>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

NBA OFF-SEASON + TRADE DEADLINE 2024/25

deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ja kompletnie nie kupuje tej wymiany. Mavs oddają Doncica, który może być liderem przez następne 10 lat za Davisa, który zdrowie ma takie jak Luka, albo i gorsze, 32 lata i nie będzie im robił gry tak jak Słoweniec.
Mam wrażenie, że Pelinka po otrzymaniu propozycji od Mavs, to pierw się uszczypnął, nalał dobrej szkockiej, a potem powiadomił rodzinę, że właśnie jego posada stała sie bezpieczna na najbliższe 10 lat, bo wpadł do niego święty Mikołaj i uratował dupę.
W Lakers jest ciśnienie na tu i teraz. Tam nie ma czasu na budowę, tylko musi być gwiazda. LeBron młodszy nie będzie i to jego ostatnie chwile na parkietach NBA. Pogra może ze dwa lata jeszcze.
Teraz Lakers zyskują franchise playera na najbliższą dekadę, który jest wybitnym graczem i dodatkowo będzie miał najlepszego z możliwych mentorów, który może go nauczyć etyki pracy, żeby nie łamał się co chwilę.
Nie zdziwię się jak za chwilę wymienia Reaves'a za jakiegoś obrońce na tablice.
Po części się zgadzam, Luka to będzie ich franchise player przez najbliższe X lat. Ten ruch ze strony Dallas wygląda na podjęty w panice.

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Po części się zgadzam, Luka to będzie ich franchise player przez najbliższe X lat. Ten ruch ze strony Dallas wygląda na podjęty w panice.
Mnie najbardziej dziwi fakt, że Mavs nie chcieli wysłuchać innych ofert, czyli innymi słowy nie było licytacji za Doncica i kto da więcej, tylko chodzą plotki, że dwa dni temu Pelinka dostał wiadomość od Cubana, że chcieliby Davisa i są w stanie za niego dać Doncica.
Wystarczy nawet spojrzeć na reakcję Duranta, Beala i reszty ławki Suns poprzedniej nocy jak dowiedzieli się o wymianie i każdy patrzył w telefon z niedowierzaniem

Prince de Belial 2,3M

Prince de Belial

Forum VIP
Mnie najbardziej dziwi fakt, że Mavs nie chcieli wysłuchać innych ofert, czyli innymi słowy nie było licytacji za Doncica i kto da więcej, tylko chodzą plotki, że dwa dni temu Pelinka dostał wiadomość od Cubana, że chcieliby Davisa i są w stanie za niego dać Doncica.
Wystarczy nawet spojrzeć na reakcję Duranta, Beala i reszty ławki Suns poprzedniej nocy jak dowiedzieli się o wymianie i każdy patrzył w telefon z niedowierzaniem
Źródła piszą że Mavs zaoferowali Lukę dwóm ekipom a to Lakers go wzięli / dali lepszy deal / Luka ich wybrał?

Tak jak piszecie... Luka w Dallas mógł dostać supermaxa i mimo to chciał odejść!
Post automatycznie złączony:

Szczerze mówiąc to patrząc na rynek wydaje mi się, że, niewiele jest drużyn, które mogłyby po Lukę handlować. Mało ekip ma pieniądze, a i rynki też musiałyby go satysfakcjonować. Lakers to jednak jedna z największych organizacji w lidze. Wątpię, żeby Luka chciał pójść np. do Houston, które mogłoby ewentualnie coś za niego skleić (kontrakty by się zgadzały) albo Brooklynu, który będzie ssał przez najbliższe lata.
100% racji

