>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami NBA PLAY-OFFS 2024/2025 (typy, analizy, komentarze)

R 2,1M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina Koszykówka NBA
Godzina: 0100
Spotkanie: Boston – New York
Typ: Carl – Anthony Towns minimum 11 zbiórek
Kurs 1,42
Bukmacher: Betfan
Post w dziale:
Analiza:

Na dzisiejszą noc wracam do indywidualnych zdobyczy zawodników w NBA. W kolejnym starciu w Bostonie, miejscowi Celtics będą chcieli utrzymać się w grze i pokonać New York. Patrząc na dotychczasowe zmagania i fakt, że New York prowadzi 3:1 to dziś każdy wynik jest prawdopodobny, Na ten mecz zaproponuję minimum 11 zbiórek w meczu ze strony Carla- Anthony’ego Twonsa. Do tej pory w czterech meczach między nimi zbierał kolejno od najnowszych :11, 15, 17, 13 piłek. Wszystko powyżej proponowanej linii./ W meczach zDetroit miał 15, 11, 9, 8, 6. Jak widać forma na play-offy się pojawiła i mam nadzieję, że w tym kolejnym meczu New York będzie miał mocne wsparcie w grze na deskach ze strony Towns’a. Najniższą linię znalazłem w Betfan

Ostatnia edycja:
ferguson2 1,1M

ferguson2

Typer
Godzina: 03:30
Spotkanie: minnesota-golden state
Typ: Anthony Edwards liczba zbiórek 9.5 - powyżej
Kurs: 5.10
Bukmacher: betclic
Post w dziale:
Analiza: Seria wraca do minneapolis i wiele wskazuje że zakonczy się w tym mieście. Spodziewam się, że minnesota postawi na twardsza defensywę, zwolnią trochę tempo i pojawi się więcej niecelnych rzutow. Ostatni mecz był całkiem overowy, ale pozostałe trzy raczej underowe. Edwards zbierał dużo zbiórek na początku rywalizacji, to samo było z Lakersami. Ogólnie lepiej zbiera na własnym parkiecie, bo rzutowa już nie wygląda tak dobrze w Target Center jak w SF. Jak obie ekipy będą ceglic to myślę że zbiorki w jego zasięgu bo często ta pilka go szukała pod koszem w tych PO

Godzina: 02:30
Spotkanie: denver-okc
Typ: Jokic liczba zbiórek - powyżej 19.5
Kurs: 6.0
Bukmacher: betclic
Post w dziale:
Analiza: Must win dla Denver. Jokic nie ma najlepszej serii, ale wierzę że jutro zmobilizuje się najlepiej jak potrafi. Mam nadzieję że będzie rządził na tablicach. 20 zbiórek takie wyniki miał już w tych PO, liczę że tym razem pokaże co potrafi i zbliży się do tej granicy.

Ostatnia edycja:
deepred 1,5M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Elimination game dla Denver. Wezmę sobie Aarona Gordona, który jest drugim najlepszym zawodnikiem Nuggets. W tych play-offach gra bardzo dużo i bardzo dobrze. Nie można liczyć na Portera, Murray może się wylosować na 8 punktów jak i na 30. AG jest jednym z moich ulubionych graczy, który poniżej pewnego poziomu nie schodzi. W miarę aktywny na deskach, ostatnio Jokic zbiera potężnie i może potrzebować wsparcia w dzisiejszym spotkaniu. AG jest zawodnikiem, na którym mogą w Denver polegać. Miewał problemy z łydką, które chyba są już zażegnane. Lecę w jego zbiórki, pod tym względem bywało różnie, raz robił 4, raz 16. Jakby to wypośrodkował to byłoby idealnie. Typ trochę życzeniowy i bardziej na czutkę niż poparty liczbami, nie ma co lać wody.

