Cavs mistrzostwo szans nie maja zadnych . Mieli szanse w game 1 zeby wyrwac zwycięstwo w Oakland i ją zaprzepascili . Ale smieszy mnie gadanie niektórych fanów Cavs czy hejterow GSW , ze gdyby Smith nie byl taki glupi to by wygrali . Czyli w nba jak masz pilke , jest remis i 5 sekund do konca to już zwycięstwo jest pewne tak? Nie ważne , ze gosc miałby mega trudna pozycje do rzutu , zanim przejal pilke zwrócił sie juz minęła chwila, gdyby chcial ja oddac LeBronowi to wstpier , ze ten zdarzyl by z jakas spektakularna akcja typu wjazd pod
kosz . Co najwyzej jakis nieprzygotowany rzut tak jak w przypaku time out , ktorego nie udalo sie im wziąć . Zawsze w takich sytuacjach jest wieksza szansa , ze spudlujesz niz , ze trafisz . Co do game 2 to tez jestem zdania , ze Cavs już takiej szansy nie beda miec. To nie jest drużyna , ktora moze wygrać final. Nigdy nie bylo nie ma i nie bedzie zawodnika , ktory w pojedynke by ten finał wygral . Nawet Jordan miał Pippena i Roodmana . A LJ w Miami mial Bosha i Wade , w Cavs Irvinga i Love'a w lepszej formie . GSW to jest za dobra drużyna zeby jeden czlowiek ich pokonal . W tym roku MvP zdobedzie Curry a Warriors drugi tytul z rzedu. Mimo to , ze Durant nie jest w swojej najlepszej dyspozycji to Curry po kontuzji wrócił juz naprawdę na wysoki poziom i widać , ze kiedy włącza się jego alter ego to jest nie do zatrzymania i gdyby w nie było Duranta w poprzednim meczu to pewnie tez zakrecil by sie wokol 40-kilku punktów. Nie wiadomo co z Thompsonem i jeśli nie zagra to tymbardziej Steph bedzie naladowany bo " trojki " bedzie zmuszony rzucac za dwóch. Ewentulanie niedostępnego Klaya zastapi Livingston , ktory jest świetnym defensorem a i w ataku potrafi świetnie rzucac z trudnych sytuacyjnych pozycji za dwa . Niezaleznie czy SplashBrothers zagraja w komplecie to i tak moim zdaniem Wojownicy to biora .
Warriors -10,5 @ 1,80 sts
Curry over 26,5 @1,85 sts( mistrz )
LeBron over 35,5 @1,80 sts
Edit : Thompson podobno ma grac ale mniej wiec warto przyjrzeć sie lini porponownaej na niego.
Thomspon under 20,5 @1,75 sts
Jesli niw zagra to zwrot a jesli zagra to poewnie bedzie oszczedzany bo dopiero game 2