co wpływ ma pozyskanie Raji Bella i w szczególności Borisa Diawa. Dla mnie prawdziwą rewelacją ostatniego tygodnia są Milwaukee Bucks. Udało im się pokonać na wyjeździe San Antonio Spurs, po czym w kolejnym meczu w Teksasie, tylko nieznacznie(81-85) ulegli Houston Rockets. To co stało się wczoraj było tylko potwierdzeniem coraz lepszej gry ekipy ze stanu Wisconsin. Scott Skiles nauczył Kozły obrony, co w połączeniu z brakiem większych osłabień kadrowych(w ostatnich sezonach w Bucks były same kontuzje) daje nam ekipe, która może napsuć krwi najlepszym w lidze. Z takimi Bobcats, z całym szacunkiem do Larrego Browna i ich postępów, powinni dziś także wygrać.
Edit: Oczywiście warto grać na Milwaukee Bucks. Sorry wilQ już poprawione:jezora: Jednak 2 analizy na raz to za dużo.

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Nets wygrali szczęśliwie ale wygrali tak jak chciałem ???? Nie wiem albo ja nie zrozumiałem tego co napisałeś slander ale njapier piszesz że nie warto dzisiaj grać na gośći po czym kończysz zdaniem &#39;&#39;Z takimi Bobcats, z całym szacunkiem do Larrego Browna i ich postępów, powinni dziś także wygrać.&#39;&#39; yyy oświeć mnie bo nie zabardzo rozumiem:jezora:
Edit: spoko ???? do wywalenia

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers⛔(40-19)
Typ Under 46,5 I kwarta
Kurs 1,952
pinnacle

Dzisiejszej nocy spotkają się dwie znakomicie broniące drużyny. San Antonio zajmuje pod tym w względem 3 miejsce w lidze ustępując niewiele Bostonowi i Detroit. Spurs tracą średnio 91,81 pkt. na mecz, natomiast rzucają niewiele więcej 95,53 pkt. Zajmując przy tym 5 od końca miejsce pod względem ofensywy. Philadelphia jest 4 miejsca dalej za dzisiejszymi gospodarzami pod w względem traconych pkt. i zajmując 7 pozycję ze średnią traconych 95,91pkt. Pod względem ofensywy plasują się oczko niżej od dziej szych gospodarzy ze średnia 95,51 pkt. Moim zdaniem całym meczu padnie under, ale pewniejszy zdaje mi się typ na to że obie drużyny nie przekroczą 46 punktów w pierwszej kwarcie. San Antonio nie przekroczyło tej granicy w 22 z 32 meczy które rozegrało, z czego u siebie udało im się natomiast to w 7 z 18 meczy. Jednak warto zwrócić uwagę że z tych siedmiu meczach, aż w pięciu przypadkach mierzyli się z teamami które albo nie mają obrony, albo mają bardzo dobry atak, były to: Golden State, Sacramento, Utah, Oklahoma City, Chicago. Są to drużyny które bardzo często przekraczają granice ponad 200 i więcej pkt. Wracając do dzisiejszych gości to w ich meczach over padał w 13 z 31 meczy, na wyjeździe było to 6 z 15 meczy, czyli też dość dobrze. Overy na wyjeździe padły w meczach z: Atlantą, Indianą, Cleveland, Washyngtonu i Clipers. W bezpośrednich pojedynkach padło w ciągu ostatnich 10 meczy padło 5 overów i tyle samo underów. Myślę jednak że w tym meczu w pierwszej kwarcie padnie Under i San Antonio nie zaliczy 3 overu z rzędu, bądź co bądź jak na razie ich rezultat to max 2 overy w tym sezonie i oby to się nie zmieniła przynajmniej dzisiaj

pares 0

pares

Użytkownik
NBA: Chicago Bulls - Minesota 04-01-09 01:30

TYP: Chicago -7,5 BAH 1,85

Po ostatnich dwóch porażkach z faworytami do wygrania ligi Chicago na własnej hali podejmie Minesote. Byki podejdą do tego spotkania z dużą motywacją i myśle że zdołają pokonać Minesote dość dużą przewagą punktów. Ostatnie mecze nie były dla Chicago szczęśliwe, pora na przełamanie i wysoką wygraną, a rywal z pewnością do ogrania.

kamara 0

kamara

Użytkownik
@Pares - mecz Chicago@Minnesota moim zdaniem będzie wyrównany ponieważ:
- Chciago przez cały sezon boryka się z kontuzjami dzisiaj mogą nie wystąpić Luol Deng ( 13.3 PPG), Drew Gooden (12.7 PPG). Więc jak dla mnie poważne osłabienie wysokich zawodników, nawet jeśli wystąpią to nie na 100% możliwości.
- Minnesota pokazała dobrą koszykówkę w ostatnim spotkaniu przeciwko GSW uzyskując ponad 45% skuteczności.
- oraz w sumie największy + zespołu Minnesoty i kluczem do zwycięstwa może być świetnie grający Al Jefferson (w ostatnim meczu: 32pkt (50% skuteczności), 10zbiórek).
Dlatego moim zdaniem mecz powinien być wyrównany do ostatniego gwizdka. ????