Aaron Gordon powyżej 6,5 zbiórki @1,73 superbet

I nieco lżej:
Aaron Gordon double-double @5,20 superbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1640
Semtex 308,4K

Semtex

Użytkownik
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets
OKC -5.5 AH @2.00 Pinnacle

Bliżej mi do tego, że OKC zamknie to w sześciu meczach, ostatnie dwa spotkania, to praktycznie to samo, zbliżamy się do końca i w Denver brakuję trochę prądu na końcówki. Nie mają Nuggets takiej głębi jak OKC, nie ma kto pomóc z ławki, a z drugiej strony wejdzie taki Caruso czy Wallace i nawet jak dużo nie punktują to potrafią przycisnąć w obronie. Mecz numer pięć i 4 kwarta: 4/6 z gry Jokera, 1/15 reszty drużyny, trochę kabaret na tym poziomie. Bez supportu Jokić sam tego nie wyciągnie, Braun gra w kratkę, kasztan MPJ gra połamany, ławki brak. Thunder muszą tylko uważać, żeby im ten wynik zbyt szybko nie odskoczył na początku, na końcówkę pewnie zachowają znowu więcej sił i znowu będę mogli trochę bardziej przycisnąć Bryłki, mają do tego dobrych obrońców na każdej pozycji.

Ostatnia edycja:
5xharoldx5 2,3M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder

Typy:
Denver Nuggets (ML) @2,60 Superbet (Superprzewaga)
Denver Nuggets wygrają różnicą 1-5 punktów (razem z dogrywką) @5,75 etoto

Ja stawiam na Denver Nuggets, że uda im się doprowadzić do decydującego spotkania. Przed rozpoczęciem serii wielu przewidywało łatwą przeprawę Oklahomy, a póki co ta rywalizacja jest bardzo wyrównana. Piąte spotkanie mogło iść na konto Denver, które to długo prowadziło, ale zawalili końcówkę. Nuggets w tej serii pokazują, że potrafią nawiązać walkę, dwa razy już udało im się wygrać, w tym raz na parkiecie rywali. Teraz ich sytuacja jest trudna, ale jeszcze nie wszystko stracone. Widzę tutaj wygraną gospodarzy po zaciętym meczu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2773
Defacto 345,5K

Defacto

Znawca - NBA
NYK- Boston
Boston wygra
Kurs:2.20

Hej hej tu NBA. Podwojna stawka na Denver sie oplacila. Wracamy do meczu w Nowym Jorku. Ide w Celtics, 5 gra pokazala ze przy slabszej postawie Tatuma goscie wygrali na parkiecie w NY. Dzis znowu Boston jedzie w gosci. Z nozem na gardle, ale z wiara w zwyciestwo. Maja szeroka lawke, ktora potrafi w trudnych momentach punktowac. Tatum out to wiadomo, ale Boston dzis to bierze. White z Brownem musza wziac odpowiedzialnosc na siebie i bez lidera doprowadzic do gry nr 7 w domu. OKC wedlug mnie odpadnie I tak naprawde tylko wg mnie Denver moze im zagrozic w drodze po tytul. Potrafi Boston dozowac tempo, grac kombinacyjnie I doprowadzic Knicks do tego aby moeli pelne portki. Do boju Boston, wszystkow waszych rekach. Kurs fajny warty grania.

OKC- Denver
Denver wygra
Kurs: 3.50

Hej, duzo niewiadomych w rym meczu. Westbrook, Murray jak rowniez Gordon sa GTD. Ciezka sytuacja przed finalowym starciem w tej serii. Wierze w Denver, mimo kilku znakow zapytania gram na nich. Najgorzej sytuacja ma sie z Gordonem. Kluczowy zawodnik w ukladance trener Nuggets. Ide w doswiadczenie, jesli Jokic wezmie gre na siebie nie ma na niego mocnych, ale musi miec wsparcie kolegow. Musza zagrac na przyzwoitej skutecznosci. Nie moze byc lipy Portera czy Brauna. Tutaj przed Denver ogromna szansa na tytul bo gdy przejda OKC nie widze dla nich gdnego przeciwnika. Licze, ze dzis Thunders nie uniesie rangi meczu. Dla mnie zwyciezca tego meczu wygra pierscien. Denver skazywani na porazke, doprowadzily do 7 meczu, tak.jak przewidywal a w tym meczu wygra druzyna ktora zachowa wiecej nerwow w kluczowych fragmentach meczu. Wiem, ze Denver ma zawodnika, ktory jest w stanie uniesc ciezar rangi meczu. Jokic z druzyna do boju!

Ostatnia edycja:
ferguson2 1,1M

ferguson2

Typer
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Pritchard over 29.5 pkt,zb,[email protected] betclic
Pritchard to zawodnik który pod nieobecność Tatuma powinien grać większe minuty. W MSG grał dwukrotnie i pierwszy mecz miał wyjątkowo udany w tej serii. Koledzy często szukają go parkiecie, zawsze znajdzie sobie miejsce na rzucanie trójek. Po takim kursie próbuje.

Ostatnia edycja:
deepred 1,5M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Aaron Gordon naciągnął miesień uda i jego występ w siódmym meczu z Oklahomą stoi pod dużym znakiem zapytania. Może komuś się przyda.

Otrzymane punkty reputacji: +1435
ferguson2 1,1M

ferguson2

Typer
Denver ML @3.6 fortuna
Denver [email protected]

Żal nie spróbować po takim kursie. Nuggets nie są na straconej pozycji, doświadczenie jest po ich stronie. Oczywiście ciężko się gra na wyjazdach z Oklahoma, ale Denver wcale nie wyglądało źle w tamtych spotkaniach, oprócz drugiego meczu. Kiedy masz w składzie Jokicia i innych graczy z którymi Denver wygrywało mistrzostwo nie ma żadnych wątpliwości co do ich motywacji. Presja jest po stronie młodych z Thunder, Nuggets i tak pokazali ze potrafią rywalizować z najlepsza drużyna Zachodu jak równy z równym. Bez Gordona czy z Gordonem liczę, że Denver zrobi swoje.

Cabron 105,8K

Cabron

Użytkownik
To co wysokie overy zbiórek Jokica do gry. Gordon zawsze trochę kradł tych zbiórek, a to powinien być mecz underowy, sporo pudeł, a to chleb powszedni na Jokica. Dodatkowo w ataku też sobie Joker lubi w jednej akcji 3 razy ponowić swój rzut po zbiórkach.

Jokic powyżej 15,5 zbiórek 2,45

deepred 1,5M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Uważam, że Shams się skompromitował. Najpierw podał, że ma nie być typa WIELE TYGODNI, a nagle ma grać w pierwszej piątce. :censored: :censored:

1747595069339.png

Otrzymane punkty reputacji: +535
Defacto 345,5K

Defacto

Znawca - NBA
No wlasnie nie chcialem nic pisac, wg mnie byl GTD tak tez widzialem, a Ty napisales ze out do konca sezonu. Zdziwilem sie, ale wazne ze gra.

deepred 1,5M

deepred

Moderator
Członek Załogi
FINAŁY KONFERENCJI - ZAPOWIEDŹ

1747736346081.png

INDIANA PACERS

Guards: Tyrese Haliburton, Bennedict Mathurin, Andrew Nembhard, T.J. McConnell, Ben Sheppard, Johnny Furphy
Forwards: Aaron Nesmith, Pascal Siakam, Obi Toppin, Jarace Walker
Bigs: Myles Turner, Thomas Bryant

NEW YORK KNICKS
Guards: Jalen Brunson, Josh Hart, Miles McBride, Cameron Payne, Landry Shamet, Delon Wright
Forwards: Mikal Bridges, O.G. Anunoby, Precious Achiuwa, Pacome Dadiet
Bigs: Karl-Anthony Towns, Mitchell Robinson

Nie spodziewałem się takiej serii, o ile Pacers mieli się postawić Cavsom i ich awans mnie aż tak nie szokuje, to totalnie nie widziałem Knicks wygrywających cztery mecze z Celtics. Nie będę im nic ujmował, Celtics co prawda oddali im dwa mecze, ale to też trzeba było wyszarpać i zabrać z ich rąk. W game6 zaimponowali mi totalną kontrolą. Może z Tatumem wyglądałoby to lepiej, może nie. Wszystko jedno, Knicks awansowali do finałów konferencji po 25 latach i wg buków są faworytem tej serii.