Ciekawi mnie jaka była druga organizacja która była zaoferowana Luce

Mavs oddają Doncica, który może być liderem przez następne 10 lat za Davisa, który zdrowie ma takie jak Luka, albo i gorsze, 32 lata i nie będzie im robił gry tak jak Słoweniec.
Mam wrażenie, że Pelinka po otrzymaniu propozycji od Mavs, to pierw się uszczypnął, nalał dobrej szkockiej, a potem powiadomił rodzinę, że właśnie jego posada stała sie bezpieczna na najbliższe 10 lat, bo wpadł do niego święty Mikołaj i uratował dupę.
W Lakers jest ciśnienie na tu i teraz. Tam nie ma czasu na budowę, tylko musi być gwiazda. LeBron młodszy nie będzie i to jego ostatnie chwile na parkietach NBA. Pogra może ze dwa lata jeszcze.
Teraz Lakers zyskują franchise playera na najbliższą dekadę, który jest wybitnym graczem i dodatkowo będzie miał najlepszego z możliwych mentorów, który może go nauczyć etyki pracy, żeby nie łamał się co chwilę.
Tutaj muszę wejść w polemikę gdyż kompletnie się nie zgadzam. Zobacz wywiady Donica, zobacz jak wygląda po wakacjach. To nie jest LeBron on nie będzie grał do 40. Facet ma tą samą krew jak Jokic. Pogra jeszcze kilka lat pobawi się w koszykówkę i uda się na zasłużone 40 letnie wakacje :)

Otrzymane punkty reputacji: +757
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Źródła piszą że Mavs zaoferowali Lukę dwóm ekipom a to Lakers go wzięli / dali lepszy deal / Luka ich wybrał?

Tak jak piszecie... Luka w Dallas mógł dostać supermaxa i mimo to chciał odejść!

100% racji

Ciekawi mnie jaka była druga organizacja która była zaoferowana Luce

Tutaj muszę wejść w polemikę gdyż kompletnie się nie zgadzam. Zobacz wywiady Donica, zobacz jak wygląda po wakacjach. To nie jest LeBron on nie będzie grał do 40. Facet ma tą samą krew jak Jokic. Pogra jeszcze kilka lat pobawi się w koszykówkę i uda się na zasłużone 40 letnie wakacje :)
Ja uważam, że za kogoś takiego jak Luka można by dostać o wiele lepsza paczkę, niż AD i jakiś anty ofensywny placek.
W Stanach się pisze o top 3 najgorszej wymianie w historii NBA z perspektywy Mavs. Gdyby za Doncica dostali od Suns paczkę Booker+Durant (wiem, że mogło by się to nie spiąć, ale daje przykład) to wtedy może by nikt tyle nie lamentował ile teraz. Na X pod postem Dallas, że witają Davisa jest prawdziwa bomba. Kibice się nie potrafią pogodzić z tą decyzją

psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
I teraz tak... Nie za bardzo wiem, co sądzić o takim ruchu. Na pierwszy rzut oka Lakers wygrywają tę wymianę, ale czy na pewno? Moim zdaniem cały ten ruch może wynikać z kilku powodów:

1. Luka po cichu zażądał wymiany.
  2. Właściciele Mavericks zostali poinformowani przez Lukę i jego agenta, że sam zainteresowany nie zamierza podpisać nowego, kończącego się za 1,5 roku kontraktu i spanikowali. Nie wierzę, że nikt nie wiedział, że Luka jest dostępny na rynku, dlaczego Mavericks mieliby odezwać się tylko do Lakers?
  3. Mavericks skończyli się bawić z Donciciem i postanowili nim handlować przez jego stan zdrowia i sposób prowadzenia się (wg mnie najmniej prawdopodobne, ale wciąż możliwe)
A czemu tę trzecią opcję uważasz za najmniej prawdopodobną? Wszyscy tutaj uważają Mavs za głupków którzy oddają złoto za paciorki. Tylko ja nic nie chcę mówić, ale to nie kto inny, ale właśnie Mavs mają najlepsze na świecie info o zdrowiu Doncicia, jego prowadzeniu się itd plus info z pierwszej ręki o jego relacjach z organizacją, zawodnikami, trenerami itp. Może po prostu po tych wszystkich informacjach zebranych do kupy wyszło im, że nie jest wart 350mln/5 lat. As simple as that.

deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
A czemu tę trzecią opcję uważasz za najmniej prawdopodobną? Wszyscy tutaj uważają Mavs za głupków którzy oddają złoto za paciorki. Tylko ja nic nie chcę mówić, ale to nie kto inny, ale właśnie Mavs mają najlepsze na świecie info o zdrowiu Doncicia, jego prowadzeniu się itd plus info z pierwszej ręki o jego relacjach z organizacją, zawodnikami, trenerami itp. Może po prostu po tych wszystkich informacjach zebranych do kupy wyszło im, że nie jest wart 350mln/5 lat. As simple as that.
Dlatego, że to dalej chłop w sile wieku, a dostali za niego 32-letniego Davisa, który jeżeli chodzi o zdrowie może sobie podać rękę z Donciciem. Ja wcale nie uważam, że Lakers jednogłośnie wygrali tę wymianę, o czym napisałem w jednym z poprzednich postów. Luka jest po prostu ulańcem, ale sam ich na plecach zawiózł do finałów. Przed chwilą wszystkie podpisy były dogadywane 'pod niego'. Ta wymiana mnie po prostu dziwi. Jeżeli chcesz, żebym jednoznacznie wypowiedział się na ten temat, to dla mnie jest to lose-lose.

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Dlatego, że to dalej chłop w sile wieku, a dostali za niego 32-letniego Davisa, który jeżeli chodzi o zdrowie może sobie podać rękę z Donciciem. Ja wcale nie uważam, że Lakers jednogłośnie wygrali tę wymianę, o czym napisałem w jednym z poprzednich postów. Luka jest po prostu ulańcem, ale sam ich na plecach zawiózł do finałów. Przed chwilą wszystkie podpisy były dogadywane 'pod niego'. Ta wymiana mnie po prostu dziwi. Jeżeli chcesz, żebym jednoznacznie wypowiedział się na ten temat, to dla mnie jest to lose-lose.
Jeszcze warto dodać, że zawiózł ich do tych finałów cały otejpowany od szyi po kostki xD

Otrzymane punkty reputacji: +315
deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Fatalna wymiana dla Kings, ale Fox był w moim notesiku do handlu. Spodziewałem się go jednak w Rockets, Kings mogliby dużo ciekawszą paczkę za niego dostać. A do Rakiet siadłby też super. Spurs byli w moim top2. Picki niby słabe, ale to dalej legitne pierwsze rundy. LaVine i DeRozan znowu w jednej drużynie, matko jedyna. Tragiczne dopasowanie, totalnie nie rozumiem po co im ten gracz. Tam brakuje poważnego PFa, a nie kolejnego SG/SF. Nie wiem w jakim kierunku zmierza ta drużyna. Tam musi być jeszcze kilka ruchów do wykonania, jeżeli zostaną w takim kształcie to dramat jakiś.

Co do Spurs to bardzo dobry ruch. Nie oddali żadnego znaczącego gracza, tylko dziadów z końca ławki albo na spadających kontraktach. Tutaj musiał pójść jakiś Castle, Sochan, czy Vassell. Bulls też oddali LaVine'a za nic, kiedy można było za niego wyciągnąć na pewno dwie pierwsze rundy. Teraz jeszcze muszą wypchnąć Vuca i Giddeya, i mogą zaczynać prawilne tankowanie. Ruch w dobrą stronę, ale spóźniony.

Otrzymane punkty reputacji: +634
deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Dallas Mavericks pozyskują Caleba Martina z Philadelphii 76ers za Quentina Grimesa i pick drugorundowy, który oryginalnie należał do... 76ers. Ciekawy ruch Mavs, dorzucają kolejnego świetnego obrońcę obwodowego, który również potrafi rzucać za trzy punkty. Poważne wymiany ekipy z Teksasu w tym trade-deadline. Obydwie drużyny powinny skorzystać na tym ruchu, 76ers powinni spróbować jeszcze wypchąć Paula George'a do Warriors i zgarnąć za niego jakieś ciekawe assety. W tym roku i tak nie mają szans na mistrzostwo.

Otrzymane punkty reputacji: +639
deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Kolejne ruchy.
Milwaukee Bucks pozyskują z Washington Wizards Kyle'a Kuzmę i Patricka Baldwina Jr., za Khrisa Middletona, AJ Johnsona i pick swap. Dobry ruch Bucks. Kolana i kostki Middletona mają 183 lata, dodatkowo kontrakt bardzo wysoki jak na gracza tego kalibru w tym wieku i tej formie. Kuzma grał fatalny sezon, ale Wizards traktował jak bankomat. Ciężko się dziwić, że chłop, który po zdobyciu mistrzostwa z Lakers, zesłany do jednego z najgorszych klubów, miał bardzo głęboko staranie się o jakiekolwiek ciekawe granie, zwłaszcza, że Wizards nie zależy w ogóle na wygrywaniu. W Milwaukee będzie spokojną trzecią opcją, co jak najbardziej będzie mu pasowało. Chyba niezły ruch w obydwie strony, tym bardziej, że Bucks schodzą z drugiego apronu na pierwszy. Pod tym względem na pewno bardzo opłacalna wymiana ze strony Milwaukee.

