Postanowiłem rano atakować linie bo jednak to jest od zawsze najlepszy sposób. Czasami niestety w ciągu dnia wyskoczy informacja dotycząca składu ale w longrunie będę na tym even a nie będę tracić na spadkach.
Dzisiaj super oferta i masa ciekawych linii, które wg. mnie będą lecieć.
Atlanta Hawks @ Washington Wizards
Atlanta Hawks +2 1,925 4/5 pinnacle 92:95
Idealny spot na to spotkanie byłby, gdyby Washington wygrało z Toronto, ale to jak przewidywałem nie nastąpiło. Nie będę się powtarzać o grze Washington. To dlaczego ten spot lubię bardziej. Z dwóch powodów.
Po pierwsze Atlanta jest po przegranej jako faworyt z Lakers, którzy zaskakują. Dlaczego właśnie jest to atut ? Bo Atlanta w ciągu ostatnich 3 sezonów jest 24-15 ATS właśnie w tym matchupie.
Po drugie Atlanta jak także wspominałem ciągle poprawia swoją grę w defensywie a to jest najlepsza opcja na Washington, które gra prostą koszykówkę. Jeżeli zatrzyma się ich szybkie przejście do ataku i nie pozwoli szybko kończyć akcji to ten zespół nie istnieje. A Atlanta potrafi się z takich zadań wywiązywać bardzo dobrze.
Dlatego też nie rozumiem po raz kolejny tej linii, ale chyba wszyscy wychodzą z założenia, że u siebie zawsze mocne Washington musi w końcu wygrać. Jasne ale patrząc na ich grę wystawianie na ich -2 z Atlantą to wg. mnie duży błąd.
Tak jak pisałem Washington bez ławki. Jeżeli tylko uda się być blisko w momencie zejścia S5 to praktycznie każda solidniejsza ekipa wypunktuje rezerwy bo te są dramatyczne.
Atlanta jako TOP4 contender na wschodzie wg. mnie powinien tutaj być jako lekki faworyt tak samo jak Toronto w ostatnim spotkaniu. A nawet bardziej wolę w tym matchupie Atlantę bo ich solidna defensywa powinna bardziej uprzykrzać życie gospodarzom i dzięki temu łatwiej o kontrolę spotkania.
Miami Heat @ Toronto Raptors
over 200,5 1,925 4/5 pinnacle 183
Wg. mnie ta linia to spory błąd. Ostatnio przy okazji spotkania z Denver pisałem o Toronto na własnym parkiecie. Lubią przyspieszać, grać szybko i widowiskowo. Dzięki temu ich domowe spotkania dosyć często obfitują w otwarte i miłe dla oka spotkania.
Miami od początku sezonu pokazuje dosyć otwartą koszykówkę, solidnie bronią trzeba przyznać, ale nie sądzę aby przeciwko Toronto byli w stanie to wyegzekwować. Wystarczy zobaczyć w jakim kierunku obecnie zmierza
koszykówka, nawet solidnie broniący zespół zazwyczaj jest tłamszony przez dobrze funkcjonującą ofensywę i jeżeli tylko Miami przyjmie warunki oferowane prezz Toronto to powinniśmy tutaj zobaczyć dosyć duże tempo. Toronto co też istotne, kiedy zaczyna grać szybko to nie skupia się tak mocno na defensywie. Zresztą spotkanie z Denver dosyć dobitnie to pokazuje i spodziewam się tutaj bardzo podobnego spotkania a linia wystawiona na tym poziomie wg. mnie jest o kilka punktów za niska.
Phoenix Suns @ New Orleans Hornets
over 211,5 1,892 4/5 pinnacle 223
Kolejna linia, która wydaje mi się spora za niska. Phoenix jak gra pisałem już kilka razy, zapraszam do lektury. NOH nie gra skomplikowanej koszykówki, ale na defensywę Suns powinno spokojnie wystarczyć i raczej nie widzę możliwości by tutaj nie przekroczyli solidnie 100pkt. Suns w ofensywie funkcjonuje coraz lepiej trzeba przyznać i przeciwko bardzo słabo spisującej się póki co defensywie NOP powinni również rzucić spokojnie w okolicach 105 a nawet 110 punktów. W zeszłym roku na tej linii padł 3x over z czego te 3 razy to wyniki 221, 234, 238. Raz padł under i wynik 192.
Portland Trail Blazers @ Dallas Mavericks
Dallas Mavericks +1,5 1,952 3/5 pinnacle 95:105
Tutaj krótko, bo też nie chce się rozpisywać. Typ na przełamanie na dobrej linii. Portland widziałem ostatnio dwukrotnie i te ich przestoje są strasznie irytujące. Dodając do tego koszmarną defensywę ciężko o jakąś stabilizację. Dallas jest dużo lepsze niż ich wyniki i sądzę, że w sytuacji kiedy są dogiem przy 0:4 z tak niestabilną i słabą w defensywie drużyną to trzeba tą linię brać.
Jest szansa, że pójdą znowu na odwrót
Los Angeles Clippers @ Memphis Grizzlies
Memphis Grizzlies +5,5 2,02 3/5 pinnacle 88:99
Memphis na tej linii u siebie ? Biorę. LAC nie gra nic wielkiego na starcie tego sezonu a Memphis to zawsze bardzo trudny teren i dostając aż 5,5 punkta wydaje mi się, że to jest must bet na gospodarzy.
NBA 2016/2017 22-22-1 7,667j
KUPONY 2-2 0,174