Witam, dziś kolejna porcja ciekawych spotkań w NBA. Oczywiście znajdą się też fajni strzelcy. Wczoraj 4/5, zobaczymy czy dzisiaj uda się coś ustrzelić. Typy na dziś:
- Aldridge over 23,5 – Lider San Antonio pod nieobecność Leonarda i Parkera. W tym sezonie 5/6 meczy pokrył tą linię. Myślę że LeMarcus zdobędzie te 24pkt mimo całkiem niezłej obrony Celtics. Jeśli SASi chcą ugrać coś z Bostonem to Aldridge musi być w świetnej dyspozycji. Wczoraj mimo fatalnej skuteczości i tak zdobył wymaganą ilość pkt więc myślę że dziś jest ona za nisko wystawiona. Na dodatek Ginobili prawdopodobnie dzisiaj odpoczywa. Trafiłem na zły dzień LeMArcusa. Nawet osobiste nie chciały wejść.
- Porzignis over 26,5 – Konsekwentnie gram na Łotysza, jego gra jest naprawdę imponująca. Wczoraj niezły mecz, tak jak jego koledzy. W NY uważam go za jedynego gracza zdolnego do takiej powtarzalności, do gry na wysokim poziomie przez długi okres. Hardaway wczoraj zagrał świetnie, ale myślę że dzisiaj będzie już gorzej i to Kristaps będzie wiodącą postacią , zwłaszcza że Nuggets nie imponuje w defensywie. Komentarz zbędny. Po 8 minutach miał 13pkt.
- Towns over 24,5 – Na roto widnieje informacja że Karl wystąpi mimo walki z chorobą. Myślę że Minnesota dzisiaj wykorzysta do bólu przewagę pod koszem i dlatego celuje w over KATa. Obawiam się tylko że nastąpi szybki blow i Karl będzie odpoczywał. Od początku sezonu gra lekko w kratkę jeśli chodzi o ilość pkt , ale mam nadzieję że dzisiaj wykorzysta swoje warunki do łatwych pkt. Niestety silny i wysoki center MIami zastępujący Hassana umiarkowanie poradził sobie z KATem
- Kemba Walkre over 22,5 – Dzisiaj naprzeciw Hornets ciężkie zadanie bo spotkanie z Memphis nie należy do łatwych zwłaszcza w hali przeciwnika. Kemba w ostatnich meczach imponuje ilością oddawanych rzutów, choć skuteczność jeszcze nie ta. Dzisiaj gra przeciwko Conley`owi, który warunków w defensywie zbyt wysokich nie postawi. Spoglądając w statystyki to każdy z zawodników grających na Conley`a zdobywał sporo pkt. Dzisiaj liczę na dużo celnych rzutów, a nie asyst. Kemba ostanio zaczął trafiać i to mi się podoba. Czekam na jego kolejne spotkania w poszukiwaniu overów.
- I pozostaje mi spory dylemat między trójką: Davis over 27,5 Cousins over 28,5 i Fournier over 21,5. Zaczynając od pierwszej dwójki to wiadomo że dziś pod koszem będą rządzić, tylko pytanie w tym momencie który z nich pokryje linię. Sięgając do statystyk DeMarcus częściej asystuje więc uderze jednak w over Davis`a. Co do Evana to na pewno imponuje skutecznością. W ostatnich spotkaniach gra bardzo dobrze i myślę , że dzisiaj w sytuacji gdzie Vucević i Gordon będą mieli ciężkie zadanie to Evan będzie musiał zdobywać pkt.
Davis rozegrał świetny mecz, oddał badzo dużo rzutów, a co ważne na bardzo dużej skuteczności. Cousins tak jak myślałem więcej asyst mniej pkt. Bardzo szkoda Evana. PO 24 minutach gry miał 20pkt i wystarczyło dołożyć dwójkę. NIestety się nie udało, ale jego ksuteczność rzutów za 3 pkt imponuje
Co sądzicie o tych typach? Jeszcze nie zagrane więc proszę o opinie.