Dodatkowo Boston Celtics oddają Jadena Springera i drugi pick 2030 do Houston Rockets. Typowo techniczna wymiana, mająca na celu uwolnienie pieniędzy i obniżenie podatku od luksusu. Celtics znajdują się dalej w drugim apronie, ale kontrakt Springera obniża rzeczony podatek o jakieś 20 baniek zielonych. Wątpię, żeby Celtics planowali dalsze ruchy, ten jest dobry i jak najbardziej rozsądny.

Otrzymane punkty reputacji: +1213
deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Ten trade deadline będzie historyczny. Potężne ruchy wielu ekip, all-starzy, all-nba wymieniani co chwilę, Wojnarowski pewnie żałuje, że nie przeciągnął swoje kariery o rok dłużej. Mnóstwo pysznych kąsków zabrał mu Shams sprzed nosa. Po kolei.

Golden State Warriors pozyskują z Miami Heat Jimmy'ego Butlera za Andrew Wigginsa, Dennisa Schrodera, Kyle'a Andersona i pick pierwszej rundy. Bardzo ciekawa wymiana obydwu ekip. Jimmy pewnie zrezygnuje z opcji zawodnika i podpisze jakieś trzy lata. Skończy karierę w podobnym czasie co Steph i Draymond, co uwolni jakieś 120 baniek cap space'u i będzie czas na przebudowę. Schroder poleci do Utah, a Anderson do Toronto w tej szerokiej wymianie. Moim zdaniem win-win, heat będą mogli się teraz skupić na sobie, pozbyli się zawodnika, który rzekomo psuł atmosferę w ekipie.

New Orleans Pelicans wysyłają do Toronto Raptors Brandona Ingrama, w miejsce którego przychodzi Bruce Brown, Kelly Olynyk, jeden 1-rundowy i jeden 2-rundowy pick. Wreszcie wypchnęli Brandona, cena powiedzmy sobie dość niska, ale jego wartość spadała ze względu na kończący się kontrakt. W tym sezonie już dotankują, ale jeżeli zdrowie dopisze, to za rok widzimy się w play-offach. Brownowi kończy się kontrakt, będzie można go spuścić w kiblu po sezonie, albo jeszcze teraz nim handlować za jakiś pick.

Poza tym Lakers pozyskują strasznie wyskakanego centra, który ma jednak kłopoty ze zdrowiem i regularnością. Mark Williams z Charlotte Hornets przechodzi do Jeziorowców w dealu, który jest lekko zaskakujący, bo Lakers oddają Daltona Knechta, Cama Reddisha, pick swap w 2030 i niezastrzeżony pick w 2031 roku. Lakers idą vabank. Poniekąd muszą, bo po pozyskaniu Luki nie mogą sobie tak o przebimbać sezonu. Trzeba atakować. Jeżeli zdrowie pozwoli, to Williams będzie bardzo poważnym centrem przy Donciciu. Potrafi też rozegrać z pomocy gdzie wychodzi wysoko po pick and rollu i rozrzuca z okolicy linii rzutów wolnych. Mądry deal ze strony Hornets. Knechta można fajnie rozwinąć.

Otrzymane punkty reputacji: +639
Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
Ten trade deadline będzie historyczny. Potężne ruchy wielu ekip, all-starzy, all-nba wymieniani co chwilę, Wojnarowski pewnie żałuje, że nie przeciągnął swoje kariery o rok dłużej. Mnóstwo pysznych kąsków zabrał mu Shams sprzed nosa. Po kolei.

