Denver Nuggets @ Indiana Pacers 
Typ: Nuggets +1.5 | 1.90 | 1x | Bet365
Indiana Pacers
Po słabym początku sezonu w końcu zaczynają przypominać tą samą drużynę z zeszłego roku. Wygrywając 2 ostatnie spotkania i 4 z ostatnich pięciu przekroczyli granice .500
(wygrane procentowo). Paul George wydaję się być on fire, w 2 ostatnich spotkaniach zdobył 56 oczek rzucają 21-z-40. Tyle, że to jest takie granie w kratkę bo w 4 ostatnich meczach rzucił 60 punktów
(0 z GSW, i 4 z Kings). Swoją kontuzje dalej leczy Danny Granger.
Denver Nuggets
Denver zagra swój 2 mecz z 5 meczowego road tripu, do tego będą grali 8 z 9 spotkań na wyjeździe. Przegrali 4 ostatnie wyjazdy, a na 5 ostatnich meczy wygrali 1, u siebie z Toronto. Wszystko razem daje im bilans 4-9 na wyjeździe. Pierwszy mecz z obecnego road tripu przegrali w Atlancie 108-104. Znakomity mecz rozgrywał Ty Lawson, który rzucił season high 32 punkty i rozdał 7 asyst, wszystko było git aż do końcówki spotkania gdzie popełnił turnover'a, przez który przegrali mecz. Bardzo słabe spotkanie zagrał Igoudola (5 punktów, FG 2-z-10, 7 TO)
Wracając do typu
Mimo słabych wyników Nuggets na wyjazdach, myślę że jest to drużyna którą stać na wygraną na nie jednym parkiecie NBA, wystarczy spojrzeć na linie jaką wystawiły buki, która drużyna z takim wyjazdowym bilansem dostaje tak mało punktów ? w meczu z Atlantą było bodajże +2, a Hawks są 3 drużyną konf. wschodniej na chwilę obecną.
Do tego bardzo dobrze zapowiada się Ty Lawson, dzisiaj powinien odkupić winy za ostatnią porażkę. Możliwy bounce back dla Iggiego, powinien dzisiaj zagrać dobry mecz na obu połowach, nie wiem jaką taktykę obierzę dzisiaj George Karl, ale jeśli postawi Iggiego naprzeciw Paula Georga, to myślę że Denver spokojnie może wygrać ten mecz.