Pacers zagrali genialną serię przeciwko Cavs, gdzie potrafili przestawić swój atak na defensywę strefą, którą zaproponowali Cavaliers. Zagrali bardzo mądrze i kapitalną serię rozegrał Tyrese Haliburton. Totalnie nie rozumiem dlaczego jemu się odejmuje zasługi prowadzenia tej drużyny. Bo nie rzuca po 30 punktów na mecz? Nie musi. Typowy rozgrywający starej daty, który niemalże nie traci piłek, rzuca z dobrą skutecznością z dystansu i potrafi atakować matchupy, które otrzymuje po pick and rollach. Atakuje do kosza, wali stepbacki, rozrzuca na czyste pozycje. Według mnie najważniejszy i zdecydowanie najlepszy koszykarz Pacers. I not even close.
Kolejne świetne play-offy rozgrywa Nembhard, który uruchomił swojego wewnętrznego play-offowego Jamala Murraya z najlepszych czasów. Świetnie zamyka, oddaje bardzo trudne rzuty, kryje rozgrywających i sporo gra na koźle, czym odciąża Haliburtona. Turner solidnie broni w paint, bardzo dobrze pilnuje obręczy. Skutecznie rzuca, ale ten wolumen musi się zmienić, musi rzucać więcej, żeby próbować zminimalizować minuty Robinsona w tej serii.

Knicks zagrali fajną serię z Bostonem, ale już dość mocno obcinają rotację. Thibs nawet przy prowadzeniu miliardem punktów w czwartej kwarcie trzymał swoich starterów, kompletnie nie szukając innych opcji. Niczym by nie ryzykował próbując dać komuś 7-8 minut w wygranym meczu, kiedy Celtics wyczyścili już swoją ławkę. Ufa swoim starterom i dobrze, ale znowu ich niepotrzebnie zajeżdża. Anunoby już ma jakiś problem ze ścięgnem udowym. Według mnie Knicks, żeby mieć jakiekolwiek szanse wygrać tę serię muszą przede wszystkim kategorycznie wystrzegać się strat. Pacers świetnie biegają do kontry, gdzie cię zabijają, podobnie jak Oklahoma na zachodzie. KAT musi wziąć na siebie jeszcze więcej grania, Brunson nie może wiecznie rzucać po 35 punktów. Spodziewam się też większej ekspozycji Bridgesa, bo ten chłop przecież potrafi rzucać, a mam wrażenie, że jest bardzo często totalnie pomijany w ataku.

Tak czy inaczej, ja widzę Pacers w finałach, bardzo mnie przekonali w dwóch poprzednich seriach, mają doświadczenie z poprzednich play-offów i według mnie powinni sobie z Knicks poradzić. Fakt, że są underdogiem w tej serii jest dla mnie dość zaskakujący i po takich kursach z pewnością pobiorę ich awans do finałów.

Predykcja: Pacers w 6.

1747736306993.png

MINNESOTA TIMBERWOLVES

Guards: Mike Conley, Anthony Edwards, Donte DiVincenzo, Nickeil Alexander-Walker, Rob Dillingham, Jaylen Clark
Forwards: Jaden McDaniels, Joe Ingles, Josh Minott, Julius Randle
Bigs: Rudy Gobert, Naz Reid, Luka Garza

OKLAHOMA CITY THUNDER
Guards: Shai Gilgeous-Alexander, Luguentz Dort, Alex Caruso, Isaiah Joe, Cason Wallace
Forwards: Jalen Williams, Aaron Wiggins, Ousmane Dieng, Kenrich Williams, Dillon Jones
Bigs: Isaiah Hartenstein, Chet Holmgren, Jaylin Williams

Seria, której się spodziewałem. O ile nie udało się wytypować dokładnej liczby spotkań, to na koniec awansowały te drużyny, które powinny. Wolves obili Curryless Warriors i to w sumie bez większego wysiłku. Kontuzja najlepszego strzelca w historii tej gry spowodowała kompletne załamanie ataku Warriors i o ile byli w stanie dowieźć przewagę pierwszego spotkania, gdzie Wolves nie potrafili wprowadzić żadnych usprawnień, o tyle kolejne cztery mecze to spotkanie gołej dupy z batem i srogi oklep. Nie zamierzam jednak ujmować nic Wilkom, takie serie też trzeba umieć wygrać, tym bardziej, gdzie cała presja jest na tobie, bo przeciwnik nie ma jak zagrozić w ataku. Swoje zrobili i zaimponowali mi mimo wszystko swoją obroną. Bardzo dobra seria Randle'a, który pierwszy raz w karierze rozgrywa dobre play-offs. Tego się kompletnie nie spodziewałem, zawsze był soft i w dodatku często się łamał. W tej serii był niezwykle istotny. Brał piłkę pod pachę i wjeżdżał pod kosz, gdzie albo kończył od tablicy, albo wymuszał faule i szedł na linię. Fajna seria Edwarda, który stał się dużo lepszym playmakerem i częściej wykorzystywał dobrze ustawionych kolegów, zwłaszcza McDanielsa, który rozegrał kapitalną serię. Pojedynek z Warriors w zasadzie bez historii, szybkie obicie połamanej drużyny i move on. Tak to miało wyglądać i tak to wyglądało.