Golden State Warriors pozyskują z Miami Heat Jimmy'ego Butlera za Andrew Wigginsa, Dennisa Schrodera, Kyle'a Andersona i pick pierwszej rundy. Bardzo ciekawa wymiana obydwu ekip. Jimmy pewnie zrezygnuje z opcji zawodnika i podpisze jakieś trzy lata. Skończy karierę w podobnym czasie co Steph i Draymond, co uwolni jakieś 120 baniek cap space'u i będzie czas na przebudowę. Schroder poleci do Utah, a Anderson do Toronto w tej szerokiej wymianie. Moim zdaniem win-win, heat będą mogli się teraz skupić na sobie, pozbyli się zawodnika, który rzekomo psuł atmosferę w ekipie.

New Orleans Pelicans wysyłają do Toronto Raptors Brandona Ingrama, w miejsce którego przychodzi Bruce Brown, Kelly Olynyk, jeden 1-rundowy i jeden 2-rundowy pick. Wreszcie wypchnęli Brandona, cena powiedzmy sobie dość niska, ale jego wartość spadała ze względu na kończący się kontrakt. W tym sezonie już dotankują, ale jeżeli zdrowie dopisze, to za rok widzimy się w play-offach. Brownowi kończy się kontrakt, będzie można go spuścić w kiblu po sezonie, albo jeszcze teraz nim handlować za jakiś pick.

Poza tym Lakers pozyskują strasznie wyskakanego centra, który ma jednak kłopoty ze zdrowiem i regularnością. Mark Williams z Charlotte Hornets przechodzi do Jeziorowców w dealu, który jest lekko zaskakujący, bo Lakers oddają Daltona Knechta, Cama Reddisha, pick swap w 2030 i niezastrzeżony pick w 2031 roku. Lakers idą vabank. Poniekąd muszą, bo po pozyskaniu Luki nie mogą sobie tak o przebimbać sezonu. Trzeba atakować. Jeżeli zdrowie pozwoli, to Williams będzie bardzo poważnym centrem przy Donciciu. Potrafi też rozegrać z pomocy gdzie wychodzi wysoko po pick and rollu i rozrzuca z okolicy linii rzutów wolnych. Mądry deal ze strony Hornets. Knechta można fajnie rozwinąć.
Ogólnie uważam, że spoko ruch GSW.
Wiggins od czasu mistrzostwa z Wojownikami już nie wszedł na ten poziom. Mnóstwo problemów osobistych i spore wahania formy.
Przychodzi Butler, który akurat ma tą łatkę "play-offJimmy" i Warriors kogoś takiego potrzebują. Pierw oczywiście trzeba awansować, ale jeśli zdrowie im dopisze, to mają szansę przez Play in coś namieszać na zachodzie. Na mistrzostwo tam nie ma co liczyć, ale może w przyszłym sezonie wykonają jakieś ruchy, żeby wzmocnić się na pozycji centra.

psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dodatkowo Boston Celtics oddają Jadena Springera i drugi pick 2030 do Houston Rockets. Typowo techniczna wymiana, mająca na celu uwolnienie pieniędzy i obniżenie podatku od luksusu. Celtics znajdują się dalej w drugim apronie, ale kontrakt Springera obniża rzeczony podatek o jakieś 20 baniek zielonych. Wątpię, żeby Celtics planowali dalsze ruchy, ten jest dobry i jak najbardziej rozsądny.
Te zarobki w NBA są chore. Serio taki nonejm zarabiał 20mln $ za sezon? Czy chodzi o to że spadnięcie jego kontraktu z paylist sprawiło że są poniżej kreski od podatku i stąd ta oszczędność?

deepred 1,4M

deepred

Moderator
Członek Załogi
Te zarobki w NBA są chore. Serio taki nonejm zarabiał 20mln $ za sezon? Czy chodzi o to że spadnięcie jego kontraktu z paylist sprawiło że są poniżej kreski od podatku i stąd ta oszczędność?
Springer zarabiał 4 miliony baksów za sezon, ale Celtics są w drugim apronie. Jakiekolwiek zejście z kontraktu sprawia, że podatek od luksusu im się zmniejsza stąd taka kwota.

Cabron 93,4K

Cabron

Użytkownik
De’Andre Hunter w Cleveland Cavaliers. Caris LeVert, Georges Niang, trzy drugorundowe picki i dwie zamiany picków w Atlancie Hawks.

Genialny ruch Cavs i widać, że oni czują, że to może być ten sezon.

Do góry Bottom