Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers | Kawhi Leonard 20 lub więcej punktów + LeBron James powyżej 5.5 asyst + Ivica Zubac powyżej 25.5 punktów i zbiórek | Kurs 3.90 Fortuna
Z okazji pierwszych w sezonie 2025/2026 Derbów Los Angeles elektryzującego starcia pomiędzy Lakersa Clippers odpuszczam grę na niskie kursy. Zamiast tego, przygotowałem dość ciekawego bet-buildera który no ma potencjał. Dzisiejszą analizę opieram na
powrotach LeBrona i Kawhiego po kontuzjach oraz
fenomenalnej dyspozycji Ivicy Zubaca w strefie podkoszowej. i to moje dzisiejsze typy, które no w końcu muszą wejść.
Linia 5.5 asyst LeBrona wydaję się dziś znowu dość mocna, król natychmiast wraca do roli głównego playmakera. Dwa ostatnie mecze po kontuzji 8 i 12 asyst z Utah Jazz pokazują, że nie oszczędza się w kreowaniu gry. Jego zdolność do wciągania obrony w kozioł i odgrywania do otwartych strzelców to pewnik. W tak ważnym meczu, gdzie liczy się każde posiadanie, więc jego wizja gry jest dziś znowu kluczowa.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kawhi Leonard jak wiecie mimo wieku to też dość mocny grajek. Pierwszy mecz po powrocie z kontuzji i od razu dał właśnie
20 punktów z Cavs. choć zagrał około 25 minut, ale najważniejsze ze po kontuzji nie stracił swojego touchu. Dla Kawhiego w formie 20 punktów to powinien być absolutnie minimalny próg w derbach gdzie motywacja jest podwójna. Choć jak wiadomo dopiero co wrócił do gry więc ciężko wywnioskować formę po jednym meczu ale mam nadzieję że da dziś popis.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ivica Zubac to
gorące żelazo tego bet-buildera pokrył naszą dzisiejszą linię 25.5 punktów i zbiórek w 5/5 ostatnich meczy co jest dowodem na jego dominację. Dodatkowo, dziś nie gra główny środkowy Lakers czyli Ayton więc dużo to daje temu typu bo Zubac z tej okazji będzie miał kapkę więcej wolnego pola na zbiórki ofensywne i łatwe punkty. Jeszcze jako ciekawostkę dodam dwa dni temu z Cavs miał 33 punkty i 18 zbiórek więc oby dziś w derbach znowu pokazał swoją chorwacką dominację pod koszem.