Thunder męczyli się z Denver, których totalnie nie doceniłem. Spodziewałem się dużo łatwiejszej przeprawy. Ale serce mistrza jednak zabiło kilkukrotnie i Nuggets wyrwali przede wszystkim jeden mecz w Oklahomie po szalonej trójce Gordona. Jokic raz był ograniczany, a raz robił im dziecko w pomalowanym. Nierówna seria, ale OKC się nie zesrali. I to bardzo dobrze, bo Denver potrzebna jest wizyta w sanatorium, a nie kolejne mecze. Jokic w ostatnim spotkaniu był już totalnie zajechany, Gordon grał na jednej nodze, Murray zrobił standardowego Murraya z meczów sezonu regularnego, a samym Christianem Braunem nie mogli tego wygrać i zostali totalnie dojechani przez OKC. Świetny mecz zagrał Caruso i to właściwie tyle. Mecz totalnie bez historii.

Oklahoma przede wszystkim musi atakować Edwardsa w obronie, a Wolves muszą go w tej obronie chować. Jeżeli Antman będzie głównym obrońcą na Shaiu w tej serii, to Wolves nie mają szans. Pamiętajmy co stało się rok temu, kiedy Edwards w serii z Dallas był totalnie wypruty fizycznie i również zajechani Dallas wygrali sobie to spokojnie w pięciu meczach. Antka trzeba będzie chować, chłop jest jednoosobowym atakiem Wolves i od niego wszystko zależy. On będzie musiał ten atak ciągnąć od początku do końca. Wiadomo, że nie będzie grał po 48 minut, ale będzie najważniejszy dla Wolves w tej serii. Sporo będę wymagał także od Randle i Goberta. Muszą się tłuc pod koszem z Hartensteinem i fizycznie dominować Cheta. Atakować go w pomalowanym, łokieć w klatę i do kosza. Tak jak to robił Jokić. Gobert ledwo co łapie piłkę w ataku, ale jak już ją złapie, to potrafi wykończyć. Randle musi grać swoje, bully ball i męczenie Holmgrena, który dał się totalnie zdominować Jokiciowi i być może Daigneault powinien go desygnować do gry na przykład na McDanielsie. To byłoby całkiem rozsądne, próbować Jalena Williamsa na Randle'u, i niech się tłuką. Spodziewam się bardzo ciekawej serii, oby trwała chociaż 6 spotkań. Trudno jest mi jednoznacznie wytypować zwycięzcę, ale jeżeli bym był do tej zmuszony, to postawiłbym na Oklahomę.

Predykcja: Minimum 6 spotkań w serii.

Otrzymane punkty reputacji: +568
anzelmo 482,7K

anzelmo

Użytkownik
To moze lekko zaczniemy taki maly składak na fortuna

Oklahoma - Minnesota Liczba punktów i zbiórek zawodnika - N. Alexander-Walker 7 lub więcej (MECZ (Z DOGR.)): i Liczba punktów i asyst zawodnika - N. Alexander-Walker 7 lub więcej (MECZ 1,8

Lina niska myślę ze spokojnie do pokrycia czy to w samych pkt a opcja z zbiorkami i asystami wygląda dobrze- wiadomo Okla świetnie broni i mamy tutaj półfinały łatwych akcji pkt sie nie spodziewam ale Alexander-Walker w rotacji wygląda bardzo przyzwoicie gra ok 20 minut zbiera punktuje i asystuje bardzo przyzwoicie. Przeciwko Thunders te staty wygląda jeszcze lepiej bo minutowo to prawie 30 na mecz ponad 4 zbiorki 2 asysty i ponad 15 pkt na 4 spotkania w sezonie regularnym.

Do góry Bottom