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
Charlotte Bobcats - Milwaukee Bucks
Typ: over 181,5
Kurs: 1.95 Betgun
Drużyny te grały ze sobą wczoraj w Milwaukee i gospodarze wygrali 103-75. Jednak po pierwszej połowie był wynik 56-44. Natomiast w kwarcie szczególnie 3. i potem 4. Bobcats przestali grać. Mieli głupie straty z powodu kroków, wyrzucania piłki na auty. Nie wydaje mi się, że mogliby coś takiego powtórzyć też dzisiaj w nocy. Jeśli Bucks narzucą takie samo tempo jak we wczorajszym meczu, to mecz powinien być spokojnie na over. Wystarczy, że obie druzyny zagrają podobnie jak wczoraj przez 1. połowę i nikt nie zagra tak tragicznie jak Bobcats w 2. połowie, to nie ma się co obawiać ;)

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Toronto Raptors - Orlando Magic Typ Orlando Magic hc-7
Kurs-1.926
pinnacle
Na dzisiejszy wieczór w oko już wczoraj w padły mi dwa spotkania, Orlando którzy zmierzą się na wyjeździe z Raptorami(swoją drogą nie wiem czy dobrze odmieniłem). Orlando Magic jest w gazie i moim zdaniem gra w tym momencie najlepszy basket w lidze, natomiast drużyna z Toronto mimo szumnych zapowiedzi gra dość powiedzieć że źle, bo rzadko się zdarza żeby własni kibice wygwizdywali swój drużynę w trakcie meczu. W tym sezonie gwiazda Toronto Chris Bosch jest cieniem samego siebie z poprzednich lat. Drużyną z Kanady zajmuje 21 miejsce w lidze i do tej pory spośród 33 meczy, wygrani z parkietu schodzili tylko 13 razy. U siebie jest grają jeszcze gorzej bo odnieśli 6 zwycięstw w 15 meczach co stawia ich na 24 pozycji w lidze. W ostatnim meczu pokonali Huston, co było dla wielu małym zaskoczeniem. Jednak ja uważam że drugi raz takiej niespodzianki nie sprawią. W Toronto na 80% nie zagra Jermaine O&#39;Neal, który nie zagrał także w poprzednim meczu, nie muszę chyba mówić jakie to osłabienie oraz nie mniej ważny Jose Calderon(problemy z kolanem). Obaj najprawdopodobniej nie wrócą wcześniej niż jutro, a godnie zastąpić ich nie ma kto. Dodatkowo moim zdaniem słabszy dzień będzie miał Bargani, który bardzo dobre mecze przeplata złymi. W ostatnich meczach rzucił odpowiednio 19 pkt. Huston ii 26 Denver dzięki czemu był najlepiej punktującym w swoim zespole. Natomiast w drużynie Orlando brakuje jedynie Pietrusa, jednak to nie jest wielki problem i nie ma co tu więcej dodawać, bo jeśli Magicy zagrają na swoim normalnym poziomie to nie ma innej możliwości niż wysoka wygrana. Przemawiają za tym dodatkowo spotkania H2H, gdzie w ostatnich 10 spotkaniach górą 7 razy byli Magicy, a moim zdaniem tak się stanie i będzie to wygrana minimum 10 oczkami, tak ja wcześniej
11/18/08 ORL 103 - TOR 90
04/28/08 ORL 102 - TOR 92
04/26/08 TOR 94 - ORL 106
04/24/08 TOR 108 - ORL 94
04/22/08 ORL 104 - TOR 103
04/20/08 ORL 114 - TOR 100
03/04/08 ORL 102 - TOR 87
02/20/08 TOR 127 - ORL 110
11/07/07 TOR 96 - ORL 105
04/04/07 ORL 108 - TOR 111

K 9

kamis_145

Użytkownik
Spotkanie: Washington Wizards - Cleveland Cavaliers (under/over 189.5)
Typ: 1
Kurs: 1.85
Analiza: Tutaj stawiam na under, ponieważ obie drużyny ostatnio cały czas zaliczają overy. Dość tego, trzeba rzucić punkty, aby padł under ???? A tak na poważnie, po obu straonach są zawodnicy, którzy zdobywają punkty... w Cleveland jest to Zydrunas Ilgauskas i Eric Snow, natomiast w Washington Wizards Gilbert Arenas, Brendan Haywood, Andray Blatche i DeShawn Stevenson. W niedzielę, w NBA zazwyczaj są undery. Tak myślę, że będzie i dzisiaj. W ostatnich pięciu spotkaniach obu drużyn padło pięć overów. No naprawdę, czas to skończyć. Ostatni mecz jak Cleveland grali z Wizards padł wynik 93-89, więc under... ale to było w Cleveland a mówię tutaj o meczach rozegranych w stolicy Stanów Zjednoczonych. Wczoraj Washington przegrał z Boston Celtics na wyjeździe 83-108, a Cleveland pokonali u siebie Byki 117-92, cały czas overy. Drużyny są zmęczone sezonem i meczami wczorajszymi, szczególnie Wizards, którzy wczoraj musieli uznać wyższość Celtics.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom